User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
127 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: HONDA TÜRKİYE'den bomba açıklama! "HONDA nın kalitesi bu kadar!"

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda yeni modeller çıkardıkça bozdu kendini.
    Dikkat edin.
    Ef-Eg-Ek'lar kendi sınıflarının ve yıllarının en problemsiz araçları.
    Bir kere arabaya para veriyorsun bir daha servisin yolunu unutuyorsun.

8-9 senedir 1,4 - 1,6 ve vti olmak üzere 3 farklı 96-99 civic kullandım.
    1 kere arka takım, 2 kere hararet müşürü ve ömürünün bitmesi sebebiyle
    son susturucu değiştirmekten başka para vermedim.

Tamam frenleri, güvenlik ve konforu vasat
    ama bunların dışında yeniler dahil motor sağlamlığına laf söylettirmem.

Honda kullanmadan komple kötüleyen arkadaşlar umarım hayatlarında 3-5 km dışında uzun süre
    Honda kullanmışlardır. Yoksa neye dayanarak komple kötülediklerini merak ederim.

Ama Honda'yı da körü körüne savunmuyorum arkadaşın şikayet ettiği konu bir güvenlik konusu markayı ve aracı değiştirmek için de yeterli bir sebeptir.
    Hele ki bu açıklarının karşısında bu kadar sorumsuz duran bir Honda Türkiye varsa.

Eğer araçtan konfor ve güvenlik beklentim çok değilse 2001 model ve daha eski
    Honda tercih ederim. Onun dışında Honda artık çağa ayak uyduramıyor.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    98-99 1.4 is tek kapılar taş gibi sağlamdır tamam kütük mütükdür donanım yokdur konfor yokdur ama sağlam araçlardır güzel bir projelendirme ila biraz izalasyon biraz modernizasyon ile ömürlük kullanıcak araç haline gelir bence.. ama 99 dan bu güne kadar çıkan kasaların hepsinde sıkıntılar sorunlar heleki son kasalarda hiç eksik olmadı..

araçları ülkelere ayırıp da alman japon fransız diye ayırt etmekde yanlış her ülkenin iyi araçları var fiyat performans beklenti eğrisinde ama geneli sorunlu olunca o ülke araçlarının hepsine sorunlu gözüyle bakıyor bizim halkımız fransız şahsen sevmem hiçde fransız aracım olmadı ama fiyat performans eğrisinde full bir 406 her zaman bence iyi bir seçimdir 15 bin tl ye deri döşemeli ısıtmalı elektrikli koltuklu iklim klimalı v.b araç almak zordur o açıdan bence gayet doğru bir tercihdir renaultda safrane misal her zaman bende yeri ayrıdır ağzına kadar dolu bir araçdır.. megan cabrio 12-13 bin tlye cabrio araç arayan için iyi bir tercihdir bana göre yada 306 cabrio.. v.b uzar gider araçlarda seçimler insanların ihtiyaç fiyat orantısında olduğu için ülkeleri bu genellemeye sokup japonlarda şöyle demek bence yanlış bende mazdanında yeri ayrıdır gayetde tok kalıplı araç üretir mazda yeni 6 serilerine binen varsa bilirler japon diyemezler çok kalıplı kemikli ve kaliteli.. subaru 4 çeker sistemi ile yeri ayrıdır bilhassa yeni legacy boxer dizel motorlu olanları dehşet ilerde bir tane almayı çok istiyorum.. italyanda keza her zaman bir alfa nın yeri ayrıdır 156 sı olsun 159 olsun.. bu gün bence fiyatına oranla 2.0 selespeed alınabilicek üst sınıf segmentinde bir araçdır.. yani alman ve diğerleri demek bence yanlış alman çokmu iyi eski a5 coupem 2 kere termostat değişdi şu anda e90 3.20d bendeki silkeleme yapıyor 2 dir servise gidiyor bir şanzıman dediler yazılım yenilediler gene olmadı şimdi turbo diyorlar v.b daha 4 yaşında bile olmadı araç bundan yıllar önce passat 1.6 fsi ım vardı oda arıza ışığı eksik olmazdı bir vectramı çok güzel kullandım ondan hiç bir sıkıntı çekmedim yani almanda öyle ahım şahım amanda aman araç üretmiyorlar abartmamak lazım..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi durum dedigin kadar vahimse 1 frende gecmis olsun diyosan tuketici mahkemelerine basvur bence. Oyuncak degil otomobil deli gibi arka arkaya frn yapmadikca nasil bozulur

mami78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Accord al hayatını yaşa

