User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
73 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Özürlü aracı park yeri(!)

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı C!N Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Engelliyim, haliyle aracım da engelli plakalı. Yaşadığım şehirde bulunan tek alışveriş merkezine gittiğimde engelli park alanlarında engelsiz plakalı araçları gördüğümde özellikle çıkamayacakları şekilde önlerine/arkalarına park ediyorum ve telefon numaramı aracımın ön camına bırakıyorum, özellikle muhattap olabilmek için şahsiyetlerle...
    Artık yapmayın isterseniz, cünkü engelli plakalar kalktı, yeni ler standart plaka.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabanızı düşünüyorsanız o yere çekmeyin

duyarsız vatandaşlarımız olduğu kadar,duyarlı vatandaşımız var, araç çizme vs bunların elinden bolca gelir hehe

1lker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı redbaron Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malesef ülkemizde bu konuda hic bir duyarlılık yok .amerika ve avrupada alısveris merkezi ve türevi sosyal alanlarda en yakın yerler engelli park yerleriyle dolu. Ve her zman bos kalır gereken kullanır.Bizde ceza yaptırımı yok.Yurtdısında engelli yere park ettiginde aracın tekerini kitleyip kol gibi bir ceza gonderiyorlar.
    kesınlıkle cıddı yaptırımlar cok seyı degıstırır bende buna ınananlardanım
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
    http://www.torkgaraj.com/
    Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
    Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Engelliyim, haliyle aracım da engelli plakalı. Yaşadığım şehirde bulunan tek alışveriş merkezine gittiğimde engelli park alanlarında engelsiz plakalı araçları gördüğümde özellikle çıkamayacakları şekilde önlerine/arkalarına park ediyorum ve telefon numaramı aracımın ön camına bırakıyorum, özellikle muhattap olabilmek için şahsiyetlerle...
    benım basıma gelse dedıgınız olay sanırım ozur dıleye dıleye yerın dıbıne gırerım hıc bı anlam ıfade etmesede umarım bundan sonra herkez cok daha dıkkatlı olur
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Artık yapmayın isterseniz, cünkü engelli plakalar kalktı, yeni ler standart plaka.
    Yeni araçlarda engelli işareti olmayan plakalarda engelli park kartı olmak ve bu kart aracın ön camında görünür bir yere olmak zorunda, buna özellikle dikkat ediyorum...

Alıntı oğuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

duyarsız vatandaşlarımız olduğu kadar,duyarlı vatandaşımız var, araç çizme vs bunların elinden bolca gelir hehe
    O kadar kolay değil o işler, yapıyorsam emin olun arkasını kollarım, ezbere yapmam, bu yerler güvenlik kameralarıyla izleniyor, kayıtlar 3 gün saklanıyor, hani biri böyle bir gaflette bulundu ve aracıma bir zarar verdi diyelim, burnundan fitil fitil getiririm, değil bir daha engelli yerine çekmek, engelliyi gördüğünde saygı duruşuna geçer...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

göz ardı etmemek gerekli katılıyorum .)
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni araçlarda engelli işareti olmayan plakalarda engelli park kartı olmak ve bu kart aracın ön camında görünür bir yere olmak zorunda, buna özellikle dikkat ediyorum...

O kadar kolay değil o işler, yapıyorsam emin olun arkasını kollarım, ezbere yapmam, bu yerler güvenlik kameralarıyla izleniyor, kayıtlar 3 gün saklanıyor, hani biri böyle bir gaflette bulundu ve aracıma bir zarar verdi diyelim, burnundan fitil fitil getiririm, değil bir daha engelli yerine çekmek, engelliyi gördüğünde saygı duruşuna geçer...
    arkadaşımı yanlış anlamışsınız özürlü araçların yerine park eden normal araçları çizebilecek duyarlı vatandaşlarımız var anlamında yazmış .)
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrıca arabamdan önce düşünmem gereken o park yerinin hak sahipleri, oraya gerçekten ihtiyacı olan insanların var olduğunu düşünürsek, araçın değeri pek bir anlamsız kalıyor...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 1lker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşımı yanlış anlamışsınız özürlü araçların yerine park eden normal araçları çizebilecek duyarlı vatandaşlarımız var anlamında yazmış .)
    Evet yanlış anlamışım, şimdi sen söyleyince fark ettim, ama buna da katılmıyorum, yapmamız gereken karşımızdaki insanın her ne kadar bilinçsiz de olsa farkındalığını sağlamak olsa da bu şekilde olmamalı diye düşünmekteyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet yanlış anlamışım, şimdi sen söyleyince fark ettim, ama buna da katılmıyorum, yapmamız gereken karşımızdaki insanın her ne kadar bilinçsiz de olsa farkındalığını sağlamak olsa da bu şekilde olmamalı diye düşünmekteyim.
    karşıdakini düşünmeyen bir insan olur, ona ne derseniz boştur.ama bir gün arabasını çizik halde bulursa..
    haa neymiş buraya kendi yerinmiş gibi çekersen çizerlermiş der ve bidaha çekmez diye düşündüm ben. tabi buda doğru bir davranış değil haklısınız

