plaka bi olsaaa herşeyi bulurum ben:(
ikna ederiz belki, genelde bağışıklık kazanıyorlar ama:D
Printable View
plaka bi olsaaa herşeyi bulurum ben:(
ikna ederiz belki, genelde bağışıklık kazanıyorlar ama:D
sırasıyla
1992 205 gti
1986 uno turbo ie
1998 palıo 1,6 16v
2001 saxo vts
1989 320 coupe
1999 306 gti
1999 imprez gt
2006 corsa dızel
1994 e36 m3
2000 ford fiesta
2001 saxo dizel
1992 honda ıntegra
1986 500 sec
2004 ımpreza stı
2008 corsa dizel
son ikisini halen kullanmaktayım
İlk arabam 95 W124 200 oldu bmw isterken babam popçumusun topçumusun dedi ve aracını vermişti hemen ardından kandırıp 1997 model vti 3k almıştım tam 70 gün sonra pert oldu 1 yıl araba alamamıştım ondan sonra devamı geldi işte büyüdükçe imkanlar çoğaldı ama tadları azaldı.
aracın bakımlarını biz yapıyoruz ancak araç kırmızı değil lacivert tir hiç hata yoktur bayan olmasına ramen kaza boya solma vs yoktur antalyada daha ne cevherler var arkadaşlar benim kendi oturduğum muhitte 40k km de vtech var füme bu iki aracın sahibide psikopat satmak istemiyor satarmısın diyince dursun arasıra biniyorum diyorlar ve gülüyorlar hele teyze tam psiko daha sinyal ampulu değişmedi :icon_wack bi tanede 106 varki o araçı ne kadar söylerse sölesin alacağım tırnak kadar dahi boyası yok araç tam bir leylek spec kısaca pug bayisinden alsan ikisinin arasındaki tek far km olur o derece :D
bir 7.40il'imiz vardı.1993 model 2002 senesinde krizden sonra elimize ilk geçen araba olmuştu.alacak karşılığı almıştık.bindiğimde resmen aşık olmuştum arabaya daha 9 yaşındayım kafa basmıyor o zamanlar bakım masraflarına,vergisine,benzinine :Dinşallah satmayız diye dua ediyoruz kardeşimle. :D mahallede bir tek bizde bmw vardı arkadaşlardan biri gelir camından içeri bakar,diğeri aç kapıyı bineyim der.o zamandan beri bizdeydi.artık babam sıkılmaya başladı cartından curtundan satalım dedi.büyükçekmecede bir arkadaşa satmıştık.senet karşılığı(2010) her ay ödeyecekti.devrettik aracı 15 gün sonra alan arkadaş aradı abi 1 ayda 350lira benzin parası vermişim hanım eve sokmuyor diye :D neyse geri aldık arabayı arkadaşın üzerineydi hala.doğum günümden bir gün sonra babam git arabanı al dedi üstüne. bende bir heyacan var anlatamam.noterdeki hatun salça olmaya başladı.daha dün 18 olmuşun bugün araba aldın ne kadar güzel... birde sırıtıyor pis pis :D günler geldi geçti 8 ay bende kaldı.şimdi gene sattım parayı bekliyorum geri dönmez umarım :D
Bir güncel çekelim ve diğer üyelerin hikayelerini görelimm :)
üzerinden çok geçmiş sayılmaz , hala ilk arabama biliyorum ama bir hikayem var..
Öss puanları geldiğinden annem illede birebir dershaneye git daha iyi bir yere girersin diye tutturunca babam bu sene gir dershaneye para vereceğimize araba alalım sana dedi ve kandırıldım :)
üniye girdim 1 bitti 2 bitti baktım alıcakları yok koydum kafaya , bir yaz deli gibi çalıştım vs biraz para biriktirdim. e30 lara bakıyorum o zamanlar hep hatta 91 model klimalı fabrikadan çıktığı gibi duran birtane bulmuştum hiç unutmuyorum 12ye anlaşmıştık ta sahibiyle.Yol bilgisayarı bile vardı. Sonra evdekiler baktılar bu çocuk ciddi , alıcağım arabanında temizliğini bilmiyolar tabi , gidip milletin hurdasını alacağına , hayatını riske edeceğine bari biz bir araba alalımda evdeki bunun olsun dediler gidip sıfır doblo aldılar.Benimde pug307m oldu bu vesile ile. Dobloyu alırkende 1 hafta daha beklememek için bayinin elinde ful donanımlı tek rek olan türk kahvesi rengine ikna etmiştim babamı. müş. temsilcisi aracı 4-5 güne hazır ederiz deyince bu renk güzel değil diye vazgeçirmeye de çalıştım ama olan oldu artık..
