Hiç kusura bakmayın ama bende sizin gibilerini anlamıyorum. Ben yetkili servis ve sanayi arasında yaşanan sorunlardan bir kaç tanesini yazıyım da herkes de bilgi sahibi olsun.
Bir çok müşterimiz triger bakımı sizde 800 tl dışarıda 550 tl ye hallettirdim diye yanımıza gelip iki gün sonra(tabir-i caizse) ya kayıştan ses,ya bilyadan ses,ya v kayışı kitlemesi,ya da hararet olarak geri geldiğini gördük. İşin detayına inip incelediğimizde 550 tl ye 2 tane kayış değişilip,yağ ve yağ filtresinin değişip, triger bilyalarının yağlanıp geri takıldığını ve su pompasının hiç değişmediğini gördük.
Yetkili serviste ağır bakımın 2 sene garantisi olduğunu unutmayalım

Ses, kayış kompasına veya su pompasından kaynaklı harete karşı.
Sizde bakım 300 tl ama dışarı da 200 tl ye yaptırdım diyen müşterilerimiz de oluyor ayrıntısını yazıyım.
Yetkili serviste araca 40 nokta yol kontrolü yapılır. Ufak tefek ampuller patlaksa değiştirilir. Lastiklerin havasına bakılır, müşteri isteğiyle far yüksekliği bozuk ise düzeltilir. (Dışarıda far ayarına 5-10 tl veren arkadaşlara gelsin). Yıkama yapılır. Antifrizine bakılır.Silecek suyu tamamlanır. Hava filtresi dışarı da yan sanayi takılır. Bazı araçlarda yan sanayi hava filtresi aracın fazla yakmasına yol açar bu dediğim önemli bir detay. Yetkili serviste vw grubu araçlar için yazıyorum orjinal yağ filtresi 8-10 tl civarındayken aynı parçanın yan sanayisi 18-25 tl civarında satılır. Bunu da işi ucuza hallettim diyen arkadaşlara bilgi olarak yazdım. Dediğim gibi yağ yetkili serviste pahalıdır.
En son şunu da belirtiyim 2. el işi de yapıyoruz. Aracınızın 2. elde emsallerine göre daha değerli olmasını istiyorsanız yetkili servis bakımlı araç emsaline 1.500-2.000 tl civarı fark atar. Ben yetkili servis kaydı olmayan arabanın yüzüne bakmam orası ayrı mesele. Ufak bir detay bazı uyanıklarda vardır yetkili servis kaydı olmayan araba onun için daha değerlidir. Çünkü o adi kişi bu arabanın ticaretini çevirecek şekilde kilometresini düşürür. Ama o mal da bilmez ki o arabanın geçmiş plakalarını öğrenip muayene istasyonlarından geçmiş muayenelerde aracın kaç km de muayeneye girdiğini öğrenebiliriz de. Neyse konu dağılmasın. Yetkili servisten yetkili servise kalite tartışılır. Ama ben her zaman yetkili servis yanlısıyım.