Garantide olduğu sürece sorun yok bide araç toyota dimi öyle hatırlıyorum extra garanti yaptır o çok işe yarıyor.
Printable View
O değilde madem bukadar yağ yakıyor bu motorlar, bari 20w50 ile çalışacak gibi yap, hem ucuz olur, hem her benzincide bulunur sıkıntı olmaz :D
Bu araclar bu anda hep sıfıra yakın durumdalar ve buyuk cogunlugu garantı kapsamında. Simdilik herkesin keyfi yerinde ama garanti bittigi gun kargasa baslar.
vay garip oguzhan vay ,taksın yenisinide bi yüzü gülsün artık :D ,122 de böyle bi durum yok ,arkadasımın 140 ında da böyle bi sıkıntı olmadı ama birinde olmadı diye hepsinde olmayacak değil.44 binde daha hiç yağ problemiyle karsılasmadım,ama 2.0 tfsi ları duydum+cevremde arkadasın polosu var sıfır aldı aldığından beri fazla yağ eksiltiyor
vw tsi ların motorunu yaparken sarmasın diye boşluğu fazla verdirmiş :D
60 lira para vereceksin, sonra 2000 km de 1 lt yag ekleyeceksin. İnsan benzinci de o kaputu acmaya utanır.
beyler bana hiç ama hiç mantıklı gelmedı e220 cdi var 15bın de değiştiriyoruz 6.5 litre yag koyuyoruz en fazla 500 gr eksık cıkıyor ben bu ısı akıl sıra erdıremedım motor 200 bın oldu 2003 model
Hıc bır motoru bır bırıyle kıyaslamayın...
Her motorun karakterıstıgı farklı,calısma prensıbı farklı...
Ama VAG grubu turbo motorları hep yag sever motorlar olmustur...
Ozellıkle Twin charger sorunlu...
Şanzımanı dahıl...
geçenlerde yetkili bir seat servisinde servis müdürü ile laflıyordum.. yeni cupralar için 5k da 1.5 lt yag a normal diyordu.. özellikle tfsi larda çok daha belirgin olduğunu söyledi..
Ne kadar doğru bbilmiyorum stock yeni cupracılar söylesin.. ben bile 200k daki turbo aracımda 10bin de 1lt anca eksiltiyorum hatta belkide daha az.
Servisler sanırım 5w-30 kullanıyor tsi motorlar için
Bence ince bir yağ, özellikle twinchargerlar için biraz ince kaçıyor diye düşünüyorum
Gerçi fabrika öneriyorsa vardır bir bildiği
i love oldskool :D
1973 mercedes gram yag eksiltmiyor masallah..
yeni araba ya garantide olacak yada yeni araba almican bence en guzeli :)
O zaman bu arabalarin mazda rx8 den farki yok calisma prensibi yağ yakmak.çok enteresan..
Bi arkadasimin 6bin'deki Polo GTi'i yarin servisten yeni sandik motoru takilmis olarak cikacak insallah :D
2bin km'de baslamis yag eksiltmelere, servisten cikamamalara.. En son kavga gurultu sandik motor getirtmisler
Sana bu miktar yag tuketimi normal geliyorsa sorun yok. Sahipleri bile kronik sorunlu oldugunu kabul ederken bu yorum abes olmuş.
Aşacak bir durum yok, sen de olumsuz yorumları kabul edecek şekilde kendini aş.
Bazı gerçekler var, bir motor ilk seri denemelerde elbette sorunlar yaşayacak. Sen her ne kadar kabul etmesen de artık birçok firma AR-GE sini tüketiciler üzerine yıkmış durumda. Kısaca, biz hele piyasaya sürelim nasıl olsa ufak tefek sorunları aşarız düşüncesi her alanda hakim artık. Buna güncel piyasa şartları ve ortamdaki rekabet sebep oluyor.
Çok ufak örnek vereyim ilk nesil çıkan 1.5 dci reno motorları HDI pejo citro grupları hep motor sorunları yaşadılar. Gerçekleri kabul etmek lazım. Bir ara serviste dizelden geçilmiyordu, sürekli turbo patlatlamalar vs. sonunda revizyonlarla sorunlar aşıldı.
1.4 TSI evet gerçekten çok verimli bir motor fakat yag tuketimi ust seviyelerde.