aferin onur seni tebrik ediyorum
tam tersi yaav işte bugün insanlar ciddi mi yoksa ben 3 gündür sigara içmiyom die böylemi oluyo![]()
aferin onur seni tebrik ediyorum
tam tersi yaav işte bugün insanlar ciddi mi yoksa ben 3 gündür sigara içmiyom die böylemi oluyo![]()
Vitesi boşta marş basmış arabada sıfırdan bile kaldırırım. Ama çok hafifte olsa yokuş aşağı olsa iyi olur. Onun dışında vites büyütmek ve vites küçültmek zaten çok kolay. Alt devirlerde 500 üst devirler 1000-1500 devir aşağısından yakalayarsanız vites büyütmek sorunsuz olur. Tabi arabanın oranlarına göre değişir.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Ben debriyaja basarak vites değiştiriyorum, çok kolay çok rahat tavsiye ederim deneyin. Çok değişik bir duygu, yağ gibi...
Bir ölür BİN DİRİLİRİZ...
Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun!
valla sürekli araba üstünde oldugum için bence cok ıyı oluyor sureklı debriyaj derdi olmuyor en azındanvites atılır boşa alınır düşürülür debriyajsız herşey mumkun
![]()
ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜM YUNUS DİYE GÖRÜNDÜM
YUNUS EMRE
ewet bugun fıat lınea dızel ıle baya denemeler yaptım hıc cırtlatmadım kaptım bu ısı sadece vıtes kucultrken bıraz zorlanıyorum ama halledıce![]()
Geri vitesi denemeyin ama.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
http://www.techturkey.com/forum/vide...-yapti-bu.html
Bende görmüştüm asla yapmam sanırım![]()
Ya bende yapıyorum mantığını felan herşeyini biliyorum anlıyorum ama şeyi kafam almıyor. Gerçi bir çok kişi farkında değildir.
Debriyaja basmadan 1inci vitese takar gibi vites çubuğunu 1inci vites pozisyonuna yaklaştırıp hafif iteler gibi yapınca (çok saçma gibi oldu anlatım ama tam olarak böyle) hiçbir tuhaf ses sarsıntı titreme vs.vs. olmadan araba harekete geçmek istiyor. Eğer yokuş yukarı değilse yada araçta aşırı yük yoksa araç harekette ediyor çok yavaşça. Nasıl oluyor bu.Hiçbir aşınma sürtünme olmadığınıda düşünüyorum ben çıkmayan seslere ve olmayan titreşime bakarak.
Schumi.Projects
her vites dişlisinin kavramasıdır sokromenc
vitese dayarken önce sekromenç karşı tarafa dayanır hızını eşitlemek ister, senin arabanı yürüten bu kavrama esnasında karşı tarafa aktarılan güç..
sekromenci traslıyorsun aslında yapılmaması gereken bi hareket..
sekromenc sarı gibi yumusak bi malzemeden yapılır cabuk asınabilir
cok asınırsa vitesler cartlayarak gecer cunku değişim esnasında hızını karsı tarafla
esitleyemez.
Arabaya alıştıktan sonra hiç kaçarı yok 1den 2ye 3ten 4 e devbiyajsız itina ile çekilirçok yaptıım hep yaparım
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)