ilk aracım 90 model reno flashtı hala duruyor :D
isteyerek aldığım ilk aracım corsa c idi açıkcası çalışmadım ailem aldı aracımı manevi abiminde corsa c 'si vardı o çok büyük rol oynamıştır almamda hatta bizimkiler leon almak istiyordu ben yinede c aldım keşke almasaydım :D C i almaya karar verdikten sonra arkadaşımla galerilere falan bakalım dedik arabaya atladık incirli caddesine çıkar çıkmaz bu araç satılık ilanı ile önümden geçti bende böyle şeylere inanırım dedim bu benim kısmetimmiş demekki araç ayağıma geldi gittim aldım :).. hiç özlemiyorum aracımı motor kırdı , sensör arızaları , direksiyon kutusu falan fistan başıma gelmedik şey kalmadı ... Rahmetli Ananemde para vermişti alırken vefat edince aşırı soğudum arabayı tesisatı jantı ıvırı kıvırı ile 11 bin lira gibi komik bi rakama anında sattım
http://img41.imageshack.us/img41/9760/16092009069.jpg
http://img686.imageshack.us/img686/6861/16092009076.jpg
Ben söyliyim amcayla konuştum ben yaz sonu ki en az 5-6 yıldır her yaz gittikçe gördüğüm bi arabadır. Satmıyo arabayı ki ciddi ciddi ben, babam, vti sahibi amca şeklinde oturup konuştuk :D
06 yılında ilk aracımı almıştım 99 Civic 1.4 ies ailemden habersiz ve 3 ay kadar ehliyetsiz kullanmıştım yaptım ahmakçaydı ama gençlik işte
06-99 1.4ies 1 yıl kadar kullandım sıkıldım için sattım
07-92 200Sx S13 3 ay kadar kullandım adam edemedim zararınada sattım
07-01 Bravo HGT Modifiyeli en iddalı hgt lerden biriydi parasal durumdan dolayı satmak zorunda kaldım
08- 96 Fıat Coupe Askerlik sebebiyle sattım
10-96 Fıat Coupe Yakın bir arkadaşıma satmıştım tekrar geri aldım :D
11-04 C2 Hdi Standart bir şekildeydi aldığımda daha sonra mutasyon geçirdi ama sıkıldım ve sattım
12-02 Bmw e46 316 Compact M tech olması beni cezbetti en son jantları değiştirdim yapılacak pek fazla bir şey kalmadı sıkılmak üzereyim :D
ehliyetimi ilk aldıgım gün 106 GTI ile tanıştıgım gün ah ah :)
Nereden başlasam bilmiyorum ama ilk başlarda hep bir Mitsubishi Lancer almak vardı.Onu almak içinde biraz daha beklemem gerekiyordu.O zaman dedim biraz bekarken hızlı bir şeyler alayim istedim.Vti'lara baktım temizleri uçmuş durumdaydi.Ben de o zaman sitede ilanlara bakınırken Ercan abinin Si'yı gözüme çarptı.Sahibinden.com'da bakmadığım Si kalmamıştı ama nedense en içime sinen araç Ercan abinin Si oldu.Bende gözümü karartıp aldım Si'yı.İyi ki almışım diyorum gaz pedalına bastığım zaman : )
banada kısmet eder inşllah Allah böyle hikayeler :)
106gti'ım vardı 98 model egzantrikler kapaklar deli gibi yapmıştık ama benden önceki zeki arkadaş kapaktan fazla aldırdığı için sıkıntılardan kurtulamamıştım bir günde 4 takım buji değiştirdiğimi biliorm diğerlerini kırmıştı :)
İlk şahsi arabam hepinizin bildiği gibi :)
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5529353_n.jpg
İkinci de Corsa zaten , çalışıp kendi paramla aldığım ilk aracım.İkisinin de yeri ayrı.
