rx8, audi tt veya peugeot rcz tercih edilebilir
Printable View
rx8, audi tt veya peugeot rcz tercih edilebilir
Türkiyede çok satılan aracın daha iyi oldugu düşüncesi hakim... O zaman Kartal-şahin kral bu konuda :D Dünya çapına bakılırsa rakamları s2000 den daha fazla Rx-8 in... Ödülleri daha fazla.. (best motoring dahil..) Ama öle deme avrupalı amerikalı anlamıyor bu işten ya türkler daha iyi anlıyor :D
Ek olarak Mx-5 dünyada en çok satılan 2 kapılı spor araç (guiness) , Rx-7 de amerikada en çok satılan spor arabadır.
Edit buda benden gelsin
http://www.drivingenthusiast.net/sec...les-chart2.jpg
http://www.drivingenthusiast.net/sec...sportscars.jpg
These two graphics are taken drectly from the February sales calls of Honda and Mazda. As you’d expect, the Miata is out-selling the S2000 by far. However, a surprise: so is the RX-8.
galatasaray mı fenerbahçe mi_?
bende bişiler desemmi aceba....
Anlayip anlamadiginiz bilemem...
"M3 alacak olsa S2000 onerirsiniz" diyerek olmamis cocuga don bicmeye gerek yok, keza benim kimseye onerdigim birsey yok...
Rx8 cok satiyor cunki sinifindaki en UCUZ araba, Hyundai Era'da cok satiyor ama bu yuzden cok iyi bir arac diyebilirmiyiz ? Yada Enzo cok az satti mesala, bu Enzo'yu kotu mu yapar ?
Rx8'in cok satmasinin tek sebebi UCUZ olmasi degil keza "Piyasa" arabasi olmasinin kaniti, rakipleri gibi bir kesim ustune yogunlasilmis bir calisma degil, cok kisiye seslenelim, marketin buyuk kismina yaklasalim diye herseyden azar azar, bazen yarim yarim konmus bir araba...
NOT: Rx8 bizde gereksiz pahaliya satildi, yurtdisinda S2000'den ucuz olan bu araba 1.300cc olmasina ragmen 2.000cc gibi vergilendirilen S2000'le benzer sifir fiyatlara sahipti, Mazda Turkiye icin Rx8 gercekten karli bir arac oldu...
Ayrica Rx8 sanki 2M tane satti;
Yil basina 21.000 arac satmis, Honda S2000 yilda 10.000 araba satarken...Alıntı:
As of the end of March 2012, Mazda has produced a total of 192,094 units of the RX-8. Despite the upswing of demand for the RX-8 Spirit R, Mazda still plans to end its production in June 2012.
Mazda extends production of final RX-8 special-edition model - News | TopGear.com.ph
Ki bu araclardan biri roadster, 2 kisilik, bayan icin tehlikeli olabilecek bir araba iken, digeri yeri geldiginde Golf'lede kiyaslanabilecek, marketin kat ve kat daha buyuk bir kismina hitap eden bir araba...
Keza AZ / COK satti rakamlara bu sekilde bakarak yapilacak bir kiyaslama degil; suna bakarsak...
Rx8; seslendigi insanlardan yuzde kaci tarafindan tercih edilirken, S2000 seslendigi insanlarin yuzde kaci tarafindan tercih edildi...
Burada ibre tersine donecektir iste...
Herseyi gecin; 21yy'dayiz malin degeri, ederi ile degil markette yarattigi talep ile olculuyor...
Ve bunun en guzel gostergesi IKINCI EL DEGERLERI, cunki burada gercek alicilarin neler yaptigini gorebilirsin...
Insanlar kazali, 6 yasindaki S2000 lere 55-60K lira veriken 3-4 yasindaki Rx8'lere bu paralar verilmiyor...
Ve bu sadece bizde boyle degil...
drahte1905, bi öncekiyle bi sonraki mesajın çelişiyo.
hatta son yazdıkların kendi içinde çelişiyo. :)
Amerikadaki S2000 fiyatlarının artmasının tek sebebi Hispanikler :D :D
Al şöyle bi 335 bak keyfine ya ah şu para bizde olsa :D
http://i46.tinypic.com/2qwfmep.jpg
RX-8 diyorum. Çünkü S2000 den daha keyifli. S2000 sıkıcı , bunaltıcı ve çok dar. Herşey motor demek değil. Kaldı ki S2000'in motoru keyifli bir motor da değil. Sıkıcı bir motor.
Rx8'in şasesi daha kontrol edilebilir. Direksiyon hissi olarak çok eğlenceli. S2000'in direksiyonu gereksiz şekilde tepkili.
Servis ihtiyaçları vs iyi araştırılınca çok da farklı değil gibi. Arabalar bir ferrari değil zaten.
Ayrıca bu arabaların yağ değişimi size koyuyorsa , dizel araba alın bence.Hem az falan yakar.
Benim yeni mantıgım şu ; elimde 80k para varsa eğer, omu guzel bumu guzel diye strese girmem.
