User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 1991 INTEGRA b18a2 SORUNLAR VE PAYLAŞIM

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1991 INTEGRA b18a2 SORUNLAR VE PAYLAŞIM

Evet arkadaşlar.
    Herseyi paylaşmak lazım.
    Bulaşmayacaktım ama Bulaşmak lazım oldu artık.
    Hep istedim ki şu arabada bari Bilmeden bişeyler yapayım.........
    Sorunları hep vardı ama TIK demeden gidiyor.Ama bu arabaya özel ilgi oluşmaya başladı. Üzülüyorum böyle kalmasına .
    Bu sorunları artık çözmem gerekiyor.
    Paspas altındaki beyin LEDi:
    Aracı çalıştırsamda Yanıyor sadece kontağı ignm1 konumuna alsamda yanıyor.

1: Normalde bu ışığın Kablo ile kısadevre tarzı bir hareketten sonra YANMASI gerektiğini öğrenmiştim ama devamlı hata kodlarını her konumda vermesi NORMAL DEGIL GIBI? Yoksa böyle yanarmı bu devamlı?
    Kısaca sistemin hatalarını okumak için bir tel kullanmamız gerekmiyormuydu ?
    Bu devamlı hata kodlarını her kosulda veriyor.

2: Araştırmalarıma istinaden

4 sefer yanan LED CKP
    6 sefer yanan LED ECT
    8 sefer yanan LED TDS (TDC Degil )

ECT eyvallah degiştirecegiz gidecek sorun yada Bulamaz isem sensörü Ohm degerlerini ögrenip ERKUT yapacak bir dalavere
    Bulduğum bütün kapaklarda (TEK FİŞ olduğundan eski malzeme oldugundan) bu sensör hep yürütülmüş

TDS yide artık değiştireceğiz Oda krang pozisyon sensörü.

CKP Gene okuduklarıma istinaden aracın distrubitörünün içindeki (SÖKMEYİN VE ÇALISAN BİR ÇIKMA YEDEKLE DEĞİŞTİRMEYİN UYARISI İLE BELİRTİLEN ZIMBIRTI)
    CKP Yi elleyeyimmi Ellemeyeyimmi ? Ne önerirsiniz Komple distrubitor mü BULALIM ?

Enteresandır acıp bakmadık ama Piston COPM ratio 240 PSI bu biraz fazla gibi.
    Bu kapak ya taslı yada bi halt var

diğer sorunu olan integralı arkadasada (SAMSUN)umuyorum hafıften yol gösterecek gibi orada Haddime olmadığından yazmadım arkadaslar.

Burası istek yeri değil tabiki ama Elinde olan varsa BU PARCALARIN SIFIRI IKINCI ELI CALISAN bana PM lütfen

İlginize tesekkür ederim.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sürekli arabayı çalıştırdığında bile ecunun led ışığı yakmaya devam eder bu OBD0 beyinlerin beyinsizliğinden hahah sürekli yanar söner tabi ecuyu resetlemediğin sürece telle kullanmamız illaki gerekmiyor

Öncelikle geçmiş olsun ama sorunların basit....

4 Crankshaft Position (CKP Sensor)

4 ve 8 aynı anda yandığı için bende ya trigerin hatalı takıldı düşüncesi geliyor TDC yani üst ölü noktaları aynı çizgide gelmiyor bence... onun için distibütörün içindeki sensör uyarı veriyor....

üst egzantrik kasnakların birbirine denk gelmesi lazım bu şekilde.... aynı zamanda kasnakların ikisininde "UP" posizyonunda olması gereklidir yamuk bile olsa integralarda subab vurması gibi şey söz konusu değildir integralarda triger kopsa yada yamuk bile olsa egzantrik açıları subab vurması olmaz çünkü PR4 pistonların içi oyuktur düz olsa anında subablar vururdu

6 Engine Coolant Temperature (ECT Sensor)

Soğutma suyunu sıcağını ölçen müşürün bozuk yada kablosu yanmıştır.... yeri bu konumda...

