Canon G12 kullanıyorum.Amatörler için oldukça iyi bir başlangıç makinesi,profesyoneller içinde taşınabilirlik olarak çok iyi.28-140mm f 2.8 lensi var.Adaptörlerle filtre kullanılabiliyor,
Printable View
Canon G12 kullanıyorum.Amatörler için oldukça iyi bir başlangıç makinesi,profesyoneller içinde taşınabilirlik olarak çok iyi.28-140mm f 2.8 lensi var.Adaptörlerle filtre kullanılabiliyor,
bir yerde okumuştum ; Canon sevgili gibidir,Nikon eş. Bir de Canon alınca akıl hep Nikonda kalır,ama Nikon alınca başka birşey düşünülmez diye :)
edit: ekşi sözlükmüş. http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=canon+vs+nikon
Pentax hakkında hiçbir fikrim yok ama kasası,küçük olusu ve lensteki o yeşil çizgisi beni benden aldı :D Pentax'a sigma veya tamron lensler uyar değil mi? Çoğu kişi Pentax da lens sıkıntısı çekersin diyor
uzun zamandır pentax kullanıyorum simdiye kadar hic lens sıkıntısı cekmedim, pentax icin sigma ve tamron lensler var tabiki canon ve nikon lensleri kadar çok olmasada öyle sıkıntı çekecek kadarda az değil, kısacası pentax öneririm :D
fiyatlarına göre performansları, renk canlılığı ve kit lensleri çok iyi bence ama iso performansı iyi değil ve ışık az olduğundada bazen netlemede problem yasıyabiliyorum bunlar dışında problem yaşamadım şimdiye kadar :)
Arkadaslar genel kullanim icin bir makine almayi dusunuyorum esimde bu ise merak sardi sanirim kurs egitimi alicak o yuzden bana kararsizligimda yardim ederseniz sevinirim 2 makine arasinda kaldim eos 600d ve d90 butce max 2000 tl
neden 600D ? mesela benim sattığım 500D ile farkı yok denecek kadar az, MP farkı var, videoda fps farkı var ve ekranı dönüyor. yani fiyat farkını o kadar da çok arttıracak bir şey değil bence. hele yeni başlayacaksa 500D üstünü almasanız daha iyi. bütçe açısından .
video çekim kalitesi 600d nin gayet başarılı gibi birde almışken orta yollu bir makine alayım diye düşündüm bir süre idare etmesi açısından aslında konu hakkında fazla bilgi sahibi değilim açıkçası tavsiyeler üzerine yönleniyorum mesala fotoğrafçımız d90 şiddetle tavsiye etti ama megapixel farkı ve video kalitesi yüzünden 600d yi bir türlü eleyemedim o yüzden halen araştırıp tavsiyeleri değerlendiriyorum
Fujifilm FinePix S2950 14.0MP 3.0" LCD 18x Optik Dijital Fotoğraf Makinesi (HD Video Çekimi) - Foto / Kamera - Hepsiburada.com
Makine indirimde. Normal fiyatına o parayı vermem ancak şuanki fiyatı dijital makine fiyatında. Az çok yorumları okudum. O fiyata alınabilir başka bir makine var mıdır?
600d aldım gerçekten çok başarılı
fuji baya iyi fiyatına göre
konu açtım ama bu konuyu sonradan farkettim
Fujifilm FinePix S2950 14.0MP 3.0" LCD 18x Optik Dijital Fotoğraf Makinesi (HD Video Çekimi) - Foto / Kamera - Hepsiburada.com
Arkadaşlar pek anlamam bu işlerden yardım istiyorum o yüzden.Benim pek ilgim yok kameralara
Ev için almayı düşünüyoruz hem de kardeşim baya ilgili yeni başlayacak.Bu makina sizce yeterli olurmu? Yorumları okudum biri ak derken biri kara demiş kafam karıştı.. Anlayanlardan yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler
başlarda ne çektiğini, nasıl çektiğini anlayamazsın,
bazen çok iyi kareler yakalarken, bazen çok berbat kareler yakalar,
nolduğunu anlayamazsın,
ama zamanla alışınca görürsün ki parasına göre çok iyi işler yapıyor :)
Fuji S2700 kullanıyorum, yani bundan biraz daha kötü bi makina,
en son yaptığım çekimler, göz atmak istersen ;
http://www.techturkey.com/forum/foto...4-kayseri.html
son olarak, HD video çekiyor olmasına pek aldırış etme,
çünkü video konusunda başarısız ne yazık ki :)
beyler d3100 nasıldır arkadaşım almayı düşünüyor ama tavsiye edermisiniz veya başka bi makina olarak ne önerirsiniz...
