User Tag List

Sayfa 47/55 İlkİlk ... 374546474849 ... SonSon
1038 sonuçtan 875 ile 893 arası

Konu: FOTOGRAF Makinesi Tavsiye/Bilgileri Buraya

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sony'de güzel lensler vardır. Minoltanın vs. gayet keskin ve güzel lensler. Ha Canondaki gibi USM vs. olmaz ama analog veya mf piyasasına hakim bir tanıdığınız gayette bulabilir güzel ve farklı lensleri.

Aynasız soranlarada Nex öneririm. Şahsen 60d yi satıp Nex3 gibi bir makineye geçen biri olarak söylüyorum bunu

600d- 60d- d5100- d3100- d7000 ile çekeceğiniz kareleri 500tl ye alabileceğiniz nexlede çekersiniz. Hatta o makinelerle kullanamayacağınız lensleri kullanma şansınız olur. Tek dezavantajı Manuel Focus kullanıyor olmanız olur. Focuspeaking diye bir kolaylığı var ama(netten videolara bakın fikir oluşur kafanızda) CAnon USM gibi netliyorum 1.4 diyaframlı lensle

16 aylık yrinde duramayan oğlum bu; f1.4 diyaframdaki netlik ve renklere bakın.
    Nex3 ve Canon FD 50mm f1.4 Manuel lens. Lens 150-200tl arası fiyatı makinede 400-600 arası fiyatı.

Buda başka bir örnek, Yine aynı ikili ;
    Yine açık dyafram yani f1.4 ve rüzgarlı bir hava. Sabit bir cisim değil.
    Fusion35 ------> OnurD.

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi senin kadar bilgim yok benim . Ne diyosun şimdi alınır mı A58 ? He bu arada Allah nazar değdirmesin
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aykutsafakyaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi senin kadar bilgim yok benim . Ne diyosun şimdi alınır mı A58 ? He bu arada Allah nazar değdirmesin
    Makineyi 60D ile kıyasladım çünkü fiyatları aynı.
    Dinamik aralık ve renk derinliği a58 de daha iyi, sensör daha büyük falan. Ancak açık diyafram seven biriyseniz 1/4000 üzerine çıkamayacağınızdan sıkıntı olur. Elektronik vizör var mesela Ben olsam sırf o yüzden Nex alırdım. O delikten bakıyorsan gerçek görüntüyü görmek lazım. Bataryayıda etkiler nihayetinde yarı yarıya fark etıyor 60d bataryada.

Çok arada bırakacak bir makine Bence, Ne alınır ne alınmaz. O paraları hayatta vermem Ben olsam orası ayrı.

İncik boncuk Size daha iyi fotograf çektirmez, sadece işinizi kolaylaştırır vs.
    Önce 400d sonra 60d en son 70d aldım ve pişman olup sattım. Diyorum ya en kötü Nex modeli olan Nex3 kullanıyorum ve çok mutluyum. Full Frame harici hiç bir kuvvet bana aldıramaz nexle aynı sensörü barındıran koca koca makineleri.
    Bugün 1700TL bütçem olsa; 5D ve yanına 28-75 f2.8 tamron alırım. Onun Harici Nex ler hertürlü iş görür.

29mm f2.8 Pentacon, Canon fd 50mm f1.4 üm var. ay başında 135mm f2.8 canon fd gelicek. İlerdede bi balık gözü aldım mı tamamdır Nex le kullanıcam bunları.
    Fusion35 ------> OnurD.

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OnurD. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Makineyi 60D ile kıyasladım çünkü fiyatları aynı.
    Dinamik aralık ve renk derinliği a58 de daha iyi, sensör daha büyük falan. Ancak açık diyafram seven biriyseniz 1/4000 üzerine çıkamayacağınızdan sıkıntı olur. Elektronik vizör var mesela Ben olsam sırf o yüzden Nex alırdım. O delikten bakıyorsan gerçek görüntüyü görmek lazım. Bataryayıda etkiler nihayetinde yarı yarıya fark etıyor 60d bataryada.