Ehlıyetımı aldıgımdan berı ailemın peuget 406'sını kullanıyordum. Daha sonra kendi arabam olması konusunda kafayı sıyırmıştım ve almak istediğim araba Vti'ydı. Ailemin başının etini yiyordum ama "gerek yok araba var işte" şeklinde hep reddediliyordum. Reddedilmeme rağmen sürekli araba bakıyordum temiz bir Vti arayışındaydım. Baktığım 7. vti tam istediğim gibiydi. Son bi umut anneme gidip "Ben bu arabaya bu yaşta binmek istiyorum daha sonra ne yapayım" şeklinde duygu sömürüsü yapmıştım. Bir hafta sonra Vti koltuğunda oturuyordum. =)
Babam arabamı 4 ay boyunca arkadaşımın arabası olarak bildi. 4 Ayın sonunda sölemiştim. =) Sonra askerlik öncesinde hevesimi de aldığımdan sattım kendisini . Arabamı alan kişi yavaş yavaş benden uzaklaşırken arabamla gözlerim dolmuştu arkasından..
2002 yiliydi galiba 1995 model vectra A almistim ilk paramla. Hayatimda kullandigim en sorunlu aracti . Sirf elimden ciksin diye toyota yaris 1.3 ile takas yapmistim 4bin tl kar etmistim uzerine.
Hadi araba alalım dediler.. Niyetlendik sonra bazı aksilikler oldu.. Araba için tatile çıkacağımız günü ertelemiştik sonra tekrar aynı tarihe aldık.. Karadeniz turu yapıyorduk.. Enişte telefon açtı.. ''Peugeot servisindeyim arabamı bakıma getirdim arabalara bakınıyorum.. Aklında araç varmı?'' dedi.. Bende 207 isterdim la dedim.. Hayal olduğunu, dalga geçtiğini biliyordum..
İstanbul'a döndüm ''Hadi git Açı'ya al arabanı.. Siyah, sis farlı ve orjinal jantlı'' dedi.. Hala dalga geçtiğini düşünüp, ama enteresan da bir adam olduğunu içimden geçirip gittim servise..
Bir kadın karşıladı beni.. Böyle böyle dedim eniştemin adını verdim.. ''heh Tolga bey buyrun'' dedi..
Bir aracın yanına gittim anaa bildiğin eniştenin söylediğinin aynısı.. ''Şuraya imza alayım'' dedi.. Attım sonra da çıktım dışarı hızlı hızlı uzaklaştım ordan belki şakadır diye :D
Sonra 1 ay eve uğramadım rodajdı modajdı dediler Antalya yaptık 2 günlüğüne geldik..
ilk arabam babama isyan edercesine aldığım 2002 honda civicdi. Arabalara hepimizin olduğu kadar çocukluğumdan beri düşkündüm, lise zamanları değil arabayla gezmek, içinde oturmak için bile babamdan anahtarı zor alırdım. sonra ailevi problemler oldu ben üniversite 1. sınıfta işe başladım, birgun canıma tak etti, yaşım daha 18 kredi de vermiyorlar anneme kredi çektirip, taksitlerini ödemek şartıyla ilk arabamı çok sevdiğim galerici bir abimizden satın aldım.
araba kullanmayı hondam da öğrenmiştim. üniversiteden mezun olana kadar kullandım. bakımları dışında hiç bir problem çıkarmadı, fırsatım olsaydı bende bir kenarda tutmayı çok isterdim ilk arbamı.
