Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 15-12-2011, 18:01   #1

mertrs - ait Avatar

Otomobil: megane coupe 1.6 16v

Angry Elİf tunİng'İn tİcaret anlayisi....

Elif Tuning firmasının ticaret anlayısını çözemedim..bir ürün hakkında anlasıyorsunuz el sıkısıyorsunuz kendinizi ona göre ayarlıyorsunuz ve akşam teslim almaya gidiceksiniz.. Akşam o kadar yolu tekrar ürünü almak için gidiyorsunuz ve adam size sabahtan akşama kadar dolar fırladı 1.90 oldu, euro fırladı toptancı fiyatları arttırdı fiyat 2 katına çıktı diyor..YANLIŞ ANLAMADINIZ TAM 2 katı.. Biz anlaştık sabah başka yere gittiğim için almadığım dönüşte almaya geldiğim el sıkıştığım ürünleri anlaştığımız fiyattan verin dediğimde ise NAPAYIM SABAH ALSAYDIN O ZAMAN, ŞİMDİ BEN SANA NİYE ESKİ FİYATTAN VERİP ZARAR EDİYİM diye cevap aldım.. BÖYLE İŞ AHLAKI OLAN ELİF TUNİNG'İ, ve bana yaptığını kınıyorum ve sizlerlede paylaşmak istedim..

3 KURUSA BAKAN ADAMLAR İLE, VERDİĞİ SÖZÜN ÖNEMLİ OLMADIĞI SADECE PARAYA ENDEKSLİ BİR FİRMA İLE BİR DAHA İŞ YAPMİCAM..

BENİM İÇİN SÖZ EN ÖNEMLİ SEYDİR.. SÖZÜN AĞIZDAN ÇIKMASI..

Toptan aldığım ürünün yarısından çoğu dükkanda var iken bir kaç tane daha temin etti ve yenilerin fiyatı arttığı için sabahtan ayırdığımız ürünleride neden zarar ediyim diyerek 2 kat fiyata çıkarttı.. 88=>165

Ben sadece basıma gelen bir olayın sizlerinde basına gelmemesi için yazdım.. tedbirli olun..

Aslında firma hakkında olumsuzluk olmaması için konu açmıcaktım ama beni söz verdiği halde çok zor durumda bıraktı.. (maddi manevi)..

Son Düzenleyen mertrs; 17-12-2011 09:00.
mertrs isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:03   #2

Fatih41 - ait Avatar

Otomobil: 323

Benzeri bana oldu spor yay için internetten sitesine bakıyorum 250 tl 4 ü 1 gün sonra akşamı sipariş vericem bi baktım 350 lira olmus fiyat aradım daha 24 saat önce 250 tl idi ne oldu fiyata
güncellendi dediler
Fatih41 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:04   #3

Eray Yümsel - ait Avatar

Otomobil: ///Carlos

Eray Yümsel - MSN üzerinden Mesaj gönder
bende geçende malzeme almaya gittim 25 liraya anlaştık yolda dolar düşmüş 20 liraya verdiler... kısmet işi kardeşim

Drift Spec TenekE30 Swap M50B25 + Supercharger + Nos

EcuFast 'Dr.Ecu Özgün Güleç
PPR Motorsport 'Kaan Güvenir
AlpineStar Garage 'Fatih Çelik
Performans Debriyaj Ankara 'Şahin Binboğa
Eray Yümsel isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:04   #4

mertrs - ait Avatar

ben sabah ürünü ayırdım eve gitmiceğim için akşam dönüşte alırım dedim ve 80 tl ye el sıkıstığım ürün için 160 tl oldu dedi.. ....
Eski 15-12-2011, 18:05   #5

rebelh - ait Avatar

Otomobil: is

3ün 5in peşine düşen adamdan hayır gelmez.. tecrübeyle sabittir.

edit: rakamlar 3-5 değil daha fazla aslında ama ticarette söz senettir..kaldı ki adam o malı ztn eski fiyatından almış yeni fiyatı yeni sipariş ürünlere yansıtmalı
rebelh isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:05   #6

mertrs - ait Avatar

Eray Yümsel´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bende geçende malzeme almaya gittim 25 liraya anlaştık yolda dolar düşmüş 20 liraya verdiler... kısmet işi kardeşim
25 20 olmuş anlarım ama 80 160 nasıl oluyor sabahtan akşama kadar hemde el sıkısıp dükkanın arkadaşına kutu ile koyduk dönüşte alcam diye ..
Eski 15-12-2011, 18:08   #7

