1)d16a9 emme manifolduna işlem yapmayı düşünüyorum...giriş çapını 45mm diye biliyorum bu çapı planyada 60mm kadar yükseltmeyi...içini komple kumlatma portları genişletme enjektör yuvalarına port-polish...daha önce bu tarz bir işlem yapan yararını gören varmıdır veya yararı ne derece olacaktır...
2)alternatifler de mevcut elvette skunk2 v.s fakat hem maddi açıdan hemde daha yüksek sıkıştırmalı veya turbo beslemeli araçlar için üretildiğini düşünerek çıtır modlu araçlarda kayıp yaşatabileceği kayıp yaratmasa bile paranın karşılığını veremiyeceği kanısındayım....kullanan arkadaşlar daha faydalı olurlar yorumlarıyla...
3)d16 serisinin en iyi monifoldu olarak bildiğimiz 1.6ies monifoldunu alıp si manifolduna yapacağımız işlemleri aynısını uygulayarak daha fazla verim alınabilir fakat burada +200-250 tl bir fark oluşacaktır ki değeceğinden şüpheliyim...ayrıca portları tam karşılarmı gaz kelebeği yuvaları işlem gerektirebilir mi...bilen arkadaşlarımız yardım edecektir.
maddiyat ve tatminkarlık açısından bu 3 seçenekten hangisini seçmeliyim dersiniz???
yorumlarınızı paylaştığınız için şimdiden teşekkürler !!!