MR.TurboALİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "japondan uzak durucan amerikanı sevicen almana binicen" diye diye aşıladı bizi abilerimiz.
    bi fren için markaya küsülmemeli bencede

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yil 2001 son kasa 1.4is ve 1.6ies uretimi bittikten sonra honda da tr.de bitmistir.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG-Golf7 1.6TDI

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    37binde disk bitebilir bu arada. Ama fd kasa civiclerde kronikti bu sorun
    .

jdmantalya
    Misafir
    Hondanın Tek Sıkıntısı Fren Sistemleri Bizim Japonlar Pek Akıl Edememiş Sanırım
    En İyisi Hava Kanallı Disk Kullanmak
    Ama Yine Alacaksan JAPON Al Derim ...

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jeandan-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    37binde disk bitebilir bu arada. Ama fd kasa civiclerde kronikti bu sorun

2001 den bugune kadar crx i kullandım daha disk değiştirmedim.Sadece 2 kez taşlattım oda diskler sogumadan yıkadım bi kaç kez sanırım ondan yamulmuşlardı.Citroen 70.000 oldu onunda diskleri değişmedi bi sorun yok
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Saro-Ş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda TR İle 2010 FD6 Kasa Aracımla Ben de Çok Problem Yaşadım Ama Forumda Bi Miktar Rezil Edince Binbir Rica Binbr Hediye İle Beni Tekrar Servise Yönlendirip Ellerinden Gelenin Fazlasını Yaptılar Ama En Son 40.000 Km Bakımımı Yaptırdığım Halde Kapanan Plaza Honda Yazeks Bunu İşlememiş ve Aracımın Garanti Dışı Olucağı Söylendi Yine Baya Bir Talan Ettim Bu Seferde Merak Etmeyin Aracınız Garanti Dışı Değil Dediler Sonuç Şubat Ayı İtibariyl VW Geçiş Yaptım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu gün servise gittim, ne yazık ki sessizce dinlemek durumunda kaldılar olan biteni, Honda TR ile yaptığım görüşmeyi.. Hiç bir yorumda bulunmadılar ya da bulunamadılar.
    Zira bu durumda isteseler de istemeseler de taraf durumundalar.. Hatta gayet nazik davranıp şirket olarak kendi insiyatifleri ile başka konulardan telafi edecekleri sözünü verdiler. Bu sebepten dolayı Mutluhan Honda ya teşekkürler.

Diskler 40 binde bitebilir diyen arkadaşlarım..
    Ben balata ile diskin aynı anda bitmeyeceğini iddia ediyorum. fizik kurallarına aykırı böyle bir şey hammaddesinden dolayı.. Belki çin malı otomobiller için maliyet düşürücü sebeplerden dolayı 40bin de bitebilir diskler ancak global hiç bir firmanın disk ömrünün bu kadar düşük olacağını düşünmüyorum. velev ki düşük, kendi markalarına .ok atacaklarını da düşünmüyorum.

Sırf dısk için markaya kızdığımı düşünen arkadaşlardan ricam da üşenmeyip konunun tamamını okuduktan sonraki düşüncelerini okumak beni daha memnun eder.
    Teşekkürler yorum ve fikirleriniz için.

Q.

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    37000 km de disc balata bitmesi normal e46 m3 aldginda hondayi mumla ararsin

bugramutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    söylediklerinde sonuna kadar haklısın. bi otomobilin görüntüsü güzel olabilir motoru güçlü olabilir ama altyapısı sağlam değilse ne yürür ne durur. ayrıca yapılan olayıda anlamış değilim nası bi kafa yapısı ki bu kendi malının kötü olduğunu söylüyosun ve savunuyosun. bir iki boş kafanın düşünülmemiş bi anlık parlak fikrinin sonuçları biz niye çekelim ki. sen tekrar gitmişsin ve Mutluhan yardımcı olmuş. ben şahsen pes etmezdim onlara göre bait ben olsamda olur olmasamda ama ben o aracıda havadan almadım çalıştım çabaladım aldım ve sen bunu bana bir bir türlü ambalaşla şaşayla sundun yerine göre arkasında da duracaksın durmayacaksanda çekil kenara ki işini hakkıyla yapanlara yer açılsın. umarım başka sorunlar yaşamazsın. Honda yı genel olarak pek fazla seven bir insan değilim bu konudan sonra düşüncelerim biraz daha şekillenmedi değil.

