User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: gitar ogrenmeye basliycam ama sorularim var

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

gitar ogrenmeye basliycam ama sorularim var

Birinci sorum klasik gitarmi daha genis calma alanina sahiptir yoksa akustik gitarmi? Hangisi olursa olsun amfiye bagliyabilcegim birsey almak istiyorum cunku ust katta odamda ses sistemim var keyfimce calisicam. Diger sorum marka model hususu. Cok ucuk fiyatlari olmasin sonucta becerememekte var satabilecegim kadarda tutulan birsey olmali. Birde.40 - 50 liralik birsey olmasin . Simdiden tecrubeli arkadaslara tesekkur eder dikkat etmem gereken baska hususlar varsa onlarada deginirseniz sevinirim

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200 300 arası bişey alsan sana ilk etapta fazlasıyla yeter...Burada senin yapman gereken internetten farklı ağaçlarla yapılmış gitarların seslerini dinlemek hoşuna giden 200 300 aralığında bişey bakabilirsin.alırken birde bak vuruğu göçüğü olmasın her notasına bas cızlama falan oluyomu yoksada hayırlı olsun ben amfiye bağlanmış bi klasik gitarın sesini çok severim
    Vorsprung Durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nota basmayi bilmiyorumki calmayi bilen birini alayim yanima bari

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    klasiklede başlayabilirsin akustiklede ama klasikte kendini geliştirip sonra akustik yada elektroya geçersen daha akıcı geçiş yapabilirsin akor basmadan önce kafadan 1-2 ay parmak antrenmanı yaparsan ilerisi için çok daha iyi olur ama sıkılırım dersen akor kasmaya çalış ama alt yapını sağlam tutmazsan yani emeklemeden yürümeye çalışırsan sahilde kızlara çalmaktan öteye gidemezsin..karar senin..

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence akustik ile başla.Fiyat aralığın hevesinin gidebileceği ihtimale dayanarak 400-500 tl olsun.Sonrasında zaten ders alman gerekicek.İyi bir hocadan ders almaya başlarsan devamı mutlaka gelir senin de çalışmana bağlı olarak tabiki

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lise yıllarımı bu işe vermiş biri olarak tavsiyem şudur ki, gitar şu gitarla bu gitarla öğrenilir diye bir şey yok,

direk 2. el veya sıfır washburn elektro al yanına da boss ds-1 distortion pedal al, evdeki basit ses sistemi ile zevkten zevke koş.. internetten gitar tablarını indirip, hızlıca çalmaya başladığını göreceksin.. gerisi zaten pratik ve devamlılık işi..

klasik gitar alıp da, akor öğrenicem diye soğumamış olursun. akustik gitar candır, kandır ama onda da bir yere kadar gelir soğursun, işin sonu elektro gitar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cidden ya klasikle akor basıcam diye elinin ırzına geçmeye hiç gerek yok. ama çok istiyorsan admira paloma verebilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı asot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lise yıllarımı bu işe vermiş biri olarak tavsiyem şudur ki, gitar şu gitarla bu gitarla öğrenilir diye bir şey yok,

direk 2. el veya sıfır washburn elektro al yanına da boss ds-1 distortion pedal al, evdeki basit ses sistemi ile zevkten zevke koş.. internetten gitar tablarını indirip, hızlıca çalmaya başladığını göreceksin.. gerisi zaten pratik ve devamlılık işi..

klasik gitar alıp da, akor öğrenicem diye soğumamış olursun. akustik gitar candır, kandır ama onda da bir yere kadar gelir soğursun, işin sonu elektro gitar..
    washburn elektro ve ds-1 i sisteme girdin mi zevk mi kalır acaba Adam lanet eder şu konuyu açtığına

omerta. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kurtbil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    washburn elektro ve ds-1 i sisteme girdin mi zevk mi kalır acaba Adam lanet eder şu konuyu açtığına
    + 1

washburn müzikten soğutur insanı

Cort Evl x4 alabilirsen üzerindeki EMG manyetiklerlede seni güzel şekilde idare eder.

Akustikle klasikte zaman kaybedeceğine direk elektrodan başlaman senin için daha zevkli olucaktır
    Arabacı - Kaportacı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    durun panik yok, ucuz yollu gitar diye tavsiye ettim, 2. elde bol miktarda mevcut yoksa washburn ile baglantım yok..

bir de o kadar kötülenecek bir gitar degil başlangıç için iyidir, o paralara.

