Hep klarnet çalmayı istemişimdir :)
Printable View
Hep klarnet çalmayı istemişimdir :)
Video: erdal erzincan -- sinsin halayi - Timsah.com
ah erdal ahh ...
Malesef, fülütten başka bir şey çalamıyorum. :) Ama çalmayı çok istediğim klarnet var.
bi organizasyon düzenlense enstruman çalmayı bilen arkadaşlardan şöle komple bi orkestra falan kurulsa Allaaaahh :D:D ismide tech yaylı gurubu :D
çalmıorum da ney üflüyorum
ben de baya hevesliyim ama sıkıntı fazla hevesli olmak.. orgla başladım küçüm yaşta iki elimi de gayet iyi kullanabiliyodum şimdilerde sol el pek iyi değil sadece akor basabiliyorum..
sonra bağlamaya geçiş yaptım ki hala en keyif aldığım enstrumandır.. bu aralar bağlama değil de saz düzenine merak saldım daha keyifli oluyo sanki..
bağlama işini de hallettik ama ergenlik zamanına denk geldi.. bi baktım lan kızlar hiç umursamıyo orgu sazı.. napalım napalım gitar aldım bi tane kendiliğinden öğreniliyomuş gitar.. solo işleri yetenek tabi..
gitar sayesinde okulda müzik grubumuz oldu orda da bateriye heves ettik.. elektronik bi tane aldım şimdi o da fena sayılmaz.. derdimi anlatıcak kadar çalabiliyorum :D
bi yaz babamlar memleketten kemençe getirmişler.. onu da klasik tıttırı tıttırı diye çalamıyorum zaten hevesim de olmadı o tarza.. ama normal şarkıları çalabiliyorum gayet..
kemençe beni cesaretlendirdi ki daha sonra kemana heves ettim aldım teoride çalıyorum bastığım notalar vs doğru ama yay kulanmayı kaç senedir bi beceremedim gitti.. tüm yayı kullanamıyorum zaten yay zıplıyo bişeyler oluyo.. az mı bastırıyorum ondan mı öyle oluyo bilmiyorum.. kemanı kemençe gibi tutunca yine sıkıntı yok ama keman gibi tutunca olmuyo ya deliricem ya da kursa gidicem artık :S ya da çello mu alsam bilemiyorum :o
geçen doğum günümde ud almış kız arkadaşım.. ben de olsam inanmam (inanmayan arkadaşlar için :)) 1 hafta sürmedi çalıyorum demem.. şuan gayet çalıyorum ama akordu can sıkıcı bi alet 11 tane tel olunca sürekli akor yapmayla geçiyo ömür.. bi de parmağın tele sürterken çıkardığı ses beni çok rahatsız ediyo bu ara elinin hep temiz olması lazım ki o ses az çıksın.. udu fazla ellemiyorum buaralar bu sebeplerden :)
tel sesine gıcık olduğm kemanı da beceremediğim için kalarnete heves ettim ama G klarnetle Bm klarnet arasındaki farkı görünce gözüm kesmedi.. üflemelinin mantığına da yabancıyım beceremem sanırım..
genellikle s2000 ve evo8dir enstrümanım. gelene geçene çalarım :D :D
Enstruman olmasa bile turntable kullanabilmeyi oldum olası istemişimdir :)
Her sanat dalında olduğu gibi müzikte'de akadamik bilgi şart.Bir insan konuşmayı ve anlamayı okula gitmeden önce kendi öğrenir ancak okuma ve yazmayı okulda öğrenir.İyi konuşmak iyi anlamak için çok okuyup çok yazmak da şarttır.Çalgıcı(icracı) ile sanatçı farklılığı da buradan gelir,derim.
Suda var bence iyi muzisyen enstrumanini gumbur gumbur calan yada sahsi olarak mukemmel calan kisi degildir.iyi muzisyen baska muzisyenlerle yada bir orkestra ile biraraya geldiginde uyum icinde calisan ve calan,ortaya guzel biseyler cikartabilen kisidir.yani tek basina iyi calmak bisey ifade etmez asil onemli olan bi toplulukla bi orkestrayla iyi calabilmektir.
aynen öyle.ne ınsanlar goruyoruz nota bılgısı yok ses yok bı alaka yok muzisyenım dıye gecınıyor.ben bu kadar muzık bılgısı muzık tarıhı bılgısı aldıgım halde dıyemıyorum bu ıfadeyı kullanamıyorum bunu kullanabılmem ıcın cok ekmek yemem lazım...kac senedir okuyorum muzıkle ugrasıyorum. güzel sanatlar lisesi muzık okudum sımdı unide muzık bolumu okuyorum
Yanlış bir yaklaşim,kollektif müzik veya bireysel müzik bir tercihtir.Sizin yaklaşımınıza göre mozart,Beethoven,fazıl say,musa eroğlu,erkan oğur,burcu karadağ vs vs iyi müzisyen ve veya sanatçı değiller anlıyorum.Kişisel tercihim kollektif müzik olmasına rağmen,derim.
