User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
23 sonuçtan 20 ile 23 arası

Konu: İşyerinden İstifa Ettikten Sonraki süreç ?

JDMazda_GTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrıca iş akdi fesh şirket tarafından olursa işkur sana para öder aksi takdirde işsizlik maaşı alamazsın.Yeni düzenlenen yasada 1250tl'ye kadar maaş alabiliyorsun.Bu her ay düzenli olarak düşer ve işkurun ayarladığı kurslara katılmak zorunludur.İşkur tarafından ayarlanan yanılmıyorsam 3 işi kabul etmezsen ve 6 ay içinde işe girmezsen maaş da kesiliyor.

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maaşın geç yattığını belgeleyip dava açman gerekiyor. Mahkeme sonuçlandıktan sonra geçen zaman faizi ile birlikte tazminat alırsın ama ülkemiz şartlarında malesef bu süreç uzun olacaktır.

Yukarıda yazılı olanlar tamamen kendi mantığımdır yanlış olabilir çalıştığım departman lav edildiğinde çalıştığım her sene için devletin belirlediği miktarda maaş X çalıştığım yıl sayısı olarak tazminat almıştım. Arabanın motorunu forged yapmıştım gelen parayla
    tazminat için herhangi bi hukuki yola başvurdunuz mu yoksa şirket kendisimi ödedi?

Asimos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.Aynı olay 2yıl önce benim başıma geldi , tam ben çıkacaktım onlar beni çıkarttılar.Mahkeme hala sürüyo.Aslında mahkemenin hala sürmesinin nedeni iş mahkemesinin yer değiştirmesinden kaynaklandı.
    İşten ayrılmadan önce mutlaka işin uzmanı bi avukatla görüş seni doğru bişekilde yönlendirecektir.
    PSN:dohcvtec99

akbaba78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herne sekilde olursa olsun istifa ettigin surece yani kendi isteginle ayrildiginda egerki sirketle daha onceden bir anlasma yapip haklarimin tarafima odenmesi halinde istifa etmeyi kabul ediyorum gibi bir dilekce yazmadiysan ve karsilikli fesih yapilmadiysa sirket tazminat odemez.ayrica issizlik sigortasindan da faydalanamassin..Benim sahsi kanaatim biraz kaba tabirle isyerinden bi sekilde kendini attirmandir ancak o zaman tazminat,senelik izin tutari ve issizlik sigortasi odenegi alabilirsin.bunun icinde bolca izin veya rapor alip bi sekilde ise gitme zaten sirket senin is performansinin duseceginden mecburen seni cikarmak zorunda kalacaktir.Mahkeme kismina gelecek olursak yine eger kendi isteginle cikiyorsan (istifa) ordada pek sansin olmuyor..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)