Lensler bence yeterli olur. Ama geniş açılı bi lens tabiki daha güzel olurTripod almanı tavsiye ediyorum özellikle gece çekimlerinde uzun pozlamada çok faydası olucak sana. Hafıza kartında yeterli ama yedek batarya şart
İson mümkün oldğunca düşük olsun. Hareketli çekimlerde diyaframı kısıp uzun pozlamaya çalışAma diyafram ne kadar açık olursa alan derinliğinde o kadar artıcak
Bol bol manuel fotoğraf çek otomatik çektiğin fotoğrafların ayarlarına bak uygun ayarları zorlanıyorsan ordan takip edersin.
Ben detaylı foto çekiceğim zaman 75-300 kullanıyorum. Objelerde falan yada uzaktan alan derinliğini arttırmak için zoom yapıp çekim yapıyorum. Genel çekimler de de diyaframı sonuna kadar açıp normal bütün araç çekimi yapıyorum.
Bu tarz objektiflerle çok güzel kareler elde edebilirsin.
0.45x Ultra Geniş Açı + Makro lens (Nikon İÇİN) GittiGidiyor'da 56441560
Rica ederimbenim SLR makinem vardı bazı şeyleri ordan biliyorum. DSLR alamadım hala ama araştrıp öğrenip arkadaşlarımın makinesiyle tecrübe ediniyorum bende bu yaz bi nikon alıcam inşallah
![]()
aynı ürünün Canon için olanıda varmış,
biraz makinayı keşfediyim, daha sonra değerlendirmeye alırım
Allah gönlünüze göre versin, Canon-Nikon-Pentax arasında gidip-geliyordum,
fiyat ve donanım olarak Canon daha cazip geldi,
ama Nikonun renklerini çok çok beğeniyorum,
inşallah Canon pişman etmez![]()
Hayırlı olsun fotoğraflarını paylaşırsın umarım17-50 tamron bakabilirsn ilerde baya keskin bir lens , 50mm 1.8 zevklidir öneki sayfalardada yazmıştık fiyat olarak uygun
![]()
Kadrajına zeval gelmesin
Allah razı olsunBen çizgi film animasyon okuyorum şuan. Bana göre nikon fotoğraf konusunda canondan daha iyi. Tabiki canonda video konusunda nikondan daha iyi.
Kamerada ilerde alıcam.
Ayrı ayrı daha verimli olucağından nikon tercih edicem inşallah
evet 300 400 lira sanırım![]()
Banada bir el uzatın
Öncelikle amacım facede saçma sapan photographer sayfası açmak yada hatun kız fotosu çekerek düşürmek değil işim olmaz
Bende hastalık gibi birşey fotoğraf çekmek özellikle otomobil. kendi aracımı her yıkamadan sonra 5-10 kare çekiyorum cep telefonundan ama tatmin edici olmuyor tabi..
En son körfez pistinde arkadaşımın nikon d90 ı ile çektiğim 1077 fotoğraftan sonra buna bütçe ayırmaya karar verdim.
açıkçası çekerken aşırı keyif alıyorum ama bu konuda HİÇBİR BİLGİM YOK.
Manuel nasıl çekilir ne ayarları var nasıl ayarlanır makinanın hakkını verebilirmiyim..
Yazılanları okudum direk SLR makina almayın denmiş yava yavaş motor gibi ilerleyin yazılmış..
Fakat benim tek şansım var 1 kere alabilirim daha da değiştiremem.
Bu yüzden beni tatmin edecek kaliteli bir makine istiyorum.
2bin tl ye kadar çıkabilirim bütçe olarak vadeli tabiiki
Benim için en uygun makine hangi makine..
Ne almalıyım hangi lensleri kullanmalıyım ve birçok şey..
Teşekkür ederim
34 TE 3516
Para için değil , mutluluk için çalış
Fiyat performans karşılaştırırsak bence gayet iyi. Ben 4 5 aydır kullanıyorum yeterli bi makine. Prof.'a adım içinde bence gayet ideal öğrendikten sonra üst modelleri daha rahat kullanabilirsiniz. He o kadarına gerek yok derseniz fazla bile gelir makine.
Örnek olması açısından bi kaç fotoğraf koyayım.
![]()
arkadaşlar kaliteli fotograf cekmek istiyorsınız "prime lens" alıcaksınız.Farklı odak uzaklıklarına sahip lensler herzaman goruntuden kayıp verir. Bunu unutmayın..
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
diğer makinamı satıyorum,
bu sebeple bi kaç kare çektim,
18-55 ile, oto modda, flaşlı,
500d ile yaptığım bir çekim
![]()
Prime Lens Nedir?
Zoom lenslerin kendilerine özgü aralıklar içinde odak uzunlukları değişmektedir. Zoom lenslerle sabit bir noktadan farklı uzaklık değerleriyle çekim yapabilirsiniz. Prime lenslerde ise bu değer sabittir. Yani zoom özelliği olmayan tek bakış açısına sahip lenslerdir. Prime lensler, asal lenslerdir. Bu size kötü bir özellikmiş gibi gelebilir. Ancak bu özellik bazı çekim türlerinde prime lenslere diğer lenslere göre ciddi bir avantaj sağlamaktadır. Prime lensler içinde daha az optik eleman olduğundan ve sabit bir uzaklığa yoğunlaştığından bu lensler çok keskin ve distorsiyon (bozulma) olmayan sonuçlar üretir. Sabit odak uzaklığına sahip bu lenslerle çok kaliteli portre resimleri çekebilirsiniz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)