vallaha mutluyu bilmemde esnaf olarak hertürlüsü için geçerli temiz,dürüst,işinin ehli,aldığı parayı hak eden gerçekden az insan varya.mal satarken dünyanın güzel sözünü sayarlar en ufak sorunda bahaneler diz boyu.geçmiş olsun dostum
Printable View
vallaha mutluyu bilmemde esnaf olarak hertürlüsü için geçerli temiz,dürüst,işinin ehli,aldığı parayı hak eden gerçekden az insan varya.mal satarken dünyanın güzel sözünü sayarlar en ufak sorunda bahaneler diz boyu.geçmiş olsun dostum
hep mutlu kullanırız şu ana kadar hiç kullanmadığımız dediğimiz akü 7 sene gitti arabada sorun yok değil mi şarj etmesi falan nasıldı?
Aşırı soğuklar,
gecelerin araçların muhafaza edilmeyişi
akünün üretim arızası
yeterli şarjın olmaması
gibi çok etken olunca akülerdede sorun yaşanması normal, sonuçta techte binlerce kişi var onlarca şikayet % sel olarak mümkündür.
demekki mutlu akü kullananlar mutlu degil...:)
varta dan şaşmayın canlar...
Banada yardımcı olursaniz çok sevinirim. Yaklasik 1 ay once tam havalar sogumadan inci akü aldım iyisi olsun dedim üzerinde ışıklar olan (mavi mor kırmızı) bir model. Araca taktım sonra jarj dinamosunu falan ölçtürdüm sıkıntı yok dediler. 1 hafta bindim arabaya sonra ekzosdan bağlandı o arada tam havalar soğudu kar yağdı falan. Aracı hiç çalıştırmadım.
Gecen hafta bir marşa basıyım dedim aracın kapıları bile açılmadı. Takviyeyle çalıştırıp yaklaşık 15 km yol yaptim. Araci istop ettim tekrar denedim kontagi zor actı ne yapmalıyım?
ben gayet memnunum mutlu aküden aracım arızalı olduğu için sürekli yatıyo 3-4 günde bir çalıştırıyorum hep tek seferde çalışıyo
Aracın yatması akünün üzerindeki voltajı düşürmüş , aküye ilk marş yapıldıktan sonra ömrü başlar , araç yattığında zannetmeyinki hiç bi işlem görmüyo ?
En basiti araçtaki saat 7/24 aküden besleniyor , çok büyük bi gücü yok miliamperlerle ölçülecek bi değer olsada zamana vurduğunuz zaman gerçekten büyük değerler eder , tabi sadece saat değil ilave yapmış olduğunuz şeylerde olabilir , yada en büyük sorun araçtaki kaçak ve şarj dinamosunun yetersiz kalması .
herhangi bi sorun var yada yok demek şu havada yanlış olur ben bile 4 gün oldu daha akümü değişeli tık dedimi basıyodu normalde bu sabah 2-3 saniye zorladı ;)
ancak sizin ki kapıları bile açmadıysa araçta kaçak kontrolü ve şarj dinamosu kontrolünü yaptır derim , birde akün şuan deşarj olmuş , nasılsa marş basıyo diyip böyle kullanmaya dewam edersen 3-5 ay sonra akünün kutusunun şekil değiştirmeye başladığını göreceksin ...
yapacağın şey gidip akünü şarja bağlatıcan , daha sonra akün tam şarjlı olarak takıldımı hemen anında kaçak kontrolü ve şarj dinamosunun kontrolü için sağlam bi elektirikçiye ;)
Yalnız akünü şarj edecek kişiye söyle kesinlikle 3 Amper üzerinde bağlamasın şarja 1 gün geç olsun sağlam olsun
Akumu ilk bağlattığım zaman ölçtürmüştüm jarj dinamosunda sorun yok dediler. Ozaman tek secenek kalıyor kaca var. Peki bu kaçağı nasıl bulucaz ? Aracta tesisat yok ama amfi bas kabloloları çekili hazır durumda.
Birde jarj ettirdikten sonra akuyu araca bağlamayıp evde petegin yanına koysam bir sıkıntı olurmu?
İlgin için teşekkürler.
evde peterğin yanında ne yapcan aküyü , akünün yeri kaput altı :D
ayrıca akü sıcağı seğmez bilgin olsun ;)
kaçağı bulacak kişi elektrikçidir , ama akü üzerindeki çekilen kabloları da iyice bi kontrol ettir , ayrıca şarj dinamosuna bir daha baktır derim ben ;)
Valla bende akuden yolda kaldigimi hatirlamam ama 1 yillik mutlu aku olan aracimda 1 kere yolda beklerken kaldim bi kerede arac servis edilirken 2 saatte yarim kontakta bitti..
Jarj nedir olm şarj yazsana :D
Senin teybin kapalı konumda olsa bile elektirik çekiyor olabilir daha önce başka arabada başımıza geldi onada bir bakmak gerekli bazı teypler standby moduna geçiyor ve akım çekmeye devam ediyor seninkide öyle olabilir belki...
Benim aracımda 4 senedir mutlu akü var 15-20 gün çalıştırmadım geçtiğimiz ay içinde alarm sürekli olarak aktifti ve eksi 20 dereceleri gördü eskişehir buna rağmen 20 gün sonra marşa bastığımda tek seferde çalıştı mutlunun yeni aküleri nasıldır bilmiyorum ama ben suan aracımın üzerinde olan eski modelinden aşırı derecede memnunum...
Geçmiş olsun sizede inşallah probleminizi istediğiniz yönde çözersiniz...
Aracımı 2005 aldığımda fabrika mutlu takmıştı 2007 de öldü bende yuasa aldım ve halen kullanmaktayım şiddetle tavsiye ederim
Mutlu Akü'de ki mühendisleri tebrik etmek istiyorum, 2 kere mutlu aküm 2 seneyi doldurdaktan sonraki hafta içinde öldü. 1 hafta önce bozulsalar garantiye girerlerdi belki. Nasıl ayarlıyorlar bilmiyorum ama çevremden de gördüğüm 2 sene oldu mu mutlu aküde kelle koltukta. Ben alırken babam mutlu akü iyi gidiyor benim arabada ki 6. senesini doldurcak nerdeyse dedi ve babam arabasını ayda 1 anca kullanan birisi. Ama nedense bana hep 2 senelikleri denk geldi. Geçen sene İnci aldım bakalım bu sefer o da mı 2 sene gidicek :D
bizim araca takıldı mutlu akü aralık ortası gibi hiçbi sıkıntı yok şuanda bak kıllandım şimdi. Babama delphi taktıralım dediydimde ilk bulduğunu takdırdı