birde işin bu tarafı var..tanımadığımız insanları aracımıza alıcaz, Allah göstermesin kaza olacak, tanımadığımız kişi ölecek..ayıkla pirincin taşını..tanımadığım insanları arabaya almıyorum..hem bu yüzden hemde adı üzerinde tanımadığımdan.
birde işin bu tarafı var..tanımadığımız insanları aracımıza alıcaz, Allah göstermesin kaza olacak, tanımadığımız kişi ölecek..ayıkla pirincin taşını..tanımadığım insanları arabaya almıyorum..hem bu yüzden hemde adı üzerinde tanımadığımdan.
Bu işin çözümü metro - metrobüs - toplu taşıma ve motorsiklet kültürü
evet bütün dünya ülkeleri motosiklet veya bisiklet kültürünü alımını destekler
biz hala otomobillerle aynı parayı öderiz köprüye
vergileri yüksektir
neden? motosiklet zengin işidir düşüncesi bir türlü kafalardan silinmiyor...
hollandada - almanyada genel müdür işe bisikletle gidiyor
bizde onur kırıcı bir davranış
son olarak hep duyarım şu lafı
"baksana her arabada 1 kişi var !"
ulan kaç kişi olacaktı?
o benim sahsi malım, o kadar para vermiş almışım
bu ne otobüs ne minibüs
tabiki ben olucam içinde ?
isveçte norveçte aylık geliri 10 bin dolar olan dediğiniz insanların hepsi en az 10 yıllık corsa polo türevi arabalara biniyolar en kolay örnek google maps i açın avrupada kafanıza göre herhangi biyere inin herhangi bi köy yada kasaba yada şehir bi evlere bakın bide kapılarındaki arabalara bakın benim gezmediğim yer kalmadı toplasan 10 tane bmw görmüşümdür ama bizde 150 milyarlık evde oturan 50 milyarlık arabaya biniyo hergün işine arabasında gidip geliyo benzinden yana küfür edicek kadar sıkıntı yokki durum bu şekilde? bizde 10 arabadan 3 tanesi yeni 3 serisi yada yeni c serisi ama sorsan herkes şikayetçi ben 2 tane arabam olmasına rağmen haftaiçi metrobüsü kullanıyorum 3 senedir hiçte soğan sarımsak kokan adamla *** göte gitmedim bizim millet kadar götünün rahatına düşkün başka hiçbir topluluk olamaz. bu sistemdede yanınıza sokaktan adam alın demiyo aynı çevreye giden arkadaş topluluğu olur tanıdık eş dost olur anlaşır gidersin olay budur ama bu zihniyetle hiçbirzaman avrupa ülkesi olamayız. eminim benim gibi düşünende çoktur ama korkudan kimse bişey yazmamış koyun gibi bi milletiz nede olsa
katılıyorum inanırmısın motorsikletle 10 dakkada gittiğim yere arabayla 45 dakkada gidemiyorum.. ama motorsiklet kültürü yıllardır diyorum demeyede devam edicem trafiği hafifleticek tek şey ama çözüm değil neden değil bu şehir göç aldığı sürece ne yapılsa çözüm değil bir yerde okumuşdum istanbulun yollarının araç kaldırma limiti 30 bin imiş istanbul trafiğinde yaklaşık 300 bin araç varmış yani bu rakamın 10 katı ve her gün trafiğe 700 araç çıkıyormuş buna trafikmi dayanır yolmu dayanır..
motorsiklet trafiği çok hafifletir bu bir gerçek ama ordada araba sürücüleri motorsikletlileri insan yerine koymuyor üstüne sürüyor çocuk oyunu şaka falan sanıyorlar herhalde adamın sürdüğü araçda airbag abs asr falan her bir şey var biz motorun üstünde kendimiz kaportayız..
motorsiklet kültürünün yayıla bilmesi için devletin teşviki şart ama kimse buna yanaşmıyor..
okan bayülgen bile motorcudur kadir topbaşı programına konuk ettiğinde efendim bu motorsikletliler için ayrı bir park yeri hani yollarda farklı bir yapılandırılma düşünülüyormu falan demişdi bende çok ümitlenmişdim o zamanlar ama adam geçiştirdi soruyu..
motorsiklet az yakar az yer kaplar gidiceğiniz yere hızlıca götürür emisyon değeri çok çok azdır vergisi azdır artıları say say bitmez efendi usturuklu kuralına uygun sürülürse %90 da güvenilirdir.. %10 tamamen dış faktörler adam gelir arkadan vurur falan o artık kader kısmet ..
bende anlamıyorum bu işi herkes şikayetçi ama trafikte 5 yaşından yaşlı araba yok şöyle bir durumda var adamın 100bin borcu var ama bmw 320 ye mercedes c ye biniyor öyle olacağına hiç olmasın daha iyi g.tün deliğini bilmek lazım yoksa maymun gibi açıkta kalır biryerimiz..
bakana katılmıyorum fakat araç müsaitse başka insanlara da yardımcı olmakta fayda var tek sorun güven her gün bir sürü olay duyuyoruz
bu doymuşluk kültürle eğitimle alakalı bir şey ben bunu başka konudada yazdım avrupada adam bir araba aldımı en az 10 senelik gözüyle bakıyor bizde araç 2-3 yaşına geldimi eskidi diye satıyor millet.. tamamen eğitimle alakalı
almanyada almanların lafı varmış almanyada mesela tek türkler araba satın alırmış alman almazmış keza norveç de benim hatırladığım en son dizelin fiyatı benzinden fazlaydı pompada haliyle insanlar benzin ucuz diye benzinli araba alıyorlar aslında oranın hükümeti emisyondan dolayı böyle bir uygulama yapıyor..
