User Tag List

Sayfa 1/11 123 ... SonSon
200 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Elİf tunİng'İn tİcaret anlayisi....

mertrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry Elİf tunİng'İn tİcaret anlayisi....

Elif Tuning firmasının ticaret anlayısını çözemedim..bir ürün hakkında anlasıyorsunuz el sıkısıyorsunuz kendinizi ona göre ayarlıyorsunuz ve akşam teslim almaya gidiceksiniz.. Akşam o kadar yolu tekrar ürünü almak için gidiyorsunuz ve adam size sabahtan akşama kadar dolar fırladı 1.90 oldu, euro fırladı toptancı fiyatları arttırdı fiyat 2 katına çıktı diyor..YANLIŞ ANLAMADINIZ TAM 2 katı.. Biz anlaştık sabah başka yere gittiğim için almadığım dönüşte almaya geldiğim el sıkıştığım ürünleri anlaştığımız fiyattan verin dediğimde ise NAPAYIM SABAH ALSAYDIN O ZAMAN, ŞİMDİ BEN SANA NİYE ESKİ FİYATTAN VERİP ZARAR EDİYİM diye cevap aldım.. BÖYLE İŞ AHLAKI OLAN ELİF TUNİNG'İ, ve bana yaptığını kınıyorum ve sizlerlede paylaşmak istedim..

3 KURUSA BAKAN ADAMLAR İLE, VERDİĞİ SÖZÜN ÖNEMLİ OLMADIĞI SADECE PARAYA ENDEKSLİ BİR FİRMA İLE BİR DAHA İŞ YAPMİCAM..

BENİM İÇİN SÖZ EN ÖNEMLİ SEYDİR.. SÖZÜN AĞIZDAN ÇIKMASI..

Toptan aldığım ürünün yarısından çoğu dükkanda var iken bir kaç tane daha temin etti ve yenilerin fiyatı arttığı için sabahtan ayırdığımız ürünleride neden zarar ediyim diyerek 2 kat fiyata çıkarttı.. 88=>165

Ben sadece basıma gelen bir olayın sizlerinde basına gelmemesi için yazdım.. tedbirli olun..

Aslında firma hakkında olumsuzluk olmaması için konu açmıcaktım ama beni söz verdiği halde çok zor durumda bıraktı.. (maddi manevi)..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzeri bana oldu spor yay için internetten sitesine bakıyorum 250 tl 4 ü 1 gün sonra akşamı sipariş vericem bi baktım 350 lira olmus fiyat aradım daha 24 saat önce 250 tl idi ne oldu fiyata
    güncellendi dediler

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende geçende malzeme almaya gittim 25 liraya anlaştık yolda dolar düşmüş 20 liraya verdiler... kısmet işi kardeşim
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben sabah ürünü ayırdım eve gitmiceğim için akşam dönüşte alırım dedim ve 80 tl ye el sıkıstığım ürün için 160 tl oldu dedi.. ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3ün 5in peşine düşen adamdan hayır gelmez.. tecrübeyle sabittir.

edit: rakamlar 3-5 değil daha fazla aslında ama ticarette söz senettir..kaldı ki adam o malı ztn eski fiyatından almış yeni fiyatı yeni sipariş ürünlere yansıtmalı
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende geçende malzeme almaya gittim 25 liraya anlaştık yolda dolar düşmüş 20 liraya verdiler... kısmet işi kardeşim
    25 20 olmuş anlarım ama 80 160 nasıl oluyor sabahtan akşama kadar hemde el sıkısıp dükkanın arkadaşına kutu ile koyduk dönüşte alcam diye ..

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    'İş ahlakı' önemli tabi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nedense fiyatları çok yüksek zaten
    ...

zıpzıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazık ve büyük ayıp
    JoYTeaM

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlgisizlik en kötü huylarıydı, demek ki daha kötü huyları da varmış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında konu açmıcaktım sonuçta reklamın iyisi kötüsü olmaz ama benim basıma gelenlerin sizlerinde basına gelmemesi için açtım..

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben tuning işi yaparken develüasyon yüzünden 90 mark yani o zamanın parası ile 70tl olan Sparco pedal 140tl olmuştu birgün evvel 70tl ye fiyat verdiğimiz adam ertesi gün aynı ürünü 140tl gördü mecbur işlerin bu sebeple bıçak gibi kesilmesinden bıraktım ben o işi ama tabii sen sabah ürünü el sıkışıp aldıysan (parasını veyahut kaporasını vermek suretiyle) dursun akşam gelip alıyorum dediysen ve akşam geldiğinde dolar kuru sebebi ile iki katı fiyat çekilerek ürün teslim edilmediyse işte o zaman bu ticari ahlaka uymaz ödeme yapmadıysan eğer göreceli bir ticari kavrama dönüşür yani kişiden kişiye değişir ama adaletli olanı aynı gün içerisinde parasını vermediysende sen sözünde durup aynı akşam gitmişsin onlar sözlerinde durmamışlar ve ürünü teslim etmemişlerse bu ayıp ama aradan 1 iş günü geçerde kapora yada parasını vermediysen yapcak bişi yok orda da adamlar haklı birazda satıcının yerine koyun kendinizi bu ürünler dövizle geliyor size misal 70 tl ye satacağı ürünü 50tl ye alıyorsa sattıktan sora o ürünü yerine koymak için 120tl verip alıcak siz olsanız ne yaparsınız?
    ..::PASSATURBO1::..

