0.43x Ultra Geniş Açı + Makro lens - CANON.. GittiGidiyor'da 56441507
Arkadaşlar bu aparat hakkında ne düşünüyorsunuz alınırmı nasıl performans gösterir
Printable View
0.43x Ultra Geniş Açı + Makro lens - CANON.. GittiGidiyor'da 56441507
Arkadaşlar bu aparat hakkında ne düşünüyorsunuz alınırmı nasıl performans gösterir
ikisininde özellikleri birebir aynı... Fujifilmin kompakt makinesini kullanan memnun kalan cok gordum ama nikonun kompakt makinesi kullanan arkadasım olmadı o yüzden bişey diyemicem.Aradaki fark cok geliyorsa fujifilm üzmez alabilirsin.Yok param var sorun değil diyorsan e nikon birkaç adım adım onde tabi marka olarak onu seçebilirsin
Pentax DSLR makineyi ilk cikaran firma aslinda. Lensleri de oldukca keskin. Body olsun isclik ve ozellik olsun gercekten cok kaliteli. Fakat bahsettiginiz gibi gerek satis sayisindan dolayi gerekse parca sikintisindan dolayi tercih edilmiyor ikinci elde. Sirkecide birkac dukkanda lensleri mevcut asiri pahali degiller. Elbetteki tamron sigma vs de uyuyor lens sikintisi pek yok, servisleri de var fakat yaygin degiller. Benim Pentaxi arasatirip almamdaki sebep ozellikleri idi ilk evvela. İkincisi de ciddi ucuza geldi İsvicreden 18-55 ve 55-200 ile birlikte 2200 TL ye aldim burda en ucuz bulabildigim 18-55 ile 3600 TL. Fakat uzuuun seneler kullanilabilecek bir cihaz.
Bunun disinda Sony alfa modelleri cok kaliteli degiller. Tum markalardaki sensorleri yanilmiyorsam sony uretiyor ve alfa da konica-minoltanin devami ancak sony bu sektorde yeni ve haliyle digr firmalarin tecrubelerine sahip degil.
Olympus E5 de harika bir cihaz ama kimselerde olympus gormedim :) Canon bana cok siradan ve amator isi geliyor nedense o yuzden siralama olarak Nikon>Pentax>Olympus diye gidiyorum ben :P
VATAN COMPUTER - CANON - SX 220 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ - Dijital Kamera
kullanan bilen eden varmıdır nasıldır bu cihaz ??
tamron 18 - 200 ile tamron 18 - 270 arasında kaldım arada 1000 tl yakın fiyat farkı var
artıları eksileri nedir veya tamron almasam mı ?
Telefonumla takaslayabıleceğim alttaki link tarzında kompakt foto makınesı arıyorum hiç yoktan iyidir şimdilik tavsiye edebileceğiniz en iyi makine hangisidir ?
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...70564574/detay
Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G bu lensi kullanan ve öneren varmıdır acaba ?
DSLR makinayı yeni aldım sayılır, zaten burayada yazmıştım,
geçenlerde aynı makinaya sahip bir arkadaşım denk geldi,
neden filtre almadın dedi, ben pek önemsemiyordum açıkçası,
aradaki farkı görmek için herşeyi eşitledik ve aynı noktayı çektik,
arada inanılmaz bir fark vardı, çok şaşırdım,
gittim polarize filtre aldım, yaptığım iki çekimi sizlerlede paylaşmak isterim,
herşey aynı, aynı noktayı çekmeye çalıştım, çektiğim gibi paylaşıyorum,
filtresiz çekim ;
http://i47.tinypic.com/2d7ykbn.jpg
filtreli çekim ;
http://i45.tinypic.com/23h6g7p.jpg
Abi O görevi yaptığına şüphe yok zaten,
bu çekimlerimde diyafram 5,6 , poz süresi 1/200 sn, iso 100,
filtre olmasaydı, filtredeki yakaladığım kareyi elde edebilmek için,
enstantaneyi ve diyaframı açmam gerekecekti,
aceba hangi kare daha kaliteli olur?