bizde ise tam terzi dizel araçları sattırdılar sattıdılar son 10 yılda şimdide efendim emisyon üstünden vergilendirmeye geçicez diyorlar şaka gibi..
görünene kanmayın arkasına bakın şu an yolda gördüğünüz araçların %80 banka kredisi ile alınmış araçlar.. arkadaşım 3.20ci aldı 67 ay vade ile bir arkadaşım a6 2.0tdi aldı 48 ay vade ile millet hayatını bankaya hapis ediyor ömrü bankalara ödemekle geçiyor keyfinden kısıyor eğlencesinden kısıyor bir şey oluyor şunu alalım gel diyorum abi arabanın ödemesi var bir şey oluyor kredim var abi bütün bu esaret ne için 2 dakka hava atmak için.. 10 yaşında arabaya binsen ne olucak değermi bu kadar sıkıntıya eziyete..
işte o doymuşluk eğitim kültür bizde hiçbirzaman olmıycak bizde 2011 model araba kaynıyo 2. el siteler galeriler araba 2011 model km si 50 binde 6 ayda bir araba değiştiren milletimiz rahatına bi laf geldimi demediğini bırakmıyo malesef herşeyide başka bi tarafından anlıyor.
Bunun için müstehak mıdır bakanın bu kadar laf söz söylemesi yani..
Bu yüzden mi trafik oluyor bakan bu söylediklerinde o yuzden haklı mıdır.
Oraya mı gidiyor bu kadar yazdığınız şeyler..
evet trafik bu yüzden oluyor yazdıklarımda dolayısıyla oraya gidiyor italyada bi ışıkta 20 tane smart görürsünüz bizde arabalar dev gibi ve herkes tek başına gidiyor gideceği yere.benzin fiyatlarına küfür ediyoruz aynı küfürleri bende ediyorum ama bi taraftanda düşünüyorum diyorumki ulan bu benzin 4.5 ken bile böyle 2.5 olsa evime nasıl giderim ben diye düşünüyorum millet evine girmez arabayla gezmek için bu konudada haklıyım arap zihniyetinde bi toplumuz.
bence olayın özü göç .. sen yaparsan
istanbulu ekonominin başkenti
Spor başkenti
sanayi başkenti
kültür başkenti
tarih başkenti
Türkiyeden geriye ne kaldı .. 70 milyon nüfus var yığdın 20 sini türkiyeye geriside zaten 10 yılda yığılır.. Buna hangi trafik hangi taşıma sistemi dayanıcak uçan sistem yapsan dayanmaz..
Yok henüz arap zihniyetinde değiliz de yavaş yavaş o zihniyete bürünüyoruz..
Sayenizde..
Siz olmuşsunuz, biraz gayret herkes olacak..
Yöneticileriniz sizinle gurur duyuyor..
Durmak yok aynen devam..
5000 motorlu bilmem kaç ton ağırlığındaki S600 lerle gezsinler arkasında 50 arabalık konvoyla, sıkışık trafikte pencerelerden sarkan korumalar M16 tüfekleri doğrultsun yoldan geç çekildi vatandaş diye, sonra da resmen milletle dalga geçip dursunlar bu tür açıklamalarla, aslı astarı olmayan örnekler versinler başka ülkelerden, bu hoşumuza gidiyor bizim. Yok yok gayet iyi oluyor.. Daha da fütursuzlaşsınlar.. Ona da yarabbi şükür diyeceğiz nasılsa..
ben avrupadan örnek veriyorum nasıl olması gerektiğini siz arap zihniyetinde olmuşsunuz diyosunuz tebrik ederim süper anlayışbugün bi ülkenin başında kim olursa olsun en iyi şekilde korunması gerektiğini ve bişey olsa ülke için neler doğucağını bilmediğiniz hesaplamadığınız içinde ayrıca çok tebrik ediyorum.
bu topluluğun hepsinin kafası zehir gibi çalışıyor..
Kimse yanlış anlamasında, ben Ankara`da o kadar çok görüyorum ki son model oldukça lüks jiplerde ve binek araçlarda türbanlı bayanlar.. eskiden çok az görürdüm.. Yalaka, şakşakcı, *** yalayan olmak lazım bu devirde.. Yoksa arabaya da 5kişi binin derler, bir süre sonra elektrıkten doğal gazdan tasarruf yapın diye yatağa koynumuza adam sokmaya çalışırlar.. Bizim peder bey badem bıyıklı olsaydı size 5bin motor araç sahibi biri olarak yazabilirdim fakat af buyrun ilkelerlmiz farklı..
.
zaten en büyük görgüsüzler malesef sözde muhafazakar olan kesimde var bende görüyorum istanbulda bolca dirseğine kadar altın bilezikler kolyeler 5 milyarlık çantalar 400 milyarlık jipler 500 metreden seçiliyolar ama muhafazakarlar nasıl oluyo bu iş ben anlamıyorum benim annem modern ve açık kız arkadaşımda öyle ama okadar dikkat çekmeleri imkansız bişey şuanki halleriyle
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)