|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: megane coupe 1.6 16v
|
Elif Tuning firmasının ticaret anlayısını çözemedim..bir ürün hakkında anlasıyorsunuz el sıkısıyorsunuz kendinizi ona göre ayarlıyorsunuz ve akşam teslim almaya gidiceksiniz.. Akşam o kadar yolu tekrar ürünü almak için gidiyorsunuz ve adam size sabahtan akşama kadar dolar fırladı 1.90 oldu, euro fırladı toptancı fiyatları arttırdı fiyat 2 katına çıktı diyor..YANLIŞ ANLAMADINIZ TAM 2 katı.. Biz anlaştık sabah başka yere gittiğim için almadığım dönüşte almaya geldiğim el sıkıştığım ürünleri anlaştığımız fiyattan verin dediğimde ise NAPAYIM SABAH ALSAYDIN O ZAMAN, ŞİMDİ BEN SANA NİYE ESKİ FİYATTAN VERİP ZARAR EDİYİM diye cevap aldım.. BÖYLE İŞ AHLAKI OLAN ELİF TUNİNG'İ, ve bana yaptığını kınıyorum ve sizlerlede paylaşmak istedim..
3 KURUSA BAKAN ADAMLAR İLE, VERDİĞİ SÖZÜN ÖNEMLİ OLMADIĞI SADECE PARAYA ENDEKSLİ BİR FİRMA İLE BİR DAHA İŞ YAPMİCAM.. BENİM İÇİN SÖZ EN ÖNEMLİ SEYDİR.. SÖZÜN AĞIZDAN ÇIKMASI.. Toptan aldığım ürünün yarısından çoğu dükkanda var iken bir kaç tane daha temin etti ve yenilerin fiyatı arttığı için sabahtan ayırdığımız ürünleride neden zarar ediyim diyerek 2 kat fiyata çıkarttı.. 88=>165 Ben sadece basıma gelen bir olayın sizlerinde basına gelmemesi için yazdım.. tedbirli olun.. Aslında firma hakkında olumsuzluk olmaması için konu açmıcaktım ama beni söz verdiği halde çok zor durumda bıraktı.. (maddi manevi).. Son Düzenleyen mertrs; 17-12-2011 09:00. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 323
|
Benzeri bana oldu spor yay için internetten sitesine bakıyorum 250 tl 4 ü 1 gün sonra akşamı sipariş vericem bi baktım 350 lira olmus fiyat aradım daha 24 saat önce 250 tl idi ne oldu fiyata
güncellendi dediler |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
bende geçende malzeme almaya gittim 25 liraya anlaştık yolda dolar düşmüş 20 liraya verdiler... kısmet işi kardeşim
__________________________________ Drift Spec TenekE30 Swap M50B25 + Supercharger + Nos EcuFast 'Dr.Ecu Özgün Güleç PPR Motorsport 'Kaan Güvenir AlpineStar Garage 'Fatih Çelik Performans Debriyaj Ankara 'Şahin Binboğa |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
ben sabah ürünü ayırdım eve gitmiceğim için akşam dönüşte alırım dedim ve 80 tl ye el sıkıstığım ürün için 160 tl oldu dedi.. ....
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: is
|
3ün 5in peşine düşen adamdan hayır gelmez.. tecrübeyle sabittir.
edit: rakamlar 3-5 değil daha fazla aslında ama ticarette söz senettir..kaldı ki adam o malı ztn eski fiyatından almış yeni fiyatı yeni sipariş ürünlere yansıtmalı |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: İmpreza 2.0R 333 - Tucson CRDI 333
|
'İş ahlakı' önemli tabi...
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Corsa Dti
|
Nedense fiyatları çok yüksek zaten
__________________________________ .
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Yazık ve büyük ayıp
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
İlgisizlik en kötü huylarıydı, demek ki daha kötü huyları da varmış
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
aslında konu açmıcaktım sonuçta reklamın iyisi kötüsü olmaz
ama benim basıma gelenlerin sizlerinde basına gelmemesi için açtım..
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Prelude 2.2vti
|
Ben tuning işi yaparken develüasyon yüzünden 90 mark yani o zamanın parası ile 70tl olan Sparco pedal 140tl olmuştu birgün evvel 70tl ye fiyat verdiğimiz adam ertesi gün aynı ürünü 140tl gördü mecbur işlerin bu sebeple bıçak gibi kesilmesinden bıraktım ben o işi ama tabii sen sabah ürünü el sıkışıp aldıysan (parasını veyahut kaporasını vermek suretiyle) dursun akşam gelip alıyorum dediysen ve akşam geldiğinde dolar kuru sebebi ile iki katı fiyat çekilerek ürün teslim edilmediyse işte o zaman bu ticari ahlaka uymaz ödeme yapmadıysan eğer göreceli bir ticari kavrama dönüşür yani kişiden kişiye değişir ama adaletli olanı aynı gün içerisinde parasını vermediysende sen sözünde durup aynı akşam gitmişsin onlar sözlerinde durmamışlar ve ürünü teslim etmemişlerse bu ayıp ama aradan 1 iş günü geçerde kapora yada parasını vermediysen yapcak bişi yok orda da adamlar haklı birazda satıcının yerine koyun kendinizi bu ürünler dövizle geliyor size misal 70 tl ye satacağı ürünü 50tl ye alıyorsa sattıktan sora o ürünü yerine koymak için 120tl verip alıcak siz olsanız ne yaparsınız?
__________________________________ ..::PASSATURBO1::.. |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: Buick Regal Cdti
|
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: B18 swap Coupe Civic
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Adı geçen tuning mağazası , Evimin Az ilerisinde Fiyatları çok makul değil zaten bence normal olarak. Ve buna birde bu şekilde 'iş ahlak'ları eklenince çok ters oluyor
Ve şu da var; Madem dolarla iş yapıyorsun, sen bu malı zaten çok önceden alıp mağazana koyuyorsun o zaman kaç paraya getirdiysen ve zaten üzerine bir kar oranı koyup TL hesabı miktarını söylüyorsun.. sonrasında artan dolarla ne gibi bi işin olur ki ? ve bu birde daha sabahında konuştuğun kişiyle oluyorsa, çok ayıp... __________________________________ Satılık Husky : http://www.techturkey.com/forum/sohb...iz-var-mi.html |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: TU5J4 / L4
|
şimdi bu ürün 40 dolar olsa dolarda 2 TL olsa ürün 80 lira eder...
Dolar demekki bugün 4 lirayı aşmışki ürünün fiyatı 160 TL ye çıkmış ... Doları olanlar yaşadı valla ![]() Geçmiş olsun... __________________________________ Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur... Mustafa Kemal ATATÜRK PA GTI
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: MK-VI JETTA TDI
|
Kur artar mal pahalı gelir anlarım da, eski malı kur yükseldi diye kitleyen esnaf degildir, hele söz de satılmış malı. Zaten pek bir alışverişim olmadı ama artık olma ihtimalide kalmadı.
Elif tuning benim için bitmiştir
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
|