kanka ts uyuyor hiç bulaşmam küfür edicek şimdi:D
Printable View
İşte işin zor kısımlarından biri karar vermek :) Çok fazla enstrümana ilgi duymak çok doğal tabiki ancak hakkını vererek çalmak için enstrümanla baya mesai tüketmek gerekiyor ancak o zaman o karışık gelen kısımlar bi süre sonunda daha anlaşılır hale geliyor.Tabi iyi bir hocadan eğitim alıyorsanız bu süre daha da kısalabilir.Bence birini seçin,alabiliyorsanız düzgün bir hocadan ders alın.Biraz zaman geçipte enstrümana hakim olduğunuzda diğerlerinede el atabilirsiniz :)
15 sene oldu Bağlama ve gitar çalıyorum
Çeşitli gruplarlan çaldım zamanında
O işlerinde sonu geldi
Az evvel bağlama gitar canlı çalmalar yaptık siteden arkadaşlarlan
Güzel bir akşamdı
CECO - AHM - Percusionali beraberdik
Youtube bu işte yardımcı olabilecek en basit örnek zaten.Nette yığınla döküman var buna ek olarak.Hocadan ders almak dökümanla ya da videolarla uğraşmaktan çok daha büyük bir nimet.Kaldıki onda da iyi hocayı seçmek lazım.Profesyonel anlamda müzisyen olma kısmı tamamen kişinin yetenek ve ilgi alaksı kalmış bir durumdur.Bugün internette Berklee nin derslerinin bile pdf lerini bulabiliyorken bir şey öğrenmek için illaki hocayı beklemek tembellik olur
yok benim demek istedigim düzgün bi hocadan ders almadan profosyonel bi müzisyen zaten olunamaz videolarla kaldı ki ilgi ve alakasız bir insan videolardanda ufak tefek seyler ögrenemez
sol klarnet
bende bass gitaristim lise yıllarında bir grup kurmuştuk 1 yıl önce bıraktım izmirde baya ses getirmiştik amatör gruplar arasında izmirde tek sayılırıdık ama baktımki iş hayatı engelliyor o yüzden bıraktım bende eski grubumun myspace sayfası :D SiNEK | Kostenlose Musik, Tourdaten, Fotos, Videos grup listesinde adım yok ama fotolardaki boxerı görünen benim :D
ulan bu ortamdada flüt çalıyorum denmezki arkadaş..
O tamamen ön yargı.Piyasada bu tezi çürütecek çok fazla müzisyen var.İyi bir hocadan ders almak her zaman için artıdır,alınmalıdır da.İşin sonunda bilgiyi de aktaran insan senden benden farklı değil :) Önemli olan doğru bilgiye ulaşmaktır,bu ister hocadan gelsin ister kitaptan ister videodan gelsin.Kişi kendini geliştirdiği sürece profesyonel olabilir.Bu işte farklı yollardan geçerek çok başarılı olmuş isimler söz konusuyken genellemeler yapmak yanlış olur
ben sadece 2 kere bass gitar dersine gittim ve baktım parmak alıştırmaları vs sarmadı beni sonra gitar pro ve youtube dan izlediğim videolar netten bulduğum bass tab'ları sayesinde kendim çalmaya başladım tabi bass gitar kulak işidir birazda ve inanın şuanda hiç bir notayı bilmem tabiki yetenek işidir bu yeteneğiniz varsa ders almadan da enstrüman çalabilirsiniz azminiz olduğu sürece
İyi bi hocadan ders almak artıdır ve şarttır bana göre çevremde pek çok insan var müzisyen gerçekten bu işin içinde biri olarak pek çok örneklerinide gördüm egitim almadan dediginiz gibi berklee nin veya başka okulların kaynaklarında faydalanan ve gerçekten bu işin solfej(nota bilgisi) egitimini görmeden veya enstrumanı düzgün bi hocadan ögrenmeden müzisyen olunmuyor bilmiyorum sizin müzisyen görüşünüz nedir ama bana göre her kulagı olan müzisyen degildir.