8 Top Dead Center Position (TDC Sensor)

üstde CKP kısmında belirtiğim gibi TDC yani üst ölü noktaların ve egzantrik kasnaklarının pozisyonlarını kontrol ettiriyorsun daha sonra alt krank kasnağındanda krank pozisyonunu ayarlamanız gerekli.... yani üst ölü noktayla alt ölü nokta arasını iyi bulmanız lazım.... yani kısacası arabada avansını iyi ayar çekmeniz lazım

ama üstde belirtiğin 240 pslık hava basıncı hakkaten fazla sanırım önceden baya bir taşlanmış üst kapak ve incele incele kompresyon baya bir artmış.... buna bağlı olarakta kapak incelmesinden dolayı bu üst ölü noktalarla alt ölü noktaların posizyonları birbirine denk gelmiyor olabilir yani kısacası ayarı tutmuyordur... çok hafiften daha kısa bir triger kayışı lazım olacak size eğer öyle bişi varsa buda olmıyacağına göre kalın conta atılacak yeniden açılıp....

erkut abide zaten olayı çözer benim aklıma gelenler bunlar erkut abi doğrumuyum bi baksana

bladerk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ehehe çok doğrusun timu
    ECUTECH İstanbul

adyge_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanırım sorunları bundan sonra burda paylaşıyoruz??eğer oyle ise çok guzel olur..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı adyge_emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım sorunları bundan sonra burda paylaşıyoruz??eğer oyle ise çok guzel olur..
    Tabiki herzaman Sen merak etmeeninde sonunda çatır çatır yürüyecek araban
    Bakmabana Kaşınıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sagolasın IMOBILIZER )hepberaber yuruyelım ınsallah
    [SIGPIC][/SIGPIC]

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abı aldın bır araba ugrasıyorsun nerde senin calibra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı elpadre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abı aldın bır araba ugrasıyorsun nerde senin calibra
    E satıldı biliyorsun
    Honda beni çok mutlu ediyor inan Bak okadar arıza vs vs var ama tık demiyor yani arıza ışiklarının ampul kablolarını kopar sönsun lambalar kimse anlamaz inan
    eheheh

H.bilgili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tel kullanarak alınan arıza kodu arıza lambasının yanıp sonerek verdıgı arıza kodudur
    eger sıstemde bır arıza varsa Tımucın ınde soyledıgı gıbı led ısık sureklı ıkaz verır obd 0 da normaldır.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ah bu Integralar..... Onlarla da olmuyor onsuzda

DC2-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum buna iyi durumda bir OEM HONDA `distributor aliyorsun .. Hic acilmams kurcalanmamis bulursan daha iyi .. Az kullanilmis olmasi acisinda sana sunu onerebilirm .. honda crv lerde b20 obd2a/b alrsan en azndan sene si yeni dr .. daha az kullanilmistr ve fazla devir gormemistir .. Ama distributor soket inde de bir degisiklik yapman lazm etcek.. Onu yapmayi dusunurseniz ozelden bir msj atn da yardimci olurrum .. ayrica ECT sensor ve DISTRIBUTOR bulmakta da zorlanrsan bende hazrda var ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ah bu Integralar..... Onlarla da olmuyor onsuzda
    kim dedi abi sana sat diye bulmuştun ne güzel 90K km civarında tegi verdin yaban ellere gazlıyorlar şimdi....

cemd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya tımum alem adamsınn helal olsun sana kendı ısını kendı yapıosunn o arabayı yaza tanıyamayacagım gıbıme gelıoallah kolaylık versın kardesımm...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ZR_106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya tımum alem adamsınn helal olsun sana kendı ısını kendı yapıosunn o arabayı yaza tanıyamayacagım gıbıme gelıoallah kolaylık versın kardesımm...
    Allahın izniyle şu tüvü bir geçirelimde kaportaya full gaz gireceğiz 2 aydır servisten sol akisin gelmesini bekliyorum halen gelecekler dün şanzman keçelerim geldi şükür nihayet akiste gelsin baya bir bahcede girişiceğim keçeleri felan değşeceğim ardındanda tüv... amacım kusursuz geçmek hafif kusur bile yazmıyacak muayewne kağıdında biliyorsun ne kadar kıl bir insan olduğumu

bide bbs jant aldım biliyorsun onları takacağım lastik bekliyorum ona özel bide 195 50 15 yokohamaya AVS siparişi verdim olmazsa geçiçi süre kumho ecsta takacam.... bide thule tavan askı aparatımda geldi şaka gibi oldskool teg olacak o arka bagajın boya kabaran yerinede reklamcıda birebir aynı renkte folyo çektirecem araç boyanana kadar güzel fikir dimi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tımucın resımlerle de gorsek okurken ınsanın agzının suyu akıo
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı adyge_emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tımucın resımlerle de gorsek okurken ınsanın agzının suyu akıo
    Valla yazdan berri foto çekmiyorum yaptıklarımı zaten yazdan sonrada bişi yapacak bişi kalmadı işte bir tek akis makis karter contası keçeler felan onları resimlerim.... tüvde sonra hondama veya buraya resimli komple yapılanların resmini koyarım.... ama baya uzun hikaye bakalım neler olacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

