55-200 daha çok doğa fotoğrafları için mantıklı aralık çok fazla günlük kullanımda tercih edeceğini sanmıyorum onun dışında 18-105 çok kaliteli bir lens d7000 ile kullanmıştık gerçekten güzel sonuçları var hem her türlü işini görecektir
Eminim..
Karıştırdığınız şu sanırım ; sensör boyutlarını yazmışsınız bu mm değerleri aynı yada farklı sensör kullanıldığını göstermez çünki Canon bütün giriş-orta sınıf gövdelerinde 1.6 crop değerine denk gelecek büyüklükteki sensörleri kullanır..
Mesela bur örnek vereyim; Nikon D4 ve D3S'in sensör boyutları aynıdır ( 36×23.9 ) ancak farklı sensörlere ve haliyle farklı MP değerlerine sahiptir..
450D ve 550D'nin farklı sensör kullandığını en başta farklı MP olmaları gösterir![]()
Evet, haklısın. 500D farklı olcak. 550-600-60-7 d lerin sensörleri aynıydı.
450 yi örnek vermemin amacı farklıydı ama. 450 ile 550 nin aynı olduğunu zaten söylemedim. Ben 500D de takılı kaldım 550d ile 500d nin sensör boyutları aynı(yani 450d den büyük) olunca kafa gitti Bende ve 500d yide 550-600-60-7 d katgorisine soktum bir anda![]()
Fusion35 ------> OnurD.
Doğrudur, önemli bir konu değil zaten..![]()
konuyu güncellemek istedim , bir sorum olacak deneyimli arkadaşlara ,
canon d600 alcaktım nikon d3200 ü gördüm kıyaslayınca 1 tık daha iyi gibi sizce hangisini almalıyım 1400 nikon canon 1300 , nikonun lensleride pahalı deniliyordu , ne gibi şeylere dikkat etmem lazım .
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Canonun lensleri daha ucuzdur ve nikona göre kullanımı daha kolaydir
I sold the BMW because I wanted something sporty and fun to drive like the STI, yet be more comfortable and practical. The John Cooper Works Mini was the best of both words
Nikon 3200 de af motoru yok, o yüzden Alacağınız lensler AF-S olmalı. Budur Nikon lenslerini pahalı yapan. Ama çok takılmamak lazım bu ayrıntıya. Canonda kullandığım tüm lenslerin üzerinde de af motoru vardı. Gövdedeki AF nerde işe yarar yada Siz bunu hissedermisiniz bilemem.
Canon 600D alırdım Ben olsam![]()
Fusion35 ------> OnurD.
Arkadaslar hep telefon ile cekim yaptim hic bir bilgim yok genelde araba resimleri cekiyorum kendime cekiyorum biraey ispatlama niyetimde yok baslangic icin nasil bir makine tercih etmeliyim
Not : elim makine tutarken cok titriyor pod ile mi cekim yapmaliyim simdiden yardimci olan arkadaslara tesekkurler
Her Zaman Tripod İle Çekim Yapamazsınız. Elle Çekim Yaparken Enstantaneyi Yüksek Tutabilirsiniz. Tripod İle Genelde Uzun Pozlamalarda ve Sabit Cisimlerde Çekim Yapabilirsiniz.
Nikon Hakkında Bilgim Yok Ama Canonda Bence Başlangıç Makinesi Olarak 7D yi Alın ( Bir Çok Arkadaşa Göre Daha Düşük Makine Olmalı ) Ama Bence Yanlış Çünkü Öğrendikten Sonra Onlada Öğreniyorsunuz Hatta Daha Basit Oluyor Öğrenmek İçin.
Ne Üzerine Çekim Yapıcaksınız Ona Göre Lens Tavsiyeside Verebiliriz ?
Aren 650d canon isini fazlasiyla gorur, makinaya alistiktan sonra lens kolay
I sold the BMW because I wanted something sporty and fun to drive like the STI, yet be more comfortable and practical. The John Cooper Works Mini was the best of both words
Şimdi şöyle bir durum var. Işığın bol olduğu yerde; titremeden etkilenme minimuma iner. ışık az ise enstantane düşer ve titretirseniz görüntü bozulur. Açık diyaframlı lensler tercih ederseniz ortamdaki ışığı daha fazla alır ve enstantaneyi mümkün olduğunda yüksek tutma şansınız olur. Ayrıca iso başarımı iyi bir makine ilede enstantaneyi yüksek tutabilirsiniz.
Kısaca (Rakamlar atmasyondur sadece mantığı anlamanız içindir);
1/400 iso100 f5 ile alınan görüntüyü
1/800 iso 800 f5 veya 1/800 iso100 f1.8 ile de alırsınız gibi.
Dediğim gibi makinem yanımda yok o yüzden rakamları attım kafadan ancak; ya iso başarımı yada düşük diyafram
Düşük diyafram demek keskinlik kaybı ve dar alan derinliği demek Bunuda unutmayalım. Hem açık diyafram olsun hem keskin olsun dersenizde binTL ler havada uçuşur lensler için
Bütçe nedir?
Full Frame olmayan yani 1.5-1.6 çarpanlı makinelerde Nikon d7000 iso başarımı iyidir.
Full Frame olarak 6D veya 5dmark2 iso başarımı iyidir.
Başlangıç olsun diyorsanız 600D body yanına en fazla f2.8 olcak şekilde lens bakılır.
orta şeker dersenizde Bendeki ekipmanın aynısını öneririm. 60D canon yanınada Tamron 17-50mm f2.8 iso başarımı ve 2.8 diyaframı hertürlü faydalanır. 2000tl gibi bir bütçeyede 2.el temiz rahat bulunur.
Fusion35 ------> OnurD.
7D ile başlamak öğrenme açısından bir fark oluşturmayacaktır. Giriş seviyesi 550D-600D ile aynı sensöre ve hemen hemen aynı menüye sahip. 7D nin artıları otomobil çekimlerin de hiçbir fayda sağlamayacaktır. Aradaki fiyat farkı ile lense yada flasha yatırım yapmak çok daha faydalı olacaktır.
alıntıya HAYIR...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)