tsi lara normal hocam demekki :D fıat grubuda biraz yağla çalışır(eski nesil birkaç motoru) ama bu kadarda değil :)
Printable View
basta dedigim gibi servis yag eksiltmesi normal kitapciginda da yaziyor diyor. yag eksilten araba normal olur mu cevabini veremiyor :)
peki servis ne yag koyduysa ayni yagdan ekletmem mi lazim (ki arabaya yetkili servisin 30bin bakiminda hangi marka yag koyduklarini bilmiyorum 5w/30 sentetik yag konuldugunu biliyorum sadece) yoksa herhangi bir marka 5w/30 sentetik yag koysam olur mu?
Yahu ne eklemesi ne çıkartması böyle bir yalan varmı ?? Eksiltme normal ne demek. Sıfır araba alıcam ve araba yağ eksiltecek!!
Sağlıklı bir motorun yağ ömrünü (10k-15k km) doldurmadan eksiltme yapması kabul edilemez.
bakımdan bakıma 1 litreden fazla yağ eksiltiyorsanız, normal olduğunu düşünmüyorum.
2011 corolla d4d 19500 cü km de yağ seviyesi eksik arızası verdi. 1.3 litre yağ aldı.
bakım aralığı 10bin km de bir.
Servise sordum, ık bık cık dediler, normal dediler, hadi lan kimi kandırıyorsunuz, subaruda bile yağ eksilmez benim dedim.
Vakum pompasını değiştirmişler, sonrasında olmazda Turbo'yu değiştireceklermiş.
Dertsiz tasasız olsun başım ağrımasın vaktim yok uğraşamam diye Polo GTI siparişi verdim ama ;
durum iyice saçma bir hal almaya başladı gerçekten..
Hiç bir aracımda gazlasamda zorlasamda gram eksiltme olmadı en çok bakımda yağı zift gibi olurdu o kadar
yok gazlayınca 1 lt gazlamazsan yarım litre her 2000 km de yağ ekle bilmemne..
2012 modellerde piston ve segman update i var diye gördüm bi yerlerde yok yanlış ise siparişi iptal ederim öyle saçmalık mı olurmuş..
Ayrıca 3500 Km 'de x5 3.0d 1 litre yağ eksiltmişti, servise götürdüğümde her 1000 km'de yarım litre eksilmesini normal kabul ediyoruz demişti, benim de tepemin tası atmıştı ama birşey yapamadım öyle bindim ve sonra sattım...
Kullanıcı kitapçığını okudunmu?
Toyotalarda yağ eksiltmeyle ilgili bi madde vardı belki vw dede vardır.
Valla bizde 2000 model magirus var o bile yağ eksiltmiyor :D
saçma olmaması lazım yağ eksiltme falan hoş şeyler değil
vw eski hava soğutmalı motorlarına geri dönsün daha az eksiltiyordu :D
Hacı toyota 10k kmde 2 lt yağ eksiltir diyodu olur tabii o kitapta kaza dışında araçda olabilecek muhtemel arızalar ve çözümleri ile ilgili bilgi vardır.O kitabın amacı senin arabayı öğrenmen değil olası bi durumda mahkemeye gidip yeni araba talep etme diye verilir.
Çaktın :D
o kitapçıklar olası bir arıza durumunda kendini garantiye almak içindir. Yoksa sağlıklı bir motor o kadar yağ eksiltmez...
Benim durumum için konuşalım, evet kitapçığında 1 litreye kadar eksiltme normaldir diyor ama neden vakum pompası değişti ben arızaya bağlayınca?
Vakum pompası yemezse turboyu da değiştireceklermiş. Sonrasını sordum, ehh motor da değişebilir dediler :)
hahahhaha :)
benim anlamadigim yeni teknoloji, ustun Alman muhendisligi diye tabir edilen odul bile almis motorun yag eksiltmesi ve bunun servisinin hatta firmasinin (kitapciginda yaziyor) normal kabul etmesi...
2001 model 150k kmdeki 316'mda yag eksiltiyordu, bosuna gunahini almisim ben garibimin o zaman :)