User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
107 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Yeni Moda Dizel Otomobil

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu durum arabaya göre değişir ...

passat örneğinde benzinli kesinlikle avantajlı ....

benzinli passat cc mtv, kasko primi konularındaki avantajı artı olarak baştan eksik ödenen 35000 TL nin finansal avantajı ( aylık getirisi ) gibi avantajları var ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dizel candır.. modlarsın, dibine kadar gazlarsın, rolling yaparsın yine de tüketim 6.5 lt'yi geçmez..
    sıkıyorsa bu rakamları aynı kullanımda benzinli araçta görün..
    Bende bundan bahsetmeye çalışıyordum abi

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    basit bir örnekle bende dahil oluyim

2012 fiyatından bahsediyorm şimdi nkdr zam geldi haberim yok ama

yeni 3.16 için sportline+techonlogy+comfort+sunroof 42-44 bin euro arasındayken

aynı araç 3.20d olunca 59-62bin € arasında geziyordu aradaki kabaca 20€luk farkı amorti etme olayını 2.000cc vergisini düşününce senede bayaa bi km yapmak lazımki amorti etsin(güç farkınıdan biraz feragat etmekte lazım olucak tabiki 136 vs 184 3.20benzinliden konusursak184hp oda 50-52binlerde geziyodu)
    1881 - 193

asansu94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    basit bir örnekle bende dahil oluyim

2012 fiyatından bahsediyorm şimdi nkdr zam geldi haberim yok ama

yeni 3.16 için sportline+techonlogy+comfort+sunroof 42-44 bin euro arasındayken

aynı araç 3.20d olunca 59-62bin € arasında geziyordu aradaki kabaca 20€luk farkı amorti etme olayını 2.000cc vergisini düşününce senede bayaa bi km yapmak lazımki amorti etsin(güç farkınıdan biraz feragat etmekte lazım olucak tabiki 136 vs 184 3.20benzinliden konusursak184hp oda 50-52binlerde geziyodu)
    318i ilede bu kiyasi yapabiliriz 170 hp olan performans olarak kafa tutabilir 320d ye

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.20i ile 3.20d kuruşu kuruşuna aynı fiyat şu anda..
    BMW Fiyat Listesi

aynı ötv dilimine bakın daha sağlıklı karşılaştırma yaparsınız..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayni hacim diliminde araclara bakarsaniz yapacaginiz karsilastirma daha mantikli olur. mesela 1.6tdi ile 1.4 tsi highline arasinda 4700tl fark var.

sahsen ayni hacim diliminde dizel ve benzinli motoru olan aracta dizeli tercih ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayni otv diliminde olunca performanslarini kiyaslamak komik oluyor.benim burda benzinli araba propagandasi yapmak gibi bi niyetim yok.Sadece daha ucuza yakin performanslara sahip olabiliyorsun bunu gostermek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3.20i ile 3.20d kuruşu kuruşuna aynı fiyat şu anda..
    BMW Fiyat Listesi

aynı ötv dilimine bakın daha sağlıklı karşılaştırma yaparsınız..
    2.elleri ne düzeyde ?

facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de 2006dan beri dizel kullanan biri olarak yeni arabayı benzinli alıyorum.

Dizel 6 litre yakıyor, benzinli 1.4 turbo arabalar 7 litre yakıyor zaten...

Pompada da çok az fark var, o traktör gibi sesi çekmeye hiç gerek yok artık.
    Bence gaza gelip bu hareketi yapma biz şirketten 2 kişi golf 7 aldık o 1.4 122hp tsi aldı ben 1.6tdi iki araçda dsg ... evlerimiz nerdeyse aynı güzergah ortalama hızım 19.2 km/h ortalama tüketimim 6.9lt/100km , arkadaşın aracıysa ortalama hızı 23km/h ortalama tüketimi 10.2lt/100 km çok yoğun trafik verisi bunlar ayrıca ben 6.9 yakarken hiç az yaksın diye kasmıyorken arkadaşım 10.2lt ye düşürmek için uğraşıyor... Haaa şunu diyorsan eyvallah... Ben mesai saatinde kullanmıyorm zaten hep ceveyollarını kullanıyorm sabit hızlarda seyrediyorum. O zaman hesap tutabilir 1-2 lt oynar aralarında belkide oynamaz...
    Everyday I ** Çapulling!!!

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de 2006dan beri dizel kullanan biri olarak yeni arabayı benzinli alıyorum.

Dizel 6 litre yakıyor, benzinli 1.4 turbo arabalar 7 litre yakıyor zaten...

Pompada da çok az fark var, o traktör gibi sesi çekmeye hiç gerek yok artık.
    Şehir içinde istanbulda 7 litre yakamazsın ımkanı yok.

6 lıtre yakan dızel orta sıkısıklıkta trafıkte yakıyordur tahmınlerıme göre. O pozısyonda en az 8 bucuk 9 lıtre yakar. Ben ızmırde 1.4 t astra kullanıyorum karma kullanımda 8 lıtre yakıyorum ama ıstanbulda kullanan arkadasım 9 un altına ınmedı tuketımım dıyor mesela.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    verilen passat örneği çok doğru , hatta çoğu araçta da bu yazılanlar geçerli,

bazı arkadaşlar 2. el piyasası demiş , ucuz alınan araç tabiki daha ucuza satılacak, pahalı olanda daha pahalıya. Benzinli araç satmak zor o konuda haklısınız ama mantelite bu olduğu için satışı zor.

