User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
63 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Akvaryum Balıkları

badboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    demosoni,elengatus mpanga,sarı prenses ve bricardi.2 metrelik akvaryumum var ve rengarenk şölen edasında takılıyor amcamlar
    Kesinlikle tavsiye ederim.Hem kendi kendilerine ürerler hemde birbirlerine zarar vermezler.

Uploaded with ImageShack.us

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zebra ve papağan

30 tane balıktan geriye tek kalan papağandı.ölmüyo hayvanlar
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ciklet baktım uzun sure hala daha duruyor akvaryumum 130lt kadar

farklı bi cins bekleme niyetindeyim ama artık tatlı sudanda sıkıldım

yakın zamanda tuzlu suya geçmek istiyorum boyut büyüterek konuyu takipteyim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ciklet filan bilmem abi 1.5 metrelik akvaryumum vardı canlı bitkilerden balıkla gözükmüyordu akvaryum büyük ise hemen 5 6 tür canlı bitki alıyorsun onları ekiyorsun abi sonra 15 tane neon alıyorsun lepistesi fila filan muhtesem olur diyorum

neonlar sürü halinde bitkilerin yapraklarının altında saklanan lepistes yavruları vs vs iyi olur yani

Bülent76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zübeyir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben melek balığı besliyorum.Çok güzeller.bi çift yumurta dokmeyı ılk defa oldugu ıcın beceremedıler.diğer bir çift ilk defa yumurta doktuler 2-3 gun once. bakalım kaçtane çıkıcak .melekleri tek geçerim herzaman adı gibiler.

Abiminde 50 lıtrelık kafalı yunus akvaryumu vardı . sattı evlenınce. yakında bende 500 lıtrelık alıcamgıbı
    Ben de kimse Melek demeyecek mi diye üzülüyordum
    Bende de 100'lük akvaryum var, melek ve pangasus besliyorum, özellikle meleklerin salına salına yüzmeleri ve onları izlemek çok güzel
    Düşük ph derecesine sahip suda yaşarlar, biraz agresif balıklardır, yanına başka tür alırken araştırmak lazım, her türle uyumlu yaşamazlar, ismiyle zıttırlar bu konuda

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilkokulda fanusumun içindeki iki japondan biri hastalanınca babamın suya mikrobu kırılsın niyetiyle tentürdiyot damlatması ile bitti baLıK hayatım , Ama hep hevesimdir , özelliklede geniş , duvara gömme bi akvaryumda akşam ışıkları söndürüp akvaryum aydınlatmasıyla onları izlemek...
    işte bu. inan akşam işten çıkmadan karşısına geçiyorum ışıkları söndürüyrum kahvemi alıp takılıyorum en az 15 dakka. trafik stresi cart cur birşey kalmıyor adamda. yalnız bu aralar rüyamda hep balık görüyorum hayırdır inşallah.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomobil dışında ortak merakların, heveslerin, hobilerin
    olması ne güzel, ve bunu aynı ortamda paylaşmakta güzel

Seviyorum TT yi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SOMEONESPECIAL kesinlikle katılıyorum söylediğine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte bu. inan akşam işten çıkmadan karşısına geçiyorum ışıkları söndürüyrum kahvemi alıp takılıyorum en az 15 dakka. trafik stresi cart cur birşey kalmıyor adamda. yalnız bu aralar rüyamda hep balık görüyorum hayırdır inşallah.
    Aynı şey bende de var, bu heves hiç geçmiyor gerçekten. Ben de sabah daha yüzümü yıkamadan önce akvaryumun yanına gider, yem veririm balıklara. Akşam eve girer girmez ilk olarak akvaryumun yanına geçiyorum, dediğin gibi izlemek insana büyük keyif veriyor.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tafi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 2 tane dev akvaryum var birini boşa çıkarttım 2 sindede Et obor Amazon Piranhası besliyordum. Çocukluğumdan beri bu balıklara ilgi duyuyorum canlı yem vermiyorum, sadece tavuk gögsü ve kırmızı et veriyorum zaman zaman tetra yemide vererek besliyorum onları. çok dayanıklı balıklar ota boka ölüm olmuyor, ve aralarında hastalanan olursa direk mideye indiriyorlar zayıf olanı Pacu denen otçul olan çeşitleride var, onlardan 2 tane dev denecek ebatlara yakın var yine etçillerle beraber yaşıyorlar 16 etçil 2 pacum var düşünürsen sana pacuları uygun verebilirim biri 35 40cm boyunda diğeri ise 20 25cm boylarındadır en azından akvaryumuna az masrafla koyup keyif alma şansı yaratma şansın olur.. Akvaryumu ilerleyen aylarda büyütmen gerekebilir çünkü bu balıklar 50 60cm eninde alana ihtiyaç duyarlar, yüksek ayvaryuma ihtiyaç duymazlar sadece uzun olması gerekir yaşayacakları akvaryumun..160lık boşa çıkmış bir akvaryumum var linki aşağıda..

