OnurD'nin çektiği fotodan bahsediyorsanız eğer 20 kare yazılmış. Ben henüz bu tekniği denemedim :)
Printable View
EOS 7D 'yi bir kaç kişiye sordum başlangıç makinesi cevabıyla karşılaştım. Ne kadar doğru?
m42 35mm 2.8 porst
m42 50mm helios 44m,porst vs vs
135mm m42ler elimde mevcut
manuel lens arayan arkadaşlar var ise yardımcı olabilirim
OnurD. paylaşımı çok güzel olmuş tşk ederim ;)
bende şunu sorucaktım ,
Canon EOS 600D 18 MP 3.0 inç LCD DSLR Fotoğraf Makinesi
18-55 mm DC Lens alıcam 1300 lira diyor bide ;
Canon EOS 600D 18 MP 3.0 inç LCD DSLR Fotoğraf Makinesi
18-55 mm IS II+Tamron 70-300mm+8 GB Class 10 Hafıza Kartı+Çanta+Tamron 62mm UV
buda 1750 lira
hangisini almak mantıklı , 70-300 yanında almam daha mı iyi olur bu işe girmek istiyorum sonuçta ilerde lazım olucaktır , yada sadece ilk etapda alıp sonradan + lens mi alsam . tavsiyelerinizi bekliyorum ;)
arkadaşlar konun daha yararlı daha verimli olması için lütfen photoshop vs ile oynanmamış fotoğrafiları paylaşın... paylaşınki makinanın asıl yeteneğini görelim...
Aynen Bende daha yeniyim 2 yada 3 cü fotoğrafım bu teknikle.
Tekniği bulan Manyak budur :) Hernekadar Konuşmalarını sevmesemde teknik güzel. Tripod gibide eli var herifin bir gram dengesizlik olmazmı ya :)
Benimkini soruyorsanız 20 kare, aslında 30 falandıda işte belden aşağısı ve bazı kısımlarda bozulma yada eksiklik olunca kırptım bukadar kaldı.
Cevabı altta.
İlk defa D-SLR bir makineniz olacaksa 600D mantıklı bir başlangıç. Devam ederim Ben bu işte diyorsanız değil. hele hele zoomlu mumlu olan 2. seneçenek hiç iyi değil.
Tamronun 70-300ün sıfır fiyatı 300TL. Kabak gibi güneşin altında çekim yapmayacaksanız vasat bir lenstir. 55-250 yi tavsiye ederim.
600D Benim kullandığım 60D ile aynı sensöre sahiptir. Güzel makinedir falan ama Bence yanında 18-55 ler falan gereksiz paralar sonra 18-55i 100tl ye satıcam diye 100 takla atıyoruz.
Benimde kullandığım Tamron 17-50 f2.8 tavsiye ederim 2.elleri 600-700arasında (sıfırı 850-900TL arasında) Makine olarakta sadece Body alın . Hatta ve hatta 2.el 500-550D falan bulun sadece Body olarak tabi.
Ben 400D 18-55, 70-300 Tamron , 50mm f.18 kullandım uzun zamanlar. Makineyi satıp 60D aldım lensleriminde hepsini satıp 17-50 Tamron aldım.
Şimdi FullFrame mi alsam diye kaşınmıyor değilim.
Sıfırdan başlıyorsanız biz amatörlerin genelde yaptığı hata olan giriş seviyesi makineleri sıfır alıp SLR like makine gibi flaş açık pat pat kullanayım elimde prof makine var desinler diye 3-4 senenizi heba edip paranızı sokağa atmayın.
Ben bu işe baş koydum, meraklıyım, uğraşıp kendimi geliştircem diyorsanız eğer;
1000-1100TL ye temiz bir 5D clasic body alıp yanınada, ilk etapta el alışsın diye 50mm f1.8 lens almak en mantıklısı. Sonrasında Manuel lenslerle az paraya çok iş yapmak mümkün.