Muharrem C.80 - ait Avatar

Otomobil: İmpreza 2.0R 333 - Tucson CRDI 333

'İş ahlakı' önemli tabi...
Muharrem C.80 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:09   #8

berkay_aydin - ait Avatar

Otomobil: Corsa Dti

Nedense fiyatları çok yüksek zaten

.
berkay_aydin isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:10   #9

zıpzıp - ait Avatar

Otomobil: Clio RS 182 205 gti fordka 190 2.5td

zıpzıp - MSN üzerinden Mesaj gönder
Yazık ve büyük ayıp

JoYTeaM

Emre D.´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Fransa Peugeot'a mail atıyorum şimdi bu konuyu, 106 üretimine tekrardan başlayıp koltuklarını böyle ısıtmalı yapıcaklardan eminim. bay zipzip
zıpzıp isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:12   #10

LegenD-R - ait Avatar

Otomobil: 4431

LegenD-R - MSN üzerinden Mesaj gönder
İlgisizlik en kötü huylarıydı, demek ki daha kötü huyları da varmış

Electron Type-R Turbo Project

Loading.... %85
LegenD-R isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:24   #11

mertrs - ait Avatar

aslında konu açmıcaktım sonuçta reklamın iyisi kötüsü olmaz ama benim basıma gelenlerin sizlerinde basına gelmemesi için açtım..
Eski 15-12-2011, 18:25   #12

H22Power - ait Avatar

Otomobil: Prelude 2.2vti

Ben tuning işi yaparken develüasyon yüzünden 90 mark yani o zamanın parası ile 70tl olan Sparco pedal 140tl olmuştu birgün evvel 70tl ye fiyat verdiğimiz adam ertesi gün aynı ürünü 140tl gördü mecbur işlerin bu sebeple bıçak gibi kesilmesinden bıraktım ben o işi ama tabii sen sabah ürünü el sıkışıp aldıysan (parasını veyahut kaporasını vermek suretiyle) dursun akşam gelip alıyorum dediysen ve akşam geldiğinde dolar kuru sebebi ile iki katı fiyat çekilerek ürün teslim edilmediyse işte o zaman bu ticari ahlaka uymaz ödeme yapmadıysan eğer göreceli bir ticari kavrama dönüşür yani kişiden kişiye değişir ama adaletli olanı aynı gün içerisinde parasını vermediysende sen sözünde durup aynı akşam gitmişsin onlar sözlerinde durmamışlar ve ürünü teslim etmemişlerse bu ayıp ama aradan 1 iş günü geçerde kapora yada parasını vermediysen yapcak bişi yok orda da adamlar haklı birazda satıcının yerine koyun kendinizi bu ürünler dövizle geliyor size misal 70 tl ye satacağı ürünü 50tl ye alıyorsa sattıktan sora o ürünü yerine koymak için 120tl verip alıcak siz olsanız ne yaparsınız?

..::PASSATURBO1::..
H22Power isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:40   #13

TheAce - ait Avatar

Otomobil: Buick Regal Cdti

PASSATURBO1´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ben tuning işi yaparken develüasyon yüzünden 90 mark yani o zamanın parası ile 70tl olan Sparco pedal 140tl olmuştu birgün evvel 70tl ye fiyat verdiğimiz adam ertesi gün aynı ürünü 140tl gördü mecbur işlerin bu sebeple bıçak gibi kesilmesinden bıraktım ben o işi ama tabii sen sabah ürünü el sıkışıp aldıysan (parasını veyahut kaporasını vermek suretiyle) dursun akşam gelip alıyorum dediysen ve akşam geldiğinde dolar kuru sebebi ile iki katı fiyat çekilerek ürün teslim edilmediyse işte o zaman bu ticari ahlaka uymaz ödeme yapmadıysan eğer göreceli bir ticari kavrama dönüşür yani kişiden kişiye değişir ama adaletli olanı aynı gün içerisinde parasını vermediysende sen sözünde durup aynı akşam gitmişsin onlar sözlerinde durmamışlar ve ürünü teslim etmemişlerse bu ayıp ama aradan 1 iş günü geçerde kapora yada parasını vermediysen yapcak bişi yok orda da adamlar haklı birazda satıcının yerine koyun kendinizi bu ürünler dövizle geliyor size misal 70 tl ye satacağı ürünü 50tl ye alıyorsa sattıktan sora o ürünü yerine koymak için 120tl verip alıcak siz olsanız ne yaparsınız?
Kendi fikrim yerine koyacagimdan kazanacagim parayi degil eskiden aldigimdan elde ettigim kari dusunurdum
TheAce isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:41   #14