DEV AKVARYUM 400TL MOBİLYALI 480 LİTRE 160cm sahibinden.com
    Akvaryum da ki cam 12mm kalınlığındadır. 160 UZUNLUK 60CM GENİŞLİK 45 CM YÜKSEKLİK yazmışsınız...

Ama yükseklik 60cm / genişlik 45cm gibi görünüyor

Sr22DeT Silvia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Akvaryum da ki cam 12mm kalınlığındadır. 160 UZUNLUK 60CM GENİŞLİK 45 CM YÜKSEKLİK yazmışsınız...

Ama yükseklik 60cm / genişlik 45cm gibi görünüyor
    yok malesef doğru yazdıklarım..

çünkü şuan eve gelen akvaryum da ki en 45cm olunca, 60cm lik enin farkını o akvaryum evden çıkınca anlamış oldum..

Gelen akvaryumunda 60cm olmasını çok isterdim ama yapcak birşey yok ama bilgiler doğru, yanlış yazılan bir şey yok
    s14a Silvia is Loading % 99.9..

Vti-966
    Misafir
    Frontoza diyorum kesinlikle 130 cmlik akvaryumda güzel bir koloni kurursanız izlemesi çok kefiyli olur, heybetli balıklardır ve gercekten dayanıklılar..

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende biraz tecrüben varsa ve kendine güveniyorsan tropheus tavsiye ederim...

ERkut 205 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 cm beslemek istediğim türe bir türlü karar veremiyorum. sizce en dayanıklı ve uzun süreli yaşamı olan balıklar hagileridir. mutlaka balık besleyen birleri vardır ve yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. discus istiyorum fakat temizlik ve bakımları için çok zaman gerekiyor.
    Öncelikle cichlid cinsini hangi göl kökenli besliyeceğinize karar vermelisiniz...Malawi yada tanganyika...
    Malawi balıkları daha yaygın ve daha eskiden bu yana beslenilen üretmesi kolay bir arada iyi geçinen türlerdir...Ayrıca çeşme suyu ph değerlerinede uygundur...Onun için kolay kolay hastalık olmaz siz işinizi tam yaparsanız...
    F0 ve F1 her tür için geçerlidir...F0 gölden getirtilen gölün suyuna uyumlu vahşi karakterli balıklardır...
    F1 diye geçenler ise gölden getirtilen ve direk o cinsten yavru alınan orjinal ırkın devamı ama yerli üretimidir...Genelde beslemesi büyütmesi ve riski en az olan budur...Gölden gelen türlerde buranın suyuna adapte etmek zordur...Su değerlerini çeşme suyuylaeyer yakalıyamıyorsanız çeşitli göl suyuna dengelemek amaçlı kimyasal katkılar kullanılır...Bunlarıda dikkatli kullanmak gerekirki sürekli olarak gh kh ph ve no3 değerlini ölçerek suyun değerlerine bakmanız gerekir...Yanlış bir işlemde su değerleri dalgalandığı an balıklar çöp olur...

Yunus cinsi malawinin en değerli türünden birisidir. Yunus besliyecekseniz tek tür yunus beslemenizi öneririm 2. bir erkek bile baskın erkeğin yanında aynı akvaryumda gelişimini tam iyi gösterememekte ve kafa yapması azalmaktadır,yunus türlerinin erkekleri su değişimi akvaryum değişimi gibi sebeplerden çabuk strese girebilir 1-2 haftabile attığınız yemi yemiyebilirler...
    Akvaryumun temizlemesi öncelikle iyi bir dış motor ile yapılmalı tercihe göre iç motor yada sadece kafa motoruda kullanılabilir...Su değişimlerinizi haftalık aksatmamalı ortalama %20-30 oranında su alınmalı olası nitrat patlamasını önlemek için... Nitrat patlar ise balıklarınız zehirlenir vesebepsiz ölümler kendici sağa sola vurup ölen balıklar görülür,suyun rengi kahverengileşir ve köpürmeler oluşabilir yüzeyde... Eklenen su ise dinlenmiş su olması iyidir çünkü kloru 24 saatte ağzı açık durursa uçar ve balıklara ters etki yaratmaz... Aksatılan su değişimleri ilk zamanlarda tepki vermesede ilerliyen dönemlerde mutlaka kalıcı zararlar bırakır balıklara...Akvaryumun hacmine göre balık boy ve sayısını ayarlamalısınız... Olabildiğince kimyasal kullanmayın derim zaten sıfır kurulumdan bu yana herşey doğru yapılır ise bir sorun olcağını sanmam...Balıkları aldığınızda akvaryuma ilave ederken mutlaka 1-2 saat su dengelemesini yapıp öyle akvaryuma dahil edin...Balıklarınız yavru aldığında kusturma denilen yöntem ile yapmamaya çalışın çünkü bu doğacak yavruların annelik iç güdüsünü kaybetmesine sebebiyet verir uzun dönemde çıkan yavruların üreme zamanlarında ağzında beslediği yumurtaları çabuk yeme atma ve ağzında tutamama gibi sebebiyetlere yol açar...

