User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
107 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yeni Moda Dizel Otomobil

asansu94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yeni Moda Dizel Otomobil

Merhaba arkadaslar günümüzde artan dizel arabaların sebebi olarak ülkemizdeki benzin fiyatını sebep gösterebiliriz.

Ama basit bi araştırma yaptığımızda çoğu otomobilde yıllara yayarsak dizelin aslında daha ekonomik olmadığını anlıyoruz.Söylediğim komik gelebilir ama rakamlarla açıkladığımda öyle demiyeceksiniz.Çünkü aynı model otomobilde dizel ve benzinli arasında dudak uçuklatan fiyat farkı oluyor(50 milyar üstü arabalar için söylüyorum ve istisnai durumlar var tabiki.)

Örneğin yolda çok sık gördüğümüz volkswagen passat. Vwnin sitesi çok kullanışlı onun için passatı seçtim yoksa bir çok marka ve modeldede durum bu.Gelelim hesabımıza.

VW Türkiye - Binek Araç 2013 yılı fiyat listesi

linktede attığım gibi fiyatlara bakarsanız; Passat 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG Highline 90.400 TL

Passat 2.0 TDI 177 PS BlueMotion Technology Tiptr. DSG Highline 125.800 TL
    (Kıyaslarken eşit olsun diye ikisindede dsg ve highline olan modeli seçtim)

arada yaklaşık 35 bin tl fark var.

VW Türkiye - Volkswagen Passat

yakıt değerlerine baktığımızda dizelinki ortalama 5.2 , benzinlinin ortalama 6,1 (kolaylık olsun diye motorinin litre değerini 4.2 tl den benzininkini 4.7 tl den hesaplıyorum)
    budurumda 100 kmde dizel 22 tl benzinli 29 tl ye geliyor.100 kmde 6 tl ucuza gelen dizel bakalım bu 35 bin tllik farkı kaç km yaptığımızda eşitliyor.

ekonomik olduğu için aldığınız dizel otomobil tam 583 bin kilometre yaptığınızda verdiğiniz 35.0000 tlyi dengeliyor.Ben o kilometrede bi dizel otomobil görmedim tabi o ayrı

1.4 le 2.0 karşılaştırılmaz falan diyebilirsiniz ama performansları yakın olan araçlar seçtim.

1.4 ve 2.0 vergi farklarını hesaba katmıyorum bile ama bence dizel motor sesi çekeceğime ,kışın sabah motorun ısınmasını bekleyıp soguktan titreyeceğime benzinli almak daha mantıklı. sürüş keyfi devir çevirmesi ayrı meseleler zaten bu kıyasladığım araçların 0-100ü ve 100-200 ünde benzinli daha hızlı.(her nekadar birinde daha yavaş olan 6 ileri dsg olsada)

biraz bahçelinin 40. yıl hesabı gibi oldu ama rakamlar açık ve net bahsettiğim kıyaslama 30bin 40 bin liralık araçlarda dizel tabiki daha makul çünkü fiyat farkını 50 bin km civarında eşitliyor. ama genellikle lüks sınıfta dizelin parasını çıkaracak kilometreyi yapamıyorsun.
    Porsche Panamera nın 3.0 dizeliyle 3.6 benzinlisinde durum daha vahim arada 25-30 bin euro fark oluyor onun hesabını yapmadım ama sanırım 2 milyon kmde falan aradaki fark kapanır

Sanırım insanların cebinden birden çıkması koymuyor ama benzin alırken sık sık daha fazla ödemek daha çok batıyor yani başka mantık bulamadım ben şahsen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nasıl atmo-turbo farklı bir zevkse dizelde öyle aslında benim için kolay modlanması avantajdı, zevkliydi yani isterse benzinli gibi yaksın yine durum elverdiğince dizel tercih ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kişiye göre değişebilir tabi ben benzinden aldığım keyfı dizelden alamadım hiç

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vergi farkını neden göz ardı ettin anlamadım. 35 bin tl uçurum var diyorsun bunun ne kadarı vergi ?

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moda değil , ihtiyaç ve mecburiyet.Yoksa kim istemez ki yüksek hacimli benzinli motorlu araçlar dururken dizele binmeyi.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fakat genel Türk aile bütçesine hitap eden b ya da c sınıfı araçlara baktığınızda aradaki fiyat farkı örnekteki kadar değil. Ayrıca dizel aracı aldıktan sonra benzinliyle aynı fiyata satmıyorsun ki, aradaki fiyatı amorti etmeye çalışasın.

Diyelim ki, aynı aracı dizeli 50bin, benzinlisi 40 bin.
    2. elde dizelini satarken 40bine, benzinlisini 30bine satarsın.
    (rakamları ve değer kaybını kafadan attım, vw alırsan hiç zarar etmezsin mesela. )
    Instagram: mutusgarage

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de 2006dan beri dizel kullanan biri olarak yeni arabayı benzinli alıyorum.

Dizel 6 litre yakıyor, benzinli 1.4 turbo arabalar 7 litre yakıyor zaten...