2side farklı araçlardır tadı farklıdır o yuzden ikisinede binmek isterim git abicim bak araştır hangisi hosuna gitti s2k mı? yapıstır parayı al. Bin yaz boyu sat nasılsa altın gibi zarar olmaz eğer temizsse aracın. Sonra git abi ne hosuna gidiyo ? al en temızınden elindekı paranla bi rx bin 6 ay sonra koy ilana veya ver galerıye satılmaz diye bişe yok her malın alıcısı var oda satılır 2. el aldığın için rxde cok zararda etmezsın. sonra git yapış bi m3 e sonra sat git evo al ,stı al, tt al ,350z al yanı hem parayı çevir hem ulan sunada bı bınemedım ya deme sorarlarsa ha oda vardı bı zaman sunada bınmıstım dersın cunku bu araclar aşşa yukarı aynı para uyanıksan ve arabaların temizse hiç zarar etmezsın yok 3e 5e bakmam diyosan max 10-12k zararın olur ama o fiyatlardakı tum hızlı arabalara bınersın..Hiç birindede aklın kalmaz bizde burda onun yağı bunun vergisi diye yemeyiz birbirimizi:D
beyler tartışmaya gerek yok 2000 iyi veya rx 8 iyii bunu tartışmak yanlış olur bence şöyle etrafıma bakıyorum etraf HONDA kaynıyor Vtech2 olsun Typer olsun yada 2000 olsun RX8 al yada alma demek arkadaşa yanlış olur bence ben tanımıyorum seni ama ikisinede bin öyle karar ver bence s2000 fiyat konusu hangi HONDA nın fiyatı normal ki ? Kim ne derse desin HONDA türkiyede çok tutulan bi marka fiyatlarda bu yüzden uçuk ....
s2k'lara ıstenılen faiş fiyatlar , hasar kayıtları , modelsız olması nedenıyle ben rx-8 secerdım. Aynı fıyatlara hem modellı araca bınıceksın hem dusuk km , hemde hasarkaydı cok az olan araca bınmıs olucaksın. ;)
s2k tabiikide
Spor araba biraz elegant olmasi gerekmez mi ? Neden spor araba aliyorsun da sedan almiyorsun ? Cunki farkli ihtiyaclarin var, ve farkli ihtiyaclar ozellesmis arabalar istemez mi ? Rx8 gibi marketin buyuk kismina seslenen bir araba ne kadar ozellesmis olabilir ki ?
Subaru BRZ ile Toyota Gt'nin Rx8 ile ne alakasi var ? Onumuzdeki yillarda yapilacak butun BRZ ve GT satislari piyasada Rx8 olmadigi icin mi gerceklesecek ?
--------
Mx-5'in 1M satmasi roadster sinifini cok satiyor mu yapiyor ? Sadece C sinifinda YILDA kac M arac satiliyor biliyorsundur umarim.
Mercedes yeni C'den 3 yil icinde 1M tane satti, MX5 gibi 23 yilda degil...
Evet roadsterlar 3.5 kapili arabalardan cok satiyor...
--------
Ingilterede VAT var %20' onu dusup vergilendireceksin, vergili fiyat ustunden vergilendirince Turkiye fiyatini bulman arabanin burada nasil OVER PRICED satildiginin kaniti...
ABD'de Rx8, S2000'den UCUZ ama Rx8 1.300cc vergisi ile ithal edilmesine ragmen kendisinden pahali ve 2.000cc vergisi ile ithal edilen S2000'e cok yakin fiyatlarla satildi Turkiyede, hatta bazi kisiler Rx8'lerine S2000'den daha cok para dahi verdi...Alıntı:
How VAT is worked out
When someone charges you VAT they multiply their selling price by the VAT rate to calculate the amount of VAT to charge. They then add the VAT amount to the net price to give the 'gross' price - the price you pay. The gross price is the price that you, as a consumer, will normally see displayed or advertised. For example,
Selling price = £100
VAT due at 20 per cent (100 x 20 divided by 100) = £20
Gross price = £120
Ortalama bir Rx8 ABD'de 25.000 dolara alici buluyor;Alıntı:
MSRP - $27,590 ----- 2011 RX8'in LISTE FIYATI [Pazarliksiz]
includes $795 Destination Fee
Market Average - $24,645
Once OTV %37 koyalim; 34.500 dolar
Simdide KDV %18 ettimi 40.500 dolar
Bunuda 1.75 ile carpalim; 70.720 TL
--------
S2000 icin yapalim, S2000 30.000 dolara aliniyordu [en dusugu]
Once OTV koyalim %60 [eski oran] 48.002 Dolar
Sonra KDV koyalim %18 56.640 Dolar.
Bunuda 1.75 ile carpalim; 99.120 TL
Herseyi gectim Rx8'e uygulanan vergi; %61.6
S2000'e uygulanan vergi; %88.8
Rx-8 benim bildigim dunyanin her kosesinde S2000'den daha ucuz...
Turkiye fiyatlari arasinda azicik fark var...
Yabanciya gitmedi paralariniz...
Belkide ikinci elde bilincli tuketici aracin gercek fiyatini, gercekten anliyordur...
--------
Rx8 bir kere SADECE japonyada degil KUZEY AFRICA'da FORD FABRIKALARINDA da uretiliyor...
