e46da toyo var corollada bridgestone lm20 vardı sonra yeni serisine geçtim ikisindende memnunum
toyo beklediğimden iyi çıktı şu an 20 25 cm kar var boluda buzlu olan bölgeler var sorunsuz
Printable View
e46da toyo var corollada bridgestone lm20 vardı sonra yeni serisine geçtim ikisindende memnunum
toyo beklediğimden iyi çıktı şu an 20 25 cm kar var boluda buzlu olan bölgeler var sorunsuz
215/55 r17 de tavsiyesi olan var mıdır? Ben toyo snowprox veya hankook icept serisi düşünüyorum.
nokian wr3 ve goodyear ug8 almaka isteyenler n11 ve hepsi burada sitelerine bakmanızı tavsiye ederim
Benim ML e 18lik memur spec jantlarla 255/55/18 Michelin Latitude Alpin taktim :D bekliyorum
Üreticiler her sene mevcut lastiği yeniliyor yani yetişmek takip etmek gerçekten zor
Mesele Pirelli snow control var ama bunun haricinde serie 2 serie 3 leri çıktı sottozerosu var serie 2 seri 3 ü var en son çıkan
Keza ben Bmw de dunlop winter sport m3 kullanıyorum her sene yenisi çıktı 3d oldu şimdide 4d si çıktı
kış lastiği seçimi sıkıntılı ama kışın bir çoğumuzun asıl ebatları büyük olsada kışın ufak ebatlarda seçim yapıyoruz bu sebeple küçük ebatlarda fiyat farkları çok az mümkün olduğunca iyi markaları seçmek en ideali
Michelin Alpin
Good Year ultragrip
Pirelli snow control 3 /sottozero 3
Dunlop sp winter
Nokian
Tecrübe ettiklerim bunlar seçim yap deseniz yapamam ülkece kış lastiklerine alışkın değiliz yeni yeni öğreniyoruz test etmesi zor oluyor ciddi eksikleri görülmedikçe..
Kendi tecrübelerimden yola çıkarak çok net biçimde söyleyebilirim ki, kış lastiğinde marka-model yaz/peformans lastiği kadar önemli değil.
E320'ye hep Michelin alıyorduk bu kış lastikbaşı 100 lira daha fazla vermeye gerk yok deyip Petlas'ın Starmaxx lastiklerinden taktık. Haftasonu Ankara'ya gittim, bazı yerlerde tipi bastırdı yol kapandıi kayanlar patlayanlar gırlayken ben en ufak kayma yaşamadan yokuş da çıktım viraj da yaptım :) Michelin'den hiç farkı yok.
Asıl beni bu fikre sevk edense geçen yıl CLK'da kullandığım 2007 model 2. el aldığım Marshalllar. En ufak bir problem yaşamadım karda da buzda da kontrollü yanladım da güvenli sürüşümü de yaptım :) Yağmurdaki görüntüleri de görenler çoktur, nasıl memnundum anlatamam
He hiç mi fark yok? Kuruda 10 derece havada Starmaxxlarla viraj yapayım dedim araba 4 tekerden saldı kendini, Michelin kışlıklar daha iyi tutuyordu orada. Kışın da kuruda viraj kasmayıverek :D
Daha önce de farklı araçlarda yine Marshall, Kumho ve Hankook kış lastikleri kullanmıştım, onlarda da durum farksızdı.
Kar yağsa da eğlensek biraz :)
Arkadaşlar bende ucuz yollu kış lastiği arıyorum 195/65/15 istanbul avrupa yakasında yardımcı olacak varsa kredi kartıyla hemen alayım çin malı vs problem değil hesaplı olması lazım
Arkadaşlar bana'da 225 / 55 / 17 lastik lazım.Araç citroen c5 2011 model.Tavsiyeleriniz nelerdir ? Elinizde mevcut ise ne kadar ? Yardımlarınızı bekliyorum...
Benim aracımın orijinal ebatları 195/55/15 lakin ben 195/50/15 kullanıyorum ve kışlık lastiklerinde ebatları gene bu şekilde, aslında kışlık lastik söz konusu olduğunda taban genişliğini daraltmak gerekiyormuş ama görüntü o kadar çirkin oluyor ki gene aynı ölçüleri aldım.
http://www.techturkey.com/forum/akse...r-lastigi.html
Bu ebat da alternatif olabilir size eğer başka bulamazsanız
Şimdi benim aracım corsa 16 inc orj çelik jant var. şuan üzerinde 195 55 16r lastik takılı michelin energy saver... ben buna kış lastiğini yine aynı ebat mı almam gerekiyor neye göre seçicem?
Aynı ebat da olabilir bir ince de takabilirsiniz, hangisinin fiyatı uygunsa onu alın bence
Marka-model de çok önemli değil kış lastiğinde, hepsi soğuk havada ve karlı/buzlu zemin üzerinde başarılı, kuruda ve ılık havada performans fark ediyor ama amacına uygun kullandıkça bir sıkıntı yaşatmıyor ucuz lastikler de
yenı konu acmayım dedım benm arac 185 65 15 bı arkdasta kıslık lastık buldum 195 65 15 taksam sıkıntı olur mu
bu arada hepsiburadaya bi bakın derim 500 üstüne worlde 75 tl puan artı 50 tl hediye çeki var
bridgestone blizzak kullandım, tavsiye ederim.
Hazır konusu varken Bi soru sormak istiyorum.yılbaşında Antalya-Eskişehir-Antalya yapıcam ancak kış lastiğim yok.bir takım zincir alsam normal lastiğe yeter mi ? Sizden de bi yardım alayım istedim
astra j de 120 R kış lastiği kullansam bi problem yaratırmı bana lastik başına düşen kg artıcak, hız ise 170 km/h
Arkadaşlar ebatları uyan olursa 185/55/15 lassa snoways.2012 tarihli.Geçen kış topu topu 3 ay kullanılmış lastik :) İhtiyacı olana uygundur.
http://www.techturkey.com/forum/akse...r-lastigi.html
Daha önce michelin alpine a4 kullanmış olan vardır performansından memnunmuydunuz acaba clk ya takmayı düşünüyorum 205 55 16
beyler, orjinal ebatlarım 235/40/18.. jant ı 16 veya 17 ye düşürürsem, bu kombinlerde kışlık lastik ne almak gerekir ?
Şimdi siteyi bulamadım ama bir site vardı eski lastikle yeni lastiğin ölçüsünü girince aradaki farkı hesaplıyordu rocco kullananlar daha iyi bilir ama kullandığınız jant lastik ölçüsüne en yakın ölçü o olur diye düşünüyorum.
Bende aracımda 245/40/18 yazlık 225/55/16 kışlık kullanıyorum
2004 den beri hep kumho kullandım.ankara karında hic sorun yasamadım.hic bir yerde kalmadan... cayyolundaki tum rampalarda test amaclı durup kalkardım ayrıca :) 2 gun oldu alalı tekrar kumho aldım.istanbulun karı bile tırt zaten :D mecburen taktık
225/45/17 Nokian aldım 3.20d ye kuruda gitmeyen araba karda 4 çeker gibi gidiyor kesinlikle tavsiye ederim :D