taban genişliğinin % cinsinden hesaplanır yanak yüksekliği. yani 205/40 lastiğin yanak yüksekliği 82mm, 205/45 lastiğin yanak yüksekliği 92,25mm gibi.
Printable View
Resimdeki 45 yanak.
2 mm fark ediyor toplam çapta.Yani 1 mm'lik fark olacak bi taraftan.Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ben
Herkese çok teşekkür ederim.
sorularımın cevabını aldım.
jantlar sıkıntısız sığar.
ve 50 yanak değil 45 yanak lastik alıcam :)
Bu arada 195/45/16 çıkma lastik satan varsa değerlendirilir :)
Örnek verdgn aractaki gibi bi goruntu icin
Senin araci daha fazla basman gerek soyliyim
Spacer olacağı için banko sürter.. Çamurluklarada film yapman gerekebilir. Yanağı max 45 al derim sonradan pişman olursun.
Bu arada aracı nasıl düşürdün coil falan mı, yoksa yaylarımı kestirdin?
Lastik jant ls nasl hesaplanr? | Lastik | Lastix.com 'dan alnr | Tm Lastik ve Jant Fiyatlar | Toptan & Parekende Lastik ve Jant | Ucuz Lastik
bu siteden girdin ölçülere göre değişen yuvarlanma çapını hesaplayabilrsin.değişimi gösteriyor sonuc olarak.
La olum al jantı lastiği bırak hayrettin abiye o halleder ne dert ediyosun :D
195/40/16 lastik ve candyleri tak baktin icerde duruyor flans yaptirirsin istedigin gibi de basarsin bence cok tehlikeli durur sakin 50 yanak tercih etme jantlar yalan olur bence ;)
En temizi 45 yanak hocam. Zaten o honda senin araçtan daha basık 45 yanağı takıp istediğin kıvamda bastırırsın hemde jantı 50 yanakla çirkinleştirmemiş olursun.
ya önlere 195/45/16 tak arkalarada 215/45/16 tak derim ben. Hem arkadan daha iri durur.
195\45\16 cok doğru tercih olur hem bu dediğm ölcülerle lastik kavun lastık gibi durur ve cok tatlı durur flans koycagınız için belki camurluk ağzına surtme yapabilir bunuda camurluğun ağzındakı içe bukulen kısmı kestirerek yada cok az camurluk actırarak halledilebilir cokda güzel olur bence