Gitmişsen görmüşsündür neyin havasını atıyorsunki

sanki farklı bir şey varmış gibi yazmışsın o ülkelerde araçları bedavamı veriyorlar uzaydanmı geliyor araçlar gazete kuponuylamı dağıtıyorlar ciklettenmi çıkıyor araçlar..
Dünyanın her yerinde aynı sistem uygulamalar var ama mevlalar çok düşük misal bizimkiler 10 bin tl koyuyorsa avrupalı bintl koyuyor olay bundan ibaret..
almanyada yerli araçları dışında dışardan gelen italyan yada amerikan mallarına uygulanan vergiden araştır bakalım yada amerikada yurtdışından gelen avrupa araçlara uygulanan vergileri araştır bakalım..
dünyada ve türkiyede yerli malını koruma yasası denen bir şey vardır haksız rekabeti önlemek için her zaman yerli malları korunur yurtdışından gelen ürünlere ek vergiler uygulanır..
türkiyedeki sistemin mevlayı geçiyorum parasal miktarları geçiyorum sistemin kendinden bahsediyorum yurtdışından gram farkı yokdur o yüzden ilkelse avrupada ilkeldir amerikada ilkeldir..
zaten bizimkilerde kafasından uydurucak bir vergilendirme sistemi yapabilicek çap yok her şeyimiz zaten başka ülkelerden araklama alıntı vergi sistemimizde öyle..o yüzden bizim sistem ilkelse avrupanında ilkeldir amerikanında ilkeldir...büyük ihtimal vergi sisteminide avrupadan araklamışızdır
emisyon değeri dediğin sadece mtv tek ona kalsa sorun yok ama iş tek onda değil
dünyanın her yerinde esas vergilendirme sigorta ve diğer vergilerler hacim üstünden yapılıyor
sen gözünde emisyon olayını çok büyütmüşsün tek emisyon üstünden yapılan şey mtv bunuda adamlar duyarlı çevre mevzularına
türkiyedeki vergilendirme emisyon üstünden olsa ne olucak ne değişicek şimdi ödüyorsan bin tl o zamanda ödiyceksin bin tl
sen 3.0 araç alırım emisyonu düşük diye ucuza alırım ucuza binerim diye hayalmı kuruyorsun emisyon sisteminede geçilse şu anda 100 bin euroya satılan 3.0 araç gene 100 bine satılır.. vergidede emisyondan az verirsin illa ekstradan bir kulp bulup sigortadan yada başka bir şeyden ek farkını alırlar zaten o 3.0 kullanmanın bedelini.. gene bu günün 3.0 vergisine denk gelir zaten uzun zamandır bunun üstünde çalışılmasının sebebide odur eminim şu anki rantı bozmadan nasıl geçiş yaparız diyedir
hiç bir şey değişmez mtv nin şekli değişir ama ödemeler gene aynı olur mtv emisyona geçdi diye ötv nin diğer vergilerinde kalkıcağını sanma türkiyeye giren araçlar gene hacim üstünden vergilendirmeye tabi olucakdır..
yani hiç bir şey değişmiycekdir.. olsa olsa eski aracı olan garibana köylüye çiftçiye işçiye olur yukardada yazdım sanada o zevki yaşatmazlar o konudada emin ol yani yüksek hacimli düşük emisyonlu araca ucuza bedavaya biniyim keyfini zevkini yaşatmazlar.. burası türkiye...