Bunun dışında tanganyika ve malawi gölünden daha çeşitli gene dayanıklı balık türleri hakkında sormak isterseniz bilgi verebilirim...
    //// PEUGEOT SPORT
    Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunlar da benim yeni zıpırlarım. sevdim ben bu yunusları.

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pirana besle ama pahalı bir zevk ben evdeki barın içini komple akvaryum yapmıştım deli gibi besliyorduk etçil pirana çok pahalı bir zevk yalnız ben böyle olacağını düşünmemiştim..ebat büyüdükçe maliyet çok artıyor dikkat et.birde bizde suyu temizliyen borular vardı devirdaim pompası falan.. dakka başı o koca akvaryumu suyu boşalt temizle yapamıyacağımız için..birde bu piranalar arkadaşlarınıda yiyor yani bir pirana ölünce diğerleri onu yiyor..bulursam koyucam resmini...
    http://img268.imageshack.us/img268/7994/cimg6347v.jpg
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

G.S.İ_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tatlı suyu berraklaştırmak için kullanılan birşey var mı? çeşme suyu kullanıyorum 2 hafta oldu kuralı ama hala tam saydam değil. dip çekimi yapıyırum ama suda tortu olmamasına suyun rengi bulanık. filtre gayet iyi acaba kum ve kayalar mı bozuyor suyu?
    Kullandığınız kayalar resimdeki yer alalanlar ise suya salınım yapacağını sanmıyorum.Silkat tabanlı kayalardır ama oranı düşüktür.Su değerleriniz asit - ph - kh olarak ayrılır kendi içinde yapısı bakaımndan.Suyunuzda klor olmasın yeter ki.Tankınıza su değişimi yaparken ekleyeceğiniz suyu iyi dinlendirin takviye bir kafa motoruyla havalandırarak beklesin ve sonra tanka ilave edin.Bu 1 ayda örneğin tankın net hacminin 3 de 1 i kadar olsun.Suyu berraklaştırıcı seranın ürünleri var ama tatlıda suda gerek yok bence.Bulanıklığın nedeni bence yeni koyduğun kayaların suyla reaksyona girmesinden meydana çıkan amonyak patlamasından oluşan fluluktur.Buda zamanla ve düzenli su değişimleriyle gidecektir.Yanlız kumlarnı tam anlayamadım ,tatlı su için silis kum öneririler.O kahve rengi kum tanecikleride suya salınım yapıp rengi bozuyor olabilir buda etken olabilir yani bu iki ihtimalden biri bence.

Herkes tankını koymuş bende koyayim
    Buda benim 270 lt marine tuzlu su tankım:

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    köpek balıgına geç abi
    Bizim yasinde var 2 tane cama bi vuruyorum lavuklar kafa atıyolar
    Vorsprung Durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=G.S.İ_07;1950953]Kullandığınız kayalar resimdeki yer alalanlar ise suya salınım yapacağını sanmıyorum.Silkat tabanlı kayalardır ama oranı düşüktür.Su değerleriniz asit - ph - kh olarak ayrılır kendi içinde yapısı bakaımndan.Suyunuzda klor olmasın yeter ki.Tankınıza su değişimi yaparken ekleyeceğiniz suyu iyi dinlendirin takviye bir kafa motoruyla havalandırarak beklesin ve sonra tanka ilave edin.Bu 1 ayda örneğin tankın net hacminin 3 de 1 i kadar olsun.Suyu berraklaştırıcı seranın ürünleri var ama tatlıda suda gerek yok bence.Bulanıklığın nedeni bence yeni koyduğun kayaların suyla reaksyona girmesinden meydana çıkan amonyak patlamasından oluşan fluluktur.Buda zamanla ve düzenli su değişimleriyle gidecektir.Yanlız kumlarnı tam anlayamadım ,tatlı su için silis kum öneririler.O kahve rengi kum tanecikleride suya salınım yapıp rengi bozuyor olabilir buda etken olabilir yani bu iki ihtimalden biri bence.

Herkes tankını koymuş bende koyayim
    Buda benim 270 lt marine tuzlu su tankım:

çok güzel maaşallah. eminim çok keyiflidir uğraşması. su bulanıklığı konusunu çözdüm dış motorun filtre katmanları tam birbirini öpmemiş ve sadece devirdaim yapıyormuş bugün hallettim cam gibi oldu şimdi. kahverengi taşlar genelde canlı bitki için kullanılan bir kum ama ben ciklete karar verince onlar da kaldı öyle. çok hafif olmaları sebebiyle balıkların ağızlarına almaları kolay oluyor. cama tükürdüklerinde ses çıkmıyor. bir yunusum sürekli bu taşları toplayıp kendine rampa yapıyor sonra o rampadan kayarak kaşınıyor bir yukarı bir aşağı. verdiğin faydalı bilgiler için ayrıca tşk.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)