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    klasik gitarla baslayin kaybiniz olmaz sayet ben direkt elektroya atlayanlardanim bazi seyler hep eksik kaliyor.. elektroyuda prosesor yada pedalla ses sistemine baglamayi denemeyin bile ses gercekten cok kotu oluyor..
    benim tavsiyem valencia marka klasikle baslayin ne iyi ne kotudur ihtiyaciniz kalmayinca yeni baslayan birine hediye edersiniz.. ilerleyince de bir prs yada gibson alir koyarsiniz koseye omurluk olur..

ceratoniaorg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun süre bu işle uğraştım büyük paralar harcadım setuplara sistemlere özel derslere grup kurdum ardından menajerlik organizatörlük vs yaptım yani çok uzun süre bu işle iç içeydim. Ekipman sponsorluklarıyla gruba ekipman alımıyla fln uğraştım. Kendi grubum 11 kişiydi vsvs. ve şimdi hiçbiri ile ilgilenmiyorum Uzun lafın kısası görüp geçirmiş olduğum kısmi tecrübeye dayanarak bu işin tamamen şevkle istekle alakası olduğunu söyleyebilirim. Yani onca para dökersin harcarsın daha sonra bırakırsın bi kenara o yüzden iyi karar verip doğru seçimler yapmak gerekir.

Gelelim ekipman seçimine. Ekipman seçimi yapacağın sevdiğin dinlediğin müzikle tamamen doğru orantılıdır. Eğer rock-metal e yöneleceksen hiç klasikle akustikle uğraşma güzel bir ikinci el elektro seni fazlasıyla tatmin eder. Çünkü gitar klasikle öğrenilir sonra akustiğe geçilir en son elektrodur vs gibi bir şey yok istediğin yerden başlarsın. Ha ben arada tıngırdatayım softcore takılayım türkçe rock pop fln çalayım diyorsan yine ikinci el güzel bir klasik gitar alıp akor ritim kendi kendine çalışabilirsin. Ha akustik olmazmı olur tabiki ama eline alıp denemelisin ben mesela akustik çalamıyorum çünkü bana çok sert geliyor ve parmaklarım acıyor o yüzden senin denemen lazım. Herneyse demek istediğim şudurki öncelikle tarzına karar vermen gerekiyor. Ekipman seçimi kolay iş her türlü yardımcı olurum.
    "Hayatta çok az şey iyi bir önden motorlu ve arkadan itişli otomobili kullanmak kadar eğlencelidir."

antverse.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşın istediği başlangıç düzeyinde bir şey ve evdeki ses sistemi ile bağlantı konusunu sormuş, herkes yok soğursun vs. diyor tabiki bir marshall amfi kalitesinde bir ses alamayacak ama sonucta bir cızırtı alacak ki ses sistemi eğer creative, logitech filansa cızırtıdan fazla ses alır bu da çalabileceğini görmesi için yeterlidir.

ben yıllar sonra depodan gitarımı ve boss metal zone pedalımı çıkartıp amfi bulamıyanca ses sistemine bağlamıştım, soğutacak kadar kötü bir ses almadım.

YAVUZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GENİŞLİK GÖRECELİ OLUR,HANGİSİNİN SESİ HOŞUNA GİDİYORSA ONU AL DERİM,KLASİKLE BAŞLANACAK DİYE BİR HUSUS YOK SENİN YERİNDE OLSAM ORTALAMA BİR ELK. ACUS. GTR ALIP BAŞLARDIM SES SİSTEMİN DE VAR MIŞ DAHA NE OLSUN AKUSTİK ALIRSAN HEM PARMAKLARIN FAZLA EZİYET GÖRMEZ HEM TINISI KANIMCA DAHA HOŞUNA GİDER AYRICA AKUSTİK OLDUĞU İÇİN AMFİSİZ HER YERDE ÇALABİLİRSİN ...BENİM ADANA DA MÜZİK MERKEZİM VAR ..YENİ BAŞLAYANLARA TAVSİYE ETTİĞİM GİBİ SANA DA BAŞLARKEN İLLA Kİ DERS ALMAN GEREKİR DİYORUM HADİ HAYIRLI OLSUN...ÖRNEK OLARAK BÖYLE BİRGTR ALABİLİRSİN SIKILIRSAN SATARKEN DE ZORLANMAZSIN mydukkan.com :: Cort AD810E :: Elektro Akustik Gitar