anlıyorum katılıyorumda müzik bilgisi olan biri sadece kulağı iyi olan ritim duygusu becersi olan bir insandan çok daha iyi olabilir fakat benimde demek istediğim şuan piyasada nota bilmese bile çok iyi müzik nota bilgisi olan birisinden çok daha iyi enstrüman çalan ve başarılı olan insanlar var bilgi kadar birazda kabiliyet işi bu bende bunu anlatmak istemiştim
insan kendi kendinide eğitebilir yanlız bunuda düşünmek lazım şuan sanal ortamda bulamıyacağınız hiç birşey yok ki kitaplar cd'ler vs bir çok alternatif var eyer insanın içinde varsa gerçekten istiyorsa herşeyi kendi öğrenebilir bence illa bir hocaya boşu boşuna para vermeye gerek yok
lisede bas elektro klasik gitar çaldım okul orkestrasında şimdi öyle çalamam seneler oldu dokunmadım bile ztn bütün gitarlarımı sattım araba sevdasına :D
bi congam kaldı elimde onuda canım sıkıldıkça çalıyorum profesyonel düzeyde değilim ama vakit bulursam kursuna gitmek istiyorum :) belki çatıdan falan klasik yada akustik bi gitar çıkabilir ama bn oraya çıkmam :D
Etrafında bu işi hocalardan eğitim alarak yapan kişiler olmuş genellikle benim anladığım.Basit bir örnek vereyim şuan grubumda klavye çalan arkadaşım kendi kendine armoni,nota bilgisini geliştirmiş bir caz gitaristi.Miam da kompozisyon okuyor aynı zamanda.Kaldıki Miama Komposizyon okuyan adamı yoldan çevirip almıyorlar :) Kitaptan okuyarak aldığın da bir eğitimdir,karşına konulan hocanın dediklerini yapman da bir eğitimdir.Victor wooten ın eğitim videolarını ders olarak görmemek haksızlık olmaz mı :) Senin yaklaşımın alaylı müzisyeni bilgisiz sayıp müzisyenden saymamak oluyor sanki :)
Her insan yeteneğide olduktan sonra enstruman çalmayı kendi kendine öğrenebilir.Ancak bu süreçte yaptığı hataları farketmesi ve düzeltmesi zaman alıcaktır.Hatta hatalı çalma teknikleri alışkanlık yapıp düzeltilmesi gerçekten zor olacaktır.İyi bir hoca gözetiminde hatalar daha baştan minimalize edilip doğru tekniklerle çalışılması sonucu enstruman hakimiyeti daha hızlı ve sağlıklı olacaktır.Bunlar tamamen kendi tecrübelerimdir.Davula kendi kendime çalarak başladım.Bir süre ara verdim.Arada stüdyolarda tek başıma çalmaya çalıştım,evde bagetlerle nereye denk gelirse vurarak çalıştım.Çok kısa bir süre davul dersi aldım ardından ve daha baştan çok yanlışlar yaptığımı,baştan çalışmam gereken çok fazla şey olduğunu gördüm.Kendime 6 ay önce bir davul aldım.İyimi çalıyorum bence iyi çalmıyorum ama çalarken çok mutluyum ve bu bana yetiyor.Bu yüzden yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem kısa sürede olsa iyi bir hocadan ders almaya çalışın.İlk adım çok önemli çünkü.Herkese bol müzikli bir hayat dilerim.
istisnaları bende kabul ediyorum, senin arkadaşın kendisini nota ve armoni olarak geliştirmiş, fakat arkadaş demişki nota bilmiyorum..bunun eğitimini almazsa her parçaya eşlik edebilen fakat asla kendi basını yazamayan bir müzisyen olarak kalacaktır..ki sende biliyorsun, bass işi armoni bilgisiz olmaz..
peki neden okuyor arkadaşınız? yetenegi var bi yere gelmiş ve bunu devam ettirmek içim miam da kompozisyon okuyor ders alıyor.
