Okulun güzel sanatlar fakültesi hocaları tamamen sıkıntı ticari bilimler fakültesinin hocalarıyla alakası yok,2 arkadaşım iç mimarlıktan hazırlığı geçtikten sonraki ilk dönem okulu bırakıp kaçtılar demekki doğru birşey yapmışlar.
Printable View
Okulun güzel sanatlar fakültesi hocaları tamamen sıkıntı ticari bilimler fakültesinin hocalarıyla alakası yok,2 arkadaşım iç mimarlıktan hazırlığı geçtikten sonraki ilk dönem okulu bırakıp kaçtılar demekki doğru birşey yapmışlar.
Kadir Has mezunuyum, iç mimarlık v.s. olması lazım, benim mezun oldugum bölüm ve yıl farklı gerçi ama, kadir hasta kasti bırakma gibi birşeyler hiç duymamıştım.. belki artık onlarda yapıyordur?
senin ilacın haliç ,, net olarak söylüyorum.Ne arıyosan mevcut :D , uzun uzun yazmıyorum onun için.detay istersen yardımcı olabilirim.
Yeditepe üniversitesi girdiğim senelerde adı üfürükten okula cıkmış biyerdi,osursanız geciriyorlardı fakat bende buna güvenip haytalık ettim uzadıda uzadı.Şimdide okul kendini mimarsinanla eşdeger görmeye başladı ve gerzekce bir sekilde zorlaştırarak yada sınıfta bırakarak bu ismini temizlemeye calışıyor.Hocalar bilincli sınıfta bırakıyor.Projemi dışarda cok iyi iş yapan bir mimarlık firmasına çizdirdim juride böle projemi olur dedi sidiğini tutamıcak yaşa gelmiş dışarda bir iş yapamamış okulda 2 kuruş maaşa calışıp havaya girip kendi egolarını tatmin etmek için sınıfta bırakan ögrencileri aşağılayan hocalar!
Neyse bikaç gündür araştırma yapıyorum sonuc su sekilde.Bu hafta gidip görüşeceğim sıralamam şu sekilde.
1-Okan
2-Aydın
3-Yeniyüzyıl
4-Doğuş
5-İstanbul Gelişim
6-Arel (bana epey uzak)
Bu okullardan biri parayı basınca ''okul ücreti harici 10-15bintl'' okula kabul eder diye düşünüyorum :)
7tepe ciddi sıkıntı girdin mi çıkamıyorsun :)
baran,bilim üniversitesi'ne de bakabilirsin.
valla canını sıkmak gibi olmasın da iç mimarlık kolay bölüm değil ben nası bitirdim hala inanamıyorum bazen.. kritik almak hayati önem taşıyo dışarda proje çizdirip direk kritiksiz gittiysen ayar olmuşlardır sana :) bi de net bi doğru olmadığı için kaderin jürinin elinde.. ben de senin yerinde olsam okul değiştirirdim.. sevilmemeye başladın mı napsan beğenilmiyo..
İşte halimden anladın,senelerce kendim çizdim bıraıktılar en son gittim çizdirdim gene begenmediler hocam kaç yaşına geldim insaf dedim gecirin proje guzel dedim ne guzel universite okuyun işte kalmaktan korkmayın ne kadar pratik o kadar iyi dedi kavga ettim bende küfrettim projeyi çöpe atıp cıktım o yuzden daha benım mezun olmam zor okuldan :) Çiz çiz çiz juride bırakıyolar öle bölüm olmaz olsun.
Bu arada arkdaşlar ara dönemde yatay geçiş oluyormu bilen varmı? illa sene başınımı beklemem lazım?
içmimarlık bi yandan zor bi yandan kolay ve zevkli.Öğrenciyken bölümünle para kazanabileceğin sayılı mesleklerden.Biz zamanında 3dmax e ilk sardığımız dönemlerde her dönem temiz 10 12 tane proje çiziyorduk kendi projemiz hariç , Okula asılan projeler direkt benim sergim oluyodu , sııftan herkes biliyodu , kafa yapıyolardı sergin var aşaada diye:D son seneler dışarıya açıldık , piyasanın geliri çok daha iyi geldi öğrenciye kıyasla , bıraktık öğrenciyi.Pc de çizimle aran iyi oldumu gayet güzel bence.Ama eziyet geldimide ölüm.Zevk almadıktan sorna kalem kıpırdatmak bile ölüm gelir.
İç mimarlık okuyan , okuyacak herkese tek tavsiyem ;; olabildiğince hızlı biçimde pislik rapidodan kurtulup autocad le max e sarmaları.Zaten hepimiz pc başındayız , olmuşken işe yarar.Üç yıldır bırakın kağıdı rapidoyu flomasteri ; kalemim bile yok kendime ait :D hep pc de çizim sayesinde.
Gedik Üniversitesi Mimarlık :) bildigim kadarıyla yeni açıldı ve tam istedigin gibi :)
Bu arada yeditepe iç mimarlıkta bilgisayar autocad cizim olduğunu anladıkları anda sadece kapılarını pencerelerini bile cizsen komple projeyi çöpe atıyorlar :) illa hammal spec sabahlara kadar kalemle cetvelle çiz boya maket bile yaptırıyolar ebenın diyosun
istanbul aydın tabiki :)
Tunç aydın biraz kasar gibime geliyor , bilgisayarda çizim yok bildiğim kadarıyla , 3 e kadar elde çizim yapıyorlar.Bi haftalığına ders vermiş , mantığını , örnek projelerini göstermiştim orda 3dmax in.Orda başlayacaktım ama beni oraya tavsiye eden hocam aydınla irtibatı kesince iptal oldu.O sırada görmüştüm , okumadığım için idda edemem tabi ama el çizimi ağırlıklı bi eğitim izlenimi bıraktı ora bende.
Şu anda istanbuldaki en sıkı zor iç mimarlık Yeditepe bunada kalıbımı basarım..Bizim 2.sınıf prejemizi maltepede mezunıyet projesi diye teslim ediyolar diğer unıversiteleri düşünemiyorum bile.
Bu arada belirtmemde fayda var ben iç mimarlık yapmıcam arkdaşlar benı mezun edecek bilinçli bırakmıcak okul lazım bana ne eğitim verdiği umrumda değil hiç :)