Emre kardeşim zaten kullandı ,kullanım sonuçlarını da söylemiş .Benim kız arkadaşımda da vardı ama çok çok beklentin olmasın,illaki güzel kareler yakalarsın ama aşırı beklentiye kaçma,bence 2.el takıntın yoksa 18-55 lens ile eos350d body almanı öneririm 100 daha fazla verirsin temiz bitane canon eos350 d alırsın ,bu benim fikrim.
Teşekkürler alakanız için.Resimler on numara bence pek ayırt edemem zaten çok iyisi ile iyisini :) ev için fazlasıyla yeterli olur kararına vardım aldım pazartesi gelicek kısmetse bakalım.Kardeşim çok hevesli bu konularda hem ona başlangıç kamerası olur
kendime alıcak olsam direk ikinci ele yönelirim zaten nedense sıfıra karşı takıntılıyım ben çok ağzım yandı ama ikinci el daha cazip geliyor her seferinde :) Ama malesef evdekiler acayip karşı ikinci ele :D
500d kullanan var mı?
tavsiye eder misiniz?
18-55, 75-300 lenslerle beraber 1600tl,
çift lens olması beni cezbediyor :D
birde elimde 8gb class10 kart var,
makinayı alsam yeterli olur mu, kartta almalı mıyım?
video çekmeyi pek düşünmüyorum :)
Dslr makina almak isteyenler araştıranlar, Pentax K-R nin fiyatı vatan da 1599 a düştü bilginiz olsun çok iyi makinadır.
Lensleri nikon canon kadar pahalı değildir :) sirkecide olsun nette olsun bulunabilir gövdede titreşim önleme var bütün lenslerde bu özelliği kullanırsın 6fps seri çekim 1/6000 vs vs :)
500d de iyi makine çift lens avanajlı lensler baya idare eder 8 gb sürekli raw çekmezsen yeterli olur uzun süre kullananlarda yorum al 500d için
merhaba arkadaşlar bu makina ve fiyatı hakındaki görüşlerinizi öğrenebilirmiyim
http://www.hizlial.com/u03.003.1230....ijital-FotoMak
Lensler bence yeterli olur. Ama geniş açılı bi lens tabiki daha güzel olur:) Tripod almanı tavsiye ediyorum özellikle gece çekimlerinde uzun pozlamada çok faydası olucak sana. Hafıza kartında yeterli ama yedek batarya şart :)
İson mümkün oldğunca düşük olsun. Hareketli çekimlerde diyaframı kısıp uzun pozlamaya çalış :) Ama diyafram ne kadar açık olursa alan derinliğinde o kadar artıcak :)
Bol bol manuel fotoğraf çek otomatik çektiğin fotoğrafların ayarlarına bak uygun ayarları zorlanıyorsan ordan takip edersin.
Ben detaylı foto çekiceğim zaman 75-300 kullanıyorum. Objelerde falan yada uzaktan alan derinliğini arttırmak için zoom yapıp çekim yapıyorum. Genel çekimler de de diyaframı sonuna kadar açıp normal bütün araç çekimi yapıyorum.
Bu tarz objektiflerle çok güzel kareler elde edebilirsin. :)
0.45x Ultra Geniş Açı + Makro lens (Nikon İÇİN) GittiGidiyor'da 56441560
Rica ederim:) benim SLR makinem vardı bazı şeyleri ordan biliyorum. DSLR alamadım hala ama araştrıp öğrenip arkadaşlarımın makinesiyle tecrübe ediniyorum bende bu yaz bi nikon alıcam inşallah:)
aynı ürünün Canon için olanıda varmış,
biraz makinayı keşfediyim, daha sonra değerlendirmeye alırım :)
Allah gönlünüze göre versin, Canon-Nikon-Pentax arasında gidip-geliyordum,
fiyat ve donanım olarak Canon daha cazip geldi,
ama Nikonun renklerini çok çok beğeniyorum,
inşallah Canon pişman etmez :)
Hayırlı olsun fotoğraflarını paylaşırsın umarım :) 17-50 tamron bakabilirsn ilerde baya keskin bir lens , 50mm 1.8 zevklidir öneki sayfalardada yazmıştık fiyat olarak uygun :)