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PASSATURBO1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben tuning işi yaparken develüasyon yüzünden 90 mark yani o zamanın parası ile 70tl olan Sparco pedal 140tl olmuştu birgün evvel 70tl ye fiyat verdiğimiz adam ertesi gün aynı ürünü 140tl gördü mecbur işlerin bu sebeple bıçak gibi kesilmesinden bıraktım ben o işi ama tabii sen sabah ürünü el sıkışıp aldıysan (parasını veyahut kaporasını vermek suretiyle) dursun akşam gelip alıyorum dediysen ve akşam geldiğinde dolar kuru sebebi ile iki katı fiyat çekilerek ürün teslim edilmediyse işte o zaman bu ticari ahlaka uymaz ödeme yapmadıysan eğer göreceli bir ticari kavrama dönüşür yani kişiden kişiye değişir ama adaletli olanı aynı gün içerisinde parasını vermediysende sen sözünde durup aynı akşam gitmişsin onlar sözlerinde durmamışlar ve ürünü teslim etmemişlerse bu ayıp ama aradan 1 iş günü geçerde kapora yada parasını vermediysen yapcak bişi yok orda da adamlar haklı birazda satıcının yerine koyun kendinizi bu ürünler dövizle geliyor size misal 70 tl ye satacağı ürünü 50tl ye alıyorsa sattıktan sora o ürünü yerine koymak için 120tl verip alıcak siz olsanız ne yaparsınız?
    Kendi fikrim yerine koyacagimdan kazanacagim parayi degil eskiden aldigimdan elde ettigim kari dusunurdum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PASSATURBO1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi sabah gittim almak için nakit verirsen iyi olur dedi o zaman okula gidicem elimde gitmiyim yakındada bankamatik yok zaten dönüşte 5'te nakitte çeker gelir 80'e alırım dedim.. 5'e 10 kala karttan nakit çektim ve gittim seninkileri ayırdım ama toptancı fiyat arttırmış sana 160 tl oldu dedi.. bende söz verdin kendimi ona göre ayırdım bari yeni gelenler değilde eski olan ayırdıklarımızı eski fiyattan ver zaten bunları eski fiyattan aldın sende dedim, SANA ŞİMDİ NİYE 80'E VERİP ZARAR EDİYİM Kİ DEDİ...(eski ucuz fiyattan almasına rağmen)..

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi fikrim yerine koyacagimdan kazanacagim parayi degil eskiden aldigimdan elde ettigim kari dusunurdum
    aynen.. sonucta bir urunu alirken dolarin o gunku kuruna gore aliyorlar fiyatida o gunun kuruna gore sabit kalmali..

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adı geçen tuning mağazası , Evimin Az ilerisinde Fiyatları çok makul değil zaten bence normal olarak. Ve buna birde bu şekilde 'iş ahlak'ları eklenince çok ters oluyor

Ve şu da var; Madem dolarla iş yapıyorsun, sen bu malı zaten çok önceden alıp mağazana koyuyorsun o zaman kaç paraya getirdiysen ve zaten üzerine bir kar oranı koyup TL hesabı miktarını söylüyorsun.. sonrasında artan dolarla ne gibi bi işin olur ki ? ve bu birde daha sabahında konuştuğun kişiyle oluyorsa, çok ayıp...
    Emre Kalkan

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi bu ürün 40 dolar olsa dolarda 2 TL olsa ürün 80 lira eder...

Dolar demekki bugün 4 lirayı aşmışki ürünün fiyatı 160 TL ye çıkmış ...

Doları olanlar yaşadı valla

Geçmiş olsun...
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kur artar mal pahalı gelir anlarım da, eski malı kur yükseldi diye kitleyen esnaf degildir, hele söz de satılmış malı. Zaten pek bir alışverişim olmadı ama artık olma ihtimalide kalmadı.

Elif tuning benim için bitmiştir
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkred Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi bu ürün 40 dolar olsa dolarda 2 TL olsa ürün 80 lira eder...

Dolar demekki bugün 4 lirayı aşmışki ürünün fiyatı 160 TL ye çıkmış ...

Doları olanlar yaşadı valla

Geçmiş olsun...
    benim coupe'de 16 dan 32 bin tl oldu mu acaba

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)