Yaz yaz, öner öner bitmez :)
Ben aklıma gelenleri şimdilik yazdım, tercih sizin. Birşey olursa burdan yada özelden yardımcı olmaya çalışırım :)
yok konu fotoğraf makinası paylaşım tavsiye olduğundan yazma ihtiyacı dıydım, sonuçta konu fotoğraf makinaları hakıında bilgi edinmek, çekilen fotoyla oynandığı zaman fotoğraf makinasının gerçekte ne çektiğini anlayamıyorsun, dolayısıyla fotoğrafı çeken makina hakkındada hiçbir bilgiye ulaşamıyorsun konu heba oluyor, yani yanlış anlaşılsın istemem tabi ama bence bu konudaki fotoğraflala hiçbir şekil oynanmadan ham olarak atılması gerekli diye düşünüyorum...
onur çok saol benim için güzel tavsiyeler oldu , bunları yazdım kenara araştırıcam ;) böle konularda deneyim ve fikirleirnizi yazarsanız sevinirim şahsen :)
Smile eklememişim Bende yanlış anlama yok. Bir taradaftan mantıklı söylediğin fakat; 1.5 yada 1.6 crop faktörlü son 5 senede üretilen makinelerin aralarında çok farklılıklar yoktur. O görüdüğümüz muhteşem fotoğrafların çoğu işlenmiş vaziyette görücüye çıkıyor. Mesela çok güzel bir kare görüyoruz altında da 60D yazıyor (Tabi elimizde 550D var mesela) Vayy makineye bak 10 numara diyoruz ve almak için can atıyoruz. Halbuki Sensörler aynı, yani aynı kareyi çekiyor. İşlemci farkı var yada fazladan LCD var, daha büyük, Daha fazla kare çekiyor vs.
Nikon'un keskinliği ve yeşili, Pentax'ın kırmızısı ham fotoğrafta görebileceğin farklılıklardır. Onun haricinde ham fotoda çok fark yoktur. Kompozisyon, Işık ve Dijital dokunuşlar fotoğrafı ön plana çıkarır.
Çok şey bildiğim söylenemez ama olduğu kadar yardımcı olmaya çalışırım.
Peki nikon mu Canon mu diye bir soru atsam ortaya ne dersiniz. 550d arıyorum ikinci el, bu aralar
biri mercedes, diğeri bmw. yani ikisi de. :)
Nikon lensler Canon'unkilere nazaran daha pahalıdır AF moturu yüzünden diye biliyorum. Yani olay sadece gövde aldım bitti gibi kolay değil. Ama nikonun keskinlik ve yeşil tonlarıda yabana atılacak cinsten değil.
Ne alırsanız alın 2.el alın başlangıç için.
60D alırken d90 la arada kalmıştım. iyiki 60D almışım diyorum. Ha D7000 gibi bir modelide inceleyince tühh d7000 alsaymışım diyorum. Ufak bir araştırmadan sonra d7000 deki sensöre yağ sıçratma gibi bir sorun olduğunu okuyuncada kendimi avutuyorum. En sonunda da hepsi aynı .ok diyorum :D
Şimdiki aklım olsa 5D clasic alır geçerdim, manuel lenslere yatırım yapardım. 5d de video yok mesala Bende var diyip yine kendimi avutuyorum :D
Bende bisey danisayim. Canon 600D makinadan FF makinaya gecmeyi dusunuyorum yine Canon 6D dusunuyorum. Aslinda gonlum Mark3 te ama cok para. Nikonda cok uzak geliyor . Onerilerinizi bekliyorum
Aslinda croppudan farkini gormek istiyorum, lenslerim 24-70, 17-40 ve 50mm 1.4 cropluda tam verim alamiyorum
Ben Body almakla bitmiyor lensler asıl önemli olan anlamıda diye yazmıştım ve lensleri nikonun daha pahalı. AF motoru lenste konusu nedir peki ozaman neden öyle birşey kaldı acaba aklımda.
Oda iyi diye duydum, hiç kullanmadım sadece duydum. Ben ICE deniyorum olmadı Photoshopta var panorama oluştur kısmı orasını deniyorum. Artık hangisi daha iyi birleştirirse. PS kullanımında iyi iseniz kesinlikle PS, üstüne istediğiniz kareyi alıp yapıştırma ve oynama şansınız var.
17-50 varken, Canon 50mm f1.8 gereksiz geliyor bana. İlla açık diyaframlı birşeyler olsun kenarda diyorsanızda manuel lenslere yönelmekte fayda var. Canon 50mm f1.8 in o AF motoru delirtiyordu Beni vııtt vııtt tak tak diye. Birtürlü netleyemiyordum. MF lenste kendim vizörden yada LCDden bakarak daha kolay netliyorum hiç olmazsa kalite var tavsiye ederim.
