o lastik ölçüsü yüzünden lastik alamıyorum.. :)
Printable View
kardeşimde tutturmuş fortwo istiyorum diye
sahibindende kelepir alınır dediğiniz 450 veya 451 ilanları varmı ekleseniz baksak :D
Smart Fortwo 1.0 2006 Model 19.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 60239265
bu güzele benziyor km side düşük ama biraz boş gibi geldi mesela sanırım bu cam tavan değil ve jantlar sac :/ amakm si çok iyi
jantları çokta kotu durmuyor aslında
peki bu 450 ile 451 arasında tasarım dışında fark varmı belirgin
daha sorunsuz sorunlu vs gibi hangisi makbul :)
kardeşim ilk dediğinde git işine falan diyordumda şimdi yavaş yavaş kanım kaynadı :D
daha sorun çıkarma konusuna okadar hakim değilim.
fakat ikisi arasındaki genel farklılık motordan geliyor 451 olanları 1.0 turbo motor ki aralarında 1.0 motor atmosferik olanlarıda var. Turbo olanları makul.
450 olanlari ise 0.7 cc turbo oluyorlar. bunlardada tercih edilirse makyajlı olanları seçilmesi lazım. ön farları benim arabanınki gibi olanlarından. yakış açısından çokta fark ettiklerini sanmıyorum.
Şanzmanlarıda farklı sanırımbirinde soft toch diğerinde sotf tip mi öyle bir zımbırtı var.
asırı tatlı bıseyya.. ve tam şehiriçi arabası. park derdi yok. nefis. peki 0.8 dizel olanların durumları nasıl acaba? yakıt ne alemde. hem 0.8cc hemde dizel bana ucuk ekonomik biseydir gibi geliyo ama tabı bellide olmaz..:)
kız arkadasımda bayılıyo ama fiyatlar biraz yuksek :(
Slm 2005 den beri smart forfour kullanıcısıyız 1.5 dci otomatik.Fiyat olarak 1.5 dizel otomatik olarak 2. elleri cok cok uygun hatta o fiyata bu kalitede baska arac yok sanırım.Gerek performans gerek yakıt gerek kalite.Yanlız çok sıkıntılı bi yanı var bizim aracımız tam 1senedir mengerler bursa da yatıyordu cıkalı 2hafta oldu daha.İlk olarak sanzman dişlileri yıpranmış dediler kullanılmaz dediler almayadan sıfır sipariş edebiliriz 8000tl de fiyat koydular.1 sene boyunca arac yattı ogrendık ki mitsubishi colt larla cıvatasına kadar aynıymıs arac.Tabi biz bunu ogrenene kadar mengerler saolsun yok o bozuk bu bozuk dıe bi ton parca degistirdiler.Sonunda kendimiz çözmeye karar verdık çıkma parca satan bi tanıdıktan colt sanzumanı bulup taktırdık mengerlere 5000tl ye yakın para odeyıp aracı cıkarttık ve parcacıya yolladık.Mengerlerin 1yılda yapamadıgını cıkma parca satan usta 1haftada yaptı ve aracın degisen parcalarını gordugunde bunlarda hicbir sıkıntı yok bosu bosuna parca degistirmişler dedi.arac bize 10bin tl ye patladı.Yani smart alıp mercedesde servise sokmak gibi bi niyetiniz varsa baştan aman diyim çok can yakıyo.Bunun dışında araç gerçekten mukemmel ozellıkle performas olarak gayet tatminkar.
muştu buralardamısın :D yarın işin yoksa kardeşime bırakıyorum arabayı yarın iş görğşmesine gidiyor ondan sonra buluşup servise götürebilirmisiniz :D
yettim :D bana uyar hacı cihan çalışıyosa akşamdan alayım makinayı :D
uydurucaksanız veriyim abi problem yok :D
bence 451 daha güzel ama 450 daha sorunsuz :) bitane kırmızı eklemiştim önceki sayfada o güzeldi mesela :)
0.8 cdi ların sağlamlığı kalitesi hakkında pek bilgim yok , ama yakmadığını biliyorum o doğru :)
Emir çoksaol yardımların için :D en yakın zamandabirtarih belirleyip tekrar gidicez gibigözüküyor :)
ngk r lkr8a birde bu bujiyi satan bir dükkan biliyormusunuz, bilen gören duyan kim varsa bana haber verirse çok sevinirim ? 6 tane lazım :D
Ben bi süre 2000 model fortwo kullandım , haftaya inşallah bir fortwo daha alıcam 2009 model.
Yaşanabilecek her türlü sıkıntıyı yaşadım fortwo ile , ama pişman değilim kesinlikle herşeye rağmen kullanması çok zevkli.
