User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
56 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: En Kullanışsız 10 Otomobil Teknolojisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok, donmayla alakası yok Çok kısa mesafelerde cam buhar sorunu çok sinir ediyor en azından araç ısınana kadar idarelik buharı önlese ..
    ...

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok, donmayla alakası yok Çok kısa mesafelerde cam buhar sorunu çok sinir ediyor en azından araç ısınana kadar idarelik buharı önlese ..
    Camı 1 parmak arala Berkay

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen 1 cm camı açsan sorunun kalmaz.. birde buhar önleyici spreyler vardı galiba
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teknoloji güzelde safkan araçlarda da olunca sinir bozuyor.

adam akıllı spor araçta abs bile olmucak .belli başlı şeyler olabilir fakat çok fazla teferruat artık can sıkmaya başladı.Özellikle direksiyon-pedal-vites ilişkisi arasına teknoloji girmemeli diye düşünüyorum

teknoloji=tembel nesil.

arabamı bize bizmi arabaya hakimiz ? ? ?
    kardeş kusura bakmada biraz saçma bu dediğin . parası olan alsın gebersin bide gebertsin bizi o zaman

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı alpello Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş kusura bakmada biraz saçma bu dediğin . parası olan alsın gebersin bide gebertsin bizi o zaman
    Zamanında McLaren F1 vardı, 373 top speedli.. 1m $ etiketi vardı, abs, hidrolik direksiyon vs hiçbirşey yoktu .....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bu soğukta tam işkence Buğu önleyici iyi fikir haftasonu denemek lazım
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamanında McLaren F1 vardı, 373 top speedli.. 1m $ etiketi vardı, abs, hidrolik direksiyon vs hiçbirşey yoktu .....
    ama şimdi adam akıllı spor araba demek geniş bi kavram değilmi

mesela bi arkadaşın parası var ama pek anlamıyo araba kullanmaktan adam gibi olsun diye gidip bi camaro falan filan bişey alıyo işte çok model var tamam çok beygir bi araç

şimdi bu araçta abs olmazsa bu arkadaşımız bi sefer kendini kaptırsa ve kurtaramasa durumu ? risk çok büyük olurdu öyle olsaydı....

bence sizin diyeceğiniz şöyle olabilirdi iddalı spor araçlarda abs açma kapama tuşu yapılabilir (opsiyon fiyatla ve yüksek olması kaydıyla) çünkü biliyosunuz yani kimse kurallara uymaz bu dünyada illla uymayan adam çıkar yani pistte kullansa neysede ölürse kendi ölür kendi bacağı ama gider girer bi otobüs durağına biçer masumları sonra kim vericek hesabını ? niye öldüler adam kullanmayı bilmiyo ama parası var 'adam gibi spor araba' almış 'BENCE' olmamalı abs siz araç yollarda....

[tamamı kendi düşüncem herkesin düşüncesine saygılıyız yanlş anlaşlmasın abs olmaması gereken durumlarda var tabi ama bunları pistte görmek isteriz]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunu yapmayın ya Corsa'da bile abs olamaması tehlike yaratıyor + acemilik'te var virjada frene basmaya gelmiyor kafadan direk bırakıyor
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi bu soğukta tam işkence Buğu önleyici iyi fikir haftasonu denemek lazım
    valla ben carpex'inkini kullanmıştım geçen sene, işe yarıyordu kardeşim aklında olsun kipadan 5-6 tl ye almıştım bu arada o aralama olayını kafada bere ile yapınca üşümüyorsun, yolcu tarafını arala yada nasısa araba ısınana kadar kalorifer de soğuk üflüyo araba da soğuk oluyo

alpello ; çok uzun diye alıntı yapmadım haklısında o tarz spor arabaları da alacak kişinin belli sınavlara tabi tutulması gerekli bence, her önüne gelen parası olan alamamalı yani sürüş yetenekleri / bilgisi / eğitimi yeterli değilse. benim fikrimde bu yönde kısa ve öz olarak

