Arkadaşlar 650D kullandım 18-300 lens vardı üzerinde ve diğer muadil makinelere de baktığımda hep flu fotoğraf üretiyorlar.. PS de kurtarmıyor bazen.. Yüksek renk doygunluğu ve keskinlik yakalamak için ideal makine ve objektif ne olmalıdır? -2000tl limit- aşağısı yukarısı olur.. Bazı compact makine çıktılarına bakıyorum neredeyse mükemmele yakın.. Özellikle Lumix cihazların tonları çok naturel.. Yoksa geri kalanı PS' a mı ağırlık vermek gerekiyor?
bu olay bana biraz lens kalitesi veya makine ayarlarıyla alakalı gibi geldi...
ayrıca sorunun ucu çok açık olmuş.. bütçe ne mesela? 15000tl 30000tl ye bile makinalar var, çektiğin karenin 10da birini cropla yinede fotoda bi bozulma olmutyor neredeyse mesela, yani sana bi lens kamera öneririm bu iş için için ama fiyat uçuk olur![]()
Lens ile alakalı. O tarz lenslerden keskinlik bekleyemeyiz. Makineniz yeterli. Lens olarakta 17-50 tamron alın kullanın.
Fusion35 ------> OnurD.
Sayfaya eklenen foto boyutları biraz büyük olmuş.
Nuri çektiğin fotolardan bir tane yüklermisin sayfaya raw olarak. Kullandığın lens keskin bir lens değil ama flu çıkması da pek normal değil.
alıntıya HAYIR...
yani bu yazdıklarına bide shop olayı eklenince insanın aklında daha fazla soru işareti kalıyor
çekilen fotoğrafları aslında değerleriyle paylaşılsa, misal şu isoda şu diyaframda şu lensle, efendime söyliyim raw formatında diye, çok daha faydalı olur düşüncesindeyim, işte ozamn insanların aklında soru işareti kalmaz
Uploaded with ImageShack.us
Exif: f5/6 1/200 ISO 250
Cihazın çektiği ve beğendiğim ender pozlamalarından birisi.. Gökyüzü örneği koymak istedim ama bulamadım asıl sorun orada çünkü.. Galiba direkt lens ile alakalı.. Tamron beklentime yakın bir his vermiş mesela..
tabikide öyle, benim ham foto paylaşılsa iyi olur dememden kastım tamamen konu başlığıyla alakalı, yani bi makinanın neyi nasıl çektiğini anlamak için çektiği fotonun ham halini görmek lazımkonu başlığıda makina tavsiye bilgi olduğu içinde bu düşüncedeyim
yoksa tabikide ps candır
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)