User Tag List

Sayfa 2/7 İlkİlk 1234 ... SonSon
133 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Köpeğim ölüyor yardım

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizdeki ufaklıkta sokağa atılmıştı aldık çok durgundu avcılara götürdüm 1 ay 3-4 günde bir sürekli vitamin verdiler ama hayvanda başka bişi vardı...daha sonra tavsiye üzerine gittiğim bi veterinerde 4-5 iğne ve sanırım iç parazit tableleti yapıldı eve geldik tuvaletini yaptı iğrenç olcak ama kanlı ishaldi ve 10-15cm uzunlukta solucanlar çıktı daha sonraki 2-3 gün hiç kıpırdamadan uyudu 1 hafta içinde kendine geldi....şimdi evime 30km uzaklıkta olmasına ragmen hala oraya devam ediyorum hatta bugün aşıya gittik....
    sokakta kalan yavru köpekler çok narin oluyor işi bilmeyen hekimler yaşama ihtimali olan hayvanları bile öldürüyor dikkatli seçim yapın ama tavisyem üniversiteye gitmeyin kobay yapıyorlar

bu arada eğer hiç bişey yemiyorsa muz süt ve su karıştırıp şırınga ile boğazından içeri sıkın su ve protein ihtiyacını karşılarsınız

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah'ım inşallah yardımcın olurda kurtarırsın içim parçalandı resmen

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biliyorum abi o duyguyu kopek yuruyosa kurtarma sansı azda olsa var ( tahmınım suanda oldugu yerde bos donuk bı sekılde bakıodur yarın yattıgı yerden kafasın hıc kalkmıcaktır ) ama şoka girdiyse yanı sadece yatıp kanlı ıshal olarak dıskılıyosa kurtulmuyo

dıskısında ince solucan gibi şeler cıkabılır kakasını yaptıgı yer guzel temızlenmesı lazım
    yanına baska kopek sokmayın anında sıcrar ve kakası cok pis keskın bı kokudaysa kesın kanlı ıshaldır

sırıngayla besleyebılırsınız anne sutu tozları var normal süt mide bozabılır zaten ne yedırsenız cıkartır suanda emedur fitil vetinize sorun bulantıyı kesebılır bu sayede yemek yedırebılırsınız patates püresi pirinc lapası yla kesılır ıshal vet serumda verebılır ki vermeılıdır su durumda

ama vet bu kanlı ıshal degıl dıyosa o vetı degıstırın yanlıs tedavı uyguluyo olabılır
    Dışkısında o şekil tenyalar yok solcan gibi ve kanlıda değil.Olduğu yer dükkanın içinde kulube yaptım suntadan altında da sunta ve polar battaniye var.Yanına sokulacak köpek yok yani.Dışarda bulduğum için ne kadarlık bilmiyorum ama 2 aydan küçük 1 aydan büyük tahminimce.Yarın dediğiniz fitil i taleb edicem not aldım ama umarım bana işime karışma diye bozuk çalmaz çünkü bu aralar canım burnumda.
    Serum verdiler deri altından 20 ml kadar ve köpek çok kötü bağırdı vallahi ona sokma o iğneyi bana sok diyesim geldi içim parçalandı ama yapacak bişey yok.
    Çok bağlandım bu 2 haftada ölürse oldukca bozulcak moralim.Ayıptır söylemesi ve mühimde değil ama veteriner mevzularıda baya bi pahallı.Keşke kurtulsa hiç önemli değil.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum babaya anlattım durumu onunda söylediği şuan için serum verilmesi lazım toparlar diyo

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi sirke vermeye çalışın olmazsa yoğurt verin artık son çare olarak bende barınaktan aldığım köpeği sirkeyle ayağa kaldırdım yürüyemiyordu bile kanlı ishali yoktu ama ilk 3-4 hafta hep isaldi şimdi çiftlik bekliyor kocaman oldu umarım iyileşir çok tatlıymış biz zar zor veriyorduk ilaçlarını ne zaman şırınga görse elimde bahçenin en ucuna kaçıyordu ama iki kişi tutup zorla veriyordum acayip bağırıyordu ama değdi sonunda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum babaya anlattım durumu onunda söylediği şuan için serum verilmesi lazım toparlar diyo
    Babaya selam Allah razı olsun.Şırıngayla deri altından veriliyor 20ml sanırım ve yarısı bir tarafından yarısı hayvanın diğer tarafından deri altından veriliyor ama köpek her geçen gün daha kötüye gidiyor.2 gündür lokma yemedi

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen abı soka girmeden serum + sureklı bakım iyi bi tedavi bi aşı vuruo bızım vet valla ısmı nedır bılmıyorum hatta ıkı ılacı karıstırıo belkı sızın vet bilir hatta asıdan 3 saat sonra emedur verıp yemek verıoduk iyileşti

fitilden sonra zaten baya baygın oluo dinlenmıste oluo o surede yemek yemesıde duzelıodu

İlker G.

