Kardesim 3.18 aldim e90 16 var geliba ustunde bakmadimda hic :):):):) yarin bakarim 16 ise bu dedin olculeremi bakim ??? Bide sisteme basili tutuna komple gidiyo oyle kullanmi dedin anlamadim piizlendimde ahahahah :)
Printable View
kankacım 16 varsa ac depo kapagını yada sol sofor kapısının orayı M+S olcusune bak lastık olcusu ne verıyo tak olsn bıtsın gıtsın eger hıc goremıyosanda 205-55-16 al rahatına bak C'de babamın A6da onu kullanıoruz ben 18 nokian kullanıyorum gecmıs yıllarda bmw de gene 205-55*16 kullandık vs sıkıntı yok yani ;)
Dsc kapat dediğim eğlenme bakımından hemde abuk subuk yerlerde araba kesmesin diyeydi.yoksa kapatmadanda gıdersın ama hafif gomuldugunde yada yokusta durdugunda cok kesiceği için kapatıp (2kademe varsa tek kapat,tek kademe varsa 1kere kapat yeter ztn) kapattan kastım o yani OFF durumu :D yolda off puf yapcagına sistemi devre dısı bırak hafıf patınaja ızın ver ,hem sen feyz al hem yolda eziyet cekme aka-boka kesmesin diye..o manada dedim..Bide ara ara zemin etütü yap,arkadn ıtıs bazen dıp fren duurumunda götunu yanına verebilyo virajlarda falan..
Baktın arba kesmiyo sarmıyosun hiç,esp fln kapatma normal sekılde devam et..En buyuk rahatlıgın bagaj tabanına temiz bi cuvala doldurulmus 50~70kg agırlık sermek olur.onun ustunede esyalarını koyup arka tekerlerın ustune yuk-agırlık verdinmi önden cekerden farksız sekılde kullanırsın.Zaten genelde arkadan iterlerin savurulması patinaja kalması vs motor agırlıgı vs olmayısından daha kolay patinaja dusmesınden kaynaklanıyo..
bmw'de duayen pek sayılmam bizim hiç olmadı ama azbuçuk bilriz :D kanka dogru sende jr vardı onun esyaları vs yeter ztn.sen al 4tane kış lastiği sıkıntısız heryere gıdersın.arabanın ustunde gıtcek dıyede uuzulme kıslık lastıklerını cıkart arabayı satarken koy kenarına tum araclarda kullanabılırsın ;) ztn elite(elit:D) adamsın 15 standrt lastikli araba pek olmaz sende o yüzden sıkıntı yok :D
duruyo kanka garajda :Dz4te 18 kullanıyorum zaten latife yaptıydın dittiret :D
araba temizse kullan kanka memnunsan.
İnsanın ayda 10 bin lira kira geliri olursa normal tabi, e90lar felan :D
pirelli snow control 3 nasıl lastik bilen kullanan var mı?
goodyear ug7 kullaniyorum, bu kiş da beni yolda birakmadi, verdigim parayi sonuna kadar hak eden bi lastik...
Yokohama gayet iyi tavsiye ediyorum siddetle
***** kış yaklaşıyor... ibizaya kışlık alıcam. orjinal ebat 215 40 17 bende hali hazırda 225 45 17 var.ne dersiniz takayım mı bunları?
sanzımana fln zeval gelmez değil mi?
750tlye kadar 4 tane kış lastiği alıcam sıfır öneriniz ne olur araç astra h orjinal 16 jantları var üstünde
175/60/14 kis lastigi ariyorum!
bende pıcantoya alıcam 175 55 15 hangı lastıgı bulabılırm duzgun arastırmadım daha hava sıcaklıgı dusmeye basladı :)
petlas alıcaktım yokohama denk geldi biraz daha pahalıydı ama almışken iyisi olsun dedim karda baya denedim çok memnun kaldım ötme ses yapma gibi sıkıntılarıda yok
almadan önce şu videoyu izlemştm hatta :D
YOKOHAMA W.drive (Winterbanden BMW) - YouTube
[QUOTE=onursumer;7068567]bende pıcantoya alıcam 175 55 15 hangı lastıgı bulabılırm duzgun arastırmadım daha hava sıcaklıgı dusmeye basladı :)[/QUOTE
sen 15 e mi geçtin
orjinal ebat 175 60 14 çok zor bulunuyor, ben 65 takım güzel olmadı.
Petlas kullanan varmı acaba?
Ben geçen sene hepsiburadadan Nokian almıştım. Memnun kaldım. Burada yorumlarımı paylaştım.
http://www.techturkey.com/forum/maka...eyimlerim.html
bir soru daha 06 model jettadan çıkan sac jantlar benim ibizaya direkt olur mu?
bende pirelli snow contact 3 var ve mukemmel :)
ultragrip 8'im var geçen sene sezon öncesi almıştım. gölbaşından en çok kar yağdığı gün saat 17:30 da çıktım kepekli rampasını ankaralılar bilir. O rampayı çıkabilen 3-5 arabadan biriydim.