Çok arada bırakacak bir makine Bence, Ne alınır ne alınmaz. O paraları hayatta vermem Ben olsam orası ayrı.

İncik boncuk Size daha iyi fotograf çektirmez, sadece işinizi kolaylaştırır vs.
    Önce 400d sonra 60d en son 70d aldım ve pişman olup sattım. Diyorum ya en kötü Nex modeli olan Nex3 kullanıyorum ve çok mutluyum. Full Frame harici hiç bir kuvvet bana aldıramaz nexle aynı sensörü barındıran koca koca makineleri.
    Bugün 1700TL bütçem olsa; 5D ve yanına 28-75 f2.8 tamron alırım. Onun Harici Nex ler hertürlü iş görür.

29mm f2.8 Pentacon, Canon fd 50mm f1.4 üm var. ay başında 135mm f2.8 canon fd gelicek. İlerdede bi balık gözü aldım mı tamamdır Nex le kullanıcam bunları.
    Tercih meselesidir..Kaç kere Nex serisi ve benzerleri geçti elimden ancak gözümde hiçbir zaman gripli bir body olamadı..
    Dediğim gibi tercih meselesidir ve kullanan kişiye göre değişir bu nedenle bu paraya Nex alınır demek bana göre yanlış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SmT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tercih meselesidir..Kaç kere Nex serisi ve benzerleri geçti elimden ancak gözümde hiçbir zaman gripli bir body olamadı..
    Dediğim gibi tercih meselesidir ve kullanan kişiye göre değişir bu nedenle bu paraya Nex alınır demek bana göre yanlış
    1700tl ye 60d ile a58 i kiyasladim zaten. nexi de ucuz diye aldim ve tavsiye ettim. yoksa 1700tlye nex tabikide almam ve yonlendirmem. o paralara 5d ve tamron onermistim. maximum 600tlye alinabilecek nex+50mm f1.4 (olympus zuiko yada yashica) herturlu is yapar ve crop bodylerin hepsine kafa tutar imaj olarak. dedigim gibi; af hizi, enstantane gibi eksileri ve teknolojik oyuncaklari omaz.
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1700 civari olucak ama nakit cikamiyorum . Yanlis anlasilmasin ama nex su vizorsuz olanlar miydi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1700 civari olucak ama nakit cikamiyorum . Yanlis anlasilmasin ama nex su vizorsuz olanlar miydi ?
    Nexler aynasız diye tabir edilen gruptan. Vizör bazı modellerinde var ancak elektronik vizör aynı a58deki gibi. Yada sonradanda takılabiliyor ama yine elektronik vizör.
    Az bütçeyle bu işe girişeyim dersen nexler mantıklı. üst rakamlara çıkmaya gerek yok.

1700TL çok ara bir rakam. 2.el olarakta kredi kartıyla falan ürün alabilirsin izmirde erindijital var mesela. 650D ve 17-50 Tamron alabilirsin 2.el olarak diye düşünüyorum. olmadı 600D alırsın.

60D oluyor bazen onda 2.el oda olabilir.

Ama Ben yinede max 1000TL harcayarak 3 adet çok sağlam lenside kapsayacak nex sistem kurmak en mantıklısıdır diyorum.
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Izmirde degilim ama dediklerini dusunucem .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avatarın altında İzmir yazdığı için Orayı yazdım. İnternettende satış elbet mümkün olabilir.
    Fusion35 ------> OnurD.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    makina işinden çok anlamam ama hem küçük hem çekim kalitesi olarak bir önceki modelini beğenip referans alarak aldığım sony wx100 modelini tavsiye ederim. çakmak cebinize sığacak kadar küçük ama özellikle gece çekimleri çok güzel. bir slr yerini tabiki alamaz ama çapına göre başardıkları bence muazzam.

