User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Lpg’liye rapor mecburi değil

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamen MMO(makine mühendisleri odası)'nın yaygarası... Para kaybı yaşayacakları için basmışlar yaygarayı...

Sızdırmazlığı kademeli olarak Tuvturk alıyor. Tıpkı egsoz muayenesi gibi... Tüm araç muayenelerinin tek elden yapılması da vatandaş için bence büyük kolaylık sağlar. Olması gereken de budur.

Tuvturk, MMO'dan alınacak sızdırmazlık raporunu mecburiyet olmaktan çıkarıp, sonra kontrolü kendisi yapacak.

Bi dünya da laf etmiş MMO, yok "artık kontrolsüz olacak"mış, yok "merdivenaltı montaj artacak"mış... Desenize "ne güzel havadan para geliyordu, ondan oluyoruz" diye...
    Kesinlikle bu yoruma katılıyorum, buradan gelen para inanılmaz miktarlarda. Muayene yapılırken ayrı bir sızıntı kontrolü yapıldığını gördüğümde MMO belgesinin niye zorunlu olduğunu merak etmiştim. Bu evrağın kalkmasının tek kötü yanı MMO çatısı altında sadece bu işi yapan mühendislerin işsiz kalacak olması.
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devlet ilk defa vatandaşı eziyetten kurtardı.

fasterhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eryamandaki tüv e ısrarla 1 senelik araba için sızdırmazlık raporuna gerek yok dedigim halde hafif kusurlu yazdı çıldırttı beni .... tertemiz bir muayne kagıdım olmasını istiyodum yinede hıyar adam yüzünden bir tane hafif kusurlu geçirdik arabayı
    Çıkar at acıları , Giy hadi cicileri ; Herşeyi unutturur Ankara Geceleri...

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstte yazdım gerçi ama...

MMO olayı saptırıyor. Sadece MMO'dan sızdırmazlık raporu olmaması hafif kusur sayılıyor. Yoksa sızdırması değil. Sızdırmazlık kontrolünü TUV yapıyor zaten gerek dedektörle, gerek köpükle... Sızdırıyorsa yine ağır kusur. Sadece raporu yoksa hafif kusur.

Üstteki haber tamamen yanlı, yönlendirmeyle, amacına uygun bir şekilde kaleme alınmış. Hatta MMO parayla bastırmış da olabilir haberi...
    sen de maşallah her satırda giydirmeye çalışmışsın. normalde kimse bu kadar saldırmaz mmo'ya..
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok iyi oldu bu... eskiden 40 50 arabalık konvoylarla sızdırmazlığa bakıyorlardı sıra sana gelene kadar 1 2 saat geçiyordu bide üstüne üstlük adam gibi ölçüm yapmadan 25 lira geçiriyorlardı... bence çok iyi oldu.... en azından tüvturk adam gibi yapar bu işi...
    tüvtürk denen kuruluş TÜRK bile değil, konsorsiyom. mmo da en azından paran yurtta kalıyordu.

Alıntı otomania Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devlet ilk defa vatandaşı eziyetten kurtardı.
    merak etmeyin devlet 1 verir 10 alır...

benim şahsi fikrim mmo ve devletin hesaplaşmasıdır. sesi çıkan grup ve odalar gibi, mmo yönetime boyun eğmediği sürece bu tip yaptırımlar gelecektir.

Allah kaza bela vermesin inşallah vatandaş bilinçli davranır da dikkat eder arabasına...
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mechanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen de maşallah her satırda giydirmeye çalışmışsın. normalde kimse bu kadar saldırmaz mmo'ya..

tüvtürk denen kuruluş TÜRK bile değil, konsorsiyom. mmo da en azından paran yurtta kalıyordu.

merak etmeyin devlet 1 verir 10 alır...

benim şahsi fikrim mmo ve devletin hesaplaşmasıdır. sesi çıkan grup ve odalar gibi, mmo yönetime boyun eğmediği sürece bu tip yaptırımlar gelecektir.

Allah kaza bela vermesin inşallah vatandaş bilinçli davranır da dikkat eder arabasına...
    Vatandaş dikkat etmiyordu şimdiye kadar arabasına da MMO'mu dikkat ediyordu. Bırakın Allah aşkına. Sızdırmazlık kontrollerinin nasıl yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Hem bundan sonra kontrol yok diye birşey yok. Ben çok kişi biliyorum ki aracı sızdırmazlıktan geçmiş ama muayene istasyonunda gaz kaçağı tespit edilmiştir.