Facilities | Ford Motor Company Newsroom
Iki Japon arabasini kiyaslarken "Yuksek yen kuru" nerden cikiyor ki ? Honda Lira mi dagitiyor iscilerine ?
tabiki typer .
:D
ah bide bold yazmasan ne güzel olcak..
belki alakasız olacak ama 350 z al derim keyif karizma yürür ses görüntü ilgi alaka :) aklına ne geliyorsa :)
Yahu millet satış rakamından girmiş amerika piyasasından çıkmış... Her iki taraf için de söylüyorum o kadar abartmayın komik görünüyor :) . Herkes ihtiyacına göre araba alır biner. Kimine göre düzlük performansı daha zayıf olan çöptür, diğerine göre drift yapamayan rwd çöptür... Ne çok boş zamanınız varmış arkadaş, google dava açacak sunucuları kastırıyorsunuz diye :D
Her şey yarım yarım konmuş araba derken neye dayanarak söylüyorsun bunu ? Gerçekten soruyorum ne o yarım olanlar? 19' Forged BBS ler mi, Bose ses sistemi mi, recaro koltuklar mı, karbon fiber driveshaft mı, blistein süspansiyonlar mı, komple alüminyum gövde mi (Tamponlar hariç), bir japon için üst düzey olan işçilik mi ? Daha da sayarım, bence yeter. Ayrıca mazda türkiye öyle para falan kazanmadı merak etme, hatta çok cüzi karlara satış yaptılar insanlara (Etiket fiyatından bahsetmiyorum tabii, örneğin ben %10 gibi bir indirim aldım, çok satılmadığından çok güzel indirimler yapılıyordu). Tanıdık vasıtasıyla bayi maliyetine kadar öğrendim dilersen yazarım özelden :).
Şu eksik olanları da yaz bilelim yani neyi eksik koymuşlar bu arabaya :)
s2kkkkkkkkkkk
2 aracada bindim rx-8 i kullanmadım ama s2000 dengesiz bir alet, kucuk lastik kasisi göremedik yanlıslıkla biraz hızlı gectik yerden sektik tekrar oturdugunda araba kendi kendine yanı verdi geberiyoduk az daha :D
onuda gectim havası falan guzel oluyor s2000 in ama bence RX-8 herseyiyle cok daha kaliteli bir spor otomobil.
bu arada s2000'in mazda daki rakibi de MX-5 dir bunu da göz ardı etmemek lazım.
hatta 2 sinin bi fren testi vardı 100-0 seklinde s2000 6 mt ileride duruyordu:D
2 sinin arasında kalmazdım gider rx-8 alırdım.
40-45 Bin 'e RX8 70-80'ede S2000 Alınır..
s2000 dedn mi akan sular durur:D
Teşekkür butonu bu konuda olmalıydı,agzına sağlık drahte.
drahte. bu kardeşimiz rxlerle ilgili ciddi birikimi war
Temiz, güzel fiyatı fazla şişirilmemiş s2000 güzel olur. Hem görünüş açısından hem performans açısından sizi tatmin edicektir.
Ama yakıt konusunda aynı şeyleri söleyemem :D
70-80k tl s2k ya verenin aklindan suphe ederim .
dediğim gibi bence alakasızda olsa 350 derim he olmazsa s3 yada 330ci yada ne biliyim nedne bunları yazdı ndersen rx doyurmuyor s2k da 2006 dan öncesi olacaksa zaten olur vsa yoksa 2 günde araç kazada s2k da arızalı yani tabi gönül meselesi birazda fikir wermek adına focus rs de fenadır saplanıp kalma bu iki araçda kardeşim derim
Drahte sittir et satış listesini, üretim bandını, eksiğini gediğini de, Ben şu sebepden dolayı şunu derim şu aracı tavsiye ederim de geç be kardeşim. Araştırmak çok güzel paylaşımını kendi açtığın bir topic de yapman daha faydalı olacaktır, Hem seninde bildiğin gibi söz gider yazı kalır. Aç bir konu kalıcı olsun yazdıkların, okur okur, araştırır araştırır paylaşırsın bizlere de faydalı olmuş olur böyle konular da kirlenmemiş ve olaylar marka fanatikliğine dönüşmemiş olur. Forum etiğini bildiğini beni anlayışla karşılayacağını düşünüyorum... Saygılar iyi forumlar. (Not: Rx8 al derim daha avantajlı bir araç 2. el piyasasında.)
Hala karar verilmedi mi yaw :D
Gel dostum bigun kullan su s2000 ni. Sonra karar verirsin :)
aynen tek kullanmaya bakar s2k alman :) ıkısınıde kullandım ama s2k dan ınınce yuzum gulucukler saçıyordı etrafa benı cok etkılemıstı
bundan 8-9 sene evvel vti'mı 106 mı konuları açılırdı forumlarda.o zamanlar iki arabanın fiyatları hemen hemen aynıydı.şimdi vti dediğin meret hala 25 lere satılıyor.106 10 lira :) bence honda al zarar etmessin.azıcık ekonomik olarakta düşünmek lazım