Dedigimi yanlis anlamissiniz ben tek basina iyi calan insanlar kotu muzisyendir demedim.birlikte biseyler koyabilen insanlar iyi muzisyendir.Kaldi ki Mozart ve Beethoven unlu bestecilerdir dedigim konusuyla alakasi yok.fazil say ise buyuk orkestralar ile eserler icra eden usta bir piyanisttir.bir icracinin iyi muzisyen olmasi hem iyi calmasi,soylemesi hemde bir toplulukla beraber iyi birseyler ortaya koyabilmesidir.misal bateride sound cok onemlidir kendi basina kütür kütür calabilirsin,orkestra ile calismaya girdiginde orkestrayi bastirip on plana cikiyorsan ben buna bateristlik demem umarim anlatabilmisimdir...
Davul çalıyorum ;) tama imperialstar davulum ve istanbul agop serisi zil seti mevcut ;) babamda elektro saz çalıyor beraber takılıyoruz :)
bende saz çalıyorum :)
Virtüöz olmus insan tabiki katildigi ortama biseyler hatta bicok seyler katicaktir ancak teknik kadar onemli bisey daha vardir oda yanindakini dinleyebilmek ahenge ayak uydurabilmektir.yillar suren orkestra ve enstruman deneyimimin ogrettigi en onemli seylerden biri budur
ev gitaristi seviyesinde elektro gitar çalıyorum.
bağlama iyi çalarım1,5 sene kadar kurs almıştım
klavye elimden geldiğince çalarım.çocukluğumdan beri vardı kendi kendime öğrenmiştim
klarnete yeni başladım ders falan almadım ama şuan iyi gidiyor
darbukayı tek geçerim :D vur dibine.
bağlama uzun sap ud cumbus gıtar mey pıyano...
Hep bağlama çalmak istemişimdir ama hiç ilk adımı atamadım :(
Herşey 5 yaşında piyanoyla başladı,sonra orta okulda hacettepe konservatuvara girişle 10 yıllık maraton başladı
Hacettepe üniversitesi ankara devlet konservatuvarı Kontrabas bölümü mezunuyum =)
2007 den beri Ankara devlet opera ve balesinde orkestra(kontrabas) sanatçısıyım...yaklaşık 10 yıldırda bass gitar çalıyorum.
bunlarda bizim çocuklar
not:resim fil tarihinden kalma posterler vs :D
http://e1202.hizliresim.com/u/d/2nbpk.jpg
ben enstruman calmıyorum ama bunu yapmayı ısterdım
Evet lazim oldugunda biraz sıkıntılı oluyor ama hem okulda hem evde hemde operada olunca tasima sorunu ortadan kalkti :)
http://img42.imageshack.us/img42/9294/fotoraf0068r.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/1...toraf0067q.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/1417/fotoraf0066r.jpg
2001 yılından beri bağlama çalıyorum ama bu geçen 11 senenin rahat 6 senesinde elime almadım bağlamayı, bu yüzden çok kızıyorum kendime:(
fotoğraftaki 2.sazım, yaklaşık 6 ay önce falan aldım ve şu anda üzerine çok fazla düşmeyi planlıyorum, inşallah becerebilirim.. tam orta seviyeyi geçmek üzereyken bıraktım:(şimdi tekrar orta seviyeyi yakalayıp iyi bir hocanın birebiriyle ilerlemek amacındayım..
tabi herşey bununla bitmiyo:) inanılmaz derecede klarnet hastasıyım, ölmeden klarnet çalamazsam hakkını vermeden, gözüm açık giderim:)
baglaman gercekten cok guzel kısa sapın hakkını bence vermelısın hergun yarım saat duzenlı calıssan o bıle yeter yani.
bekliyorum kim çok güzel saksafon çalarım diye bir anlık cesaretle konuya yazacak diye :D
Evde siyah bir bağlama var çalmayı öğrenmek istiyorum ama zamanım pek olmuyor.İnternetten ders takip edeyim diyorum ama bir türlü istediğim gibi bir video bulamıyorum. Varmı bildiğiniz bi site yada video?
Darbukam var ufak ufak tiklarim..
HondaTugral görkem saksafon çalıyomuş söylemeye çekiniyo ben söyliymde :D