BMW'ye göre konuşmuştum ben de.. mesela 520d her türlü dizel olduğunu belli ediyor ama 530d daha yumuşak çalışıyor.. Diğer markalarla ilgili çok bilgim yok ama çok farklı olacağını düşünmüyorum..
Ölçüler derken dB cinsinden ses değerleri mi ? Ses seviyeleri ise özelden paylaşır mısın?
ben herzaman benzin motorlu araçlardan yanayım ama yeni nesil dizelleride beğenmiyor değilim hemen hemen hepsi turbo beslemeli üstelik yüksek torka sahip ve eski dizellerler gibi kulak yıpratmıyorlar.ama turbosuz dizel ölüm değil bence istisnada olsa yeni nesil dizel araçlar içinde performansı yeterli turbosuz arabalar var CRDI teknolojisine sahip olmasına rağmen Kia Rio işinin ehli
kia rio yu test etmiştim test sürüşünde adam turbosuz deyince şok oldum kalkışları ve hızlanması çok iyi....
hergün trafikte olan araç sahipleri genelde dizel tercih ederler..bir depoda 600 + km ler yapabiliyorsun..ee benzinli alıpta sürekli göstergeye bakmaktansa dizeli alıp binmek daha iyi..
spor bi araç alcak olsam ama benzinli alırdım o kalkıştaki serilik filtre egzoz sesi filan ..![]()
Dizel alacaksan kriterlerin olacak...
8v intercooler dahi olmayan bir dizel almayacaksın, 16v intercoolerlı dizel alacaksın en kötü ihtimalle...
Her modifiyende de bu secimin meyvelerini toplayacaksın
Chip yapacaksın, %30 güc kazanacaksın.
1.3 hacimle hothatch dısında tüm 1.6ları gecebileceksin, onlar 350 400 ykr yakarken sen 130-150 ykr yakacaksın
Kafana estigi anda Ankaraya gideceksin, Yesilköyde dolasırken ya zaten aynı parayı yakıyorum diyip basıp Tekirdaga yol alacaksın
Dizel güzel birsey gercekten...
Ama bir itiraf, filtre egsoz sesini de deli gibi özlüyorum
Önceki gün benim magnexten bir 106ya takıldı, icim eridi![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
vallahı arkadaslar cok gezıyosan dızel alacaksın eger durumun musaıtse bır benzınlı
makına alacaksın yenı nesıl dızel motorlar cok ıyı bende symbol dızel vardı
bakımlarını hıc aksatmadan 130.000km ye kadar sorunsuz kullandım.kısacası ekonomı ıstıyorsan dızel sart...![]()
megane 1.6 16v 2003
2.0 ıde f5r swap
60mm duz boru otto son susturucu
aem ıntake
dieselin aslinda az yakmasi gibi bisey soz konusu degil..hae evet dogru belki az yakio eyv. ama..ben benzinli arabami 100.000bakimina sokuyorum atiyorum 3milyara cikio dizeli sokuosun 5milyara cikio hae bide turbomu ariza cikartti.. e n anladim dizelden o zmn yerim torkunuda az yakmasinida daya lpgyi 2map kullaniyomussun gibi ahahaha basmak istediinde benzine gec tasarruf istediinde lpg alsana yari yariya ekonomi
DIPNOT: bidaha 1.2 16V araba alirsam adim Onur diil!her n kadar skštirmasi yuksek olsada basinca 1.8 2.0 araba giibi benzin yiyo šerefsiz..
bu arada INGILIZCE'de buyuk "i" harfi yoktur![]()
İki aracım olucaksa dizel yoksa benim kullanım tarzım ile dizel bozulur ne ekonomi kalır ne bişi. Zaten ben dizel araba ile kahrımdan ölürüm.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Bence Benzinli alışmışız bir kere hem ayriyetten az KM yapan insanlara gereksiz para ödeyip dizel motor almış oluyorlar 175,000 kmden sonra kar'a geçilmeye başlanıyor biz arklaarla oturup hesaplamıştım 1,3 dizel motor için
Tabi alırken benzinliye 25 verceme 29'a dizel alırım diolar emme yanlış az kullannanlar için. sadece benzin pompasının karşılarında kendileini kandırmış oluyorlar daha önceden 4bin ytl fark ödemiş oluyorlarpek bi espirisi olmuyor yani
Hem çekmez yok turbosu bilmemne Bizde 1tane 1,3 dizel punto var alet bu sene 3. yaşına girecek denişik arızalar başladı benim 10 yaşındaki GTİ bile motorda bu kadar çıkarmadı be![]()
auhuah mübarek sanki 1.2 deil acaip bişiy hem onurun ki olsun hemde 1.2 palio kullandım deişik sacma..
Onur okdr gitgel kumburgaz bahçeşehirbbenzinmi kalır tabi gittin mesefa bosna kdr ztn
![]()
1881 - 193∞
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)