User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
72 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Esnaf ve uyanık satıcı tabirleri

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Esnaf ve uyanık satıcı tabirleri

Araba almak için teyze amca arar olduk, hep aynı hikayeler dönüyor hiç kimse arbada olan biteni adam gibi anlatmıyor. sahibinden.com'da araç ararken sadece sahibinden satılık araçlara bakıyordum, onların da artık galericilerden farkı kalmamış.

Bir parça "orjinali" ile değiştirilip boyandığı zaman bunun sadece boyalı olduğunu iddia ediyorlar, bu parçanın aynı zamanda değiştiğini anlamanın bir yolu var mıdır?

edindiğim bazı tecrübler.

Arabada 3 parça boya var: Önden kazası var, sağ sol çamurluklar,kaput radyatör pert.

Arabada 3 parça lokal boya var: ya sağ taraf, ya sol taraf komple boyalı.

Bel altında boya var: Tavan , bagaj hariç boyalı.

Hatasız diye satılan araçlar 5bin lira şişirlmiş, normal piyasada olan araçlarda yukarıdaki gibi...

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı H.CNGZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araba almak için teyze amca arar olduk, hep aynı hikayeler dönüyor hiç kimse arbada olan biteni adam gibi anlatmıyor. sahibinden.com'da araç ararken sadece sahibinden satılık araçlara bakıyordum, onların da artık galericilerden farkı kalmamış.

Bir parça "orjinali" ile değiştirilip boyandığı zaman bunun sadece boyalı olduğunu iddia ediyorlar, bu parçanın aynı zamanda değiştiğini anlamanın bir yolu var mıdır?

edindiğim bazı tecrübler.

Arabada 3 parça boya var: Önden kazası var, sağ sol çamurluklar,kaput radyatör pert.

Arabada 3 parça lokal boya var: ya sağ taraf, ya sol taraf komple boyalı.

Bel altında boya var: Tavan , bagaj hariç boyalı.

Hatasız diye satılan araçlar 5bin lira şişirlmiş, normal piyasada olan araçlarda yukarıdaki gibi...
    bı aracta cızıklerden dolayı boya var dıyosa dırek elıyorum onu kımse cızıklerden dolayı boyatmaz oto kuafor yaptırır bende pasta cılayla gecırıyorum cızıklerımı.Ve adam komple boyalı ama degısen yok dıo yaw bı aracta komple boyancak gıbı bı kaza olcak ve degısenı olmucak ılgınc.Expertızde anlıyolar bi vida bıle degısse cıkıyo adamla anlascan dıcen ex yaptırcaz bıse cıkarsa ex parası senden temız cıkarsa benden.....Ben 2 defa yaptırdım bırınde on komple dagılmıs golftu radyator degısmıs motor a kadar gelmıstı digeride leondu solda boya var dedı sol 2 kapı da degısmıs cıktı

Yiğit Ş. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim aracımın hiç kazası yok. genellikle babam ön tamponun sağ ucunu yanaşırkan kaldırıma sürter. çamurluk ve kapılarda sürtmelerden çizikler ve göçükler oldu. arka tamponda aynı şekilde. hiç kaza yok ama park sensörü olmadan önce sürtmelerden boyalı.. şimdi satmaya kalksam bunları yazıp 3-4 parça boyalı diye. aracıma pert muamelesi yapılacak ölücüler saolsun insanları bunları saklamaya zorluyor. kesinlikle savunmuyorum yapılanı. yanlış. yapılamaması lazım.. ki ben yapmamda zaten. aha burayada yazdım
    *
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
    *simdi yok homsitora gidelim yok midpoyint yok starbaks
    *a..... o zmnlar yoktu oyle
    *bi cay iciriodun
    *bisinema
    *finishim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dorukky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve adam komple boyalı ama degısen yok dıo yaw bı aracta komple boyancak gıbı bı kaza olcak ve degısenı olmucak ılgınc.
    Öğretmen bir müşterimiz vardı. Adam Tipo 2.0 hastasıydı. Gitti bayandan orijinal '99 Tipo 2.0 i.e Action aldı 2002 senesi gibi, kırmızı renkli.Aracında değişen meğişen hikaye. Boyada solma filan da yoktu. Keyfe keder gitti arabayı komple boyattı. Arka çamurluklarda "Action" diye sticker vardı onlarda, İstanbul'da püskürtmeli boya ile hazırlattı yeniden. Böyle hasta ruhlu insanlar da var ama 1000'de 0.1..

