Nazi leica si baya guzelmis bizde de barabellum var . Bu arada tekrardan soriyim nikon d80 d5000 d5100 vb makina varsa cevrenizde satan haber verirseniz sevinirim
ilbey, nex3n e neden en kullanissiz mex dedin ki simdi. nex3 e gore degerlendirirsek durum nasil? Nex3 bana gayet iyi geldide merak ettim acikcasi![]()
Fusion35 ------> OnurD.
Bu yazım size;
Makinadan çok lens-lenslerin önemi büyüktür. 18-55 kitlensle kullanacaksanız 550d de alsanız 60d de hiç bir farkı olmayacaktır. Yok temiz bir 5D bulup yanınada tamron 28-75 f2.8 alcaksanız lafım yok. Onun haricinde şu yazdıklarım geçerlidir şahsen ;
Canon 600d- 60d , nikon d90- 5100- 3100 vb makinelerin Şuan kullandığım Nex3 ten imaj kalitesi ve iso başarımı olarak hiç bir artısı yok. 1/4000 üzeri kullanacaksanız 60d falan öne çıkar ancak vizör takıntısı olmayan biri için Nex hertürlü iş görür. Etrafınızda varsa aynasız bir makine kullanan bir test edin.
Bu yazım genele;
Amaç sadece Büyük Body olsun elimde tutarken farkedilsinse büyük makine alınabilir.
Nex5N alınır o paraya 2.el üstede birton objektif alınır
1700TL verip 60D almak ve 150tl lik FD 50mm f1.4 kullanamamak çok kötü birşeymiş. Nex e geçince anladım
Manuel lensler harikadır, Nex lerin focus peaking özelliği sayesinde USM (Canonun ultrasonic netleme zımbırtısı) gibi netliyorum1,5 yaşındaki fırlamanın hareketli hallerinde bile f1.4 te sorunsuz çekebiliyorum.
Yukarıda yazdığım 5d konusuda aslında genele. FullFrame bir gövde alınmayacaksa, para kazanmak için kullanmayacaksanız büyük makine tercih etmeyin. Ben kaç yıl gereksiz ağırlık taşımışım resmen. 60D ile çektiğim karelerden hiç bir farkı yok şuanki çekimlerimin.
Fusion35 ------> OnurD.
bu sene tatilde sualti resmi cekmek icin bir onerisi olan varmi? yada sualti kiliflari ile idare etsemmi?
(oyle profesyonel makinalarda gozum yok)
i'm not a monster i'm just ahead of the curve..
Hah tamam ozamanNex3 candir. cok sevdim Ben onu. FD lenslerlede canavar Masallah.
Su alti icin sonynin compact makineleri var onlar fena degildir. Bende Genaral Electiric G5WP var mesela. sualti cekim falan prof manada yapilmiyor. ipini koluna takiyosun aciliyosun denizde falan ama iste maksat ani fotosuysa herturlu is goruyor. dusmelere falanda dayanikli. Denizden cikinca cesme suyuyla durulamak yeterli
Sualti kiliflara bakilmali, kilifa gorede slr bir makine alinabilir.
Fusion35 ------> OnurD.
Hazır burada konuyu bulmuşken osrayımben nikon d5100 aldım abiler fakat sadece 18-55mm var elimde. Sizce ilk olarak hangi lensi almalıyım hem makro çekim için hemde model-araba çekimleri için modelden kastım insan yani
![]()
paranın artanıylada turboya nosa gireriz
//Kartvizit-El İlanı ve daha fazlası tasarlanır basımı yapılır.
Bitane m42 adaptör alıp m42 f 1.4 yada 1.8 lens alırsın 100 150 liraya mis gibi lensin olur ama manuel focus olucak
Everyday I ** çapuling...
Macro için 1.5metre tamamda araç için falan imkansız. Araç çekimi için 18-55 yeterli.
Ters bağlamak için manuel alınacaksa 28-29mm idealdir.
18-55 i ters bağlamak en maliyetsiz çözümdür orası ayrı
AF olsun, portre ve macro çekeyim dersenizde tamron 90mm f2.8 macro 1:1 alınır 600-800 arası 2.el
Fusion35 ------> OnurD.
Samsung GN100
Çok amaçlı kullanım şekli internetten paylaşım HD video çekimi tablet gibi kolay kullanım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)