Destek DSC-WX100 | Sony

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nex almadan önce eline alıp bir dene bi kaç foto çek. Dslr den daha farklı duygu olarak.
    Everyday I ** çapuling...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nex almadan önce eline alıp bir dene bi kaç foto çek. Dslr den daha farklı duygu olarak.
    Nex olayi degilde bendeki biraz onyargi hep nikon canon olayina alismisiz alirsam pisman olur muyum o kafama takiliyo

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nex olayi degilde bendeki biraz onyargi hep nikon canon olayina alismisiz alirsam pisman olur muyum o kafama takiliyo
    Nex iyi makine o konuda şüphen olmasın ama Dslr den farklı bi klasmanda o yüzden ne istediğini anlaman için bi al eline bak hoşuna gidicek mi diye...
    Everyday I ** çapuling...

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    canon makine alıcaklar elimde canon 15-85 usm lens vardır giriş seviye 600 -650D 60d 7d vs gibi makineler için L lens optik kalitesi vardır ..
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nex iyi makine o konuda şüphen olmasın ama Dslr den farklı bi klasmanda o yüzden ne istediğini anlaman için bi al eline bak hoşuna gidicek mi diye...
    Nex degilde daha cok a58 den yana gonlum

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ablama fotoğraf makinesi bakıyoruz. 600d için gözünüze çarpan güzel kampanyaları paylaşır mısınız? Benim daha önce 2 adet makinem oldu, ikisini de ikinci el almıştım. Onu 2. ele ikna edemedim sıfır istiyor. Ama garantili sorunsuz 2.el olursa onu da düşünebiliriz sanırım.

fotografium'da body 18-55 sd kart çanta uv filtre li fiyatı 1400 tl.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba,
    550d, 650d derken sanırım aynasız alıcam ben de.
    ürün Hong Kong, Amerika, Japanyo vs birinden alınacak. 1000 lira civarında bir bütçe var ve portre çekilecek öncelikle.
    Ne tavsiye edersiniz?
    teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynasızda Fuji çok iyi gidiyor ancak Yurtdışı ve Türkiye pazarı denk durumda yani dışardan almanın bir artısı yok ve fiyatlar uçuk seviyede.
    Samsung ta gayet iyi ancak lens çeşitliliği tartışılır.
    olympus omd ler ve panasonic ler 2x çarpanlı nohut kadar sensör var
    Nex imaj kalitesi olarak fuji kadar olmasada başarılı. Adaptörler aracılığı ile takılmayacak lens yok. Manuel netleme yaparsınız ama daha önceki yazılarımda bahsettim focus peaking işi çok kolaylaştırıyor.
    Pentax k01 var onunda imaj kalitesi güzel ancak büyük bir aynasız. lens çeşitliliği konusunda üst sıralarda (PK bayonet olması avantajı var)
    Nikon aynasızda 2x çarpan diye biliyorum

Nex Türkiye piayasasında Fujinin atağına rağmen zirvede Bence(Lensler sayesinde)
    Bulabilirseniz 5N modelini öneririm. yada Nex in bütçenize göre herhangibir ürünüde işinizi görür.

Bu site sayesinde özellik kıyasında bulunabilirsiniz. Overall sonuçlarına çok takılmayın, speclerden sensör boyutu, ilk ekrandan da iso başarım ve dinamik range durumuna göre kıyas işinizi görür.
    Nex in en düşük modeli nex3, Ben çok memnunum ve saydığınız makinelerden kesinlikle geri kalmaz ve iq su, sensör boyutu ve dinamik aralığı daha iyidir. yapacağınız kıyasta nex3 ü seçin mutlaka ve daha iyi olan hangi makineye bütçe yetiyorsa onu alın.
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ek olarak; Portre çekimler için 200TL altında f1.4 çok çok güzel lensler denk geliyor. olympus zuiko 50mm f1.4, yashica ML 50mm f1.4, Canon Fd 50mm f1.4 şuan için rahatlıkla bulabileceğim örnekler.
    Canon veya nikonun Auto focus özelliği olan denk lenslerini 600-700tl den aşağı alamazsınız. Aynı Manuel Focus lensleride o makinelerle rahat kullanamazsınız. Kimisi Sonsuza netlemez kimisine adaptör bulunmaz. Focus peaking olmadığından da odak kaçırırsınız.
    Fusion35 ------> OnurD.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)