Şahsen ben senede maksimum 30bin km yol yapıyorum ve asla gidip boşu boşuna dizel araca 20-30 bin tl fazla vermem.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    verilen passat örneği çok doğru , hatta çoğu araçta da bu yazılanlar geçerli,

bazı arkadaşlar 2. el piyasası demiş , ucuz alınan araç tabiki daha ucuza satılacak, pahalı olanda daha pahalıya. Benzinli araç satmak zor o konuda haklısınız ama mantelite bu olduğu için satışı zor.

Şahsen ben senede maksimum 30bin km yol yapıyorum ve asla gidip boşu boşuna dizel araca 20-30 bin tl fazla vermem.

Ben yazdığım bölüme açıklık getireyim. Örneğin 2 benzer, fakat yakıt türü farkı araca 20bin fazla verdin diyelim. Yakıt farkını hesaplarken 20bini çıkarmaya çalışmak saçma dedim. Nedenini ise 2 aracı 2.elde satarken aynı paraya satmayacaksın diye belirttim.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yazdığım bölüme açıklık getireyim. Örneğin 2 benzer, fakat yakıt türü farkı araca 20bin fazla verdin diyelim. Yakıt farkını hesaplarken 20bini çıkarmaya çalışmak saçma dedim. Nedenini ise 2 aracı 2.elde satarken aynı paraya satmayacaksın diye belirttim.
    arabaya binmek için değilde satmak için alıyormusuz gibi oluyor bu mantıklada sanki

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Aykut106 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sakin kullanımda yaptıgın hesapta mantıklı gelebilir.Bende öyle dusunuyorum ama gaza oturarak surdugunde anlık tuketimde, atıyorum dizel max 10 goruyorsa benzinli 20 lt ustlerini goruyor Yani aralık cok genis benzinlide.
    olay burda kopuyor fabrika verileri yaniliyor .

Sirkete kiraladigim 2012 firsta dizel atagimi cekmeden hatta uzerinde tepinerek 6.8 litre ortalama tuttururken bugun denedigim ekonomik ayak modunda 4.6 litre ortalama yakiyor. Daha onceki kucuk sinif polo benzinli otomatik ise ayak cekmeden saka gibi ama 14 litrenin altina dusmuyor ortalama sakin uzun yolda 8 litre altiba dusmuyordu. dizelin torku sayesinde isin rengi degisiyor biraz ozellikle ayda 4000 km kullanirsaniz ozaman demek istedigimi anlarsiniz.
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konunun başlıkta yazılan gibi moda ile alakalı olmadığını belirtmek isterim,
    arada ki fiyat farkının da Türkiye'ye özgü olmadığı bilinmeli.

diğer yandan bilinçli bir kullanıcının moda olduğu için değil de, hangisinin kullanım amacınına uygun olacağını hesaplayarak adım atacağını varsayıyorum.
    benzinli araç keyifli olabilir,zevk verebilir,traktör gibi ses çıkarabilir ki günümüz dizelleri de eskisinden daha sessiz,
    gel gelelim ay sonunda yapılan hesap bunların göz ardı edilmesine neden oluyor.

kısaca günde 10km yapan birisinin dizel kullanması saçmalık ise, 100km yapan birisinin benzin kullanması da o kadar saçma.

burada dizel ile benzinli aracın fiyat farkını konuşmak pek birşey ifade etmiyor, gerçekte kişinin neye ihtiyacı olduğunu kesin olarak bilmesi önemli olan.

kağıt üzerinde ki tüketim verileride pek birşey ifade etmiyor,
    Mercedes Servisi'nde yetkiliye aynı şeyi ben de sordum.
    verileri tutturamıyorum dediğimde, o çok zor yanıtını almıştım.

ilkay325i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzinli iyidir yaa. Bende sizin yaptığınız hesabın aynısını yapıp dizel arabamı satmıştım

Aktaş61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizel alırken niye amorti etme hesabı yapılırkı anlamış değilim? dizeli satarken benzinli fiyatınamı satıoruz sanki?dizel de hem zarar oranı daha düşük hem de daha çabuk elden çıkıyor araç.

ayrıca arabaya 100bin lira para veren adam yakıtı düşünmicek demek saçma olur. boşu boşuna yakıtı fazladan para vermek garip? tabi herşey zevk meselesi kimsenin zevkine bişe diyemeyizç

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    125 bin tl lik araba alacagına 90 bin tl lik araba alıp, kalan 35 bin tl'yi benzin e ayıran var mı ki ? Zannedersin ki o fark parayı herkes yakıta ayırıyor..
    Millet cebinde ne kadar para varsa okadar binebiliyor..Çikolata-çokomel ilişkisi.. Sürdürülebilirlikten bir haber bir mantık bu..
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dünyada niye gemiler trenler ağır taşıtlar kepçeler otobüsler dizelle çalışıyor.. olay benzin dizel arasındaki fiyat farkı olsa tıpkı gemilerde yapdıkları gibi benzinide vergisini kaldırırlar insanlar gemisine trenine ucuza benzin almayıda bilir ama olay yakıt farkı değil olay dizel ile çok km yapma olayı artı tork faktörü eskiden dizel motoru binek araçlarda ufak hacimde yapamıyorlardı 90 lıların ortalarında ufak hacimlere inince dizel motor haliyle insanlarda ufak hacimli dizellere ulaşabilir oldu.. üstüne dizel üstündeki teknoloji çok gelişdi 90 lılardaki 2.0 dizel motor ile 2010 model 2.0 dizel motorun yakışı arasında nerdeyse yarı yarıya fark var..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)