Biz smartı ucuz diye almıyoruz ama. :rolleyes:
parçası servisi de pahalıdır zaten fiyatıyla orantılı değildir , sadece fiyatından dolayı alıcaksanız başka araçlara bakın
Printable View
iyide ben türkiyede değilim ki :) otomatikman zaten araç fiyatı uygun olunca tr orantılı bakıldığında parçasıda ucuz olmuş oluyo ;):) ben tr'de 10liraya gidipte neden palio alıyım ki.Benım ıhtıyacım olan 10lira butceyle en mantıklı aracı almak.Smartmıs ferrariymiş fiatmış umrumda değil:) Araç takıntısı olan bi adam degılım cunku yok ona bınmem yok oyle yok boyle :D(gercı mazda toyota ford) bu 3luye bınmem sevmıyorum orası ayrı mevzu offtopic'e gerek yok :) kısacası acıklamak gerekırse o zaman fanatıkos smartos ;
10lira bütcem var
y.dısındayım
10lıraya modellı km'si dusuk
az yakan
sempatık cıtıpıtı 18lık kız gıbı
tek secenegım smart.
yardımcı oluyo musun sımdı olmuyo musun :D ? :)
ekleme ;
o paraya cıktıktan sonra smart almam dememin sebebi 20milyar verdikten sonra burda tonla araba var 4kapı tek hapı spor aile van sw vs vs ona istinaden di smart'a *** attıgımdan degıl yanı.Cunku burası tr degıl burda gıdıpte kımse smart'a 20lıra vermez 10lıra bıle pahalı burda ınsanlara smart için.
smart severim , ancak fanatiği olsam her modelinden alırdım bitane
ama kısacası , smart dertli araba , bakmazsan problem çıkarır , eğer marka takıntın yoksa alma smart , 2gün sonra 10 milyarlık arabaya 500 tl buji değiştirme parası verdim dersin çünkü , fortwolarda buji değişimi için motor iniyor.Zincir değiştirme vakti geldiğinde de 700 daha verirsin hiç küfür etme sonra arabanın arkasından , parça fiyatları almanyada falan da aynı bu arada.
smarta para verme mevzuuna gelince , ben 35 milyara aldım arabamı 2. el , tam 20 milyar da para harcadım tamamen keyfimden öyle masraf çıkardı anlaşılmasın ama çok memnunum halimden , s2000 alırdım o paraya senin hesabına göre , smartı direk maddi düşünerek alanlar 2 gün sonra pişman oluyor bunu çok kişiden gördüm , bu yüzden bence başka araçlar bak..
varya butun hevesımı kırdın bılıyomusun :D benım butceden yana bakımdan yana ztn sıkıntım yok hıc bı zmn bakımlarını aksatmam arabamın demırden korksak trene bınmezdık. gunluk s6 kullanıyorum zaten yemısım smartını 8tane bujı degısıyorum servısten sıparıs gecıp :D + tr ıscılık parasıyla burası arasında dunya fark var almanyada olsam dedıgın belkı dogru olurdu ama ben bosna hersekteyım.Neyse ben kendım arastırıyım ılerde bırgun yardım gerekırse artık kapını calarız sagol degerlı bılgılerın ıcın.Ben gıdıp fiat 500 alım ilk cıkan fiço'lardan .
ekleme;
benim hesabıma göresi yok bu ısın bu arada ben kafamda bır butce olusturdum 10K tl lık bır arac alıcam.ustune yaptıgım bakımla bılmemneyle hesap kıtap yapıpta ulan sunu alırdım demem.kutu 2007de pert oldugunda 35mılyar para harcamıstım kıcıkırık 5mılyarlık arabaydı.Neyse ya siktir et.Sagol tekrardan.
Park derdi büyük :D
http://b1201.hizliresim.com/t/w/25m0u.jpg
bizim kuzende vardı pastanede servis arabası olarak kullanıyolardı.. karda topaç gibi dönüyodu çok eğlenceliydi :) ama sıfır alınıp kullanıldı km si de pek yüksek olmadığı halde motorunda bi sıkıntı çıktı (ne olduğunu bilmiyorum) arabanın parasının yarısını istemişler bunlar da sattı o halde..