200tl den almıştım sezonda 270lere çıktı sonrada zaten temin edilemedi. Çok araştırma yapmıştım fiyat/performans bence gayet iyi
Şu anki ölçülerim 205 55 16
Sac jant alıp 195 65 15 Petlas lastik almayı düşünüyorum.Ne diyorsunuz ?
bir hort veriyim ozaman kar kış geliyosa patates olmadan petlas syron falan nasıldır
bide esas sorum 205 55 16 orjinal ebdaı 195 55 16 yapsam sorun olurmu yada yanagı 60 65 miyapmak gerekir
Sıfır petlas mı alayım cikma mı bakayım derken karşıma çıkan 2012 üretimi dunlop winter response'u aldım, 185 60 15 fiyat 400 lira. Bakalım nasıl, daha taktiramadim. UltraGripten iyi olacağını sanmıyorum gerçi.
Lastik NET - Oto Lastik & 4x4 Lastik | Off - Road Lastikleri | BF Goodrich - Insa Turbo - Mickey Thompson - Federal - Cooper - Maxxis - Carlisle ... | En kaliteli ürünler en uygun fiyatlarla...|Lastik Hesap Modülü
Buradan hesaplayabilirsiniz. Eski ve yeni ölçüleri girin, sonuc olarak aradaki fark %2.5 tan azsa sorun olmaz.
petlas kullananlar memnunlar, ankaradaki bayiyi aradım, bugün takamayız yarın bi ihtimal diyorlar
Edit.Geçen sene 2005 corsa da kullandım.Çok memnun kalmıştım.Satıyorum şu an.Ebatlar 185/55/15
http://www.techturkey.com/forum/akse...r-lastigi.html
good year ug8 i 3 sene clio da kullandım hava konuşulu ne olursa olsun durmadığın sürece sorunsuz bi şekilde uludağa çıktım buz bol kar vs hiç fark etmiyo çok başarılı.
Bende servis aracıma Petlas aldım bakalım ne olcak bu kış
petlas genel olarak iyi merçedeste 2senedir kullanıyorum fakat sava'ya göre %50 daha kötü diyebilirim rahatlıkla(en azından kar için bu fark) yağmurda o kadar fark yok.Kuru yolda sava daha sesli,fren olarakta aynılar diyeyim bari..
Arkadaşlar merhaba benim de bir iki sorum olacak...
1- Biraz masrafı azaltayım, biraz da kışın çok kullanmıyorum aracımı diye sadece önlere kış lastiği düşünüyorum. Yeterli olur mu? Arakdan çok mu kayma yaşarım?
2- Orjinal ebatlarım 225 45 R17 öne takacağım 2 adet kışlığın tabanını biraz daha dar mı tutsam? ***** kışın daha iyi tutunma için. Arkaların 225 kalacağını da hesaba katarak 205'e mi düşüyüm? 215'e mi? Bu sorun olur mu?
3- Syron, Kumho, Petlas (ya da önerebileceğiniz başka bir marka olur) gibi uygun fiyatlı markalar düşünüyorum. Daha önceki postlarda da "yapıştır gitsin biz ne arabalarda kullandık bu markaları" diyen arkadaşlar var ama en mantıklısı bunlardan hangisi olur?
teşekkürler...
99 Astra hb için hangi kış lastiği tavsiye edersiniz?
ebatları bilmiyorum, uygun fiyat olursa iyi olur.
Muhtemelen 195-65-15'tir aracınız.
Goodyear 195/65 R15 91T UltraGrip 8 Oto Kış Lastiği (Üretim Tarihi 2013) - Oto Lastik - kliksa.com
Ötesi yok, hele ki fiyatı gozonune alınırsa bedava.
4 lastiği birden değiştirmen iyi olur. 2 lastik takmaktansa aracı hiç çalıştırma daha iyi.
Dar lastik yere basma kuvvetini artırır ama çok fazla karlı bir bölgede değilsen, soğuk ama kuru havada orijnal ebadını da kullanabilirsin. İstanbul'da oturuyorum, kar en fazla 1 hafta kaldığı için sadece yere basma kuvveti değil aynı zamanda kuru hakmiyetini de düşünüyorum ben mesela. O yüzden soğuk ama kuru hava içinorijinal ölçü kullanıyorum.
Falken EuroWinter HS449 önerdi geçenlerde bir arkadaşım. Kullanmadım ama tanesi 200TL civarı idi. Fiyat uygun, performans için testlere bakmak lazım. Bahsettiğin ebat için benim tercihim Blizzak LM-32 olurdu.
Umarım istediğin gibi bir lastik seçimi yaparsın.