Sadece minik lastiklerden dolayı yoldaki bozuk para bile hissediliyo :)
Derdiniz gazlamak değil ise , sakin sakin gidecek iseniz fiyatına göre en "cool" araba :)
sıkıntı derken ? :D hani daha yaşamadan öğreniyimde onagöre hazırlanim
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...68644634_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...29377482_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...86389343_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...46252634_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...55723125_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...76962524_n.jpg
aşırıderece seviyorumya bu ufaklığı :D birde buji bulsam, bu arada 6 tane buji varmış bunda bugün yeni öğrendim :D
bir kaç kez kaza yaptım , parçalarını bulmak çok büyük dert.
Florya Gülsoy ile dost oldum git gel , saolsunlar çok ilgililer.
Şanzıman arızası yaşadık , tamir ettirmeden sattım.
Sadece kaput üstündeki smart yazıları 56 TL idi :) kasko şart yani :)
[IMG]http://s13.postimage.org/479bwzgz7/DSC_1810.jpg[/IMG]
yokyok kaskolu benimkide o açıdan hiç bir sıkıntım yok :)
hakan şuna bi egzoz bide yazılım yaptırda bakalım nasıl oluyomuş :D
abi şimdi yeni bi smart geliyo inşallah haftaya ,
onun için plaka düşünüyorum böyle eğlenceli birşey olsun istiyorum
varmı öneriniz mesela 34 BIG benim aklımda olan yada 34 DEV gibi :)
ya kesin bi sensöründe sıkıntı var arabanın başka bişeyden olduğunu sanmıyorum :D
Rica ederim abi , evet eksikler yapılırsa tertemiz olur , motor vibrasyonu falan çok azalır :) Birde buji bence hiç arama abi parçaları benim bulduğumdan daha ucuza getiriyor bu servis :) Gülsoyla çalışmıyorlar çünkü yıldızlar mercedes var parça tedarikçileri o..
Egsoz , yazılım , downpipe 100 olur sanırım biz 82liği 120 yapmıştık :)
Emir ozman bujileri değiştirmemiz lazım diye düşünüyorum. sen hatırlıyormusun çıkan hataları ?
arabaya bakan usta çok iyi bi usta , ben gözüm kapalı arabamı teslim ettim motor yaptık daha dün çıktı zaten , o bujiler değişecek dedi , siz bujilere baktırmışsınız ama tırnaklarına bakmak bişey ifade etmez ömrü bitmiş dedi , zincir değişecek dedi , esp ve abs için kontrol ederken direksiyon yön sensörünün çalışmadığını anladı o yapıyodur büyük ihtimal çok pahalı bişey değil dedi , safe mode mevzuunda da kayıtlı olan arıza turbo basınç arızası dedi , ama bu turboda bişey var demek değil bakmam lazım valf de olabilir dedi ancak secondary valve falan sökülmüş önceden çok da düzgün monte etmemişler , yağ hortumunda bi kaçak vardı elden geçmesi lazım dedi işte ama ufak tefek şeyler genel olarak.. :)
emir süpersin çok saol zincir için şimdi değilde, buji, turbo basınç arızası ve yağ kaçağı için direk gidicem :)
800cc cdi 30kw için görüş alsam bende :) aday adayıyım da smart için :) 2005 model hatta linkte veriyim..Smart ForTwo 0.8 CDi 30 KW - PIK.ba
bir yardımcı olsanız su genc yastakı kardeşinize :) ne kıyak olur :) hazır babamdanda ok almışken baskı kurup aldırmayı dusunuyorum da :) (tabi önce ehliyete basvurmam lazım o ayrı :D)
dizel uzun yolda bana daha cok avantaj sağlar diye dusunuyorum+ yazılım yapılabılıyo mu 40beygir soyle 60*65 olsun yeter bana :)
kısa mesafeden cok sureklı uzun mesafe kullanıyorum + s.içindede extra az yakar dıye dusunerekten dızel bakıyorum acıkcası..
bana a noktasından b noktasına gıdıcek hesaplı az yakan bı araba bıtek bu gıbı geldı tr'de ornek varsa yardımda edebılırsınız ama gonlum şahsen bu araçtan yana.. tr ıle cıddı fıyat farkımız oldugu ıcın daha pahalı onerı varsa onlarada bakarım :D
0.8 cdi bakıyosan bir yeni kasa bak , onlar 45 hp ama yazılımla 60 civarı olur çok kısıklar çünkü , en azından benzinlilerde çok rahat bu oranlarda güç alabiliyoruz , bu arada 0.8 cdi ortalama yakıt 3.4 lt 100 km de :)
edit.: şimdi araştırdım biraz, yurtdışında 0.8 cdi lardan remap+egsoz+custom filtre kiti ile 70'e yakın güç almışlar :) ortalaması da 0.2 lt civarı artmış sadece