Kanka Nikon için yazmış, seninkine olmaz sanırım :)
bu arada Yiğit abi mükemmel bilgiler veriyorsun,
çok teşekkürler abi :)
Printable View
Nikon D5100 hakkında ne düşünüyosunuz
Tamron 18-270 lens nasıldır.
Canon 18-55 birde 55-250 lens var ikisini satıp tek tamron alıyım diyorum.
Birde prime alırım 50mm ilave olarak makro adaptör alırım mis :D Ne dersiniz bu fantaziye.
Sigma AF 70-300mm F:4-5.6 APO DG Macro Lens arkadaşlar bu lensi önerebilirmisniz kullanan varmıdır acaba aramızda ?
en çok kullandığım lenslerden birisi, gün ısığında renk canlılığı ve netlemesi iyi fakat gece cekimlerinde netlemede bazen sorun yasıyorum, macrosu 1:2 yani macro olarak fazla bisey beklemeyin ama yinede bazen ise yarıyor
kısacası fiyat performans olarak önerebileceğim bir lens
eyw ne demek
18-270 tamron f-p açısından güzel lenstir , çok amaçlı tak kullan lensidir.Başta da dediğim gibi prime lens alamicak durumdaysanız rahatlıkla idare eder.Bu arada prime lens farkını şurada açıkça görebilirsiniz.Sol en altta 200mm tamron ile çekilmiş goruntu sag en altta yine 200mm ama prime lens ile çekilmiş görüntü... yuvarlak içine aldıklarım.. Nasıl bariz fark var değilmi ? Prime lens farkı diye tutturdugum olay buydu işte
http://img210.imageshack.us/img210/9...7ebb4aeae5.jpg
18-270 tamron ödüllü falan bir lenstir , gezi içi seni hertürlü tatmin eder merak etme.Bu konuda baya bir tartışması fotografları falan var inceleyebilirsin
TAMRON 18-270 mm F:3.5-6.3 Di II VC + CANON 40D/Nikon D3100 FOTOGRAFLARI
Böyle çantan olucak işte ah ah :)))
http://3.bp.blogspot.com/-lA4CD8xf7t...a-canon-3a.jpg
hocam lens alırken prime lens yani sabit odaklı değilse 70 200 gibi küçük odak ile büyük olan arasındaki oran 3 katını geçmeyen lensleri tercih edin.optik bir ışık ve mercek bilimidir.ve bu sebeple 18 250 gibi çok açılı lenslerin içinde 12 15 arası mercek olacağı için her mercek hareketi ışıgı kesecek ve buda fotonun kalitesini çok düşürecektir.bence elinizde olacaksa 10 24 vb geniş açı.35mm 50 mm otomatik veya manuelde lens olabilr(pentaxta manuel odaklamada bip sesi var).90 yada 100mm macro ve tamronun 70 200 ü olmalı derim.makineler beyniniz gibidir lens gözünüz.lens iyi değilse yani gözünüz bozuksa beyin onu öyle işler.ve bozuk görüntü alırsınız.şu anda firmalar aynasız makineler üretmeye başladı ama lensler eski lenslerden farklı lens sıkıntısı çekersiniz .bu yüzden aynasız mak. almak için erken daha.nex 5 ,j1 vb makineler öyledir mesela.ben kendim yağmurda bile çekim yapma özelliğinden dolayı pentax kullanıyorum.tavsiye ederim.ama tabi ikinci elde canon ve nikon daha çok satılıyor.ama ikisi arsındada nikon derim.saygılar.soracağınız birşey olursa yardımcı olurum.birde lenslerin diyafram açıklığıda önemlidir yani 1.7 ve 2.8 gibi değerler ışığın sensöre düşüşünü belirlerki çok önemlidir.18 55 kit lenslerde bu oran yüksektir bu yüzden dışarı çekimlerinde iyidir ama ışık azalınca performans çok düşer.