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dorukky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bı aracta cızıklerden dolayı boya var dıyosa dırek elıyorum onu kımse cızıklerden dolayı boyatmaz oto kuafor yaptırır bende pasta cılayla gecırıyorum cızıklerımı.Ve adam komple boyalı ama degısen yok dıo yaw bı aracta komple boyancak gıbı bı kaza olcak ve degısenı olmucak ılgınc.Expertızde anlıyolar bi vida bıle degısse cıkıyo adamla anlascan dıcen ex yaptırcaz bıse cıkarsa ex parası senden temız cıkarsa benden.....Ben 2 defa yaptırdım bırınde on komple dagılmıs golftu radyator degısmıs motor a kadar gelmıstı digeride leondu solda boya var dedı sol 2 kapı da degısmıs cıktı
    ben sadece taş göçükleri ve küçük ama derin çizikler yüzünden sağ tarafı komple boyattım? bagaj kapağımın verniği ucundan gitti komple boyattım, şimdi çamurluğun ucunda avuk içi kadar göçük var onu düzeltip komple boyatıcam. Herkesi aynı kefeye koymayın. Gider bakarsın macun vs çıkıyor mu diye anlaşılır niye boyandığı veya fotograf çektiyse istersin. Bende fotografları var mesela

despe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sadece taş göçükleri ve küçük ama derin çizikler yüzünden sağ tarafı komple boyattım? bagaj kapağımın verniği ucundan gitti komple boyattım, şimdi çamurluğun ucunda avuk içi kadar göçük var onu düzeltip komple boyatıcam. Herkesi aynı kefeye koymayın. Gider bakarsın macun vs çıkıyor mu diye anlaşılır niye boyandığı veya fotograf çektiyse istersin. Bende fotografları var mesela
    ohoooo senin araba pertmiş hacı beaa
    MTM-PROSTOCK GARAGE
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı
    oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alınmaz bu bertanın arabası bırcet

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabam hiç sokağa çıkmadı hep evin salonunda durdu, sadece komşunun çocuğu eve misafirliğe geldiğinde yanlışlıkla elindeki kalemi arabama sürttü bu nedenden ötürü sağ taraf komple boyalı.

kaza yapmış, boyanmış, parça değişmiş falan filen benim için hiç fark etmez, yeterki düzgün yapılsın. Ben arabayı kendi keyfim zevkim için alıyorum gelecekte satarken acaba zorlanırmıyım diye zerre düşünmem.
    74 model sehpa...

luca55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede herkesi aynı kefeye koymamak lazım,gercekten adam çizikten boyatmıs olabılır.benım anlamadıgım bır noktada arkadas 3 parça çizikten boya var derse elerim demiş.nerden anladın yalan soyledıgını,bazen ustalar gozuyle bakıp anlayamıyorda bu oturdugum yerden ben ustayım modu nedır çözemıyorum.bır arabayı begenırsın,ararsın konusursun,ustaya götürürsün soyledıgı dışında bırsey cıkmazsa alırsın.çıkarsada adamı arabasıyla ve expertiz parasıyla başbaşa bırakırsın.bır ıkı kere para ödedıgı zaman bir daha yalan konusamaz sonucta o adamda.
    BaYTaR MURO

ilkercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben direk arabayı alırım şöyle 100 km hıza çıkabileceğim bi yolda denerim. sonra bozuk yolda sürerim toplam 5 dakika sonra o araba hakkında belli bir fikir sahibi olurum. fiyat uygunsa notere gider alırım. servise gidip 200 lira exper parası vericem çıkan listeden 1 tane fazla parça boyanmış olduğunu anlasam sinir olurum

fazla takıntılı olmayacaksın. adamlar önü arkası farklı arabalardan toplanmış motor km 100,000 km geri alınmış aracı amcadan teyzeden diye iteler haberin olmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabam hiç sokağa çıkmadı hep evin salonunda durdu, sadece komşunun çocuğu eve misafirliğe geldiğinde yanlışlıkla elindeki kalemi arabama sürttü bu nedenden ötürü sağ taraf komple boyalı.

kaza yapmış, boyanmış, parça değişmiş falan filen benim için hiç fark etmez, yeterki düzgün yapılsın. Ben arabayı kendi keyfim zevkim için alıyorum gelecekte satarken acaba zorlanırmıyım diye zerre düşünmem.
    Bende aynı düşüncedeyim
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hadi ölçülerimizi paylaşalım... örnek: x.xx mt ve xx cm.

