nekadar doğru nekadar yanlış bilmem ama yani... ota boka dava açan bi milletiz dava açılması gerek bence....
Printable View
nekadar doğru nekadar yanlış bilmem ama yani... ota boka dava açan bi milletiz dava açılması gerek bence....
Rica ederim. Evet geçmişte öyle bir olay vardı benim de hatırladığım.
su konuyu gorunce direk bu video aklıma geldi. Bakalım kac g kuvveti gormustur bu cayenne in lastigi patlayınca ???
http://www.youtube.com/watch?feature...=pXQNpGmK5Qs#!
sadece lastik patlatarak cayenne airbag acıp, hyundai takla atmasına ragmen acmıyorsa at o airbagleri cope. istiyosa 100 tane olsun... takla atmıs daha ne g kuvveti yiyecekki yemis darbeyi üstten .hem aracın agırlıgı , hem ivmesi , takla momenti + yer cekim kuvveti ... bu arac insan eliyle takla attırılsaydı eger bu kadar kotu hale gelmezdi herhalde
Zaten arac bole biyere vurupta takla atmıs gibi degilde virajda yol kenarından yuvarlanmış gibi bi görüntü var bence sağ üst ondeki ezik ilk temas yeri o yuzden cok ezik onun dısındaki hasarlarda darbeye değilde yuvarlanmaya bağlı geldi benim gözüme sanki bu sebeple acılmamıs olabilir. benim eski arabamın kapısına sağlam tekme gelmişti kapı baya göçmüştü ama airbag acmamıstı ivmeli bi kaza olmayınca airbag acmaz araba, ki ivmesiz kazadada darbeye bağlı yaralanma cok az olur anca savrulmaya bağlı ezik ve kırıklar meydana gelir ki bunun muhattabı emniyet kemeridir airbag değildir diye düşünüyorum :)
yukardaki resimdeki aracın bilinçli tüketicilikle ne alakası var.düşük ivme sahsen beni ilgilendirmez ki çogu kişide dikat etmez hava yastıgı açılmayan arabanın mühendisinin a..k.. , bi ton para vercem ailemi daha korumalı bi arabaya bindirmek için, kaza yapcam o arabanın hava yastıgı açılmayacak....!
Allah Rahmet Eylesin valla cok zor kimsenin başına gelmesin. Hyundai kalitesi zaten az cok herkesin bildiği bişey bizim arkadaş sigortanın verdiği getzi kaldırıma carptı 50le fln araba pert oldu yani. Ama hava yastığı çoğu durumda destek değil köstek olabiliyor. Hava yastığı darbesini yiyen bilir sağlam oturtuyo
hyundai vestel avea bu 3 marka ağzıyla kuş tutsun isterse bende koca bir sıffııııır:icon13:
markayı kotulemek olayı markaya yikmak bence dogru degil benzer bir kazayi arkadasim astra ile ile yapti oda acmamisti.
ama su halde acilmiyorsa dava yolu acilmistir. arac sahibi icin
Daha önce bir kaç yerde daha takla atmış araçların airbag açmadığını okumuştum. Bunun nasıl teknik bir açıklaması var bilmiyorum. Ama gereksiz durumlarda airbag açılmasının tehlikeli olduğu kesin.2008 yılında euro ncap da 5 yıldız almış bir tasarımın 2010 modelinden şüphelenmek bu tasarımların güvenilirliğini test eden kurumlarını güvenilirliğinden şüphelenmek olur ki iddalı bir yaklaşım bence.
Ancak kimse hatasız olamaz. Hatta bir teknik adam olarak bizler hatasız olsak bile kimi zaman kusursuz gözüken teknik ekipmanların da hata yapabileceğini çok iyi biliyorum.
Fotograf yoruma çok açık, tasarım hatası olabilir, üretim hatası olabilir, önden darbe almamış ise sürücüyü koruma amaçlı alınmış bir önlem olabilir ama diğer airbagler neden açılmadı... vs.vs.