Tuvturk özel sektördür. Yabancı standartlarıyla kurulmuş, sonrasında devri yapılmıştır. Şu anda çoğunu senin benim gibi Türk vatandaşları işletiyor. MMO da devlet değildir. Bir meslek örgütüdür. Ama başka hiçbir meslek örgütünün sahip olmadığı kadar gelire sırf sızdırmazlık kontrolü yetkisi sayesinde sahiptir.

Sırf bir odanın geliri artacak diye vatandaş oradan oraya sürünmeli midir? Vatandaşı saatlerce kuyrukta bekleten ve doğru düzgün kontrol yapmaktan aciz bir meslek örgütünü vatandaş el birliğiyle ayakta tutmak zorunda mıdır?

Hem egsoz, hem de sızdırmazlık hem de fenni muayene tek noktadan çok da güzel yapılır. Vatandaş da hem yorulmamış olur, hem de ona buna boyun eğmek, ağam paşam demek, dönen çarklara göz yummak zorunda kalmamış olur.

Vatandaştan yana olduğum, tek bir meslek örgütünün çıkarlarını herşeyin üstünde tutmadığım için kusuruma bakma.

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vatandaş dikkat etmiyordu şimdiye kadar arabasına da mmo'mu dikkat ediyordu. Bırakın allah aşkına. Sızdırmazlık kontrollerinin nasıl yapıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Hem bundan sonra kontrol yok diye birşey yok. Ben çok kişi biliyorum ki aracı sızdırmazlıktan geçmiş ama muayene istasyonunda gaz kaçağı tespit edilmiştir.

Tuvturk özel sektördür. Yabancı standartlarıyla kurulmuş, sonrasında devri yapılmıştır. şu anda çoğunu senin benim gibi türk vatandaşları işletiyor. Mmo da devlet değildir. Bir meslek örgütüdür. Ama başka hiçbir meslek örgütünün sahip olmadığı kadar gelire sırf sızdırmazlık kontrolü yetkisi sayesinde sahiptir.

Sırf bir odanın geliri artacak diye vatandaş oradan oraya sürünmeli midir? Vatandaşı saatlerce kuyrukta bekleten ve doğru düzgün kontrol yapmaktan aciz bir meslek örgütünü vatandaş el birliğiyle ayakta tutmak zorunda mıdır?

Hem egsoz, hem de sızdırmazlık hem de fenni muayene tek noktadan çok da güzel yapılır. Vatandaş da hem yorulmamış olur, hem de ona buna boyun eğmek, ağam paşam demek, dönen çarklara göz yummak zorunda kalmamış olur.

Vatandaştan yana olduğum, tek bir meslek örgütünün çıkarlarını herşeyin üstünde tutmadığım için kusuruma bakma.

+2012......
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    .................
    konu vatandaş yanında olmak değil göremediğin şeyi yazdım. bu bir hesaplaşma. sen işine geldiği gibi yorumla herkesin kendi fikridir. benim fikrim olduğu gibi.

sevmediğin o meslek örgütü devletten önce böyle bir kontrolün yapılması gerektiğini belirtip hayata geçirdi. bunu da unutmayın.
    o paralar. evet kazandığı o paralarla bu ülkenin mühendislerine eğitim verdi belgelendirdi. vs.. vs..

ha mmo doğru düzgün mü çalışıyor? tüm çalışanları aynı kefeye koymamak lazım. orası da öyle bir yer nasıl ki Türkiyedeki diğer tüm kurumlar odalar vs gibi..
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fasterhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eryamandaki tüv e ısrarla 1 senelik araba için sızdırmazlık raporuna gerek yok dedigim halde hafif kusurlu yazdı çıldırttı beni .... tertemiz bir muayne kagıdım olmasını istiyodum yinede hıyar adam yüzünden bir tane hafif kusurlu geçirdik arabayı
    bilgilendirmeleri adam gibi okumuş, dinlemiş, izlemiş olsaydınız o HIYAR'ın siz olduğunuzu belirtmemize gerek kalmazdı

mmo abartmış bildiğim kadarı ile kendileri aracın altındaki motordan tanka giden bağlantıları kontrol etmiyorlar
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanırım sorumun cevabını burdan bulabilirim
    şimdi benim araçta lpg var ama ruhsata işlenmemiş
    projesi çizilmiş hazır ama onunda bi tarih olayı varmış tam olarak tarihi ne kadardır bilmiyorum ama geçmiştir büyük ihtimalle
    aynı zamanda yeşil bi tane LPG ruhsatı var 2013 e kadar geçerli elazığdan alınmış
    şimdi ben lpg yi işletirken tekrar proje çizdirmem gerekicekmi yoksa bu lpg ruhsatı bunun yerine geçermi
    LPG ruhsatı nerde ne işe yarar