bu arada buji dgisimi icin baktim motorun inmesi degil arka tampon cikiyor ve oradaki tampongorevini goren demir parca. :D demin arastirim smart evilutuon. Com siteinden. Hakkatan 6 bujisi var ya sasirdim kaldim :D
Koray artik boyle park edicem :D
Dün sabah arkadan transit vurdu trafikte indim bi hışımla baktım transitin plakalık kırık ve bıkac çizik var bizde nokta yok :D oyuncak gbi araba gocuyo cıkıyo surekli :D
http://img641.imageshack.us/img641/1317/photo0055s.jpg
Uploaded with ImageShack.us
http://img849.imageshack.us/img849/3737/photo0053c.jpg
http://img13.imageshack.us/img13/9348/photo0054dp.jpg
Buda bizimki :)
Hayabusa motoru swaplanmış :D
yakın bir arkadaşımda forfour var çok güzel araç. İzmir'de servis sıkıntısı var ama Mengerler bakıyor bir tek, aracı alınca götürdük 8 milyar hasar çıkardılar alt takımdan dolayı. Mitsubishi colt ile parçaları uyduğundan dışarda çok cuzi bir rakama hallettik :)
Bukadar olur ya debriyaj baskı balata cart curt 4000tl lık parca deiştirdiler bizdede arabayada ablam binio anlamıo bozuk dıolar tm degistirin dıo sanzmanada 8bın cekınce cıkardık arabayı goturduk bi ustaya o değişen parçaların eskileride yanımızdaydı adam baktı nıe değişti bunlar hiçbi sorun yok dedi ben dava acarım bunlara dedi avukatı falan aradı herif sonra noldu bilmiyorum tam şerefsiz mengerler
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...42697202_n.jpg
Alternatif park yeri :D Paladium alışveriş merkezi
çok iyi ya :) bunun ortalam yakıt tüketimi nedir şehir içi.
çok kabaca şehir içi 50 tl ye 200 km gidiyor :) bakımsız hali ile :D bakımısızdan kastım bujiler değişmemiş hali ile.
süper ozaman benımde aklımda bayadır özellikle bugun çok kullağını çınlattım bu arabaların avm lerde yer bulmak imkansız artık resmen.
hakan dizel mi senin smart
alırken en önemli olarak neyine dikkat etmek lazım.
hakan o arabaya binip foto çektirmem lazım :D
Kesinlikle bence az km yapmış ve bakımlı olanları tercih edin. kolay kolay bozulankırılan arabalar değiller. zaten bir kere kullanın çokhoşunuza gidicek.
benim arabamın kasasından alabilirsiniz bunlar en sorunsuz olanları diye geçiyor. 700 cc turbo motorları var.
yeni kasa alınca atmosferik 1000cc motorlu olanları var onu tercih etmeyin. mümkünse 1.0 turbo olanı alın.
bunlar tabikide benim internetten okuduğum kadarıyla öğrendiğim bilgiler.
Evilution - Smart Car Encyclopaedia
bu site gayet iyi. herşeyin nasıl yapılıcağını resimli bir şekilde anlatıyor
Özgür aynen çok rahatım içinde :D otomatik ama ben şehir içi otomatik kullanıyorum ama otoyola çıkınca 4.vitesten sonra hemen 5 ve 6 ya kendim atıyorum aşırı derecede ekonomik oluyor. 6.viteste 90 yada 80 ile gitmek :D
Furkan en kısa zamanda foto çekicem :D:D
Peki güvenliği nasıl bu araçların büyük bi kazada ? :D
guvenligide hic oyle kotu dgil, youtube da baya carpisma vidyolarini izleye bilisiniz. Simdi telefondan girdigim icin ben ekleyemiyorum ne yazikki :(
IIHS crash test with Smart fortwo and Mercedes-Benz E-Class - YouTube
Buda onun devamı
SMART CRASH TEST - YouTube
Dha bir sürü vidyo var bunu gibi:D
benide yazın :) ,kullanmasamda 1 haftalık bi smartım oldu.smart forfour brabus .binmişliğim var,kullanamadan baba geri vermiş aracı hızlı diye :) 116 alıyordum smarta binince vazgeçtim,benim tarzım+kaliteli bi araç geldi,mercedes gibiydi.koltukları filan B seklinde brabus arması,koltuk ısıtmaları ,deri koltuk,panaromik ıvır zıvır dolu bi araçti.1.5 turbo olan siyah modeli.
cahillik hat safhada diyosun yani
piyasadaki araçların yarısından daha sağlam , internetten tridion güvenlik kafesini araştırabilirsiniz. Zaten mercedes diğer markalara oranla bu kadar az satan bir araba için marka imajını kötülemez kalitesiz yapıp..
bu topic smartın piyasasını yükselticek.. sonra diceksiniz ki smartın piyasasını düşürmek icin ne yapmak lazım.. :)