User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
25 sonuçtan 20 ile 25 arası

Konu: Kaza Krokisi

  1. #20
    murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2011
    Yaş
    43
    Şehir
    ADANA-MANİSA
    Mesaj
    1.686
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynisi yillar once basimiza gelmisti . Kanunlar vs degismediyse cok ugrasacaksiniz ve elinize hicbirsey gecmeyecek zaman kaybindan baska.

    Kavsakta kirmizida durmayan bir taksi carpmisti abimin kullandigi araca . hata %100 karsi taraftayken hatanin buyuk bir yuzdesi bize yuklenmisti . Polis raporlari, bilirkisi raporlari, mahkeme o bu vs..yaklasik 4 sene surmustu. Sonunda elimize gecen para o zaman harcadigimizin yarisi bile degildi .
    aynı muhabbet benimde başımda var hatta daha da kötüsü diyebilirim. ana yolda giderken yaya geçidinden karşıya geçmek için aniden sola dönüş yapınca bende ehliyetsiz motor kullanan bir arkadaşa yandan çarptım. 2 sene oldu halen mahkemesi sürüyor. çok araştırdım sürücünün ehliyetsiz olması başlı başına cezaya tabi, kazanın oluş şekli ayrı bir durum. bu tür durumlarda trafik polisleri hakkında suç duyurusunda bulunabilmek için kazayı göre şahitlerin aksine rapor tutmuş olmaları gerekli aksi takdirde kanunlara göre tutulan zabıt hakkında görevlilere cezayi uygulama söz konusu değil itiraz amaçlı mahkemelere baş vurulması gerekli.

  2. #21

    Üyelik
    Feb 2010
    Yaş
    37
    Şehir
    Gaziantep
    Mesaj
    323
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzer bir olay bizimde başımıza geldi o kadar zor değil umarım kaskona bavurmamışsındır hasar açılmadıysa henüz Sulh hukuk mahkemesine gidiyorsun ruhsat sahibi başvuruda bulunuyor 200TL civarı bir para yatırıyorsun bilirkişi kusur tespiti istiyrsun yoğunluğa göre olay yerine gelip kusur tespiti yapıyorlar haklıysan zaten bilirkişi raporunu kim haklıysa ona göre düzenliyor. ve bilirkişinin tuttuğu rapor geçerli oluyor. o raporla kaskona başvurabilirsin. Mahkemeye giderken polis tutanağını da götürmeyi unutma mahkeme dediğim öyle uzun filan sürmüyor. Ben başvurumu yaptım ertesi gün gittik baktık baktık olay yerine 1 hafta sürmedi rapor çıktı ve arabama başlandı. İstanbulda işler biraz yoğundur belki biraz sürebilir diye dşünüyorum.

  3. #22
    KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Apr 2009
    Yaş
    40
    Şehir
    Istanbul
    Mesaj
    3.115
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trafik kazası ve tazminat davası...

    hukukçu amcalar aralarında tartışmışlar bu konuyu,
    en azından hukuki yönden de biraz fikir sahibi olabilirsiniz
    Loading...

  4. #23
    Conqueror - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2011
    Yaş
    40
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    178
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre Aktaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


    Şu açıdaki fotoğrafda net olarka bizim önde olduğum gözüküyor + polislerin kendi çektikleri falanda var yani.Belki daha netide bulunabilir
    Resımden pek anlasılmıyor nasıl bır kavsak oldugu ancak dıger arac kavsak ıcınde sızden daha fazla mesafe kat ettıyse kavsaga sızden once gırıp gecıs ustunlugunu aldıgını gosterır. Yalnız kaskonun karsı tarafın ehlıyetsız olmasıyla ılgılenmemesı cok sasırtıcı.

  5. #24
    Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Sep 2010
    Yaş
    41
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    2.758
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kim öndeyse o haklıdır diye birşey yok. Kavşaklarda geçiş hakkı diye birşey var. Kavşağın tipine ve sizin kavşağa giriş yönünüze göre değişir kimin haklı, kimin haksız olduğu. Sen önde olsan, hatta sen geçsen, o adam arkandan yetişip vursa bile hiçbir önemi yok. Kavşağın kontrollü veya kontrolsüz olduğuna, kimin hangi yönden ve yoldan geldiğine göre kusur dağıtılır.

    Ehliyetsiz araç kullanmak suçtur. Bu suçun cezası da kanunla sabittir. Ehliyetsiz araç kullanan kişi trafikte diğer ayrıca bir suç, bir kusur işlerse onun da ayrıca cezasını çeker. Ehliyetsiz veya alkollü diye her karıştığı kazada doğrudan %100 suçlu ilan edilemez. Mantıklı gelse de gelmese de bu KYTK'da böyle. Ehliyetsiz veya alkollü olduğu bilinen bir sürücünün aracına birisi kasten çarpsa, canına kast etse siz bu olayda tutup da ehliyetsiz olduğu için mağdura mı suçu yükleyeceksiniz?

    Kısacası suç kanunla tanımlanır. Suçun cezası da kanunla tanımlanır. Bir suç, ardından normalde suç olmayan başka bir fiili, veya önceki suçu işlemese suçsuz sayılacağı başka bir fiili işlediği takdirde kişiyi tekrar suçlu kılmaz. Bu mükerrer ceza olur.

  6. #25
    Ö.öztüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2010
    Yaş
    34
    Şehir
    *TR Trabzon
    Mesaj
    2.873
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üzücü bi olay uğraşıcaksınız anlaşılan bilinmeyen çok kanun var allah kolaylık versin
    Peugeot Sport

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •