:icon_tup::icon_tup::icon_tup: Bu kelime taktir edilir .....
Printable View
bende lpg nin daha hararetli bir yakıt olduğunu okumuştum. egt durumu izlenmeli. peki egt yi benzin seviyesinde tutmak mümkünmü. yoksa forget internaller ile egt nin yüksekliğinden oluşan riskleri azaltmak tek çaremi.
lpg cok ıyı olmus haluk bence ne guzel hem gıdıor hem yakıt masrafı az
kazasız belasız
hayırlı olsun turbon bol bol gazlamalar. . Benim düşüncelerime göre turbo takılan bir arabada lpg biraz komik geliyor. Ama tabikide emeğe saygı var... güle güle kullan sen zevk alıyorsan gerisi boş ;)
yakıt türü önemli değil. yakıtın yapılan işleme elverişli olup olmadığı önemli. eğer lpg istenen işleme müsaade ediyorsa sorun yok. eskiden dizel diyince akla kamyon gelirdi ama artık turbo dizel araçlar benzinli araçlardan iyi yürüyor.
turbo geldi mertlik gitti :D ahaha turbo rulzz..
kompresyon düşürüldümü acaba piston kollar orjinalmi kaldı. birde madem safc war nie 5. 6. enjektör war bunlar nasıl otomatik açılıyor bunları merek ettim cvp alabilirmiyim teşekkürler
motorun kapagı açılmadı arkadaşım yani her şey orjinal, avans düşürüldü, tüm ayarları 1 gün sürdü laptoba baglanan cihazın bir ucuda turbo maniflduna baglandı, bi otarafa bi butarafa, bir rampaya bir yokuş aşagı gezildi, yaklaşık bu ayarlarda, 33 litre yakıt tüketildi.
anladıgım kadarı ile yazmaya çalışayım, üzerindeki orjinal 4 enjektörü degiştirip daha büyüklerini takmak gerekiyormuş, oda maliyetli bir işmiş o yüzden 5.ci enjektör yapılmış, üst devirlerde oda yetmeyip vuruntuya neden olunca, 6. cı yapılmış.turbo basmaya başlayınca 5 ve hemen arkasından 6. cı enjektör devreye giriyor, ama enjektörleri büyütürsen bunlara hiç gerek kalmıyor. fazladan 2 adet enjektörü turbonun devrine göre peş peşe devreye sokup, peşpeşe çıkarmakta onun meslek sırrıymış :)
abi öncelikler kazasız belasız ;) şimdi ben motor modifiyesi diyince akla hep benzin gelir turbo cakarsam arabamın yakıtı ne kadar olur yoq chip koyarsam yakıt ne kadar artar hep o olur kafamızın bi köşesinde. Sen Lgp ve turboyu birleştirmiş ve mükemmel bir işçilik cıkartmıssın bence buda bir ilk galiba ;) valla gidişini cok merak ediyorum abi videoyu dört gözle bekliyorum ;)
gerçekten tebrik ederim ve bu tarz örnekler çoğalmalı bence... ben ilk sayfaları okudum braz küçümser gibi yorumlar war... devir ekonomi devri depo dolmayınca gitmio araba... bi zamanlar dizel deyince millet TRAKTÖR anlıyodu şimdi TDİlara GTİlar zor dayanıo....
İLK olmak her zman özledir. LPG + TURBO :bravo::icon_tup::bravo::icon_tup::bravo:
amacım ortam germek değil yanlış anlaşılmasın saygılar...
5. 6. enjektörler nasıl kendi kendine devreye giriyor
bunlar benzinmi işiyor lpg mi ? benzin işediğini varsayıyorum
araba tüpdeyken benzinle lpg karışınca ne oluyo,, benzindeyken de farklı bir hava/yakıt oranında gidiyo anladığım kadarıyla ,, bi wideband taksaydınız benzinle lpg karışınca kaç afr de gidiyo araba çok merak ettim gerçekten :)
yanlış anlama emeğinize saygı duyuyorumda kafamın almadığı bir çok şey var
umarım araban kırılmaz
benzin lpg bir hiç işemiyo. zaten tüm sıralı sistemlerde lpg devreye girdiği an bir röle ile benzin pompasını elektriğini keser. rolling vs.vs. yapılacağı zaman araba benzine geçiriliyo lpg nin kendi switchi ile. sonra araç diğer enjektörü açıyor. eski turbo 1.4is de böleydi. 5 ve 6 sırasıyla neye göre veya hangi sistemle açıyor onu bilemiyorum ama bende öğrenicem merak ettim. :)