filtre + iso 100, atıyorum diyafram 5,6 ve enstantane 1/200 mü?
yoksa filtresiz iso 100, atıyorum diyafram 8 yada 9 ve enstantane 1/400 mü?
verdiğim değerler rastgele, örnek olması açısından :)
bulut cekiminde kaliteden kastiniz nedir?
daha fazla detaymi?
bulut da detay alabilmek için nd denen koyu renkli filtreler var o tarz bi filtreyle sensöre düşen ışığı azaltırsınız bu sayede uzun pozlama imkanınız olur. Diyaframa verebildiğiniz maksimum değeri verip isoyu düşürüp çekebilirsin.
Polarize filtrelerde az da olsa koyu renklidir. Işığı biraz kırar ve güneşin lensin içindeki yansımalarından oluşan saçma lekeleri yok eder.
İki fotoğraftaki fark da bu söylediğimden kaynaklanıyor. Polarize filtreli makinanın biraz daha fazla pozlanması lazım. Ama sen aynı ayarlarla filtreli ve filtresiz çektiğin için böyle bir fark oluşmuş.
Polarize filtreyi kullanırken ışık çok önemli. Mesela güneş batarken tam karşınıza güneşi alıp ters ışıkla güneşin suyun üzerindeki yansımalarını bokeh etkisi yaratmak istersen bunu filtreyle çok başarılı yapamazsın. Işığın şiddeti açısı oldukça önemli.
SLR yani lens'i değişebilen fotoğraf makinesi alacaksanız iç mekan çekimi kullanacaksanız Nikon D3100 ama hem iç hem dış çekim yaparım derseniz Nikon D5000 & D5100..
D5100 için konuşuyorum makinanın içinde yok yok photoshop kullanmaya gerek yok.. Fiyatı Vatanda 2.400 peşin veya tek çekim yaparsanız 1.990 TL..
arkadaşlar konu kirliliği olmaması açısından ,
fujifilm finepix hs 25 tavsiye edermisiniz ?
yardımcı olursanız sevinirim :)
bence önce özelliklerini eşdeğer fiyattaki makinelerle kendin kıyaslamalısın. zaten o zaman parana göre bir makinaya yçneliyorsun. prfesyonel çekim yapmayacaksan hiç boşuna çok para verme, orta seviye bir makina işini görecektir.
ne amaçla kullanacaksın mesela?
örneğin: ben aldım makinayı zamanım olmadı çekim yapmaya geri sattım. zamanın var mı ona mesela..
kullancak kişi üniversite öğrencisi zamanı bol :) artık profesyonel çekim yapmak istiyor bugün biraz daha araştırdım çevremdeki arkadaşlar canon eos 1100 dslr 1855 tavsiye etti sizce nasıldır ?
Nikon D3100 almayı düşünüyorum,amacım araç fotoları çekmek,sizce nasıldır tatmin edermi fiyat/perf olarak önerebileceğiniz daha iyileri varmıdır.teşekkürler
1100 yerine 550 d tavsiye ederim biraz bütçeyi arttırır iseniz daha mantıklıdır.Ben de de Mark III ve 550 d var. Her ikisinden de çok memnunum .
Bu arada 550 d ye telefoto düşünüyorum Canon-EF-70-200mm-f-2.8-L-IS-II-USM-Lens kullanan varmıdır ?_Yada 300 mm.
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...60074268_n.jpg
Arkadaşlar video çekimi için en ideal hangi lens olur sanırım sabit odaklılar daha uygunlar fakat ben 60D kullanıyorum full frame değil zaten crop'lu sensör sabit odaklı geniş açılı bir lens varmıdırki acaba ?
Çok geniş açı düşünmüyorsan tamron 17-50 f2.8 ideal bir lens rahat kullanırsın ,baya keskin bir lens