kayak takımı satan yokmu ya :D
Printable View
kayak takımı satan yokmu ya :D
Bugün Kartepedeydım. Korkumdan kayak yapmadım insan ister istemez tırsıyor daha önce elime bile almadım kayak takımı ama arkadaşlarla 2.ye gelicez o zaman mutlaka denicem :D Çanağı kırmazsak ne mutlu :D
kayak ekipman ihtiyacı olan olursa tanıdık bir mağaza var merdivenköyde yardımcı olurlar...
Bu aslında kayak için de geçerli.. Boyuna göre satarlar/kiralarlar.. Oysa kilo boydan daha önemlidir. Kayağın carving derecesine göre ayakkabı bağlama yüksekliği, kiloya göre de pozisyonu ayarlanır.. Daha sonra da kullanıcının tecrübesine göre ince ayarı, atma dereceleri filan ayarlanır..
Raconu aslında bu..
Ama bizde dik dur bakalım genç derler.. 80 model eski usül kayaksa boyunun 3-5 cm fazlasını verirler. Carving se ki çıkalı 20 sene olmasına rağmen bizimkilere göre 'yeni'dir. 3-5 cm aşağısını verirler. Bağlamanın pozisyonunu filan sallamadan ayakkabıya göre açıklığı ayarlanır ve teslim edilir. Sonra da kullanıcının bütün vücuduna kramplar girer.. Koltuk altı gibi apalakasız yerleri kesilir, soğuktan zannederler, değildir.
Board'u bilemem ama kayakta kişi terliyorsa birşeyleri yanlış yapıyor veya ekipmanı yanlış ayarlı demektir. Buna ayakkabının sıkmaları dahil.
hortlatıyımmm nerde benım delılerımm :D aranmakta :D
biz ailecek yapıyoruz her sene baba ile ben snowblade anne normal kayak kardeş snowboard :) bir kaç resimde paylaşırım bırazdan
ah zaman olsa :)
pazartesı kartalkaya gıttım.bugun geldım. dun acayıp kar yaptı heryer lop kar oldu. cok ıyı durumda gıdecek olanlara duyurulur...
Kıs yaklaşıyor :) Avrupa ya ilk kar düştü :)
konuyu görünce heycanlandım birden özledim snowboard yapmayı kar yağsın amk artık :)
yeni maske aldım resmini koyam da :) forum up olsun
http://img546.imageshack.us/img546/3689/img2046qi.jpg
Uploaded with ImageShack.us
2 gündür inip cıkıyorum kar gercekten çok güzel tesiyejler calışıyo bilginize..
ılgaz ne durumda bilen var mı?
sezon acılsın artıkk kıs sporlarıda sart :D
kac tane delı var benımle daga cıkıcak :D
Dünden ufak bir lastik testi hız 90 km :)
http://www.youtube.com/watch?v=OW52H...ature=youtu.be
Nerde benim delilerim :D
Buluşma filan yaparsanız ben herzaman hazırım :)
istanbuldan toplanilip 4 ceker araci olan arkadaslarla gunubirlik kartepe yapabiliriz aslinda. benzin paraina ortak cikariz
Beyler kendine guvenen pist disi kayicak adamlar ariyorum eglence orda hiz yapmak deyil olay borda hakim olan deliler ariyorum nerdesiniz nan :D
Uludağa gidiyorum inşallah bu sene :) ilk olacak uludağ daha önce ısparta davraza ve ılgaza gittim kaymaya uludağı merak ediyorum
kartalkaya kartepe 1 metre olmus
http://i46.tinypic.com/x3zpdf.jpg
http://i47.tinypic.com/20a5v1k.jpg
Geçen sene uludağdan fotolar paylaşıyım, haftasonu güneşli günlerde bedenterbiyesi pistindeyiz.
Uludağın en güzel pisti bence, her nekadar liftler 80li yıllardan kalsada:)
Haa zamanında bazı takım arkadaşlarımız gördü ebelerini Rossignol takımındayken kartalkayada. Bana abi bizim çantaları arabaya at bizi yayladan alırsın dediler. OLm yapmayın etmeyin. Abi noolcak gözüküo zaten dediler. Yaylaya indiklerinde donmak üzereydiler otele geri döndük. 2 gün doktor kontrolünde yattılar. Uzun hikaye anlatmiim. Yaşadıkları filme konu olur.
7 seneden sonra tekrar kayağa başlıyorum inşallah. Erciyes'e gelen olursa haber verirse görüşüp tanışmak da isterim. :) Peki bir sorum olacak bu kadar ara vermişken sizce tekrar kayak mı yoksa snowboard mu :) :confused:
Board yap cem en azindan erciyeste agac yok :)
cem abi ikisinide yapmış biri olarak söylüyorum.2-3 sene kayak yaptım.Board a geçen sene başladım.Board çok ayrı bir dünya.
Ben 93 de kayak yaptım sadece 2 gün . Daha doğru düzgün snoawboard yoktu. 94 de snowboard furyası başladı. Kaykayda eşeğin bi tarafına su kaçırdık snowboard yapiim dedim snowboarda başladım kendim 1 günde öğrendim . 96 yılında Rossignol Gösteri takımına girdim 5 sene sürekli olarak Türkiyenin belli başlı yerlerinde gösteri yaptık Unifestlerde falan. Snowboardu yalayıp yuttuktan sonra kayak çocuk oyuncağı geliyor. 98 de denemek için kayak odasından kayak aldık arkadaşlarla. Sırf eğlencesine. Hangimiz neremizi kıracaz diye. Hiç birimiz düşmedi bile. Akşamüstü rampada 360 - backflip yapıoduk kayaklarla. Görenler kaç senedir kayıyosunuz diodu. Akşam otelde pokerde kaybedene ertesi gün gösteride kayakla gösteri yapma cezası verdik. Düşün yani ceza diye kayak verdik altına. O yüzden kıyaslamam bile ikisinin arasındaki farkı.
abi banada tam tersi geliyor. cocuklugumdan beri kayak yapiyorum son 2 3 senedir herkes board yapmaya basliyinca dedim bende yapiyim kac senedirde kaykay yapiyorum. valla en zor kismi ayakliklari baglamakdi yoksa board daha kolay ve ayrica daha guvenli. Kayakta dustunmu bi ayak saha bi ayak sola gidebiliyor. yada bitanesi saplanip digeri kaymaya devem ediyor. Boardda ayaklar ayni hizzada ondan sakatlanma riski dusuk diye dusunuyorum. kisin uludagda olucam somestre zamanlarinda. yeni ogrenen arkadaslar fln varsa ders verebilirim ucretsiz board kayak farketmez :) Gecen sene bigfoot a gectim tavsiye ederim kayakcilara :)