bi çok Reno konusunda fluence e olan nefretimi memnunıyetsizliğimi paylaşmıştım ve mutlu son.
Dün sabah ankaraya acilliyetten dolayı tam boğaz köprüsünden bilkente 3 saatte gittim yani 170 in altına hiç düşmedim maksimum da araba zaten 195 i geçmiyor.
500 km yolu 1 depo mazotla gidemedim 20 km kala bıttı ortalamam 10,7 lt gosterıyor hararet normal
gece dönüşte ortalama 140 la falan geldim herşey normal ortalama 7 lt yakıt hararet falan normal kapımın onune cektım.
sabah kalktım marşa bastım 250 mt ilerde arabada bı hava kaçağı sesi duydum indim kaputu actım göz ile inceden bi kontrol ettim görünürde hiçbısey yok ya hortum ya turbo bi şey gitti herhalde dedim ağır ağır servise gitmeye karar verdim derken ışıklarda durdum tekrar yeşilde kalkınca arabada ağır bi vibrasyon başladı ve yağ lambası yandı hemen musaıt bı yere cektım kaputu bı kaldırdım her yer yağ alttan şarıl şarıl akıyor velhasıl bütün yağ aktı bitti.
Acar reno servise çektirdim.
Araba tamamen standartservis bakımlı 2011 model 35bin km deki 1,5 DCI 105 hp fluence
SONUÇ:
Yağ Filtresi patlamış haliyle garantiden komple yeni motor yapılacak yada değişecek. Diğer fluencelarımızında kiminin 5 binde debriyaj ve volanı kiminin turbosu vs bi çoğu garantiden hep işlem gördü.
SİZ SİZ OLUN FLUENCE ALMAYIN !!!
03.04.2012 SONUÇ