mertrs - ait Avatar

PASSATURBO1´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
abi sabah gittim almak için nakit verirsen iyi olur dedi o zaman okula gidicem elimde gitmiyim yakındada bankamatik yok zaten dönüşte 5'te nakitte çeker gelir 80'e alırım dedim.. 5'e 10 kala karttan nakit çektim ve gittim seninkileri ayırdım ama toptancı fiyat arttırmış sana 160 tl oldu dedi.. bende söz verdin kendimi ona göre ayırdım bari bunları zaten önceki fiyattan almısın 80'e alıyım dedim SANA ŞİMDİ NİYE 80'E VERİP ZARAR EDİYİM Kİ DEDİ...(eski ucuz fiyattan almasına rağmen)..
Eski 15-12-2011, 18:41   #15

kickbuttowski - ait Avatar

Otomobil: B18 swap Coupe Civic

TheAce´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kendi fikrim yerine koyacagimdan kazanacagim parayi degil eskiden aldigimdan elde ettigim kari dusunurdum
aynen.. sonucta bir urunu alirken dolarin o gunku kuruna gore aliyorlar fiyatida o gunun kuruna gore sabit kalmali..
kickbuttowski isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:44   #16

BaybuRtlu69 - ait Avatar

Otomobil: Renault Latitude

BaybuRtlu69 - MSN üzerinden Mesaj gönder Send a message via Skype™ to BaybuRtlu69
Adı geçen tuning mağazası , Evimin Az ilerisinde Fiyatları çok makul değil zaten bence normal olarak. Ve buna birde bu şekilde 'iş ahlak'ları eklenince çok ters oluyor

Ve şu da var; Madem dolarla iş yapıyorsun, sen bu malı zaten çok önceden alıp mağazana koyuyorsun o zaman kaç paraya getirdiysen ve zaten üzerine bir kar oranı koyup TL hesabı miktarını söylüyorsun.. sonrasında artan dolarla ne gibi bi işin olur ki ? ve bu birde daha sabahında konuştuğun kişiyle oluyorsa, çok ayıp...

Satılık Husky : http://www.techturkey.com/forum/sohb...iz-var-mi.html
BaybuRtlu69 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:46   #17

darkred - ait Avatar

Otomobil: TU5J4 / L4

şimdi bu ürün 40 dolar olsa dolarda 2 TL olsa ürün 80 lira eder...

Dolar demekki bugün 4 lirayı aşmışki ürünün fiyatı 160 TL ye çıkmış ...

Doları olanlar yaşadı valla

Geçmiş olsun...

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur...

Mustafa Kemal ATATÜRK

PA GTI
darkred isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:47   #18

63owen63 - ait Avatar

Otomobil: MK-VI JETTA TDI

Kur artar mal pahalı gelir anlarım da, eski malı kur yükseldi diye kitleyen esnaf degildir, hele söz de satılmış malı. Zaten pek bir alışverişim olmadı ama artık olma ihtimalide kalmadı.

Elif tuning benim için bitmiştir

63owen63´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
"Biten ilişkinin ardından yine ilk değişen şey dns ayarları oldu, xhamster spec!''
63owen63 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 15-12-2011, 18:47   #19

mertrs - ait Avatar

darkred´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
şimdi bu ürün 40 dolar olsa dolarda 2 TL olsa ürün 80 lira eder...

Dolar demekki bugün 4 lirayı aşmışki ürünün fiyatı 160 TL ye çıkmış ...

Doları olanlar yaşadı valla

Geçmiş olsun...
benim coupe'de 16 dan 32 bin tl oldu mu acaba

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 14:18 ::::