BU®AK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sakarya da güzel bir uygulama yapmışlar serdivan avm de arkadaşım gazidir o anlatdı. O kısımlar kuka ile kapalı ve başında sürekli görevli bulunuyormuş engelli plaka yada ehliyeti olan vatandaşlar harici kimseye park yaptırmıyolarmış.İnşallah bu tarz uygulamalar artar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    karşıdakini düşünmeyen bir insan olur, ona ne derseniz boştur.ama bir gün arabasını çizik halde bulursa..
    haa neymiş buraya kendi yerinmiş gibi çekersen çizerlermiş der ve bidaha çekmez diye düşündüm ben. tabi buda doğru bir davranış değil haklısınız
    Bana çok fazla etik gelmiyor böyle bir davranış, öyle ki yapılan yer güvenlik kamerasıyla izleniyorsa haksız duruma bile düşünülebilir. Ayrıca insanlık adına güzel bir farkındalık yaratmak için birşey yapmak isterken aksi bir biçimde davranmak yakışıkalmaz bence.

Eğer bir gün park yerinden çıkışını engellediğim şahsiyetler tarafından mahçubiyet, özür vs. yerine ukalalık, çakallık vb. görürsem niyetim aracımı orada bir kaç gün bırakmak... Biliyorum ki aracımı oradan hiç bir kuvvet kaldıramaz, yerinden oynatamaz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en onemlı olanı zaten ınsanların yaptıkları hatayı anlamalarını saglamak sız en dogrusunu yapıyorsunuz konunun en basında verdıgınız ornekte bu sekılde hata yapan bır ınsana sızın verdıgınız ders bence yapılabılecek en guzel sey
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okuyorumda konudan bağımsız olarak birşey demek istiyorum.

Özürlü kelimesi yerine ENGELLİ kelimesini kullanın. İkisi birbirinden ap ayrı kelimeler taşıdığı anlam olarak.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    asla yapmadıgım yapana kıl oldugum harekettir bigün tam park edip giderken gördüm inmesini bekledim pardon niye parkediosun dedim bön bön baktı suratıma
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    asla yapmadıgım yapana kıl oldugum harekettir bigün tam park edip giderken gördüm inmesini bekledim pardon niye parkediosun dedim bön bön baktı suratıma
    mavi ekran error vermiştir .))
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

ErenErdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özellikle Torium AVM engelli park yerlerinin tamamı bilinçsiz sürücüler tarafından dolduruluyor ve X-ray cihazında bile öttünüz birdaha geçebilir misiniz, diyen güvenliklerin umurunda bile değil bu durum.
    Ben herhangi bir AVM de engelli yerine haksız yere park edeni gördüğüm zaman hiç üşenmeden sileceklerine saldırıyorum.

KM_562 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    On numara bi konu açmıssın yürekten kutluyorum. yarın ne olcağımız hiç belli değil. Duyarlı olmakta fayda var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir anı: Bir gün engelli park yerine park etmiş bir yarisin arkasını kapatacak şekilde iyice yanaşıp park ediyordum, aracımı stop edeceğim anda sürücüsü bir bayan geldi poşetlerini aracına koydu, çocuğunu aracına bindirdi ve o ana kadar hala farkında değil benim aracımın, camımı açtım; ''Tam zamanında geldiniz, aracımı kilitleyip gitmek üzereydim'' dediğimde kadın şaşkın bir ifadeyle ''neden'' diye sordu, hiç birşey görmeden aracının ön tarafında kalan tabelayı gösterdim ve o an kadının mahçup ifadesini yüzünde görebiliyordum, özür diledi ve farkında olmadığını söyledi, yolunu açtım ve otoparktan ayrıldı. Ben inanıyorum ki, o bayan o andan sonra daha dikkatli olacaktır...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)