not: x cm. olanlarda üzülmesin her şey mi canım seks

joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bende ilk sahibi amcadan aldım si ımı ben zaten proje için almıştım tavan ve bagaj da vernik yanıkları vardı zevkime göre komple keyfe keder boyattım renk değişimide yaptım şimdi ben aracla sağlam kaza yapıp toplamışmı oluyorum kimseyi aynı kefede tutmamak lazım adam kıldır el kadar cizik için komple parca boyar adam vardır hiç boyasız der gercektende öyledir aracın yanına gidersin harita gibidir ezikten cizikten gecilmez alsan sen komple boyatmak zorunda kalırsın

onurars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    apartmanımızdaki bir 50li yaşlardaki bir komşu teyzemizde ilk sahibinden 2001 106 gti var siyah renk kaportasında göçükler çizikler full çizikli bir araba şimdi ben bunu alıp komple boyatsam bu araba gazlamış pert olmuş 106 mı olucak?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öyle her çizik kuaförle filan geçmez.

boyasız olsun diye çiziklerle ezik insanlar gibi gezeceğime. komple boyatırım pert diye dedikodu yapmalarına bile razı olurum. yeterki arabama bakıldığına oo canlı duruyor densin. kazasız boyasız olcak çizik dolu olcak. bu ezikliktir ya nasıl bir psikolojidir bu. maddiyat korkusu paraya tapma aman 1 kuruş değer kaybetmesin v.s psikolojisidir bu.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

AHMET1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bi araca bakmıştım bana kazasının resmi var dediler mail attilar resimde ufak bi kazanin resmiydi. Ekspertize soktum arabanin önü komple yeniden yapılmış sanayide yani resim sonradan yapılan başka bi kaza. Bu nedir arkadaş yaaa
    I sold the BMW because I wanted something sporty and fun to drive like the STI, yet be more comfortable and practical. The John Cooper Works Mini was the best of both words

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

boyasız olsun diye çiziklerle ezik insanlar gibi gezeceğime. komple boyatırım pert diye dedikodu yapmalarına bile razı olurum. yeterki arabama bakıldığına oo canlı duruyor densin. kazasız boyasız olcak çizik dolu olcak. bu ezikliktir ya nasıl bir psikolojidir bu. maddiyat korkusu paraya tapma aman 1 kuruş değer kaybetmesin v.s psikolojisidir bu.
    kesinlikle aynı fikirdeyim. benim arabada da bir sürü çizik var mesela yakında bende komple boyatmayı düşünüyorum hatta belki renk değişimi bile yapmayı düşünüyorum.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla araç alırkan kazasız boyasız denen araçlara bile tabiki güvenmeyin. bu forumda belki 20 defa sıfır araba aldım boyalı çıktı diye konu açılmadı mı iyi hatırlayın?

şimdi prestijli şirketlerin bile bayilerinde böyle çakallık dönüyorsa son kullanıcıya zaten şu devirde güvenilmez. kimse size gidip güvenin verin parayı alın demiyor. ama kimseye iftira atmak kimsenin haddine olamaz.

bel altı boyalı diyorsa kesin perttir muameleside yapılmaz kimse nasılsa zorla araba satmıyor kimse de zorla almıyor. boyasız isteyen pahalı olmasına katlanıyor gidip basıyor parayı alıyor.
    boyalı olsun ama temizde olsun diyende belki gerçekten yorucu oluyor yeri geliyor 20 araba geziyorsun ama sonunda temizini buluyor ve alıyorsun.

aslında piyasada bir sorun yok. bu kaza boya takıntısı olan o kadar çok insan var ki. o yüzden dolandırıcı ruhlularda bunu fırsat bilip arabalarını pahalı satma peşinde yalanlar söylüyorlar.

yalan söyleyeni allah islah etsin ne diyelim. ama piyasadaki sorun hayat pahalılığı herşey pahalı olunca herkes sahip olduğu herşeye zam yaptı. sıfır arabalar kol gibi fiyat arttırınca ikinci el patlama yaşadı normal değilmi nerde çokluk orda b.kluk.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi ben arabayı hiç satamıcam sanıırm

takıntılı olduğumdan çıziklerden dolayı aracımı tavan hariç komple boyattım çokta güzel oldu içime sindi

ki boyanmadan onceki halini birçok kişi gorse bunun içnmi boyattın der eminim çünkü lokal boyadanda nefret ediyorum

komple boyalı aracı hemen elememek lazım ben mesela boyası yeni yapılmış arac temizse kesinlikle onu tercih ederim

edit:

ayrıca millet arabama pert bilmemne demesin diye neden ben çizik içime sinmeyecek bir şekilde geziyimki

komple boyatırım çiçek gibi olur çıkar

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

ahmetuzun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

katılıorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)