Kompozisyon kısmı şuan bahsettiğimizin çok çok üst seviyesinde bir kavram.Beste yapımının bölümlere ayrılmasını,genel gelişim süreçlerini ele alır.Müzisyen olmak ile kompozitör olmak arasında fark vardır.Bir grup ya da kişi arkasında çaldığın zaman bilgin doğrultusunda müzisyen olabilirsin ama kompozitör olamazsın.Bunun eğitimini almak için zaten müzisyen olmak gerekiyor.Bu da belli seviyenin aşıldığını gösterir.Kaldıki bahsettiğim bir yüksek lisans bölümü ve belli bilgi birikimine sahip insanları buraya alıyorlar.Konuyu inadım inat g.tüm iki kanat şeklinde tek noktadan uzatmaya hiç gerek yok :) Sen profesyonel müzisyen olmanın yolunu kendince bir bilenden ders almakla bir tutabilirsin,benim ise görüşüm bugün yeteneği olan,araştıran müziğe ilgisi boş zaman öldürmekten fazlası olan herkesin, hocalar ya da bilgisi kabul görmüş kişiler tarafından yazılmış dökümanlar ve hazırlanmış olan videolar ile gelişim gösterilebileceği yolunda.Doğru bilgiye ulaşmanın ve onun harmanlamanın tek bir yolu yoktur benim düşüncem bu.
evde darbukam var çok mükemmel olmasada oynattıracak kadar çalarım :D
bide felaket derecede klarnet çalmak istiyorum o enstrumanı dinlediğimde aldığım keyfi başka bir müzik türünden alamıyorum. :)
klarnette tek favorim Serkan ÇAĞRI
Serkan Çağrı - Klarnet Taksimi (Jolly Joker Balans) | Facebook
birde aynı ismi taşıyan iki yunanlı kuzenler var klarneti dile getirmişler resmen.
stavros klarnet aglıyor - YouTube
BÖYLEDE ÇALINMAZ Kİ BE KARDEŞİM..mp4 - YouTube
bu konudan tech orkestra ekibi çıkar :)
düğünlere kınalara ve her türlü organizasyonlara gidilir :D
2006 yılında üniversitede oda arkadaşlarımın üçüde çalıyordu dedim bende öğrenıcem 1 hafta içinde klasik gitar çalmayı öğrendim 2008 de kendıme ucuz yollu bir gitar aldım çokta prof olmasada keyfim estimi çalıyorum :)
cliosportive (selçuk) gitar
percisionali ( ali ) baglama
dun gece çok keyıtlı vakit gecırdık saolsunlar.
Bir enstruman hocasiz metodsuz notasiz ogrenilmez,ogrenilirse yanlis yol izlenir.her enstrumanin kendine gore teknikleri vardir,yanlis bir teknik ogrendiginizde yada yanlis bir baslangic yaptiginizda geriye donus cok zordur,sonradan teknik degistirmek cok zordur.insanlar bosuna kurslara para vermiyor.internetten video izleyim elime bi enstruman alayim ben muzisyen olayim...ole bi ogrenme sekli yoktur
Bir enstruman notasiz,metodsuz ogrenilirse biryere kadar idare eder.misal bateri yani vurmali enstrumanlarda nota vardir.nota ve metodlar muzikte ufku genisletir,ogrenimi kolaylastirir.notayla calindigi zaman bu isin sonu yoktur.
degerli yorumlarınız ve goruslerınız cok tesekkurler arkadaslar.bu hemde bi anket tarzı bırseydı okuldan ödevdi hocalarımız yorumlarını alıcak baska ınsanlar ne dusunuyor muziğe nasıl bakıyor diye.kısacası muzik candır hayattır onsuz olmaz :) araba benzınsız insan muzıksız yasayamaz :)
kaval çalmayı bilen var mı?
ben darbuka calmistim eskiden yine arada caliyorum bazen :)
Tasavvuf musikisine olan sevgimden başladığım ney üflemeye 9 yıldır devam ediyorum.Konuyu açan arkadaşa ayrıca teşekkür ederim.