[img=http://img213.imageshack.us/img213/5419/sdc10434h.th.jpg]

[img=http://img213.imageshack.us/img213/1726/sdc10431.th.jpg]

[img=http://img42.imageshack.us/img42/9901/sdc10427a.th.jpg]

ewet Arkadaslar motor yapıldıktan sonra basımıza iş acan parcalar enjektorler ve adını bılmedıgım bı parca...bu parcalar elınde olan veya bana fiyat verebılcek bırılerı varmı acaba??
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EVITTTTTTTTTTTTTTTTTTT

Ariza kodlari 2 ye dustu ehehehehehehehe

AMaaaaaa

simdi 6 ve 7

TPS ANGLE
    ECS.

Distrubitorden gelen kablolari takip edebildigim kadar takip ettim kopukluklar buldum .
    EEEEEE basa gelen cekilir. ERKUT Yaktim seni Yoksun yoksun ve yoksun ))))))))))

simdi TPS icin bir calisma yapiyorum . Tamami ile Sistemde bir halt var .Bu arada CENMAX marka alarm sistemi takilmis zamaninda Herseyi blokluyor. Dolayisi ile sanirim onu cikaracagim. LPG yide cikaracagim bir ihtimal .
    TPS deki voltaj degerleri bile okunmuyor ..Deliricem ama Arabanin gidisinde sorun yok Ehhehehuuu .
    simdi 130 lu Hp lerine yaklasiyoruz bakalim yavas yavas .

S3 isigi hala yaniyor ama Komple axlari vs vs leri degistirdim Yuruyeni cok iyi oldu . Buyuk olasilikla Vites uzerindeki dugmede problem var veya Auto sanzuman uzerindeki selenoidler.
    Daha gogusun altindaki beyine bakip O ne diyor diye kurcalamadim .

EMREcim Ankarada bakiyorum cumartesi gunu senin resimlerini koyduguin parcalari.
    ANCAK SANA SIDDETLE TAVSIYE EDERIM BENCE SENDE BIR KABLOLARINI VS VS Kontrol et .

STP arkadasimiz yuzde yuz sana bulur ama bil yane bunu.

Ben bu arabaya inaniyorum BOZULMAZ BUNLAR!!!!!!! Her defasinda daha iyi oluyor bakalim sonu ne olacak

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ımobılızer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evıttttttttttttttttttt

ariza kodlari 2 ye dustu ehehehehehehehe

amaaaaaa

simdi 6 ve 7

tps angle
    ecs.

Distrubitorden gelen kablolari takip edebildigim kadar takip ettim kopukluklar buldum .
    Eeeeee basa gelen cekilir. Erkut yaktim seni yoksun yoksun ve yoksun ))))))))))

simdi tps icin bir calisma yapiyorum . Tamami ile sistemde bir halt var .bu arada cenmax marka alarm sistemi takilmis zamaninda herseyi blokluyor. Dolayisi ile sanirim onu cikaracagim. Lpg yide cikaracagim bir ihtimal .
    Tps deki voltaj degerleri bile okunmuyor ..deliricem ama arabanin gidisinde sorun yok ehhehehuuu .
    Simdi 130 lu hp lerine yaklasiyoruz bakalim yavas yavas .

S3 isigi hala yaniyor ama komple axlari vs vs leri degistirdim yuruyeni cok iyi oldu . Buyuk olasilikla vites uzerindeki dugmede problem var veya auto sanzuman uzerindeki selenoidler.
    Daha gogusun altindaki beyine bakip o ne diyor diye kurcalamadim .

Emrecim ankarada bakiyorum cumartesi gunu senin resimlerini koyduguin parcalari.
    Ancak sana sıddetle tavsıye ederım bence sende bır kablolarını vs vs kontrol et .

Stp arkadasimiz yuzde yuz sana bulur ama bil yane bunu.

Ben bu arabaya inaniyorum bozulmaz bunlar!!!!!!! Her defasinda daha iyi oluyor bakalim sonu ne olacak
    hastalık bu araba :d

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)