degerli yorumlarınız ve goruslerınız cok tesekkurler arkadaslar.bu hemde bi anket tarzı bırseydı okuldan ödevdi hocalarımız yorumlarını alıcak baska ınsanlar ne dusunuyor muziğe nasıl bakıyor diye.kısacası muzik candır hayattır onsuz olmazaraba benzınsız insan muzıksız yasayamaz
![]()
kaval çalmayı bilen var mı?
Tasavvuf musikisine olan sevgimden başladığım ney üflemeye 9 yıldır devam ediyorum.Konuyu açan arkadaşa ayrıca teşekkür ederim.
Video: erdal erzincan -- sinsin halayi - Timsah.com
ah erdal ahh ...
bi organizasyon düzenlense enstruman çalmayı bilen arkadaşlardan şöle komple bi orkestra falan kurulsa Allaaaahhismide tech yaylı gurubu
![]()
Allah yürü yaa kulum dedi;açtım Vtec'i
çalmıorum da ney üflüyorum
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
ben de baya hevesliyim ama sıkıntı fazla hevesli olmak.. orgla başladım küçüm yaşta iki elimi de gayet iyi kullanabiliyodum şimdilerde sol el pek iyi değil sadece akor basabiliyorum..
sonra bağlamaya geçiş yaptım ki hala en keyif aldığım enstrumandır.. bu aralar bağlama değil de saz düzenine merak saldım daha keyifli oluyo sanki..
bağlama işini de hallettik ama ergenlik zamanına denk geldi.. bi baktım lan kızlar hiç umursamıyo orgu sazı.. napalım napalım gitar aldım bi tane kendiliğinden öğreniliyomuş gitar.. solo işleri yetenek tabi..
gitar sayesinde okulda müzik grubumuz oldu orda da bateriye heves ettik.. elektronik bi tane aldım şimdi o da fena sayılmaz.. derdimi anlatıcak kadar çalabiliyorum
bi yaz babamlar memleketten kemençe getirmişler.. onu da klasik tıttırı tıttırı diye çalamıyorum zaten hevesim de olmadı o tarza.. ama normal şarkıları çalabiliyorum gayet..
kemençe beni cesaretlendirdi ki daha sonra kemana heves ettim aldım teoride çalıyorum bastığım notalar vs doğru ama yay kulanmayı kaç senedir bi beceremedim gitti.. tüm yayı kullanamıyorum zaten yay zıplıyo bişeyler oluyo.. az mı bastırıyorum ondan mı öyle oluyo bilmiyorum.. kemanı kemençe gibi tutunca yine sıkıntı yok ama keman gibi tutunca olmuyo ya deliricem ya da kursa gidicem artık :S ya da çello mu alsam bilemiyorum
geçen doğum günümde ud almış kız arkadaşım.. ben de olsam inanmam (inanmayan arkadaşlar için) 1 hafta sürmedi çalıyorum demem.. şuan gayet çalıyorum ama akordu can sıkıcı bi alet 11 tane tel olunca sürekli akor yapmayla geçiyo ömür.. bi de parmağın tele sürterken çıkardığı ses beni çok rahatsız ediyo bu ara elinin hep temiz olması lazım ki o ses az çıksın.. udu fazla ellemiyorum buaralar bu sebeplerden
tel sesine gıcık olduğm kemanı da beceremediğim için kalarnete heves ettim ama G klarnetle Bm klarnet arasındaki farkı görünce gözüm kesmedi.. üflemelinin mantığına da yabancıyım beceremem sanırım..
Her sanat dalında olduğu gibi müzikte'de akadamik bilgi şart.Bir insan konuşmayı ve anlamayı okula gitmeden önce kendi öğrenir ancak okuma ve yazmayı okulda öğrenir.İyi konuşmak iyi anlamak için çok okuyup çok yazmak da şarttır.Çalgıcı(icracı) ile sanatçı farklılığı da buradan gelir,derim.
Suda var bence iyi muzisyen enstrumanini gumbur gumbur calan yada sahsi olarak mukemmel calan kisi degildir.iyi muzisyen baska muzisyenlerle yada bir orkestra ile biraraya geldiginde uyum icinde calisan ve calan,ortaya guzel biseyler cikartabilen kisidir.yani tek basina iyi calmak bisey ifade etmez asil onemli olan bi toplulukla bi orkestrayla iyi calabilmektir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)