2.el Canon 500D bakıyorum Shutter sayısının kaç olmasına dikkat etmeliyim ? :) Başka dikkat ediceğim şeyler var mıdır ? :)
o forumu takip et hatta üye ol vs.. 1. sebebi çok mesajlı kullanıcı ise güvenerek alabilirsin 2. sebebi ise oraya üye olanlar genelde makineden anlayan insanlar , gözü gibi bakıyorlar makinelerine. + ticaret olarak al sat yapmadıkları için güzel bir pazarlık ile uygun fiyata düşürebilirsin
Satılık nikon d2x :D
Ve nikon objektifler
nikon d90 sevdamın yerini gene nikon d7000 aldı bilgisi olan paylaşırmı kronık sorunu shutter omru nelere dıkkat edılmelı ?
D7000 çok sıkıntılı bi bodydir. Üretilen bodylerin %90'ında Front ve Back focus a rastlanıyor, ayrıca hot ve dead pixel yaşanabiliyor sıkça. Bazı bodylerde sensörün üzerine yağ da sıçrıyor hatta. Kesinlikle uzak durun. Yaz sonunda Full Frame ve 1500 dolar fiyatlı D600 gelecek, mükemmel bi body olacak. Onu bekleyin.
Bekle hocam onu öneririm. Haziranda Canon yeni 650D çıkarıyor ki efsane olacak. Ağustosta da yeni Nikon D600 gelecek. Eskilerin fiyatı da ölecek bu şekilde. İlla alacağım bişi diyorsan Canon 550D gibi zaten üzerine body çıkmış, değeri çok düşemeyecek bodyler almanı tavsiye ederim.
300 tl ye sıfır bir makine olarakdan iyidir. Bu makine nasıl derken ne için kullanacagınızı söylerseniz daha güzel olur.Genel olarak fotografcılık yapıcaksanız unutmayın neyle çektiğinizin hiçbir önemi yok.Sizin anlatmak istediğiniz önemli.Ama ben kuş çekicem doğa çekicem derseniz o zaman zoom u iyi bir makine almanız lazım veya d-slr almanız lazım.Ben genel çekicem derseniz bu makine işinizi görür.
ben öyle akşama kadar boynuma asıp gezmicem özel günlerde yada arabalarımın bi nebze kaliteli fotoları olsun istyorum
makine işinden hiç anlamam ama buna sonradan takılan lens (adını tam bilmyorum) takılabilirmi?
Canon 50mm 1.8 Garantili Fatural - SanalPazar
Yiğit abi bu lens'den bahsediyoruz sanırım 50mm olarak eos350d ile uyum sorunu yaşanmaz değil mi ? Sıfır mı alsam 2.el mi alsam diye düşünüyorum aslında 2.el fiyatıyla sıfırı arasında dağlar kadar fark yok .Genelde portre ve araç çekimleri için bana yeter sanırım
ne yazık ki bunlara Lens takılamıyor,
ben S2700, yani bunun alt modelini kullandım,
Acemiliğe geçiş sürecimde çok faydalı oldu :)
S2700 ile yaptığım son çekim, incelemek isterseniz ;
http://www.techturkey.com/forum/foto...4-kayseri.html
en azından kafanızda bişeylerin oluşması için belki yardımı dokunur :)
Kanka ben de sürekli canonturk'teyim artık,50mm alayım diyorum sana rica etsem kayserideki mediamarketten fiyatını ögrenebilir misin? Bizim buradaki vatan'da 275 tl şu an garantili 2 yıl ama biraz daha uyguna alaym diyorum ,ayrıca 50mm'nin yanına 18-55 lens'de alsam fena mı etmiş olurum yoksa 28-80 varken gereksiz mi olur
kafasına ek parçalar takılabiliyor bunların geniş açı gibi ama d-slr daki gibi komple objektif değişmez.