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesınlıkle moral bozmak ıstemem ama kanlı ıshalden kurtulan kopek duymadım hiç eğer oyleyse. Komşunun kopeğide aşıları bıtmeden dışarlarda gezıyordu kanlı ıshalden ufacık rot hayatını kaybettı. Pekde tatlıymış ya bişey olmaz inşallah

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı elpadre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    acık acık yazıyım kanlı ıshal ıse kurtulusu yoktur burda morelını bozmak ıstemem
    sokakta buldugun ıcın yavru kopek mıkrop kapmıs uzucu bır durum allah acıl sıfalar versın
    Ben 5 sene önce rott'umu kaybettim kanlı ishalden ama birçok da kurtulan gördüm , yakın arkadaşımın 2 köpegi kurtuldu kanlı ishalden.Yok öyle kurtulmaz die bişey yani erken teşhis önemli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi sirke vermeye çalışın olmazsa yoğurt verin artık son çare olarak bende barınaktan aldığım köpeği sirkeyle ayağa kaldırdım yürüyemiyordu bile kanlı ishali yoktu ama ilk 3-4 hafta hep isaldi şimdi çiftlik bekliyor kocaman oldu umarım iyileşir çok tatlıymış biz zar zor veriyorduk ilaçlarını ne zaman şırınga görse elimde bahçenin en ucuna kaçıyordu ama iki kişi tutup zorla veriyordum acayip bağırıyordu ama değdi sonunda
    Nasıl vercem sirkeyi??Tavuk etini kemik suyunu içmeyen hayvan sirkeyi içermi yav?zorla versem soluk borusuna kaçar diye düşünüyorum

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Garip ismini koymuştuk
    Hayat zaten ona sokaklarda doğarak darbesini vurmuştu
    O safkan sokak köpeği olarka hayata yenik başladı zaten
    Birde bu hastalık gerçekten Garipe yakışmadı
    Ne güzel Çorluya gelince sevicez onu sabretsin azcık iyileşsin
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

TFSI
    Misafir
    Abi helal olsun sokak köpekleri konusunda duyarlıymışsın herkes yapmaz şu yaptıklarını.

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediklerinizin aynısını birebir yaşadım şuan köpeğim 4 yaşında ve taş gibi. Şimdi yapılması gerekenler veterinerde yapıldı ise, ağızdan hap tarzı bir ilaç veriliyor ve aşı. Bunların sonunda köpeği ılık bir yerde tutun, önüne ılık süt ve içine çok çok ufak ekmekler atın. 1 gün 2 gün yemiyor ancak kendini idare edecek şekilde az az yiyiyor. Arada kusması normal , dediğim gibi veterinerde yapılanlar yapıldıysa max 2 güne iştahı açılacaktır.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kanlı ishalin tedavisi var gunde 3defa min aşı olcak takribi 10-15gün zaten 8-9.gun kendıne gelıyo .Sureklı gozetımde tutucaksın (kuucukken kopegım gecırdı allah tekrarını yasatmasın.ve suan yasıyo 6yasında masallah). Ama cok fazla ugrasman lazım hatta kanlı ıshalden bronsın kaldı nefes alıp vermesınde bıseler degıstı halada aynı kalıcı oldu hasar ama yasıyomu yasıyo . Almnyadan bı ılac ıstemıstı benım veterıner ama ınan ısmını hatırlamıyorum gerek kalmadan ıyılestırmıslerdı.Kanlı ıshal cok zordur ınsallah atlatır.
    - K -

________
    Dr.Ecu

kutsal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasıl vercem sirkeyi??Tavuk etini kemik suyunu içmeyen hayvan sirkeyi içermi yav?zorla versem soluk borusuna kaçar diye düşünüyorum
    yemeğiyle beraber nişastada katmayı dene bol miktarda ishali kesebılırsın belkı ertekın

aga81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 2 köpeğimi böle yavruyken kaybettım işallah senınkı kurtulur abi
    Alıntı ErHaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir arabaya şenolun eli değdiyse o araba olur kardeşim..
    USTAM DEMİR GARAJ DÜZCE
    SARAY EKMEK VE UNLU MAMULLERİ HİPERMARKET...

can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çocugun durumu için çok uzuldum
    bu durumu cozcek bi tane doktor var floryada donanım ve bilgi olarak da baya iyiler bizim yavruyu kurtarmıslardı
    eger goturebilirseniz bir kac gun onda kalır ilac ve serum tedavisiyle iyileşir inşallah
    Florya Hayvan Hastanesi sitesi
    acil durum için de 0532 212 53 11 telefon numaraları
    acil şifalar diliyorum

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu arada daha 1.5aylık kopege(ki fotolardan anca okadarlık gıbı duruyo kucuk bıle olabılır) Tavuksuyu vs vermeyın.Kucucuk hayvan hazmedemezkı hazımsızlık yapar.Sut urunlerının tamamını vermemenız gerekıyo(aynı zmnda ıc parazıt yapar) kuru mama alıp yavru kopekler ıcın azıcık yemeyı kolaylastırcak sekılde suyla ıslatıp versenız yeterlı ztn ıcınde hersey var.Kopek gelısımını tamamlasın sonra n verırsenız verın.Gelısım cok onemlı ama tabıkıh erzmn ıcın sadece ve sadece kuru mama(6senedir)

5yaşında çocuga rakı balık sofrası kurmakla es deger sut ve sut urunleri+kendi yediğimiz yemeklerden vermek hele hele yavruyken
    - K -

________
    Dr.Ecu

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizi gördüğünde kaçıyordu zaten hoşuna gitmiyordu veteriner parazit ilaçları veriyordu onun şırıngasıyla veriyorduk sek değil biraz suyla büyüyünce mamayla karıştırarak verdim. bizimkinde kemik erimeside vardı kaçarken yan yan gidiyordu o halini görünce dahada üzülüyorduk burda veteriner çok iyi baktı sağolsun bir yandan o bir yandan kocakarı usülleriyle iyileştirdik hangisinin katkısı daha büyük bilmiyorum ama sonunda iyileşti denemekte fayda olabilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)