evet bunada g kuvveti derler ama yeterince g kuvveti gormemis ki ikiye bolunmus :D
Printable View
Ya nesi kalitesiz... O kadar takla atmış feleğin çemberinden dönmüş ..
Sütunlar da sağlam... Airbag açılmadı diye Hyundai şöyle Hyundai böyle filan...
Kul yapısı bu...İllaki olur. Hem bir sürü farklı marka modelde araçlarda da aynı sorunlar oluyor.
Allah yaşatmasın...
amin hocam. yalnız içindeki arkadaş hayatını kaybetmiş ayrıca tanıdığım birisi accentle kaza yaptı annesini kaybetti oğlu sakatlandı.yine aynı kasa accent ile babam kaza yaptı bir arkadaşının kaburgaları kırıldı kaç hafta hastanede yattı buz üstünde 50 ile giderken hemde belki bana denk geliyor bu hyundainin olayları o yüzden nefretim var kendi çapında kaliteli cliolar albealar hepten kötü yanlış anlaşılma olmasın
ben bu g sensoru olayina kesinlikle katiliyorum..
yahu bahsedilen sey air bag..
kodumu oturtuyor adami..
yasayan bilir onun ne oldugunu :)
olen sahis aracta nerde oturuyordu, kemeri takilimiydi?
bunlari bilmeden yorum yapmak sadece sallamasyon cevap geliyor bana..
hyundai den kimse bir mercedes guvenligi bekleyemez zaten, hatta bir cok markadan..
bence acilmamasi normal, hatta acilsa idi o zaman daha kotu olabilirdi diye dusunuyorum..
hyundai mi koy gtne gitsin mantigi bence yanlis (hyundai yi sevmem ama yigidi oldur hakkini da yeme arkadas..)
Yok yav..Ne Hyundai sahibiyim ne de sevdiğim bir marka...
Ama bu aracın markası çok popüler bir marka olsaydı ki görüyoruz oluyor da...
O zaman bu kadar yıkıcı yorumlar olmazdı diye düşünüyorum..
Bir de merak ettiğim gerçekten yetkililer bu kadar umursamaz mı davranmış..
Buna da inanmak istemiyorum açıkçası.. Allah rahmet eylesin...
tamamen markaya suç atmak doğru olmaz ama o arabayı alan kitle belli ben daha normal giden getz göremedim roket gibi geçiyorlar yanımdan arkama yapışan h100 lere hemen yol veririm ne olur ne olmaz hyundainin bunu düşünerek araç satması gerekiyor gerekirse koy hız sınırlayıcı geçemesinler 140ı.birde arama motoruna hyundai ile ilgili bir kaç kelime yazdım yüzde 90 olumsuz gerçi hyundai rahatsız değl bu durumdan gayet güzel araç satıyor nasıl birr pazarlama taktiği uyguluyorsa tebrik ediyorum
2005 sedan corolla ile çelik halatlara girdim , arabada ön motor aksamı ve şase diye birşey kalmadı ufak sıyrıklarla araçdan çıktım , fakat hiç bir airbag açılmadı ,Çekiciyle aracı servise indirdik orada bi elemandan (SRS Airbag) yazanlar kemerden şase alarak çalıştıgını ve kemer takılı olmadıgından açılmadığını felan duydum, Sadece Airbag , yazanlar ise kemersizde açılıyor diye duydum , ne kadar doğru bilemem ama üzerinde durmadım aracı yaptırıp bi süre kullanıp piyasasının aşagısına sattım..
Bilgi sahibi olmadam fikir sahibi olan ne cok insan var yaa. Hayir adam bide usenmeden aciklamis ona ragmen banane g den yazan var. Ya kafanizi calistirin biraz. Once airbag ne ise yarar niye acilir onu ogrenin sonra dusunun yinede akliniz yetmezse su konuyu okuyun hala kafaniz basmadiysa diyecek lafim yok
konuda ilk önce fotoya baktım ve dedimki yuh nasıl açılmaz. tüm yazılanları okudum sonra tekrar baktım fotoya gerçekten de çok kötü durumda değil. bir kişi hayatını kaybetmiş olması düşündürdü sadece bilinmesi gereken güzel açıklamalar yapılmış.
