yeni nesil ( euro5 emisyonlu , dpf'li ) 1.4 d4d lerde de var malesef yağ eksiltme, bikaç tane yarım blok değişen gördüm serviste canlı gözlerle.
Printable View
Valla ben bilmem. Yarim blok, uc ceyrek blok, bir bucuk blok farketmez. Gt30 ile 2 bar basincla yuruyen impreza 100 gr eksiltmiyor, kici kirik corolla eksiltirse, hoplatirim. Ki hoplattim, beni gorunce tum servis danismanlari besmele ceker oldular... :)
Adam aracı ''0'' alıyor. güzel hayaller falan çıtır modlar var aklında. ondan sonra daha araç 2bin km ye gelmeden 4 küsür litre toplamda yağ eksiltiyor. 60bin tl para veriyorum sebepte akmasın kokmasın hızlı gitsin sanayilerde sürünmeyelim falan.sonra bir bakıyorsun toplamda 4 lt yağ eksiltmiş. afedersin yakarım o servisi.
birebir alicanın dediği aracın sahibini tanırım. çocuk kanser oluyordu. servis kağıtlar mı imzalatmadı olası motor kırma sorunlarına karşılık sorumluluk kabul etmemek için.nitekim en son motor değişiyormuş.
yok şu kadar lt de yağ eksiltme normalmiş. yahu bırakın bu işleri servisler yalan konuşuyor siz müşterileride bu duruma adapte etmek için normal diye kandırıyorlar.öyle yaptıklarını sanıyorlar. hilmi o kadar yağ eksiltmiyordur hulkta. tüketici olarak her türlü hakkınızı istemenizi öneririm.
Bu konu acilinca yine yag arizasi yandi :) 12ooo km de 3 . Kez oluo bu
Forever honda d series
Kac lt koyduysan 10 bin sonra o kadarini bosaltirsin istedigin kadar devir don
Tsi bircok markanin kullandigi bir motor ne demek normal kimi kandiriyorlar bunlar
Tsi kullanıcısı olarak bunları duymak açıkcası beni endişelendirdi önceki aracım 122lik tsidi 7K da önceki aracımdan alışkanlık olduğu için sürekli kontrol ediyordum gram eksiltme yoktu şimdiki aldığım 122lik jetta 17k bakalım biraz km yaptıktan sonra kontorllere kaldığım yerden devam edicem :( Ama işin garip yanı aldığımda araç 16k da girmiş ve bakımdan beri kaputu hiç açmadım dedi inş. eksiltme yapmamıştır yoksa bakıma kadar eksik yağla gitmiş demektir :( Ki yağı kontrol etmek kadar nefret ettiğim şey yoktur hele bide bu sıfır bir aracsa :icon13:
gram yağ eksiltmez normalde diyorsunuz ama bu turbo bir araçta pekte mümkün değil bence. 100gr bile eksiltmeyecek emin misiniz? Elbette 2000km.de 1 lt. kabul edilmeyecek bir değer ama 15.000km.de 500gr-1000lt. arası bencede kabul edilebilir bir değer.
TSİ ler ilk sinyalleri veriyo
1.400cc motordan 160 hp hatta revolu 210hp alan bir motor ve teknolojiden bahsediyoruz,
vag gibi bir grubun bu kadar yağ eksiltmesini göz ardı etmesi yada denemeden piyasaya sürmesi olası değil.
Bence bu hacimden bu gücü alabilmek için yapılan fedakarlık, pistonlarla blok arasında fark fazla ve yağlama daha sağlıklı oluyor.
işte bende diyorumki gram yağ eksiltmediğini yağ çubuğundan anlayana helal olsun. Turboyu yağlıyorsun bir kere gram eksiltmemesi pratikte imkansız hele de tapa gaz geziyorsan... Ama yukarıda da belirttim. 2000km.de 1 lt yağ tüketiyorsan o zaman geçmiş olsun...
Bende bir tsi kullanicisi olarak yag eksiltme problemi hic yasamadim desem yeridir aracim 75000 km de devamli kontrol ederim haftada en az bir kez hic yag ekledigimi hatirlamiyorum fazlasi vardir eksigi yokdur:):)
Allah'a şükür bende de yok ama az miktarda yağ eksiltme turbo araçlarda bence normal.
Kesinlikle normal bunun her 1000 km de 1 litre degilde bence her 8-10 binde 1 litre cok normal .
Motordan motora farkeder bir durum 1.4 tsi larda bu olay basindan beri var baska servislere fikir danisip bu karakteristik mi yoksa bir hata mi ona bakmak lazm. Misal peugeot 106 aracimi 110k km de sattim ve o gune kadar hicbir bakiminda degil isik yakmak yarim litre bile eksildigini gormedm. Genelde turbo motorlarda bu oluyor hele twin olunca iyice sikinti umarim onemli birsey yoktur...
Kaputu acmaya utanır falan demen garip geldi herkesde bi tsi kotulemesi var yok sanıldıgı kadar gitmiyormuş o parayı haketmiyor vs bunu aşmanız gerekiyor. Kıyasladıgınız araclara gore konfor + görünüş + yol tutuşu + performans bunu verebilcek başka bir arac varsa bu fiyata soyle aracımı degistirip onu alıyım. kıyasladıgınız araclar gırtlak yüklü araclar ben niye bi 106 gti geccek diye aracımın motorunu sıkıntıya sokup cebimden bi 106 gti parası cıkartıyım ? stock olarak getir o kıyasladıgın aracları ondan sonra verimli motor hangisiymiş konuşalım karşılıklı. Yag yakma sorunu olabılır bu bir problem ona hak veriyorum ancak suan aracım 7k da ve sorunum yok devam ediyorum yagınıda kontrol ediyorum kaputumuda actıgımda utancak bi durum olmadı bugune kadar. tekrar soyluyorum stock olarak konfor yol tutus performans vs olarak bi arac getir bu fiyatlara tsi motoru gecsin aracımı satıcam ertesi gune