ceratoniaorg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşın istediği başlangıç düzeyinde bir şey ve evdeki ses sistemi ile bağlantı konusunu sormuş, herkes yok soğursun vs. diyor tabiki bir marshall amfi kalitesinde bir ses alamayacak ama sonucta bir cızırtı alacak ki ses sistemi eğer creative, logitech filansa cızırtıdan fazla ses alır bu da çalabileceğini görmesi için yeterlidir.

ben yıllar sonra depodan gitarımı ve boss metal zone pedalımı çıkartıp amfi bulamıyanca ses sistemine bağlamıştım, soğutacak kadar kötü bir ses almadım.
    kulak varsa soğutmaz tabi ama analog pedal ile ses sistemine girilince anlamayana hiç zevk vermez. Prosesor ile ama ses sisteminde çok iyi sonuçlar alına bilir vamp yada behringerin çok güzel modellemeleri prosesorleri mevcut. başlangıç seviyesi sapı manyetiği düzgün bir gitar ve dediğim gibi bir ürün ile 600 lira maliyetle çoook rahat uzun süre müzik yapabilir dilediği gibi ve istediğinde de aldığı fiyatlarla elinden çıkarabilir.
    "Hayatta çok az şey iyi bir önden motorlu ve arkadan itişli otomobili kullanmak kadar eğlencelidir."

antverse.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

preampsız,Dİ sız sadece analog drive pedalını siteme girersen o işten iyi sonuç alamazsın zaten.Sistemden istediğin kadar bas,tiz,mid aç sonuç itibari ile öyle idare etti sesi alınmaz elektro gitardan.Aynı durum bass gitar için geçerli değildir mesala.Sisteme girersin birde üstünde aktif devre varsa bass ın o zaman işe yarar bir ses alınır.Elektro gitar bu şekilde çalınmaz diye bir kaide yok tabiki ama yapılan işe ısındırmaz.İyi bir ses kartı olsa ortada plug-in lerle çok güzel amfi modellemeleri oluyor,o zaman çok iyi oluyor zaten alınan ses.

mgnPower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben baslarken sevdigim istedigim ekipmana yatirdim parami. klasik akustik hic dusunmedim. marka olarak ibanez markasini eskiden beri cok sevdigimden tatmin edebilecek duzeyde bir ibanez elektro gitar aldim. yaninda bir kac cesit ibanez ve planet waves ara kablosunu bol bol ve cesit cesit penalar askisi ayakli standini alirkende cok zevk almistim. anfi olarak roland micro cube tercih ettim ben. ufak ama guclu olmasinin yaninda roland markasinin guveni ve adaptor harici seyyar olarak kalem pil ile 15 saate yakin calisma ozelligi mest etmisti beni. uzerinde genis ayar secenegi mevcut delay reverb tremolo flanger chorus gibi bir cok ozellikleri var... birde tuner aldimki hem akort etmek cok kolay oluyor hemde metronom sayesinde daha stabil pratik yapabiliyorum burada en onemli olan sen neyi seviyorsun ne yapmak istiyorsun. ogrenmek istiyorsun ama nasil ve ne ile ? bunun cevaplarini kendine verdigin anda zaten gidip ona bakiyorsun baskasini gozun gormuyor bile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oncelikle ilgilenip cevapladiginiz icin tesekkur ederim. Ben hertur muzik dinlerim acikcasi cok fazla metal muzik merakim yok ama gitar calmayi ogrenirsem mutlaka bir elektroda alirim. Ozel kurs alicam kendi basima ogrenmicem. Sistemim ev sinemasi veya bilgisayar ses sistemi deil. Behringer 8 kanal mixerim jbl eon315 3 adet hoparlorum var. Akustik ve klasik arasinda kararsizim ve markalar modellerinde boguldum resmen herkes bir markayi oneriyor

omerta. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akustik almaya karar verirsen Yamaha'nın sesleri güzeldir ama ortalama 600 tl falan gibi bi rakamı gözden çıkartman gerekiyor, seni uzun sürede idare eder.
    Arabacı - Kaportacı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)