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Artık honda, eski honda DEĞİL!!!
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japonyaya gönderilecek metin hazır.
    2009 yılına ait servis faturaları ve kayıtları, ve bu hafta servisten yazılı alacağım garanti red cevabı.. ayrıntılı fotoğraflar, ayrıca Honda TR ile yaptığım telefon görüşmesi, vsvs.. Kayıt etseydim iyi olurdu bu görüşmeyi ancak o da benim tarafımda yasal değil. Belki Japonyadaki merkez bu kayıtları isteyebilir, çünkü "hizmet kalitesi" adına kaydedildiği anonsu ile görüşmeye başladık kendileri ile..

Japonya merkeze göndereceğim metni hem ingilizce hem japonca göndereceğim. Çalıştığım kurumun anlaşmalı tercüme şirketi bir kere de benim için işe yarasın..

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara da Honda yetkılı servısınde çalısırken bır tane 2007 model 120.00 km de FD6 Kullanacısı Musterım vardı
    aracın gecmısını ınceledıgımde
    her 10.000 kmde bır veya her 20.000 km de bır on fren dıskı garantı kapsamında degısıtırılmış

daha sonra aracın 3 yıllık garantı suresı dolunca
    yıne aynı sıkayetten arac servıse gelmıs
    ve on fren dısklerı musterı odemelı olarak degısıtırılmıstı
    ve 5000 km sonra yıne aynı sıkaetten arac gelınce parca garantısınden dısk degısıtılmıs

ve yıne aynı sıkayetten arac servıde geldı sans eserı bana verıldı
    sahıbı pamuk gıbı bır kısıydı ama fren sorunundan kesınlıkle bıkmıstı
    ben ona stoptech fren dısk ve balata onerdım
    parcaları kendısı temın ettı ve taktık
    sorun suz sekılde kullandı aracını

acıkcası fd dekı en buyuk sorun
    stoptech de en ıyı cozum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MeRtCaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ankara da Honda yetkılı servısınde çalısırken bır tane 2007 model 120.00 km de FD6 Kullanacısı Musterım vardı
    aracın gecmısını ınceledıgımde
    her 10.000 kmde bır veya her 20.000 km de bır on fren dıskı garantı kapsamında degısıtırılmış

daha sonra aracın 3 yıllık garantı suresı dolunca
    yıne aynı sıkayetten arac servıse gelmıs
    ve on fren dısklerı musterı odemelı olarak degısıtırılmıstı
    ve 5000 km sonra yıne aynı sıkaetten arac gelınce parca garantısınden dısk degısıtılmıs

ve yıne aynı sıkayetten arac servıde geldı sans eserı bana verıldı
    sahıbı pamuk gıbı bır kısıydı ama fren sorunundan kesınlıkle bıkmıstı
    ben ona stoptech fren dısk ve balata onerdım
    parcaları kendısı temın ettı ve taktık
    sorun suz sekılde kullandı aracını

acıkcası fd dekı en buyuk sorun
    stoptech de en ıyı cozum
    dışarıdan çözüm aramak zorunda değilim ?

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dışarıdan çözüm aramak zorunda değilim ?
    Ben sadece Öneri sundum..

Bence frenler bu kasaya kucuk gelıyor
    Bu bır Problem degıl
    Tasarım hatası

Honda ya sızın gıbı mılyonlarca sıkayet gelıyodur
    ınsallah sorununuza cozum bulursunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MeRtCaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben sadece Öneri sundum..

Bence frenler bu kasaya kucuk gelıyor
    Bu bır Problem degıl
    Tasarım hatası

Honda ya sızın gıbı mılyonlarca sıkayet gelıyodur
    ınsallah sorununuza cozum bulursunuz.
    yo size bir şey dediğim yok yanlış anlamayın. Bu sorunu kökten halleden tüm seçenekleri biliyorum. Hatta pratikte hangi marka, nasıl uygulanmalı, neye dikkat edilmeli vs derecesine kadar biliyorum.

Lakin başkalarının hatalarını ben düzeltmeye çalışmak zorunda değilim.
    Kendileri düzeltecek bunu.. Bu gün değilse yarın.. 5 yıl 150bin km garanti veriyorum diyorsa yapacak.. Havaya garanti ben de veririm..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)