civic_ef - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhanarici18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanırım sorumun cevabını burdan bulabilirim
    şimdi benim araçta lpg var ama ruhsata işlenmemiş
    projesi çizilmiş hazır ama onunda bi tarih olayı varmış tam olarak tarihi ne kadardır bilmiyorum ama geçmiştir büyük ihtimalle
    aynı zamanda yeşil bi tane LPG ruhsatı var 2013 e kadar geçerli elazığdan alınmış
    şimdi ben lpg yi işletirken tekrar proje çizdirmem gerekicekmi yoksa bu lpg ruhsatı bunun yerine geçermi
    LPG ruhsatı nerde ne işe yarar
    projenız onaylı sanırım çünkü lpg ruhsatının 2013 yılına kadar geçerli olması demek 2011 yılı içinde sızdırmazlık raporu alınmış ve projenız onaylanmış olması demektır. muayenesını yaptırabılırsiniz sonrada trafıkten ruhsatınızı çıkartabılırsınız.lpg ruhsatın işlevi raporun alındığı tarıhı ve tekrar alınıcağı tarıhı gösterır.
    Bak bitti bile…

easy_rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın zamanı gelmişti ohh rahat bir nefes ne kuyruk oluyordu.
    Family Rider
    So So Slow rider

UmutBuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi benimde bir sorum olacak bir tane araç alıcağız lpg'li muayenesi bitik. Lpg'si ruhsata işli ancak sızdırmazlık raporu almaya gerek var mı? Eğer almazsak tuvturk bir sorun çıkarır mı ?

civic_ef - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı UmutBuran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi benimde bir sorum olacak bir tane araç alıcağız lpg'li muayenesi bitik. Lpg'si ruhsata işli ancak sızdırmazlık raporu almaya gerek var mı? Eğer almazsak tuvturk bir sorun çıkarır mı ?
    rapor almadan muayene yaptırabılırsınız.
    Bak bitti bile…

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncel bir bilgi paylaşımı yapayım lpg tanklarının (tüp) üstünde bulunan tarih ile ilgili son düzenleme

07/10, 08/06 vs gibi iki haneli yazılan tarihlerde artık sızdırmazlık raporu zorunlu oldu. sızdırmazlık istenmeyen tarih örneği 2007/08, 03/2004 gibi yıl 4 haneli yazıyor ise problemsiz sızdırmazlık raporuna bu durumda gerek yok demektir.

yoshimura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    patlamaya hazır bombamı bence mühendisler patlamış havadan para gitti ellerinden. yalandan dedektör tutuyo tamam diyordu zaten.
    DTi

///KDrÖZER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben muayeneye gittim tüpü komple tadilat etmiştim sızdırmazlık felan almadım güvenlik geldi dedektörle bi tuttu ruhsatta lpg yazıyorsa sorun yok dedi hafif kusurlu olarak geçtim muayeneden. muayene tarihim 04.05.2012

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten mmo'ya ayar oluyordum. sanki yaptıkları bir iş varmış gibi hikayeden havalar bimilyon, vallahi çok iyi oldu . ayrıca muayene istesyonunda cihazla baktılar sızdırmazlığa, yalandan para kazanıyorlardı...

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben dün tespit tutanağı için tuvturk'e gittim . araçta lpg var dendi ... (trafik tescil belgesi için gitmiştim.) lpg işletmek istemiyordum ama ek-1'deki bilgileri değiştirdi personel , tespit formuyla beraber verdi.
    sonra projemi aldım lpg taktırdığım yerden gittim de , şimdi de MMO'dan randevu aldım , sızdırmazlık için ...

peki MMO neden halen aktif ? ilk defa ruhsata işletileceği için MMO'ya mı gitmek zorundayız.
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.güngör Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben dün tespit tutanağı için tuvturk'e gittim . araçta lpg var dendi ... (trafik tescil belgesi için gitmiştim.) lpg işletmek istemiyordum ama ek-1'deki bilgileri değiştirdi personel , tespit formuyla beraber verdi.
    sonra projemi aldım lpg taktırdığım yerden gittim de , şimdi de MMO'dan randevu aldım , sızdırmazlık için ...

peki MMO neden halen aktif ? ilk defa ruhsata işletileceği için MMO'ya mı gitmek zorundayız.
    tespit işlemine gittim diyorsunuz trafik belgeniz mi kayıptı o durumda herhangi başka bir bilgiye bakılmaz istenilen tespit hizmeti gerçekleştirilir. diğer şartlar önemli değildir motor no şase no kontrolü yapılır sadece.

ilk tadilatlarda isteniyor proje onaylama yetkisi halen mmo sında ve onlarda da kalır

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)