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @alpello
    @berkay

arkadaşlar spor araç derken giderli araçlardan bahsettim aile arabasından bahsetmedim.örn. 300 400 bg araba kullanan adam daha nasıl fren yapacağını bilmiyosa kullanmasın zaten. Tapa gaz bastığınızda gideri herkeste aynı oluyor fakat frenleme pilotaj ister. Yolda kaç kez şayit oldum abs olupta dümdüz kayıp patlatanı. ABS manevra yapabildiğin zaman işe yarar aksi halde zararı vardır çünkü kızaklayan araç daha çabuk durur.

araçta teknolojik bişey olmasın derkende şahin gibide olsun demedik klima elektrikli cam h.d vs vs temel şeyler illaki olmalı zaten.Bunlar donanım olarak hayatını kolaylaştırır. nekadar hızlı araç kullansanda sürekli yarışmıyosun bunun günlük hayatıda var. Benim kastetdiğim el/ayak/refleks kordinasyonuna hiç bişey müdahele etmesin.Gerekli ne varsa ben yapayım. Adam akıllı pilotajı olan adam fren sistemi sağlamsa bas çek yaparak çok daha kısa ve güvenli durur. abs de bas çek yapılmaz

dipnot: corsa da abs değil esp de olsa o araç standartken fren yol tutuş güvensiz kardeşim, oyüzden karşılaştırmak gereksiz

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bisi sorcam abs olmayan bir spor araci hanginiz(miz) yada kaciniz(miz) acaba limitinde frenleyip durma mesafesinde " lastikleri kilitlemeden " durdurabilicek kadar fren pedalina hakimsiniz ? abssiz r9 kullanip ben hakimim demesin kimse
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    abs siz araç kızaklamaya fren kitlemesine her zaman çok meyillidir yıllarcana yaşadık bunu kızaklayan araç daha çabuk durmaz tam aksine kızakladımı aracın kontrolü falan kalmaz.. biz eskiden kızaklamasın diye büyük diskler falan takardık.. neyseki abs yayıldıda araçlarda o sorunda kalkdı

kısaca Abs siz araç

BORKED

Abs li Araç

BORKED
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

FRTDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski aracimda vardi en uyuz oldugum sey esp nin tamamen kapanmamasi
    Kurallara Aykırı İmza Boyutu.

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Toyotanın MMT şansızamı çok gereksiz bişey yaptılar.

Mert G - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şakasınız yaa, süpersporda abs tartışılıyor.. gelin yağmurlu bi günde bnm pejo panelvana bindiriyim sizi abssiz durmak (ya da duramamak) neymiş deneyelim süper araba kullanırım espye ne gerek var deseniz hadi neyse diycem ama..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abssi arabayı iyi pilot(bu forumdakiler değil!hakkaten pilot) pisstte adam gıbı kullanır..allah aşkına yolda hangı asfalt bırbırının aynı da frene ayar veresın???

CeM öZeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1,2 ve 8. madde güzel bence. Olmazsa olmaz değil ama alışınca çok iyi. Diğerleri olmasa da olur. Hadda olmasa daha iyi olanları da var. ABS,ESP ve ASR'nin gerekliliğini tartışan kişinin aklından şüphe duyarım. Tek şey söyleyim bu 3 madde gerçekten nimet.
    Vw Cc & Mk 5 Gti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aracımda elektrikli koltuk var yılda toplasan 5-6 kez ayar yapıyorum aracıma benden başkası binmiyor yıkamacım bile ayarımla oynamaz iş ama donanımı saymayada geldimi nedense hep ilk elektrikli kotuklar derim saymaya başlamaya

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ABS tabiki şart.

ABS siz araç daha kısa mesafede duramaz. Sebebi aynı lastik yüzeyi ile yol birbirine sürtmeye devam ettikçe Sürtünme kat sayısı ısıdan dolayı düşer vede bu kızaklamayı uzatır.

ABS li araçta yüzey daimi değiştiğinden dolayı ısı sürtünme katsayısını bozmaz vede siz güvenli şekilde daha kısa mesafede durabilirsiniz.

ABS li araç kayma esanasında manevra kabiliyetide verir.

Birde lütfen şu örneği vermeyin "ama ben 20 le gidiodum freni kökledim abs lide kaydım öndeki arabaya tıklattım, ne olacak?" arkadaşım bu istisnanın istisnasıdır.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)