User Tag List

Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
107 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Yeni Moda Dizel Otomobil

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Atlanan bir durum var ki, oda ikinci el değeri.
    Senden ricam ortalama piyasa fiyatlarıyla, aynı model yılı ve aynı donanıma sahip biri benzin, biri dizel iki aracın (passat, merc. e klasse, bmw 5 kasa vb. tutulan d sınıfları) ikinci el fiyatlarınıda kıyaslarsan daha iyi olur.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizel istediği kadar torklu olsun istediği kadarda ekonomik olsun dizeli ben kamyonda traktörde bilirim otomobilde dizeli hiç bir zaman tercih etmem.... ekonomi ekonmi diyipte iyice zevkten olmamak lazım.... illa ekonomi arıyorsamda benzinli arabaya LPİ takar keyfime bakarım...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

asansu94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atlanan bir durum var ki, oda ikinci el değeri.
    Senden ricam ortalama piyasa fiyatlarıyla, aynı model yılı ve aynı donanıma sahip biri benzin, biri dizel iki aracın (passat, merc. e klasse, bmw 5 kasa vb. tutulan d sınıfları) ikinci el fiyatlarınıda kıyaslarsan daha iyi olur.
    ikinci elde kıyaslamak çok mümkün değil aynı kilometrede aynı donanıma sahip araç bulmak cidden zor. Doğuş oto kol dayamaya 650 lira fiyat farkı koyuyor ki, opsiyonel donanımlar bi hayli fazla .

Arda K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk msjdada dendiği gibi 30-40 milyarlık araçlarda bu durum söz konusu değil dizelini alabilicek güçte olan insanların yapması gereken bir hesap bence gayet mantıklı

FaruKsvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıyasladığınız iki aracın arasındaki hacim farkından dolayı fiyatlar arasındaki farkta epey açılıyor. 2.0tdi ile 1.4tsi ın alımındaki vergi farkları *****. Bunun yerine aynı hacimde dizel ve turbo benzinli iki sıfır araç örneği vereyim.

187.500 (BMW 520d'nin "0" fiyatı)
    -183.500 (BMW 520i'nin "0" fiyatı)
    4000TL

520i 100 km'de şehir içi 9 litre katalog verisi 100 km'de 42TL (karma 7L 33TL)
    520d 100 km'de şehir içi 6 litre katalog verisi 100 km'de 25TL(karma 5L 21TL)

Her 100km'de 17TL fark atıyor dizel. (Karma yakıtta 12TL)
    4000TL yi ise 24000 km'de (karma 33000 km) amorti etmiş olursun. 520d'yi almama 2 yıl dolmadı henüz, 70bin km olmuş arabam.

Dipnot: Katalog verisi 6L olsada henüz şehiriçi 6L'yi göremedim. Kullanım tarzımdan kaynaklanıyor tabiki. Bu kullanım şeklini turbo benzinli motorda uygulasam zaten 7L-9L hayal olur. O nedenle karma yakıtın yanında şehiriçi yakıt hesabını da dikkate almak istedim, hatta bu rakamları çok iyimser gördüm diyebilirim.

Kısaca yapılan hesap doğru fakat aradaki fark markadan markaya modelden modele değişiklik gösterebilir. Önemli olan, herkesin seçtiği modeli almadan önce bu hesabı yapıp, yıllık km'sine oranlayarak buna göre artılarını eksilerini ortaya koyması ve mümkünse benzinliyi tercih etmesi.

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba alirken herseyini dusunmek lazim eger ekonomiklik dusunuluyosa. Sifir aliniyosa yilda yapacaginiz km bakim fiyatlari farki tuketim farki vergi farki ikinci elde deger kaybi falan hepsi hesaba katilmali. Bu fark D sinifi araclarda ucuklasiyor ama C sinifinda daha yakin degerler cikiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MTV farklarını da düşünmek lazım ama.

Şu anda nedir bilmiyorum ama CC lerin 1.4 tsi ve 2.0 tdi arasında uçurum vardı bi ara. Ve tsi nin 0-100 hızlanması daha iyiydi. Bence tsi almak daha mantıklı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaruKsvs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kıyasladığınız iki aracın arasındaki hacim farkından dolayı fiyatlar arasındaki farkta epey açılıyor. 2.0tdi ile 1.4tsi ın alımındaki vergi farkları *****. Bunun yerine aynı hacimde dizel ve turbo benzinli iki sıfır araç örneği vereyim.