Kazayı daha ayrıntlı bulgularla incelemek yorumlamak gerekir. sadece bir fotografla doğru yorum yapmak mümkün değil.
aslında teknık hata olmamıs olsa saglam bı arac gıbı 24m boyunca takla atmaya dıs hasarı kagıda donmemıs oldum olasıda sevmem hyundaileri
Arkadaşlar şimdi durumu şu şekilde açıklamaya çalışayım X aracı 40km hızla ilerliyor ve duvara çarpıyor duvara çarptığı anda aracın çarptığı nokta yani tamponun hız 0 dır ama aracın arkası 40 km ile ilerleye devam eder aynı şekilde aracın içindeki sürücüde 40 km hızla ilerlemeye devam eder bu olaya eylemsizlik denir ki yaralanmalarda bu şekilde oluşur direksiyona konsola çarparak. Bu esnada muazzam bi kuvvet oluşur ve airbag sensörleri bu ani değişimi algılar ve airbagler harekete geçer. Tam tersi bir durumda siz dururken size bi araç çarptığında aracın o anki hızı 0 iken çarpmayla birlikte artar. Ama eylemsizlik gereğince içindeki sürücü sabit durma eğilimi gösterir ki yine yaralanmalara sebep olanda budur. Emniyet kemerinin mantığı sizi koltukta tutarak çarpmanın şiddetini karoser absorbe ederken sağa sola savrulmanızı engellemektir. Takla atma durumu biraz daha farklıdır çünkü Araç belli bi hızla giderken takla atmaya başladığında hızı 0 lanmaz yavaş yavaş durana kadar takla atmaya devam eder çok yüksek hızlarda ölümcül olabilir ama limitlerdeki hızlarda emniyet kemeri takılı olduğu sürece hayati bir tehlike oluşacağını sanmıyorum. Dediğim gibi araç takla atarak momentumunu yavaş yavaş azalttığı için çok aşırı bi kuvvet oluşmaz ki bu sebeple airbag açılmamıştır
bu g kuvveti masalı sadece hyundai ile ilgili değil
tüm markalar için geçerli
google de arama yapın birçok marka aracın bu tarz kazalarda hava yastığı açılmadığına dair haberler konular bulabilirsiniz gerek türkiye gerek yurtdışı
bizde focusta yaşadık
hatta dediğim gibi gozumun onunde hafif bi donemeçte direksiyonu elinden kaçırıp kaldırıma sol on tekerden vuran ve anında duran 207 nin tüm havayastıkları patladı 30 la falan giden bir araçtı
eklenen cayanne videosunuda izlerseniz sabit duran bir aracın havayastığının lastik patlayınca oluşan kuvvetten nasıl patladığını gorebilirsiniz
o kadar taklaya ragmen yolcu bolgesi cok kapanmamis. Icerideki parcalar yola sacilan ve sonradan arabanin icine konan parcalar, onlarin olmadigini hayal ederseniz, kemerle birlikte, yasam alani yeterli. bana gore (grup n palio ile agactan gecmis biri olarak) gayet saglam duruyor. Iceridekilerin de kemer takiliysa olumcul bir darbe aldigini sanmiyorum.
Eger araba yanlarkan kaldirima patlayip havalanip ondan sonra direkt olarak yan tarfinin ustune cakilsaydi, buyuk ihtimalle acilirdi. onlemli olan bu hiz dususunu minimum hasarla vucuda yansitmak (yani araba durdugu zaman yolcuda -veya sabitlenmemis esyada olusan eylemsizligi). Eylemsizlik olayini gozunuzde canlandirmanin en basit yolllarindan biri etrafinizda bir sure donmektir. Nasil ki siz durdugunuz zaman basiniz donmeye (his olarak) devam ediyor, ayni sekilde araba durdugu zaman da icindeki bagli olmayan esyalar gitmeye devam ediyor. mesela arka koltuktaki su sisesi gorunmez kazada enseden veriyor g yi :)
Son olarak elbette uretim hatalari olabilir, guvenlik faktoru maksimum ucaklar dahi dusebiliyor. En dogru is bilirkisi raporu almak olacaktir.
80le düz yolda frensiz arabaya çarptımne war ne yok açıldı çok şükür sağlığımız iyi kurtulduk araba takla atıcakda 10 hava yastığı yerinde durucak.Hyundai işte...
araçtan 1 ölü çıkmış beyler
Hyundai Genesis Coupe ‘den İlk Kaza yine airbag açılmamış sensör nerde acaba