evet bu lens , yok uyar merak etme fotografdaki ise eğer sen yinede satıcıya 350d sahibiyim canondur değilmi lens diye söyle. Valla direk dukkan fiyatlarını hiç bilmiyorum istanbulda olsan git hayyam a orda arastır dicem.Şuda aynı satıcı sanırsam 15 tl fark ile Uv filitrede veriyor daha mantıklı gibi
CANON EF 50 mm F:1.8 II LENS Faturalı&Garantili GittiGidiyor'da 55835062
Vatan'da sadece kayseri ve mersinde stoklarda,acaba indirim bunlarada vuruyor mu 225 e kadar düşüyormuş 50 mm lens
Pentax K-5 Tavsiye ederim.. Nikon D7000 , Canon 7D'den üstün olduğu her testlerde yazıldı,hatta full frame D300S ile kıyaslanıyor ;) Fiyat olarak biraz tuzlu yalnız. Sirkeci 'de birkaç yerde mevcut.. En büyük özelliği de tamamen su geçirmez olması. standart bir APS-C ye göre %10 daha büyük sensörü mevcut. 14.1 EV, Bunun dışında auto-focus hızı inanılmaz, 7 fps çekim yapabiliyor, 80 - 51200 iso , 25fps 1080p video kaydı, SR (Shake Reduction ; örneğin Nikon'daki VR in aksine bu özellik lenste değil makinede oldugu için kullandıgınız her lenste sarsıntı önleme sistemi mevcut) ve yanılmıyorsam en küçük ve hafif DLSR da bu. Bir de HDR çekim yapaibliyorsunuz.. Küçük bana gelmez diyorsanız da battery grip ile gayet kocaman oluyor :P son olarak Pentax'da eski lenslerin tamamını kullanabilme gibi bir imkan var.
http://www.bccamera.com/images/Pentax_K5_DSLR.jpg
Canon un yenı çıkardığı çoğu şey çok çabuk değer kaybedıo o yuzden alasım gelmıo açıkcası orta sevıye makıne olmadıkça yenı makınesını almam Nikon daha çok seviyorum açıkcası D600 ü beklicem sanırım :)
D300s de bakıyorum ama çok pahalı gelıyor ya halbukı çok guzel makıne geçkten inşallah denk gelir güzel bişe:icon_tup:
Pentax severım aslında ama Nikon daha çok bana yakın gibi geliyor ya pentaxıda araçtırıyım. 2. El durumu nedir elden kolay çıkarılabiliniyomu satarken :beuj:
Pentax 2. elde evlat, öyle bi sıkıntısı var. Yoksa bodyler harika. Zaten piyasası olmadığı, fazla bilinmediği için abanıyorlar özelliğe ki dikkat çeksin, Canon ve Nikon'un özellikleri değil adıyla yarışabilsin diye.
Pentax da güzeldir ama geçen gün fenerbahçe - gs maçına fotograflarına bakıyorum bütün makineler canon hepsi ama 5d - 7d.. 1-2 tane nikon gordum. Ne sony ne pentax hiç gormedim :) Çevremdeki fotografcı arkadaslarımda da pentax gormedim.Uni deyken bir kişi ucuza bulup iyi bir makine almıstı incelemiştim o kadar baskada gormedim. Neden gormedim ? Kötü bir makinemi kötü bir markamı asla hyr.Ama canon ve nikon gibi kullanıcı dostu değil.Canon dan istediği kadar ustun olsun 10 da 1 satamaz.Servis üstünlüğü Canon da , Parça yaygınlıgı Canon da , 2. el satış Canon da , Objektif bollu Canon da , Objektif fiyatları Canon da .. Sahibinden de "pentax 50mm" yazdım d-slr için 50mm lens cıkmadı... Canon 50mm yazsan 150 sayfa cıkıyor.. Demek istediğim bu kötü makine asla değil ama macera aramaya hiç gerek yok.Alırsın istediğin fiyata satamassın elinde kalır , istediğin objektifleri bulamassın bulsan 2-3 kat pahalı canondan... Canon ve Nikon dısında önermem.