Airbag lerin kapalı konumda olma gibi bir ihtimali yokmu ?
Sorun A marka, B marka da değil ki;
Tamamen G kuvveti ve airbag beynin de ki akselerometre gelen kuvveti ölçer ve kuvvet yüksekse kemer gerilimleri de ölçülerek, akselerometre de ki tahmini yolcu konumuna göre airbaglar patlar. Airbag patlaması için emniyet kemeri şart değildir ama etkisi de yok değildir.
bizdede 2009 da 2007 model fx coupe vardı dağ yolunda sıcaktan erimiş asfaltta ters eğimli bi viraja girince en fazla 80 kmdeydi araç yavaştı yani arka tarafta hafif kayma olmuştu tek takla atmıştık tarlaya ters şekilde düşmüştük tek bi tane bile airbag açmadı ön tarafta kaput tampon çamurluklar felan gitmişti motorda tek bi darbe yoktu ama tavan felan tamamen gitmişti açması gerektiğini düşünüyorum isteyenlere inanmayanlara detaylı fotoğrafta atabilirim o gün bugündür hyundaile ilişkimi kestim
Hocam airbagin açılması için doğrusal bir darbe lazım sonuçta takla atarken aracın bir çok farklı noktası darbe alıyo ve aslına bakarsanız darbeleri ayrı ayrı incelediğinizde çok ciddi bir güç yok her bölge ayrı ayrı hasar görüyo yani her darbedeki kuvvetin yönü farklı. Bu yüzden açılmıyo airbagler ama arkadaşlarında dediği gibi 30 la giderken duvara vur konsoldaki bütün airbagler açılır. Yada aracın giderken birisi sana soldan 30 la vursun o taraftaki airbagler açılır.
sahibindende hasarlı araçlar kısmında , çok araç var , airbaglık kaza yapıp airbagları kapalı olan
linkteki genesis coupe sağlammış.. kafa komple girik, kokpit sapasağlam
bazı araclarda aırban on - off gıbı tuş yada anahtarlı sıstem oluyor acaba bunda vardı e kapalımıydı
iyide tavanın, direklerin ezileceği kadar sert bir şekilde dönmüş bu araba, daha ne kadar sert bir darbe almalı air bag açılması için ?
Bir arabayı prese alsanız, dörde katlasanız, hatta konserve yapsanız bile hiçbir hava yastığı açılmaz. Çünkü hava yastığı demek G demektir. G yoksa hava yastığı da yok. Hava yastığı bir güvenlik ekipmanıdır. Belirli bir G kuvveti oluşmadığı müddetçe de açılmaması açılmasından daha güvenlidir. Açılmaması da bir güvenlik önlemidir. Yanlış durumlarda açılan havayastıkları sebebiyle ölen yüzlerce insan var.
Takla atarken araç yavaş yavaş hasar alır. Ani bir hız kaybı yaşamaz. Aynı şekilde takla durumunda kişi duvara çarpmış gibi aniden kafasını direksiyona vs vurmaz. Hava yastığı anlık şişer ve hemen söner. Çünkü amacı ani hız kaybında, ani durmada, yüksek G kuvvetinde yolcuları o G kuvvetinden kaynaklanacak yaralanmalardan korumaktır. Yoksa hiç sönmeyecek, kuştüğü bir yastıktan sözetmiyoruz.
Maalesef bazı arkadaşlar hava yastığının her kazada veya aracın büyük hasar aldığı her kazada açılacağını sanıyor. Birebir aynı hasarı almış iki araçtan birinde hava yastığı açılmış, diğerinde açılmamış olabilir. Bu tamamen kazanın oluş şekline bağlıdır.
Bu başlık altında da çokça değinilmiş. Ancak gördüğüm kadarıyla en bilinçli yorumu SifirinciMurat nickli arkadaş yapmış. Kendisini tebrik ederim.
Herkesin kullandığı araçların güvenlik ekipmanları hakkında bilinçlenmesini dilerim.