http://img260.imageshack.us/img260/5204/resim254vt4.jpg
ilk arabam 98 model Bravo Sx'di. Üst komşumuzun arabasıydı ilk çıktığından beri meraklısıydım o arabaların,laf arasında anneme araba satılırsa kaçırmayalım çok güzel araba diye söylemiştim aradan 2 ay geçtikten sonra babam arabayı hala istiyorsan alalım demişti deliler gibi sevinmiştim. 2003-05 arası her türlü kahrımı çekti,ocağıma incir acağı dikti öyle aman aman kaçmazdı ama filtre ve egzoz sesi yeterdi onun, hala arada sırada hgt alma fikri çeliyor aklımı :)
Nick'imde ilk arabamdan çıkmadı BRaVo :)
Mersin üni. yi kazanınca annemin arabasıydı benim olmuştu.
Klimamı açar sağdan sağdan püfür püfür gezerdim :)
Özlemiyor değilim :)
http://i46.tinypic.com/25qfzo8.jpg
ilk arabam 99 accent ls idi motor alıcaktım tehlikeli diye babam üzeirne takviye yapıp almıstı ehliyetim yok arac kullanmayı bilmiyordum babamda ole bahcede ileri geri yapa yapa debriyaja alıstım sonra bi akrabam kullanmayı öğretmişti
sonra satıp 99 ies sonra 98 accent kısa süre kullanıp sattım ardından 2001 ies şimdi crx
sırada ne var Allah kerim :)
ehliyeti alır almaz bana araba alın diye tutturdum.Bu ay öteki ay diye sürekli ektiler beni 3-5 ay en son sinirlendim elimde 5-6 bin lira para araba falan istemiyorum sizden arabada almıyorum ben motor almaya gidiyorum diyince zar zor kapıdan cevrildim.ertesi günde ilk arabam 207 i aldık :)
eve gidincede fotosunu koyarım
1997 Yılında daha Ehliyet almamışken 92 Model Suzuki Samurai Jeep almıştım, o zaman 5.000 DEM Para Saymıştım araca, Gençlik hatası işte aracı aldıktan sonra çekmediğim derler çile kalmadı :D
Ocağıma incir ağacı diken araca 5.00 DEM daha masraf yaptım fakat satarken 5.000 DEM gibi paraya elden çıkarmak zorunda kalmıştım.
Benimde küçüklükten beri arabalara hevesim vardı ama gel görki babam araba kullanmayı öğretmiyodu izleye izleye ben öğrenmeye çalışıyodum kendi arabasınıda vermiyodu yengemin 1.3 Getz'ini ala ala öğrendim kullanmayı. Sonra çalışmaya başladım gittim kenarda kıyıda köşede ne kadar param varsa kimseye minnet etmeden 91 model Şahin'imi aldım.. İnsanın kendi parasıyla kendi arabasını alması kadar güzel bişey yok bence.. Baba parasıyla alınan 2012 mercedesten bile daha cazip geliyo benim arabam bana :) yine para biriktiriyorum önümüzdeki sene daha iyisini alıcam saklicak bi garajım olsa satmayı aklımın ucundan geçirmem arabamı :)
hahaha koca konuda benim mesajlarimimi buldunuz sadece :D
Opelmi bir daha aman diyim .d
ilk aracımı 2010 da aldım 98 doğan :) aracımla cok ugrastım tüm hevesimi gerceklestirdim ama cıvıc almak istiyordum satmam gerekti satmaya kıyamadım arabayı pert edip parasıyla cıvıc aldım :) keşke satsaydım geri alırdım diyorum şimdi
hiç arabam olmadı, dolayısıyla da hikayesi. :)
kendi paramla ilk arabami 2 sene once aldim. bi suru golf pacific baktim, hic icime sinen cikmadi, galericiler ayri dert.