Pompada da çok az fark var, o traktör gibi sesi çekmeye hiç gerek yok artık.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hddsheriff Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vergi farkını neden göz ardı ettin anlamadım. 35 bin tl uçurum var diyorsun bunun ne kadarı vergi ?
    dediğim gibi performansları yakın olan otomobilleri kıyasladım.dizelin 2.0de ürettiği gücü benzin 1.4te üretiyor buda benzinin avantajı değil mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fakat genel Türk aile bütçesine hitap eden b ya da c sınıfı araçlara baktığınızda aradaki fiyat farkı örnekteki kadar değil. Ayrıca dizel aracı aldıktan sonra benzinliyle aynı fiyata satmıyorsun ki, aradaki fiyatı amorti etmeye çalışasın.

Diyelim ki, aynı aracı dizeli 50bin, benzinlisi 40 bin.
    2. elde dizelini satarken 40bine, benzinlisini 30bine satarsın.
    (rakamları ve değer kaybını kafadan attım, vw alırsan hiç zarar etmezsin mesela. )
    yazıyı tam okumadınız sanırım o sınıfta dizelin daha makul oldugunu belirttim.benim bahsettiğim lüks sınıfta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı asansu94 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dediğim gibi performansları yakın olan otomobilleri kıyasladım.dizelin 2.0de ürettiği gücü benzin 1.4te üretiyor buda benzinin avantajı değil mi ?
    örnek ?

.

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    örnek ?

.
    2.0tdi ve 1.4tsi. İkisinin de 140 ve 170lik versiyonları bulunmakta
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mutu olayi guzel ozetlemis.

Asansu, sende kendince haklisin ama 90 bine aldigim arabayi 2 yil sonra 75 bine anca satarim belki daha dusuk. 125 bine aldigimi da dizel olmasi dolayisi ile hem daha kolay satarim hemde 110 bine falan gider.

2 araclada elden cikarirken zarardayiz. Senin bahsettigin konunun tam anlamiyla mantikli olabilmesi icin satin aldigimiz bir arabayi en az 10 sene kullanmamiz lazim.

Herkes o kadar sabirli degil tabi.

Misal ben bu yaz karadeniz turuna cikmak istiyorum bol bol gezicem insallah. Haliyle bana az yakan bir araba lazim ve de kafam da punto clio dizel tarzi araclar var yaz sonu da elden cikarmayi dusunuyorum.

Sence ben karadeniz turunu benzinli bir aracla yaparsam ne kadar yakit harcarim ? Dizel aracla ne kadar harcarim ?

Bu mantikla baktigimizda dizel herzaman daha avantajli lpg den bile
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    örnek ?

.

yaptığım kıyaslamada dizel 177 beygir, benzinli 160 . ve yukarıdada yazdıgım gibi 0-100 dede 100-200 dede benzin daha hızlı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mutu olayi guzel ozetlemis.

Asansu, sende kendince haklisin ama 90 bine aldigim arabayi 2 yil sonra 75 bine anca satarim belki daha dusuk. 125 bine aldigimi da dizel olmasi dolayisi ile hem daha kolay satarim hemde 110 bine falan gider.

2 araclada elden cikarirken zarardayiz. Senin bahsettigin konunun tam anlamiyla mantikli olabilmesi icin satin aldigimiz bir arabayi en az 10 sene kullanmamiz lazim.

Herkes o kadar sabirli degil tabi.

Misal ben bu yaz karadeniz turuna cikmak istiyorum bol bol gezicem insallah. Haliyle bana az yakan bir araba lazim ve de kafam da punto clio dizel tarzi araclar var yaz sonu da elden cikarmayi dusunuyorum.

Sence ben karadeniz turunu benzinli bir aracla yaparsam ne kadar yakit harcarim ? Dizel aracla ne kadar harcarim ?

Bu mantikla baktigimizda dizel herzaman daha avantajli lpg den bile

haklısınız sık araç değiştiren insanlar için durum öyle ben onu hesaba katmadım biz genelde araba satmadığımız için, 94 vectramız var ilk sahibiyiz hala duruyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım, tsi olduğu için yani, yoksa atmo olarak kıyaslanmaz bana göre, neyse zevk meselesi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım, tsi olduğu için yani, yoksa atmo olarak kıyaslanmaz bana göre, neyse zevk meselesi..
    atmo dizelleride gördük 90 ı geçmıyorlardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı asansu94 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    atmo dizelleride gördük 90 ı geçmıyorlardı
    Doğru haklısın.... Bir gün nasip olur binersin inşallah yüklü dizele, hepsinin zeki ayrı..

Aykut106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sakin kullanımda yaptıgın hesapta mantıklı gelebilir.Bende öyle dusunuyorum ama gaza oturarak surdugunde anlık tuketimde, atıyorum dizel max 10 goruyorsa benzinli 20 lt ustlerini goruyor Yani aralık cok genis benzinlide.
    T r u t h i n e n g i n e e r i n g

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aykut106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sakin kullanımda yaptıgın hesapta mantıklı gelebilir.Bende öyle dusunuyorum ama gaza oturarak surdugunde anlık tuketimde, atıyorum dizel max 10 goruyorsa benzinli 20 lt ustlerini goruyor Yani aralık cok genis benzinlide.
    kesinlikle öyle ama ben en düz mantıktan gittim basite indirgemek için. performanslı kullandıgımızdada 583 binde degilde 383 binde durum eşitlenir yani ben ona takılmıyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)