187.500 (BMW 520d'nin "0" fiyatı)
    -183.500 (BMW 520i'nin "0" fiyatı)
    4000TL

520i 100 km'de şehir içi 9 litre katalog verisi 100 km'de 42TL (karma 7L 33TL)
    520d 100 km'de şehir içi 6 litre katalog verisi 100 km'de 25TL(karma 5L 21TL)

Her 100km'de 17TL fark atıyor dizel. (Karma yakıtta 12TL)
    4000TL yi ise 24000 km'de (karma 33000 km) amorti etmiş olursun. 520d'yi almama 2 yıl dolmadı henüz, 70bin km olmuş arabam.

Dipnot: Katalog verisi 6L olsada henüz şehiriçi 6L'yi göremedim. Kullanım tarzımdan kaynaklanıyor tabiki. Bu kullanım şeklini turbo benzinli motorda uygulasam zaten 7L-9L hayal olur. O nedenle karma yakıtın yanında şehiriçi yakıt hesabını da dikkate almak istedim, hatta bu rakamları çok iyimser gördüm diyebilirim.

Kısaca yapılan hesap doğru fakat aradaki fark markadan markaya modelden modele değişiklik gösterebilir. Önemli olan, herkesin seçtiği modeli almadan önce bu hesabı yapıp, yıllık km'sine oranlayarak buna göre artılarını eksilerini ortaya koyması ve mümkünse benzinliyi tercih etmesi.
    Performansi yakin araclar sectim 2.0in vergisinden kaynaklandiginin bende farkindayim . F10da 520i ye de turbo motor koydular degilmi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizel candır.. modlarsın, dibine kadar gazlarsın, rolling yaparsın yine de tüketim 6.5 lt'yi geçmez..
    sıkıyorsa bu rakamları aynı kullanımda benzinli araçta görün..

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana çok zevksiz geliyor dizel araçlar. Devir tork bandı bi acayip, sesi zaten ayrı. Tek esprisi sadece az yakması.
    .

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arada çok büyük bir vergi farkı var bu 1.
    dizeli alan performans için değil ekonomi için alıyor bu 2.
    aynı ötv dilimindeki araçlar içerisindeki fark 5-10bin tl den fazla olmuyor.

ha bu arada yurtdışında böyle farklarda yok hatta yeni nesil benzinliler dizellerden pahalı ama ülkemiz bi garip..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

uerbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendi hesabıma göre sene de 12 bin km nin üstüne çıkarsan dizel tercih edilmeli ancak ozaman tölere edildiğini düşünüyorum şuan 25 bin km civarında yapıyorum ve memnunum seside beni gıcıklamıyor,
    şuan kullandığım 16.arabam 9.dizel aracım sanırım bu biraz da piyasayı iyi araştırmaktan geçiyor ve sıfır araç benim gözümde en az 5-6 sene kullanmayacaksan her türlü zarardır

ceyhun737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı durum mercedes te de var örnek olarak c180 ve c220 cdi yada c250 cdi ı örnek verebiliriz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arada çok büyük bir vergi farkı var bu 1.
    dizeli alan performans için değil ekonomi için alıyor bu 2.
    aynı ötv dilimindeki araçlar içerisindeki fark 5-10bin tl den fazla olmuyor.

ha bu arada yurtdışında böyle farklarda yok hatta yeni nesil benzinliler dizellerden pahalı ama ülkemiz bi garip..
    Boyle bi genelleme yapamassin dizeli ekonomi icin benzini performans icin . Performans icin almayan bir cok kisi var.sessiz calismasi motorun daha cabuk isinmasi dizele gore daha az masrafi olmasi gibi sebeplerden dolayi. Ayrica dizeli performans icin alanda var bi kac arkadas ilk sayfada yazmis benzin kadar yaksin yine dizel alirim diye.

Ben butun arabalarda bu boyle demedim zaten bahsettigim farklar genellikle turbo benzinde olusuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ceyhun737 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı durum mercedes te de var örnek olarak c180 ve c220 cdi yada c250 cdi ı örnek verebiliriz

ceyhun737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ama fiyat farkı o kadar fazla ki c serisinde arabayı ömrün boyu binsen kapatamazsın

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satarken deger kaybini da matematiksel acikladik mi sorun cozulur

FaruKsvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı asansu94 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Performansi yakin araclar sectim 2.0in vergisinden kaynaklandiginin bende farkindayim . F10da 520i ye de turbo motor koydular degilmi ?
    Evet. 520i'de artık turbo motor kullanıyor. İkiside 184hp. 0-100'leri arasında 0.1sn* fark var, 520i önde.

*(Katalog verisi)

kaanpoyrazoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100 küsür bin tl verip araç alırken ekonomiyi düşünmek bana pek mantıklı gelmiyor açıkcası Dizel araçların bakım ücreleri , benzinliden fazladır bunuda göz ardı etmemek lazım sanırım..Tercih meselesi , ben tercih etmem şahsen dizeli..
    Babana aratmakta nedir arkadaş ..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)