4-5 araba baktigim ve pertimin ciktigi bi gun, en son ilanini kaydettigim ama hic aklimda olmayan bi boraya bakmaya gittim. yarim saat sonra adama kaporayi vermistim :) ilk sahibi amcamiz dunyada gordugum en titiz adamdi, arabasini pamuklara sarip saklamis, tatile gitmek harici kullanmamis bile. servise gostermeye gerek bile yoktu ama ertesi gun noterden once formaliteden babam goturup gostermis, usta abi almiyosan ben alicam falan demis :)
ogleden sonra isten izin alip notere gittim, o yolu hic unutmayacagim, biraksan bogazi yuzerek gecicektim :) satisi yaptik, adam gozleri dolu dolu geldi, evime kadar son bi kez kullanabilir miyim dedi :) araba aldigima mi sevineyim adama mi uzuleyim bilemedim, esi geldi aman evladim dikkali kullan hizli gitme falan :) adami evine biraktik, gittik kaskosunu yaptirdik, deposunu doldurduk falan derken goz acip kapatincaya kadar 30 bin km yapmisiz
benim de satmayip ilk arabam diye saklama dusuncem var ama hayal tabi. serefsiz hala da verdigim parayi cikariyo, kar ettirecek utanmasa :D
http://i906.photobucket.com/albums/a...149E85051E.jpg
ilk arabam 98 Tipo 1.4 S di hidrolik direksiyon ön iki camın elektrkli olması benim için cok güzeldi :)
ozaman araba almaya karar verdim araştırdık araştırdık bi ton araba baktık bi gün karşı komşumuza sordum dedim abi tipolar nasıl beğeniyomsn sende var kullanıyorsun. oda ben cok memnunum ama satıcam biraz daha büyük bişi alacam derken hiç aklımzda olmayan ve bizim için cok güzel olmayan bi tipoya talip olduk 1 gün sonra kubilay araabaya baktırdı ertsi gün arabayı aldık :) Aylarca araba bakıp karşı kaldırmımzdaki arabayı almak ve arabayı il aldıgımda bi tur atp geri getirdiğimde aldıgım adamın yeğenlerininn arabaya koşup dayı dayı sesleriyle beni görüp suratlarının şekil değiştirmesi aklımdadır :D bu arada 5 sene falan onlarda kalmstı araba sadece 2-3 kere yıkatılmıs gerisi yağmur suyu sağolsun :D pastayı attıgımzda araba kremden beyaza döndü :D
sonu kötü olmustu arabanın bi borç vardı benle alakasız huzurumuz kaçmasın diye arabayı satıp parasını borca verip temizledim.... bu arada o zaman yaklasık 1 sene kadar arabaya benzinli binmişim şuan dönüp baktıgımda ne zengin adammışım dedm :)))
5 temmuz 2007 de alıp diğer sene nisan ortası gibi satmıştım... 34 ty 5570
he bu arada cok duygusala bağlayıp şahini almadan o arabayı cok araştırdım hala benden alan kişideydi ben arabayı aldım 1 hafta sonra plakayı sorguladıgımda araba satılmstı :D üzülmüştük keşke adama gitseydik diye
nasi alinti yapmissin lan ne yazdigimi anlamadim :D
mitoyu sat icine 1.8t atip alaman style yapalim artan parayla da sana kucuk dizel bisey aliriz
ah ahh 504,kim bilir nerde ve ne durumdadir...
babamin eve gelip bak gavur mercedesi dedigini dün gibi hatirliyorum :)
Kendi paramla aldığım ilk arabam "K vtec" idi :)
çok anım oldu kendisiyle.
tavan harşç komple boyattım,
sonra tavana ne yapıcam derken bi m6 gördüm karbon tavanlı,
bende karbon kaplama yaptım ve yeni bi akımın öncülerinden oldum,
bi kaç takım jant,
kırmızı dewil eye farlar,
vs. vs. ..
görselliğe önem vericem die vtec olduğunu unuttu biara,
sonra rollinglerde yürütemedim,
gitmiyo dediler!
upppppss!!
1 günde 1500 tl mi yedi namussuz :D
sonra eski günlerine kavuştu ;)
ul vtec vardı o zmnlar en hızlısı, onu bile geçtim :D (xor görsünde eski konuları hortatalım :D)
sonra ayrı eve çıktım masraflar ağır geldi, birde kriz patlayı verdi :?
maddi sıkışıklık nedeniyle satıdı gitti :(
http://img128.imageshack.us/img128/1563/dsc00627sg7.jpg