Bence 6D WG (Wifi-GPS) şu dönemde alınabilecek en mantıklı FF (1750$ gibi bir rakam telaffuz edilmişti en son). Nikon d600 lerde Nikoncuların kabul etmediği Shutter mekanizma sorunu ve Sensör kirlenmesi sorunu mevcut, d800lerde ise sol taraftaki AF noktalarında AF sorunu. bu iki makine haricinde güncel bir FF makinesi olmadığını düşünürsek (d610 ne alemde bilmiyorum) Nikonu eliyoruz haliyle.
5D m3 ise çok çok iyi bir makine ancak fiyatı çok (Değer tabikide ama verecek para varsa :) )
ham fotoda pek fark yoktur demişsin yine yanlış anlama ama bi nikon d800 yada d3x in çektiği fotoyla bu bahsettiğin kameralarla çektiğin fotları yanyana koyunca olay inanılmaz değişiyor malesef, ha tabi şu faktör var oda ışık seninde dediğin gibi, misal bende d2x vardı, çok eski bi makinadır ama hallen daha çoğu kamerayı ezer, üstünde bi ışık sensörü vardı, inanılmaz bir renk doğruluyla çekerdi sanırsın photoshop var fotoda, diğer yandan gece bi barda arkadaşla yaptığımız öylesine bi çekimde arkadaşın 7d si ile bendeki d800 ün aynı iso, shutter ve diyaframda çekilmiş fotoları arasında yine dağlar taşlar vardı, misal 7d ile isoya abanınca yer gök gran oluyor d800 ise zaten 800 isoya kadar gren yapmayan bi makina, 800 üstündede yine pek bişey göremiyorsun gren olarak...
d2xs ham fotoya bir örnek, lens nikon 1.8 50mm
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...48186221_o.jpg
d800... ham halkini bulamadım ancak renklerle biraz oynandı bu fotoda, o fayanslar birazdaha sarımsı çıkmıştı fotoda biraz renk düzenlendi okadar...
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...51267357_n.jpg
Bence Yazdığımı tam okumamışsın :)
Yazmışım gördüğün gibi. Sen ise FF bir makine ile 1.6 çarpanlı bir makineyi kıyaslamışsın. Ben ise 500D ile 60D arasında fark yokur demişim ;)Alıntı:
Bir taradaftan mantıklı söylediğin fakat; 1.5 yada 1.6 crop faktörlü son 5 senede üretilen makinelerin aralarında çok farklılıklar yoktur
bence bozmuşsun :D:D:D renk yapacana keşke kroplasaydın kadrajı biraz hatalı bi foto :D:D:D
Arkadaşlar 650D kullandım 18-300 lens vardı üzerinde ve diğer muadil makinelere de baktığımda hep flu fotoğraf üretiyorlar.. PS de kurtarmıyor bazen.. Yüksek renk doygunluğu ve keskinlik yakalamak için ideal makine ve objektif ne olmalıdır? -2000tl limit- aşağısı yukarısı olur.. Bazı compact makine çıktılarına bakıyorum neredeyse mükemmele yakın.. Özellikle Lumix cihazların tonları çok naturel.. Yoksa geri kalanı PS' a mı ağırlık vermek gerekiyor?
bu olay bana biraz lens kalitesi veya makine ayarlarıyla alakalı gibi geldi...
ayrıca sorunun ucu çok açık olmuş.. bütçe ne mesela? 15000tl 30000tl ye bile makinalar var, çektiğin karenin 10da birini cropla yinede fotoda bi bozulma olmutyor neredeyse mesela, yani sana bi lens kamera öneririm bu iş için için ama fiyat uçuk olur :)
Lens ile alakalı. O tarz lenslerden keskinlik bekleyemeyiz. Makineniz yeterli. Lens olarakta 17-50 tamron alın kullanın.
Yok hayır ekstrem bir cihaza ihtiyacım yok.. Ama Ps'da da layer layer uğraşayım istemiyorum o kadar..
Onur, keskinlik konusunda dediğin şey en mantıklı durum galiba.. Olayın lenste bittiğinin terorik ve pratik halini yaşadım resmen..
600d tamron 17-50 yeni başlayanlar için bence yeterli bir ikili
http://i1079.photobucket.com/albums/...ps126517dd.jpg